Patiënten met griep: die zien we echt nooit op de intensive care’ (kompanje.org)


Gisteren vertelden intensive care verpleegkundigen bij Beau dat zij zelden tot nooit patiënten met griep op de intensive care zagen. Heb je dat gezien?’ vroeg een goede vriend mij vanmorgen. Nu kijk ik nooit naar deze programma’s (ik ben Netflix-verslaafd), ik had het dus niet gezien ...

door Rattocasi in Gezondheid  ·  22 Reacties

  • 6
  • 730x gelezen
Reageer met een Emoji
6
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wanneer wordt zo een verpleegkundige op het matje geroepen omdat ze liegt?

11
1 Rattocasi

Tussen 01 oktober 2015 en 01 april 2016 werden in het Radboud UMC in Nijmegen en het Maastricht universitair medisch centrum 199 patiënten met griep opgenomen waarvan 45 (23%) op de intensive care moesten worden behandeld. Van de 199 patiënten waren er 31 (16%) jonger dan 18 jaar, 116 (58%) tussen 18-65 jaar en 52 (26%) ouder dan 65 jaar. Van de 45 ic-patiënten waren er 7 (16%) jonger dan 18 jaar, 4 (9%) tussen 18-50 jaar, 22 (49%) tussen 50-65 jaar en 12 (27%) ouder dan 65 jaar. De gemiddelde leeftijd van de op de intensive opgenomen patiënten was 53 jaar.

12
2 Rattocasi

Rattocasi Rattocasi Je schrijft: "waarvan 45 (23%) op de intensive care moesten worden behandeld".

Even voor jouw herinnering.
Alleen in maart van dit jaar lagen er meer dan 1.000 coronapatiënten op de intensive care.

0

Belazerd    
meer dan 3 jaar geleden door Belazerd

Zij heeft ze misschien niet gezien, dat kan, maardat wil niet zeggen dat het zelden voorkomt ..
Ziekenhuizen puilen uit van de grieppatiënten
https://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/
,,Mensen worden ziek door het virus, dan komt er een bacteriële infectie overheen en komen er ademhalingsmoeilijkheden of een longontsteking. Mensen die dan in het ziekenhuis komen zijn heel verzwakt of moeten zelfs beademd worden op de intensive care. Daar blijven ze maar kort, maar het duurt natuurlijk even voor ze naar huis kunnen.''

1
3 Schildpad

Schildpad Schildpad https://www.pfizer.nl/vaccins/elk-jaar-mensen-intensive-care-door-griep

2

Schildpad    
meer dan 3 jaar geleden door Schildpad

Schildpad Schildpad Als ze niet weet waar ze over praat kan ze misschien beter eerst met iemand praten die het wel weet voor dat ze mensen angstig maakt op tv.

7

Rattocasi    
meer dan 3 jaar geleden door Rattocasi

Rattocasi Rattocasi Hallo, het is TV hè .. dat gaat om kijkcijfers : P

3

Schildpad    
meer dan 3 jaar geleden door Schildpad

Schildpad Schildpad Triest toch om mensen zo te manipuleren en in de angst te houden, ik vind Beau ook een dikke misdadiger dat hij daar aan mee werkt. Waarschijnlijk krijgt hij een harde p..... r om mensen in de angst te houden.

4

Rattocasi    
meer dan 3 jaar geleden door Rattocasi

Rattocasi Rattocasi Misschien denkt hij daar helemaal niet over na. Het zal hem om bekendheid en bankrekening gaan denk ik.

2

Schildpad    
meer dan 3 jaar geleden door Schildpad

De gemiddelde leeftijd nu is 80 jaar met covid19

11
4 Rattocasi

Rattocasi Rattocasi Grappig krijg minnetje voor vaststaande feiten.

10

Rattocasi    
meer dan 3 jaar geleden door Rattocasi

Rattocasi Rattocasi Jokkebrokje. Maar ongeveer 10% van alle met corona besmette mensen is 70 .

2

JackKropotkin    
meer dan 3 jaar geleden door JackKropotkin

JackKropotkin JackKropotkin had het over doden schat.

