Binnenland

Video – Bejaarde man zonder mondmasker wordt supermarkt uitgesleurd

17-12-2020 15:00

Screenshot

Op internet is ophef ontstaan (goh) over een video gemaakt bij supermarkt Vomar. In het filmpje van 1 minuut is te zien hoe een oude man aan zijn voeten de zaak wordt uitgesleurd. “Ik wil gewoon mijn boodschappen halen”, roept de klant op de grond hier nog bij. Aanleiding zou de weigering zijn van de man om een mondmasker te dragen.

Het Algemeen Dagblad is dieper in de zaak gedoken en heeft ooggetuigen gesproken. Hieruit blijkt dat het filmpje niet de volledige waarheid weergeeft. Zo zou de man een supermarktmedewerker hebben geschopt en zich sowieso agressief hebben gedragen.

“Hij ging uit zijn stekker. Toen de beveiliger voor hem bleef staan, spuugde de man hem in het gezicht. Vervolgens ging de klant ‘demonstratief’ op de grond zitten en blokkeerde hij de ingang voor andere klanten. De man bleef schreeuwen, niemand kon meer naar binnen.”

Aldus een ooggetuige. CEO van Vomar Aart van Haren bevestigt dit verhaal. Wel heeft hij kritiek op de wijze waarop de beveiliging de man uit de winkel heeft gezet:

“Dat valt zeer te betreuren en is absoluut ook niet ons beleid. We ondernemen passende maatregelen richting de externe beveiliger en de onderneming waar deze beveiliger voor werkt. Uiteraard maken wij ook onze excuses richting de gedupeerde klant.”

De beelden:
https://www.youtube.com/watch?v=TqMBZL9pZjg