Geert Wilders: "Vrijheid en islam 'niet compatibel'" (rt.com)


Far-right Dutch politician Geert Wilders has stated that Islam and freedom are “not compatible,” slamming his country for “importing” those who follow the religion. ...

door vandaagffniet in Politiek  ·  228 Reacties

  • 35
  • 1237x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vrijheid en Partij Voor de Vrijheid is maar voor 20% compatible....

6
201 Liwwie

Zo en ja hoor de linkse en d666 haatzaaiers Spandalf wheely doortjebont en wijze dwaas komen dagelijks als vliegen op de stront aangevlogen als ze het woord Wilders lezen en maar schelden en opnaaien bah wat een niveau, en dan nog eens pochen dat ze hoogopgeleid zijn.

4
202 cultuurbarbaar

** gebruiker verwijderd **

@202
wat doe jij hier dan?

203 ---deleteduser---

@202 goed gezien. Ze zijn gewoon Trollen van een bepaalde groepering. 100+ berichten per dag, dus duidelijk geen normale baan .... hooguit in dienst van DENK als welbekende sociale media Trol.
Weer vriendjes van Doortjebont ?? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/februari/05-daders-gezocht-zware-mishandeling-homo-echtpaar.html
o, nee ...moslims zijn volgens Mo geen homohaters ... alleen de PVV volgens doortjebont

0
204 FeHa

Vrijheid en de culturen uit de Arabische wereld en Iran

De culturen die zich rangschikken onder de islam, m.n. in de Arabische wereld en Iran, zijn minstens 6 eeuwen onderhevig geweest aan verval.
Het zijn “societies of distrust”, samenlevingen gekenmerkt door wantrouwen. Culturen, stamverbanden, geloofsgemeenschappen, steden, dorpen, clans en families hebben in al die tijd hoofdzakelijk stilstand of tegenslag en achteruitgang ondervonden.
Onder die omstandigheden rest een familiehoofd weinig anders dan terug te vallen op zijn eigen eer en waardigheid. Dat is het enige waar men nog grip op heeft in een wereld van versplintering, waar je voor het overige nergens vat op hebt.

Een samenleving gekenmerkt door wantrouwen, neemt zijn toevlucht tot het patriarchale model. Een man kan slechts zijn zonen en broers vertrouwen. Eventueel zijn neven. De seksualiteit van vrouwen en dochters is een risico voor de familie-eer . Een echtgenote komt uit het huis van een andere man. Dochters kunnen verleid worden door de zonen van een vijand; of ze vertrekken na een huwelijk naar het huis van een andere man. Vandaar liever huwelijken tussen neef en nicht.


Vrijheid is juist kenmerkend voor “high trust societies”, samenlevingen gekenmerkt door een hoge mate van vertrouwen tussen burgers onderling.

Vrijheid is gegrondvest op 2 beginselen:
1. het wederkerigheidsbeginsel: “zoals ik aan U kan komen, mag U aan mij komen”.
2. het zelfbeschikkingsbeginsel: ieder heeft het recht zelf vorm te geven aan zijn eigen leven, dat van de zijnen en van zijn gemeenschap.

Beide bovenstaande beginselen leiden ertoe, dat burgers elkaar in de samenwerking, -uit welbegrepen eigenbelang en met oog voor de belangen van een ander -, te goeder trouw bejegenen. Uit die goede trouw ( en daardoor vaak succesvolle samenwerking), ontstaat vertrouwen in elkaar en zelfvertrouwen: dat is vertrouwen in eigen kunnen en dat van anderen.


Kenmerkend voor islamitische culturen is evenwel dat men vanwege het alles overheersende wantrouwen, moeilijk met anderen kan samenwerken. De wantrouwige sociale controle binnen gemeenschappen is groot. Wie beschuldigd wordt van een misstap is onteerd en verliest zijn positie, mogelijk zijn leven. Vertrouwen wordt niet gegeven noch ontvangen.

Dus nee, de culturen uit de Arabische wereld en Iran, zijn niet verenigbaar met vrijheid en de westerse vrijheden. Welke zij dan ook ten zeerste wantrouwen en afwijzen. Bijvoorbeeld met het argument dat deze bedoeld zijn om de islam en niet-westerse culturen te ondermijnen.


