Tweede Kamer steunt legalisering wietteelt (nos.nl)


Voor het eerst heeft een meerderheid in de Tweede Kamer zich uitgesproken voor het onder voorwaarden legaal telen en inkopen van cannabis. ...

door Wheely in Politiek  ·  27 Reacties

  • 10
  • 597x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Met de stemming in de Tweede Kamer is overigens helemaal niet zeker dat het voorstel van Bergkamp ook wet wordt. Ook de Eerste Kamer moet er nog mee akkoord gaan.

0
1 Wheely

Prima kunnen ze allemaal stoned blowen
Hierna de xtc en dan maar ook snel hero en opium
LANG LEVE DRUGSLAND NEDERLAND de groothandel voor europa

17
2 Thei

@2
Ach ja u bent een voorstander van the war on drugs, gefeliciteerd met de tienduizenden doden per jaar, tienduizenden mensen die voor niks in het gevang zitten, gezinnen daardoor ontwricht..

Maarja u zal wel bij die groep horen die profiteert van die oorlog, gefeliciteerd nogmaals.

4
3 Nerva

Dat is mooi,dan kunnen al die gelukzoekers welke D66 binnen haalt aan de wiet zodat ze van onze vrouwen en kinderen afblijven.
Ze rennen ook niet zo hard meer weg als ze stoned zijn

6
4 whoops

@2 Ik kan hier een heel relaas gaan houden waarom cannabis een vrij ongevaarlijk plantje is. Maar, laat ik het kort houden...

Waarom de hard drug alcohol wel, en cannabis niet? Zelfs suiker en cafeïne zijn schadelijker dan cannabis. Daar komt bij dat er behoorlijk wat voordelen aan cannabis zitten, om nog maar te zwijgen over hennep.

0
5 Bluth

Eindelijk
Dit levert ook weer belastinggeld op en er wordt minder stroom illegaal afgetapt
Koffieshops kunnen straks het legaal inkopen
Hopelijk komt het ook door de eerste kamer

Hiermee stopt natuurlijk niet gelijk alle illegale wietteelt maar dat wat voor Nederland bedoelt is zal zeker verdwijnen.

Het nadeel is dat de overheid de kwaliteit gaat waarborgen en dat klinkt goed maar het enige wat ze gaan doen is controleren dat het niet te sterk is

0
6 TheoTheo

Had al VEEL langer moeten gebeuren. Goed van D66. Slecht van de "vrijheid" en christelijke partijen dat ze tegen stemden.

0
7 Wetenschappertje

@7 vooral van de "liberale" VVD valt het mij zwaar tegen. De Christenen was al van bekend dat zij er nooit een voorstander van zijn en zullen worden.

0
8 Arno82

@5
Ik ben niet tegen wiet.
Maar je hebt mensen welke dat in mate gebruiken en je hebt mensen welke wakker worden en wiet roken.
Die laatste groep heb ik op het werk mogen meemaken in de bouw.
Traag als dikke stront en elke keer als ik wat vroeg me stom aankijken met rode ogen.
Wiet hooet thuis op het weekend thuis en niet op het werk.
Sommige mensen vergeten dat wel eens
Je kan immer ook niet dronken op je werk aankomen!

2
9 whoops

Nu hoop ik overigens wel dat het uiteindelijk tot volledige legalisatie zal komen. Dat je dus ook gewoon thuis in je tuin naast je tomatenplantjes en tulpen/rozen/whatever wat wietplantjes mag planten.

Laat de commerciële verkoop gewoon in de koffieshops, met het verschil dat ze zelf mogen telen en legaal in kunnen kopen. Controle op de kwaliteit (sterkte) gaat averechts werken. Buiten dat is het ook volledige onzin.

Om het even te vergelijken;
Wie drinkt er een bierglas met vodka leeg? Exact, niemand. Dus als je sterke cannabis consumeert neem je niet zoveel als met minder sterke cannabis. Ik weet het, klinkt héél erg logisch maar ja... Logica en politiek gaan niet samen.

0
10 Bluth

@9 Maar waarom laat u negatieven ervaringen uw mening bepalen? U heeft vast ook bezopen collega's meegemaakt, maar ik hoor u niet tegen alcohol tekeer gaan.

