<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 04, 2021

‘Europese anti-Turkije politici saboteren toekomst van EU’

Europese leiders die zich tegen Turkije keren en zich ook zo uiten, proberen eigenlijk de toekomst van Europa te vernietigen.

Dat zei woordvoerder Ömer Çelik van de Turkse regeringspartij AK maandag na een vergadering na een vergadering van de Centrale Uitvoerende Raad (MYK).

Sommige Europese leiders kiezen een andere benadering om “ongeregeldheden te veroorzaken in Turkije” en “dubbele maatstaven toepassen wanneer onrust begint te ontstaan in hun eigen land”.

De betrekkingen tussen Turkije en de EU hebben zo hun pieken en dalen gehad, benadrukte Çelik. Desondanks hebben Turkse leiders de kandidatuur van het land voor EU-lidmaatschap herhaald “als de EU stappen onderneemt die respect tonen voor Turkije en de betrekkingen hierdoor kunnen verbeteren”.

Democratie

De Turkse woordvoerder zei recent dat Europa zijn huidige democratie te danken heeft aan Turkije. Een ‘honderdtal’ vluchtelingen was genoeg om het blok op zijn kop te zetten waardoor het gevaar dreigde dat rechtsextremisten en fascisten aan de macht kwamen in de Europese Unie (EU), ook in Nederland. Het zou de centrale partijen vanwege hun zwakke houding en beleid niet lukken om dit tegen te gaan.

“Als Turkije vanwege zijn humanitaire en gewetensvolle beleidskader mensen die vluchtten voor de dood niet opving, zou de geopolitieke kaart van Europa veranderen, net zoals het geval was bij de Grote Volksverhuizing.”

Grote golven vluchtelingen zouden ook de Europese politiek op zijn kop zetten. “Europese democratieën zouden volledig instorten. Ik kan zelfs zeggen dat de meeste van de huidige leiders niet aan de macht zouden zijn. Omdat de politiek dan volledig van vorm zou veranderen, zou er een situatie ontstaan waarin rechtsextremisten en racisten de macht zouden grijpen en premier of president zouden worden in Europa”, aldus de Turkse regeringspartijwoordvoerder. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-01-2021

Jan 04, 2021
Loading posts...