De Franse Gendarmerie omsingelt de laatst overgebleven feestvierders in de 'leegstaande' hangar in Lieuron. Zo'n 2.500 jongeren vierden hier nieuwjaar, 36 uur aan een stuk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Franse Gendarmerie omsingelt de laatst overgebleven feestvierders in de 'leegstaande' hangar in Lieuron. Zo'n 2.500 jongeren vierden hier nieuwjaar, 36 uur aan een stuk. © AFP

Hoe ravers de politie zelf op het spoor brachten van de grootste lockdownparty van Europa

ReconstructieIn Frankrijk is zaterdagochtend een einde gekomen aan de grootste lockdownparty van het land sinds de uitbraak van het coronavirus. De illegale technofuif startte op oudejaarsavond en duurde liefst 36 uur. De 2.500 aanwezigen overtraden ongeveer álle geldende coronamaatregelen en keerden zich tegen de gendarmerie toen die de boel wilde stilleggen. Voor de politie zat er daardoor niet anders op dan te wachten tot het feestje ‘vanzelf’ zou stoppen. De balans na anderhalve dag feesten: drie gewonden agenten, één uitgebrande politiecombi en 1.200 processen-verbaal.

  1. Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een ‘stille zoekactie’ gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autisme heeft en niet praat, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Zondagochtend is de grootste zoekactie tot nu toe begonnen.