Dries van Agt
Volledig scherm
PREMIUM
Dries van Agt © Foto: Bert Beelen

Overlever Dries van Agt (89) geeft zich nog niet gewonnen: ‘Ik ben een oud baasje geworden’

interviewDe tijd krijgt vat op Dries van Agt (89). Maar de oud-premier, die al zo veel politieke generatiegenoten zag wegvallen, geeft zich nog niet gewonnen. Van zijn zware hersenbloeding herstelde hij ‘wonderbaarlijk goed’.  Al zijn er beperkingen. Het lichaam hapert, het hoofd soms ook. ,,Ik ben een oud baasje geworden.” Een gesprek over ouder worden, opkrabbelen en blijven nadenken.

25 reacties

  • Hester

    3 jaar geleden
    'Ik ben een oud baasje geworden' U mag alleen maar dankbaar zijn, er zijn genoeg mensen die halen de 50 niet eens.
  • Piet Moenen

    3 jaar geleden
    Ik snap de link tussen palasteinen en moslims niet. Een palasteinen is misschien wel een moslim, maar een moslim is niet perse een palastein. Over generalisatie gesproken. Blijft dat van Agt een zielig en sneu persoon was en is waar ik liever niets meer van hoor. Het valt me op dat mensen met 1 voet in het graf toch nog even willen bepalen hoort het zou moeten zijn, terwijl ze er bij het leven er een zooitje van hebben gemaakt.... To late to little
  • J.J.M. Brugman

    3 jaar geleden
    Met veel belangstelling gelezen, juist omdat ik zo'n vijftig jaar geleden bewust zijn politieke handelingen heb mogen beleven. Ik vind en vond hem een oprechte politicus, een beetje jongensachtig en klungelig. Ik mag hem graag horen en ook dit vraaggesprek was voor mij Van Agt zoals ik hem in mijn geheugen heb. Ik ben het me hem niet een omtrent de Palestijnse zaak, maar ieder zijn keuze daarin, wel jammer. Jos B.
  • Tjeu Claase

    3 jaar geleden
    Diep respect voor de man. Je hoeft het niet met ál zijn meningen eens te zijn, maar het is een zeer intelligent en integer mens.
  • Saskia van Daalen

    3 jaar geleden
    Met verbazing lees ik deze overwegend negatieve reacties. Ik werd geboren toen van Agt president was, maar zijn charisma en wijsheid hebben mij gelukkig wel vervoerd. Je hoeft het niet met iemand eens te zijn om te kunnen respecteren. Dat is precies wat hij zegt, de intolerantie en ontvlambaarheid van ons allen zijn uiterst zorgelijk.