4

Rattocasi    
meer dan 3 jaar geleden door Rattocasi

Ze liegt dat ze barst.
Hier een kleine greep uit de vele berichten uit voorgaande jaren die je op internet kunt vinden: >>>


https://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/

"... Mensen die dan in het ziekenhuis komen zijn heel verzwakt of moeten zelfs beademd worden op de intensive care. ..."


https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/3904471/ziekenhuizen-vol-door-griep-noord-nederland-lanceert

"... In heel Nederland kampen ziekenhuizen met grote problemen rondom acute zorg. "Spoedeisende Hulpafdelingen van de ziekenhuizen stromen over en kondigen tijdelijke sluitingen af. Intensive Care bedden zijn nauwelijks nog beschikbaar", schrijft het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland op de website. ..."

https://nos.nl/artikel/2084678-ziekenhuizen-hebben-handen-vol-aan-grieppatienten.html

"... Door de griepgolf is het iets drukker in ziekenhuizen dan gebruikelijk. Er komen daardoor ook meer patiënten op de intensive care-afdelingen terecht.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen zijn het drukke tijden voor ic-personeel. "Ze rennen de benen onder hun kont vandaan", zegt een woordvoerder. ..."


https://servicemanagement.nl/griepseizoen-2017-2018-valt-ongekend-zwaar-uit-maar-weinig-mensen-leggen-link-met-hygiene/?vakmedianet-approve-cookies=1

"... Spoedeisende hulpafdelingen die overstromen. Intensive care-bedden die nauwelijks nog beschikbaar zijn. Minder zorgpersoneel, omdat veel van hen zelf ook ziek zijn. Ziekenhuizen die uitpuilen van grieppatiënten en ouderen met longontsteking...."


https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2650954/griepepidemie-zorgt-voor-bomvolle-ziekenhuizen-en-tekort-aan-bedden-dagelijks-zijn-er-opnamestops

"... De ziekenhuizen in Brabant kunnen de vele grieppatiënten even niet meer aan. De ziekenboegen liggen tjokvol en bedden zijn er te weinig. "We hebben dagelijks te maken met zogenaamde opnamestops." ..."


https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/132380/Zorg-in-Noorden-onder-grote-druk-door-griepgolf

"... Geen plek op IC
Spoedeisende Hulpafdelingen stromen volgens de zorgaanbieders over en op de Intensive Care zijn nauwelijks nog bedden beschikbaar. Om in beeld te krijgen waar nog wel bedden beschikbaar zijn, is er besloten een meldpunt in te stellen. ..."

https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/

"... Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. ...."


https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2305831/Griep-zorgt-voor-overvolle-ziekenhuizen-operaties-afgezegd

"...Ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk herkent het probleem. 'In de eerste twee weken van januari zagen we een flinke toename van het aantal grieppatiënten. Dat leidde tot een volle intensive care', aldus een woordvoerster. 'Deze week zien we weer een toename, maar we zitten nog niet op de maximale beddencapaciteit.' ..."


https://www.digibron.nl/viewer/collectie/Digibron/id/tag:RD.nl,20160205:newsml_1f114825fa5b24b8dff6d86fc39b9bfa

" ... UTRECHT. De griep grijpt om zich heen. Op ic’s van ziekenhuizen is het drukker dan normaal. Opvallend is dat soms vitale mensen met een ernstige longontsteking aan de beademing liggen of zelfs aan de hart-longmachine. ..."



https://www.omroepwest.nl/nieuws/3057549/Hagaziekenhuis-in-Den-Haag-zegt-operaties-af-door-griepepidemie

"... Het Hagaziekenhuis in Den Haag heeft vanwege de griepepidemie geplande operaties moeten afzeggen. De intensive care-afdeling ligt vol met grieppatiënten waardoor er een tekort aan bedden ontstaat. ..."





Maar niet alleen vanwege griep. Zelfs de kinderafdelingen liggen wel eens vol vanwege een verkoudheidsvirus.
Ook de IC afdelingen. >>>>

https://www.venvn.nl/afdelingen/kinderverpleegkunde/nieuws/kinderafdelingen-ziekenhuizen-overvol-patientjes-overgeplaatst-naar-belgie/

"... Vrijwel elke winterperiode duikt het RS-virus op, maar dit jaar stak het eerder de kop op dan verwacht, vertelt kinderarts Edmond Rings van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. “We kampen al jaren met een landelijk beddentekort op de intensive care en afdeling neonatologie, maar daar komt nu bovenop dat bijna alle tachtig verpleegafdelingen in het land vol liggen met zieke kinderen. Hierdoor is geen doorstroming mogelijk.” In het Sophia werden onder meer hartoperaties van kinderen uitgesteld, omdat er geen bed op de ic beschikbaar was. ..."


https://www.telegraaf.nl/nieuws/1491429/ic-s-overvol-door-verkoudheidsvirus

"... De intensive care-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel overvol met kinderen die het RS-virus hebben opgelopen, meldt het UMC Utrecht dinsdag. ..."