Nota Bene: de politiek correcte partijen binnen de westerse cultuur doen hun uiterste best om, via de politiek correcte code, hun burgers het recht te ontzeggen om
1 tot taboe verklaarde onderwerpen democratisch aan de orde te stellen
2. falende politici en partijen te vervangen.

Daarmee kan de burger niet meer aan de machthebber komen, zoals de machthebber aan de burger kan komen.
Gemeenschappen van burgers kunnen hun maatschappij niet langer vormgeven zoals zij wensen.
De politiek correcte partijen schaden de democratie en de vrijheid.
Zij doen het vertrouwen in hun samenlevingen verminderen en zijn een bron van neergang.

1
205 duurendaal

@114 goeie reclame .... genoeg redenen waarom je dus op de PVV zou kunnen stemmen.
Ik mis er alleen eentje !
PVV: Tegen mishandelen van kleine onschuldige kinderen door middel van illegale ( volgens de Nederlandse wet verboden) besnijdenis en verminkingen van genitaliën op hele jonge leeftijd.

2
206 FeHa

Russia Today die Geert Wilders een podium geeft en zaken herhaald van een interview met US Today. Waarom laat Geert Wilders zich niet kritisch interviewen door Nederlandse journalisten, die willen dit heel graag.

3
207 Dutchy

@204

'100+ berichten per dag, dus duidelijk geen normale baan .... hooguit in dienst van DENK als welbekende sociale media'

Niet iedereen staat aan de lopende band. Sterker nog, ik heb de meeste tijd om te reageren als ik aan het werk ben.......

4
208 Liwwie

@206

'PVV: Tegen mishandelen van kleine onschuldige kinderen door middel van illegale ( volgens de Nederlandse wet verboden) besnijdenis en verminkingen van genitaliën op hele jonge leeftijd.'

Voor de bühne. Op het moment dat er een Joodse lobby in de Kamer komt, dan trekt hij net zoals bij het ritueel slachten zijn keutel in.

6
209 Liwwie

@209
Ben jij nu serieus?
Vergelijk je een besnijdenis van de penis welke het schoonhouden vergemakkelijkt nu met een genitaliën verminking van de geslachtsdelen van jonge meisjes, waardoor er bij hen van een normale seksuele bevrediging geen sprake meer kan zijn?

1
210 Venividivici

@208
Ik ben totaal niet geïnteresseerd in wat voor werk je uitvoert.

1
211 Venividivici

* Verwijderd door de redactie *

212 Pxf7+

Waarheid als een koe. Had wat aan je partijstructuur, drugsbeleid, bewoording en uitvoerbaarheid van sommige standpunten gedaan en je had veel meer stemmen gehad naar mijn idee Geert. Ik pas vooralsnog

3
213 Hefan430

@100 Nee voor een rechtstaat kan je beter kijken naar Islamitische landen. Die doen het wat dat betreft een stuk beter dan Nederland. Zeker Islamitische staat is een toonbeeld van een perfecte rechtstaat. Kunnen we dat niet importeren? Daar worden we vast heel gelukkig van.

1
214 RazorBlade

Geert W. is niet compatibel met onze groenwet.

3
215 Bier is bitter

@210

Ja, ik ben serieus. Joden worden ook besneden en puntje bij paaltje kiest Geert voor zijn broodheren net zoals hij dat deed bij het ritueel slachten. Geert is ook tegen halal eten en NIET tegen kosjer eten terwijl het gewoon hetzelfde is behalve dat het ene volgens de islamitische wijze is en de andere volgens de Joodse.

Ik ben zelf trouwens ook tegen ritueel slachten en besnijdenis zonder medische gronden.

@211

Ik had het ook niet tegen jou maar tegen FeHa, tenzij je natuurlijk één en dezelfde persoon bent.

2
216 Liwwie

@215

Idd. En laat nu juist die grondwet de Nederlandse normen, waarden en cultuur voorstaan.

3
217 Liwwie

@215 Lang niet alle. Je hebt bijvoorbeeld ook zoete bieren.

