Een van de eerste klanten in de Action na de opening van een filiaal. Klanten konden bij de budgetketen uitsluitend terecht voor producten die als essentieel worden beschouwd, zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en etenswaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de eerste klanten in de Action na de opening van een filiaal. Klanten konden bij de budgetketen uitsluitend terecht voor producten die als essentieel worden beschouwd, zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en etenswaren. © ANP

Opeens vonden winkelketens zich ‘essentieel’: ‘Winkeliers zoeken de grenzen op van wat mag, hoe sociaal ben je dan?’

Opeens vonden alle winkelketens zich vandaag ‘essentieel’ en openden ze de deuren. Formules als Action en Wibra verkopen immers ook ingeblikt voedsel en zeep. Hema mocht toch ook? Nieuwe nog strengere regels maken een eind aan de eigenwijsheid.

  1. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda