Gourmet à la Van Gerwen, het kerstdiner van een wereldberoemde darter
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Michael van Gerwen viert Kerst met gourmetmaaltijd op hotelkamer Londen

Topdarter Michael van Gerwen - zakenblad Quote schat zijn vermogen op acht miljoen euro - moest dit jaar Kerst vieren met een gourmetstel in de vensterbank van zijn hotelkamer in Londen, meldt Omroep Brabant.

Van Gerwen plaatste zich vorige week voor de volgende ronde van het WK darts in Londen, dat na Kerstmis wordt gespeeld. De Vlijmenaar keerde afgelopen zaterdag terug naar Nederland om thuis met vrouw en kinderen de Kerstdagen door te brengen. Maar de nieuwe variant van het coronavirus gooide roet in het eten. Vanwege de verscherpte maatregelen keerde Van Gerwen snel terug naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij Kerst vierde op zijn hotelkamer.

Vette knipoog naar Gordon Ramsay

Omdat in Londen, net als in Nederland, de restaurants gesloten zijn, was uit eten gaan gisteren geen optie. Dus regelde Van Gerwen een gourmetstel, een paar biefstukjes en wat voorgesneden groente. Hij nodigde zijn Nederlandse collega's Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode uit en serveerde de kerstdis. Op Twitter deelde Van Gerwen een vette knipoog uit naar topkoks als Gordon Ramsay en Tom Kerridge: pas maar op!

Het hotel waar Van Gerwen logeert, heeft niet gereageerd op het opmerkelijke pop-up-thuisrestaurant van de darter. Zo is het onbekend is of hij de automatische sprinklerinstallatie heeft uitgeschakeld voordat hij het gourmetstel aanzette.

Morgenavond speelt Van Gerwen zijn volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap.

Advertentie via Ster.nl