0
218 vandaagffniet

@114
PVV wil verbod op Arabische cijfers op scholen

En dit moet ik serieus nemen?
Get a life, met je shit

4
219 Benzardi

We hebben in nederland vrijheid van godsdienst. Dat is een van de grote verworvenheden die we voor hebben op landen met een middeleeuwse patriarchale cultuur. Echter heeft de patriarchale cultuur niets te maken met de Islam maar gewoon met de cultuur van dat land. Myanmar bijv. is geen moslimstaat maar kent eenzelfde repressieve cultuur. De filipijnen zijn streng katholiek en kennen eveneens een repressieve samenleving. Het verbinden van de islam aan repressie, laat ik dan ook over aan mensen die niet weten waar ze het over hebben. Al het helder water is kleurloos maar niet alles dat kleurloos is is helder water. Dat is de misleiding die de PVV ons voorschotelt. Een cultuur van haat tegen gewone moslims die naast me wonen en geen vlieg kwaad doen maar bijdragen aan onze samenleving.

Bah!

1
220 Hollander1967

We horen de PVV nu ook plots niet meer over de verdringing door oostblokkers. De VVD houdt dat samen met die landen in stand in het europees parlement. Daarvoor vormen ze een gelegenheidsmeerderheid. De PVV kijkt naar de VVD.

0
221 Hollander1967

Vrijheid en de PVV zijn ook niet compatibel ... wat is het verschil nog ...

2
222 ikheetwilliam

Een van de reacties bij het RT artikel is wel heel duidelijk:
Koran 2:191 “Slay the unbelievers wherever you find them.”
Koran 3:28 “Muslims must not take the infidels as friends.”
Koran 3:85 “Any religion other than Islam is not acceptable.”
Koran 5:33 “Maim and crucify the infidels if they criticize Islam”
Koran 8:12 “Terrorize and behead those who believe in scriptures other than the Koran.”
Koran 8:60 “Muslims must muster all weapons to terrorize the infidels.”
Koran 8:65 “The unbelievers are stupid; urge the Muslims to fight them.”
Met als reactie erop:
The Mein Kampf by Adolf Hitler sounds like a child play comparing to that one!

1
223 Reactie

Het duidelijkste voorbeeld van een Islam georiënteerde regering is Saudi-Arabië.
En dat er in Saudi-Arabië geen sprake is van vrijheid mogen ook duidelijk zijn.

Dus dat vrijheid en Islam niet verenigbaar zijn is helemaal waar.
Hoeft verder ook geen betoog, dat op het verlaten van de Islam de doodstraf staat spreekt alleen al boekdelen.

0
224 Reactie

@222 Een wereld van verschil om precies te zijn. Want jij wil blijkbaar niet inzien dat je soms de vrijheid van iedereen dient te beschermen door daadkrachtig grenzen stellen voor degenen die anderen van hun vrijheid beroven.

1
225 Reactie

Islam en vrijheid is inderdaad niet compatibel. Je bent als moslima nooit vrij in je leven. Verplicht bepaalde kleding dragen en de man is de baas over je

1
226 keestramper

Tolerantie voor intolerantie is islamisatie!

3
227 Rat a Plan

Wilders heeft helemaal gelijk.
Hoorde net dat minister Blok hem volledige garantie op veiligheid gaf ............
Dat is even veel waard als levenslange garantie, want daarna is het wel afgelopen.
-De verdachte agent is ook al weer los en heeft zich ongetwijfeld al weer bij de eigen troepen van de criminele Marokkanen gevoegd. Een grote risicogroep om aanslagen te plegen
-En de moordenaar van Fortuyn loopt ook al weer vrij rond zonder enkelband ........

Dus veiligheid voor Geert is een heel ander begrip en een grote onzekerheid.
Het komt de op absoluut basisniveau voor hun hobbyisme kibbelende politici goed uit, kunnen ze Geert lekker voor laf uitmaken om niet mee te doen aan de totaal zinloze onderlinge verkiezingsdebatten.
Geert heeft zich al lang bewezen in de debatten in de TK.
En de hem veroordelende rechtbank is een juridische verzameling van neo-racisten door Marokkanen een apart ras te noemen zonder aan te geven in welke tak van de primaten wij hen wetenschappelijk terug kunnen vinden.

2
228 Wil je niet weten

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@24Oorlogsverdragen zijn hier ook niet aan de orde omdat Israël aan geen land en hun inwoners de oorlog heeft verklaard. Als dat zo was, zoud...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Hmmm - het systeem laat tekst tussen haken weg. Wat er stond was : Tik een min en een k achteraan in de adresbalk....

6 minuten geleden geplaatst door Querido not

Querido not
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@13 Nee, de link was niet goed - je hebt de link niet in z'n geheel gekopieerd.Bewijs : klik op de Titel hier boven.Je komt op de pagina m...

