Een fietser rijdt door de in de Syrische oorlog verwoeste stad Raqa in het noorden van het land. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietser rijdt door de in de Syrische oorlog verwoeste stad Raqa in het noorden van het land. Foto ter illustratie. © AFP

Moeder van vermiste Syriëganger verliest kortgeding: Buitenlandse Zaken hoeft niet op zoek naar Younes (27)

Een moeder uit Arnhem van een vermiste Syriëganger heeft een kort geding tegen het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag verloren. Ze eiste dat het departement in actie zou komen om haar zoon Younes (27), van wie ze al 6,5 jaar niets heeft gehoord, op te sporen. Volgens de rechtbank in Den Haag is de Nederlandse regering niet verplicht om naar hem op zoek te gaan.

  1. Middelvingers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraakbende
    PREMIUM
    reportage

    Middelvin­gers en huilende moeders: dit was de eerste dag van megaproces tegen ‘Utrechtse’ plofkraak­ben­de

    Een buit van minstens 3 miljoen euro, een schade van dik 5,5 miljoen en zestien verdachten. De Duitse stad Bamberg staat vanaf donderdag op scherp vanwege het megaproces tegen een Nederlands/Belgische plofkraakbende die zich als struikrovers over Duitsland verspreidde om geldautomaten op te blazen. In een tot rechtbank opgebouwde sporthal zijn 75 agenten - veelal zwaarbewapend - ingezet om wanordelijkheden te voorkomen.
    Roermond, Utrecht, Zeist, Amersfoort, Amsterdam
  2. Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal
    PREMIUM

    Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal

    De prinsessen Beatrix, Margriet en Irene hebben voor ruim 2 miljoen euro stukken grond verkocht rond Paleis Soestdijk, blijkt uit onderzoek van AD Amersfoortse Courant. Voor een ander, meer omstreden stuk grond hebben de prinsessen een voorlopige koopovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. Omwonenden hadden hen gevraagd de grond juist niet te verkopen om de ruimte en het groen te behouden.
    Baarn, Soest