En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Feit is dat het dus wel zeker veel vaker voorkomt en dat deze verpleegkundige of liegt, of bewust bedriegt, of gewoon niet beter weet omdat het pas het eerste jaar is dat ze verpleger zijn.



Waarom? Het komt de geloofwaardigheid niet ten goede.

10
5 xtremy

xtremy xtremy Ze liegen zeker dat ze bersten en de meeste stinken in de manipulatie,
er word een smerig spelletje met burgers gespeeld.

12

Rattocasi    
meer dan 3 jaar geleden door Rattocasi

Rattocasi Rattocasi Ik vraag me af waarom ze zo openlijk liegen en bedriegen. Ik bedoel, dat lijstje had ik binnen een paar seconde gevonden en binnen een paar minuten hier de linkjes gedeeld inclusief een quote uit al die berichten.

Als ik dat al kan, dan kan iedereen dat toch.
Waarom moeten sommige mensen dan tóch nog zo openlijk liegen en bedriegen? Welk doel dient dat
Niet het doel om de geloofwaardigheid in takt te houden in elk geval.
Door dit soort grove leugens gelooft straks helemaal niemand meer in de ernst van corona.
Of dát moet het doel zijn, dan hebben ze mijn zege. Maar daar zijn toch wel andere manieren voor te verzinnen, manieren waardoor hun geloofwaardigheid niet zo ernstig wordt aangetast en besmeurd.

8

xtremy    
meer dan 3 jaar geleden door xtremy

Wilmama bedankt voor het pijltje naar beneden bij het topic.

10
6 Rattocasi

@2018 Extra bedden
In het Sint Antonius in Utrecht en Nieuwegein zijn 70 mensen opgenomen met complicaties als gevolg van de griep. Ongeveer 1 op de 15 bedden is nu voor mensen met griep. Het ziekenhuis heeft bedden bijgeplaatst om iedereen kwijt te kunnen. ,,Niet alleen bij ons. Overal in Nederland worstelen ziekenhuizen met de beddencapaciteit en is het passen en meten. Soms is het zo druk dat mensen een extra nacht op de spoedeisende hulp moeten blijven omdat er geen bed vrij is op de verpleegafdeling'', zegt Jeanne Marie Douven van het Sint Antonius.

7
7 Rattocasi

De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen," legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.

2016

6
8 Rattocasi

Extra bedden
In het Sint Antonius in Utrecht en Nieuwegein zijn 70 mensen opgenomen met complicaties als gevolg van de griep. Ongeveer 1 op de 15 bedden is nu voor mensen met griep. Het ziekenhuis heeft bedden bijgeplaatst om iedereen kwijt te kunnen. ,,Niet alleen bij ons. Overal in Nederland worstelen ziekenhuizen met de beddencapaciteit en is het passen en meten. Soms is het zo druk dat mensen een extra nacht op de spoedeisende hulp moeten blijven omdat er geen bed vrij is op de verpleegafdeling'', zegt Jeanne Marie Douven van het Sint Antonius.

2018

7
9 Rattocasi

Het zal wel, dank je voor het pijltje naar beneden, weet het de waarheid is hard en dat wil iemand niet graag zien, wel jammer dat je niet reageert op de inhoud.

6
10 Rattocasi

https://www.ad.nl/binnenland/meer-doden-dan-gemiddeld-door-griepgolf~a9794fae/

https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/
Dit was gewoon een griepgolfje in 2016.
"Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care."

Of ze werken er nog maar kort, of ze liegen dat ze barsten.

6
11 Kamaugurka

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

zojuist geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@57 Ja kan. Veel mensen zijn ook gewoon gek. Wat gek ook mag zijn? Ik dacht vroeger dat alles te maken had met een gebrek aan info. Maar ik zie ...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@56Ook als je iets goed bedoelt kan het misgaan, vaak heeft dat te maken met te weinig info....

