Binnenland

Bizarre video: viruswappie krijgt politie aan deur wegens niet dragen mondkapje in Lidl

02-01-2021 19:07

Okee, okee, okee, okee, toegegeven: meneer het viruswappie-met-privézaak-mondkapjesuitzondering had best gewoon even een mondkapje op kunnen doen tijdens het stukslaan van zijn uitkering in de plaatselijke Lidl, want supermarktregels. En hij heeft ook vast wel iets meer gedaan dan alleen maar ‘praten met de cassière’. Schreeuwen is in zijn universum waarschijnlijk ook ‘praten’.

Maar toch. Twee agenten aan je deur die je (volgens eigen zeggen) hebben kunnen opsporen aan de hand van je kenteken en je intimideren met torenhoge boetes heeft een wel hééééééél erg eng hoog 1984-gehalte.

Then again, we weten helemaal niet of deze eloquente meneer misschien wel een goede bekende is van de politie. En/of goed bekend is in zijn buurt wegens overdadig ‘praten’. En ook niet wat er allemaal in die Lidl is gebeurd. Dus we willen ook weer niet meteen roepen dat het inderdaad politiestaattaferelen zijn en dat filmer dezes helemaal gelijk heeft. Context ontbreekt en politie altijd +1.

Tot zover de disclaimer. Vermakelijk is zo’n videootje in elk geval wel. Waarvoor dank.

“Politie komt aan de deur omdat ik boodschappen deed zonder mondkap. Agente sprak me buiten aan in Sliedrecht en heeft blijkbaar me kenteken opgenomen en later aan me deur gebeld met colega agent. Wil me boetes aansmeren . Weer een voorbeeld van macht misbruik

Bron: Michel Vitaliti via Facebook”

https://youtu.be/0rBdUb5OReY