8 minuten geleden geplaatst door Querido not

Reconquista
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31Transseksuele voetbalspeler breekt de knie van opponenthttps://www.dailymail.co.uk/news/article-12771963/supporters-transgender-woman-foo...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@14 Grote onzin!Dus Israel troepen sturen en wachten tot ze beschoten worden. Dan mogen ze de tegenstander arresteren zonder geweld zodat ze...

16 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@12 Als je de helft uitmoord zal de haat met ongeveer 40% afnemen....

20 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@34 Waarom is het repectloos?Het geeft precies aan wat het is.Omgebouwd als de verbouwing klaar is. Als de verbouwing nog loopt: Chicks with...

25 minuten geleden geplaatst door Krav

Krav
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Rammen dan in de praktijk....

29 minuten geleden geplaatst door Krav

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@28 @28 Voor normale mensen IS het een respectloze term. Maar de meesten hier hebben totaal geen moeite om transgenders respectloos te bejegen...

37 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@31 https://www.boston.com/news/high-school-sports/2024/03/01/injuries-involving-trans-basketball-player-at-mass-school-spark-controversy/En z...

37 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Swathi Naidu Porn VideosHorney LillySexy Video Free DownloadNaked Yoga VideosHot Romantic Aunty VideoMonsterfuckingJenna Rickert PornHard X PornPornographie GifSpankbangueLiterotic TagsBellaes PornRosanna ArkleSexx MovieIndian Sex KahaniyaAnja AmeliaGeneralbutcbGay Gloryhole CumLover Laci PornGrope On TrainFree Porn CnxxPornfidelity ComKaren VelezMaria NagaiWww 3rat ComSelene CastleReddit Korean NsfwCollege Girls X VideosToon Porn InterracialTa NudeVdio BokepVideo Porn NovinhaGlroy Hole SwallowXxxnoSsis-681Nude News1sttimesexPooku DenguPorn Stars As EscortsSarah Shahi NakedWww.xvideos.commFree Use Mom PornFemale BondageStraight Guys NakedBlack CookTigress PornGia Baker2 Pump Chump楼凤Situs PornnoR Gone Wild12 Inch DildoEmilia Clarke Nude PicsJapangirlsexDesi Student Porn VideosHogwarts Legacy Sex ModManwha 18 OrgAot PornGirthmasterrIndian Porn Bf GfXhamsterlivrGy Porn PicsSexe Français HardBrasileirinhas PornGangbanged BbwA Girl KnowsIndian Hindi Xxx VideoAunty Hot Boobs VideoFilm PornoarabeLilli Kay NudeXxx Hd LoveMaya Rati VideosLand ChusnaClose Up AnalReverse Cowgirl PovKama Sutra VidoesBrazil Transgender PornTamil Gf SexIndian Webcam Porn VideosMarco Sullivan PornCatie Minx PornOnlyfans BestToonoilyStormi Maya PornXnxx New GirlDesi Porn TelegramRough Gay PormTeens DesnudasSex Video Hindi Full HdAnime With Sex ScenesValeeie KayHanabi SexXbvideoSay XxxWww ThumbzillaTamil Scandal PornMika Tan XxxNude Celebritie PicsAtrizes De PornoCaliforniababe TorrentSlaves PornMonstercocks AnalCoqnu.frSchool Aunty Sex Videos1950s PornCsught Jerking OffBellabrookz JoiLap Dance PovBaddiehub.vomSara Jay OnlyfansHayley Marie CoppinEva Mendes NudaXnxx Tamil TeacherBig Tits ActressLezbıyen PornosuMovies With NudeDark Granny PornBreast KissXxx Sex Video OnlineRomantic Full Porn MoviesFuta RobotsBaldcuntsNsfw LesbianJacquie Et MichemKleio Valentien Shemale ShowerKim Kardashian Nude PlayboyXxxx DownloadFuck My IndianCamila Torres PornBiggest Breasts Female Wrestlers WweNintendo PornAss Fucking ImagesAymami11Arabelle RaphaeVouyeur TvDrippingcreampieTamil Sx StoriesBreyana Moore LesbianVoyeur BrachVideo PornodiguePornô VintagemHairy Pussy PicsNaked ModelCream Pie Casting CouchWeb Series UncutBride XxxCindy Crwford NudeTranz IndiaJav XxxNew Xxx Sex Video