Ajax kan frustratie bij Feyenoord begrijpen: 'Overmars schoot wat uit de heup'

Ajax kan frustratie bij Feyenoord begrijpen: 'Overmars schoot wat uit de heup'

16-12-2020 16:40
98

Marc Overmars zette begin april kwaad bloed bij andere clubs door te stellen dat de Eredivisie als gevolg van de corona-uitbraak met onmiddellijke ingang moest stoppen. Bij Feyenoord was men daar niet blij mee, erkent algemeen directeur Mark Koevermans.

"Hij liep voor de troepen uit", zegt Koevermans in een groot interview van Voetbal International met de directeurs van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. "Het was beter geweest als grote clubs samen naar buiten te komen. Daar was onderling contact over in die tijd, maar Overmars kwam daar ineens tussendoor met een vrij persoonlijk standpunt. Toen lag de discussie op straat."

Feyenoord wilde eerst wachten op het standpunt van 'heel wijze mensen van het RIVM en het kabinet', aldus Koevermans. "We waren ook nog in overleg met de overheid, maar door de uitspraken van Overmars kwam het in een stroomversnelling. Terwijl wij vonden: laten we in hemelsnaam de mensen volgen die er verstand van zouden moeten hebben."

Ajax-directeur Edwin van der Sar begrijpt de reactie van Koevermans ergens wel. "We hadden op dat moment een paar weken contact met een aantal clubs. Onderling hadden we al een richting bepaald, waarbij Marc wat uit de heup schoot. Het was netter geweest dat als collectief te doen", laat hij weten.

Koevermans: "De KNVB wilde langer afwachten en bekijken hoe de crisis zich zou ontwikkelen, maar daar werd hier en daar anders over gedacht. En na de uitspraken van Marc Overmars schoot het alle kanten op. Uiteindelijk kwam het erop neer dat premier Mark Rutte zei dat we moesten stoppen. Dan kan je geen kant meer op."