9 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@55 Ik denk dat het door elkaar gebruikt wordt. Aan de ene kant heb je natuurlijk mensen die echt begaan zijn met het lot van anderen en daarnaa...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Vageali6888
'Windturbines veróórzaken juist klimaatverandering in plaats van tegengaan' stelt Windhandel-auteur

En intussen lekker cloud-seeden met chemicaliën...

18 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Misschien klopt het wel niet wat ik beweer, maar is WOKE niet in de plaats gekomen van de "deugmens" ?...

19 minuten geleden geplaatst door eh

Vageali6888
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

@20Zoals je kunt lezen heb ik het over de tijd na 1991.De Russen trokken zich na toezeggingen 1500 kilometer terug, de VS/Navo kropen ke...

21 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@53 Ok, dat wist ik niet van SA....

22 minuten geleden geplaatst door wildersfan

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

De deugmens is met eenzijdige info te gemakkelijk te beïnvloeden.Zo kon de deugmens overtuigd worden dat ingrijpen in Syrië goed was.Hij ...

23 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Van der Burg is blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

@2 Ok...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
MassagsexXarthunterX Change PornMommy Feet JoiTyler Saint MassageLili MirojnickNude Boobs DesiStep SisxxxAmi Andersen PornPornzog.comClose Up Pussies PicsXxxivideosSons Of The Forest Virginia PornPorn Hd Free PornDabal XxxBabysitter Blow JobGayporn LiveKannada Telugu Sex VideoDesi Bhabhi Web SeriesBlue Film Chalne WaliAriella Ferrera Full MovieTushy ModelsTeencumshotEx Men PornGraviti Falls HentaiEmma Hix PovAriella Ferrera Porn MovieWetwhitebrownDesi Choti GolpoBeuaty PornMasturbação Feminina VideoVivianelomelinTutor PornHindi Bangla XxxSister Blackmail Sex VideosOnlyfans Models LeakedAfrica FreepornOnlyfans SiteKendra Lust HdXevbellinger PornNorajoy_official NudeMinus8Xnxxx Com HdEnglish Sex Movie OpenPeeing SquirtDirttshipKristen Schaal NudePorn Pic LatinHindi Sxs VideoStepmom Cant Keep Her Hands Off Of Me - S20:e3Xxx Indian Short FilmKorean Kiss PornVirgin Cream PieMilf PawgEmma Roberts SexyXvideos BoobsEsha Gupta Nude PhotosNiks Indian Full Porn VideoBengali Xxx BoudiMilftoon HentaiMoms CreampiePorn Gull HdDani.danirlsSex Video 2016Xxx Beautiful BhabhiPor NodromeGayboystuneAva Addams 4kGhosty PornKali KakezWildtime VidsAsiancuntsPussy PrinterRomantic Chat In TamilElexa MonroeIndian Deshi Xxx VideosRyan Madison ComFemdom CowgirlScentedpansyLilithmorningstarFatherkelsInterracial Icon Vol 5Kerala Couple Sex VideosNatural PornstarsArebia PornPaola ReyesJessie St JamesJamie FoxworthDefiantpanda OnlyfansSunny Leone Lesbian SexSmallest Waist PornLatina Beautiful PornAcompanhante PornBrazzers Hd VideoSchool Teacher SexSexu TvFree Pornhub ComBig Tits OnlyfansNsfw R34Bryce Adams NudeEva NottingCasey LabowFit Models NakedCzech PornstarsNude Nudists FamilyWhat Is A GyattJessica Sodi PornPorn Dad GayGay Bowser PornPooja Hegde BoobsImo XvideoNinaphoenix PornIndian Village Sex Video ComHindi Vabi Sex VideoPeta Jensen HardcoreDisney HentieTransgender Comic PornThickassdaphnePriyanka Chopra Nude PicturesRakesh Sex VideoSexy Blonde GirlLatina Massage PornColton ReeceAunty Cock SuckingJap Porn AnimePerfectgirls.netrFilmes Pornôs De NovinhasLinda Evans NudeJenilee Harrison NudeCeleb JihafYoko Ono NudePornos Movies FreeBeeg.conRule 34 VidsKatherine Langford NudeHorsecock SuckNude Indian GisMarwadi Sex PhotoShemale Girl SexPorn Videos Telugu AuntyAlam WernikSkaden PornSex GanXnxx FakingIndian Porn GalleryDoremon Xxx VideosSwap Sex VideoFuckphotoSex Hindi Bhabhi VideoRebecca Wild