Veruit de meeste mensen die wiet consumeren doen dit verantwoordelijk. Ik consumeer momenteel aardig wat cannabis. Ja, ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed (AZ, AZ, AZ...) maar ondanks dat ik zo zwak als de neten ben door chemotherapie kan ik dankzij de cannabis die mensen volgens u zou lui en traag als dikke stront maakt, toch deeltijd werken.

Maar goed, mensen die stoned op het werk komen zijn veruit in de minderheid. Waarom wilt u toch aan de hand daarvan het beleid bepalen?

0
11 Bluth

@10 Als iedereen het kan maken, kan iedereen het verkopen aan het buitenland waar het nog illegaal is. Zolang dat het geval, zal het niet volledig legaal worden.

1
12 Wetenschappertje

@12 Maar waarom zou je het risico lopen om het illegaal te verkopen terwijl je het gewoon legaal kan verkopen zonder enig risico?

De Staten rondom Colorado zien ook niet plotseling een grote import van cannabis vanuit Colorado. Ja, veel domme mensen die met cannabis de staatsgrens over proberen te komen en gepakt worden. Maar dat gaat meestal om enkele grammetjes voor persoonlijk gebruik.

Buiten dat gaan steeds meer Staten over op legalisatie. Zo'n domino effect zullen we in Europa ook gaan zien.

0
13 Bluth

@5 dat het minder schadelijk is gaat alleen op als het produceren van wiet legaal en gecontroleerd wordt. Bijna alle wiet in Nederland zit vol met pesticiden. En dit is echt niet gezond.

2
14 Niet wit niet zwart

@14 Bijna alle wiet? Hoe komt u daarbij? De meeste koffieshophouders weten echt wel van wie ze hun product kopen. Als je naar de dealer op de straat gaat is het een heel ander verhaal.

3
15 Bluth
16 Niet wit niet zwart

@13 Over dat domino-effect en waarom ik daar vrij zeker over ben...

De staat Colorado heeft belastinggeld terug moeten geven aan de inwoners omdat ze zo'n overschot hadden dat ze het niet meer kwijt konden. Het onderwijs in Colorado krijgt elke maand 4 miljoen dollar extra, allemaal dankzij de belastinginkomsten op de legalisatie van cannabis.

Daarom gaan andere staten nu ook overstag. Ook omdat ze zien dat het geweld is gedaald, het aantal dronken mensen op de weg is gedaald, het aantal dodelijke ongevallen is op het laagste punt in de geschiedenis van Colorado...

0
17 Bluth

@16 "Het Rijksinstituut onderzocht vorig jaar in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport 25 monsters nederwiet, afkomstig van coffeeshops uit het hele land. In 23 monsters werden restanten gevonden van een of meer pesticiden."

Sorry hoor, maar die sample-size is véél te klein. Alleen al bij de koffieshop waar ik kom hebben ze meer dan 30 verschillende soorten wiet en 20 verschillende soorten hash. En dan testen ze 25 soorten wiet van verschillende koffieshops en dan concluderen ze dat 90% van alle wiet in de Nederlandse koffieshops pesticide bevatten.

Ik trap daar echt niet in. question

3
18 Bluth

@18 wiet verbouwers zijn criminelen die alleen op geld uit zijn. Zij gebruiken liever pesticiden dan dat ze een oogst laten mislukken. Of denkt u echt dat deze criminelen denken aan uw gezondheid dan aan geld

2
19 Niet wit niet zwart

De initiatiefwet is met een krappe meerderheid(!) aangenomen in de Tweede Kamer. Ik vrees dat deze initiatiefwet het nét niet gaat halen in de Eerste Kamer.
Daar zitten naar verhouding meer vertegenwoordigers in van VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP, dé tegenstanders van cannabis dus!

0
20 Scorpio

En ,.....Gaat dit onder het lage BTW tarief vallen, of in het luxe segment?

0
21 Doordenker

@21 het zal wel net zo hoog belast worden als tabakswaren. Het gaat erom dat het de Staat weer flink wat geld oplevert.

0
22 Nicks R. Van

@10 het is toegestaan thuis 5 planten te hebben voor eigen gebruik.

Ze hebben ooit voor 5 planten gekozen omdat alleen de vrouwtjes planten het wiet geven maar tegenwoordig stekken ze de plant en dan heb je altijd gelijk de goede

https://www.rollingstoned.nl/19-7-16-opnieuw-de-vijf-wietplanten-regel/

0
23 TheoTheo

Als je weed koopt in de shop is daar echt al belasting op afgedragen!

0
24 MamaMaantje

Drugs is voor leeghoofden.
Maar als er dan toch zoveel lege hoofden zijn kun je er net zo goed belasting over heffen...

6
25 knuter

@25 questionan is zowat iedereen wel een leeghoofd aangezien bijna iedereen wel een biertje of wijntje lust.

0
26 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

27 pickwick

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

1 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

2 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

2 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Zendaya PornographyKatiana.kay NudesSwinger Pool PartyTiktok.nudeMelina R34Shannon Tweed Porn4k Virtual Reality PornShantel Dee PornPron Sites IndiaZoë Renea OnlyfansSex Video Best HdNude Masturbating Womenروابط سكسPornon TubeDana Delaney NudeBig Boobs PucsJapan Prno成年人漫画Rachel Roxxx PornStorm Of KingsThatpervert.comLogan Paul NudeSexy BlowjopXxx Short MovieXander Corvus PornBlue Film XxxxJav EngsubSouth Africa Sex Video South Africa Sex VideoXxx LadiSon And Mom PornhubBlow Job Spring BreakPrivatecasting XMagicmuffinSexy GirlpussyAmerican Xvideo ComSexmex En EspañolGatavirtual ComJoely Richardson NudeWw Xx Hindi VideoSrx Video'sPorn With ThiefMom Fuckes Step SonHttps //rarbg AlternativeReddit Gay StorylinesSonia Gandhi XxxViolet Myers She Ruined MeKimbassinger NudeCuckold TrainingJapanese Mom XvideosPerfectboobs NetXxx Video Mota LandAsian HanjobOmegle FlashTelegrame PornDiscordpornTamil Sex YoutubeHentia English SubS E X Y V I D E O SJav SubsIndianamylf Onlyfans LeakedCfnm StoriesOhmysweetkittyNikki RhodesTubgaloreCzhechvrNude Teen SelfieJezabel VessilKajal Nude FakeAngel White VideoPorn With Sister's FriendWww Xxx Bengali VideoBest Sex 24.comMilf DildoAcompanhantes Em ManausRoad XxxXxx New Porn HdOrissa XvideoHardcore PornstarsBhabhi Gand SexSunny Leone DoggyAva Addams KissingDevar Bhabhi Ki Chudai FilmPassionate BlowTurkish Porn HdNuibles PornSpankbank.Porn Wet PantsSexemodel LyonDesenhos 3d PornLettaliMuslim Sex XxxAbusive AnalNipple PicJapanes Sex VedioJav Friend MomPorn PassSexartySexe SitePornô AntigoTwitter Vídeos VazadosTwitter De PutariaFlintstones PornNew Xxx Video FreeMiinamarieeXx Mia KhalifaGibby The ClownArmpit SexCartoon Old PornLesbo Porn StoriesC HansterYoga Xnxx VideosMsture AlbumSexy Naked TeenagersJackie Chan SexSpeead PussyTokyodollsGangbangcougarKendra Allure PornCat Women PornCum In SpanishXnx Sax VideoIndian Chubby AuntyNancy Bhabhi PornBest Hard Porn VideosHome Indian PornPorn CncNeked Old MenGaming Leak RedditElitegirlXxl SexxxIndian Girs NudeIndian Nude Girls ImagesTamil Nighty SexBrandyrenee LeakedLily-rose Depp ToplessChoda ChudirBrother And Sister Xnxx HdRambha Naked PhotoSali XxIndian GangbangedAlex Dadario NudeAnal Sexy VideoNatural Boobs PornstarDesipornmoviesHookers At PointCropped Top PornRought SecViolet Myers Blacked RawValeria NemchencoHentai Release Dates