Kerken, moskeeën en andere gebedshuizen blijven open (nrc.nl)


Kerken, moskeeën en andere gebedshuizen blijven de komende weken wel gewoon open. Dat meldt persbureau ANP. Het kabinet mag gebedshuizen niet zomaar sluiten. Dit is strijdig met het in de grondwet opgenomen recht op de vrijheid van godsdienst. ...

door siberianhotsprings in Binnenland  ·  27 Reacties

  • 2
  • 467x gelezen
Reageer met een Emoji
2
3
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik hoor wel van verstandige kerken zoals de hervormde kerken en de katholieke kerken dat ze de deuren dichthouden omdat ze niet als portier bij de deur willen staan en geen corona willen verspreiden en juist online willen gaan. Echter de extreem rechtse indoctrinatie kerken willen juist de deuren open gooien voor 600 man omdat de macht van hierboven hun beschermt tegen ziekten en alle kwaad en heidenen niet. Dat blijven superspreaders. Die hebben een IQ van een walnoot.

1
1 Goesenaar

Tot zover iedereen is gelijk speciale,behandeling voor gelovige moet maar eens worden afgeschaft.

2
2 Saviro

Het kabinet mag gebedshuizen wel gewoon sluiten. Ze willen het alleen niet met CDA en CU in de regering.

Dat het in de grondwet zou staan dat het niet mag, is onzin. Er is ook vrijheid van vergadering en dat wordt ook aan banden gelegd. Maar: behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. Dus er kunnen uitzonderingen gemaakt worden.

Net zo:

Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

Dus als je het een aan banden kunt leggen, kan het ander ook.

0
3 progressiefliberaal

Dus laat je niet wijsmaken dat het niet zou kunnen. Het is gewoon een politieke keuze om het niet te doen.

Wat natuurlijk meteen de reden is dat De Jonge als CDA'er vooral niet serieus te nemen is.

1
4 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

5 Kloas oet Grunn

@5Dan hoeft de efteling ook niet dicht. 😄

1
6 Saviro

Voor die mondkapjes tuigde men een noodwet op om dat wel te kunnen verplichten zo kun je dat ook doen met kerken e.d. En verder zouden kerken meteen met een reactie moeten komen dat in het kader van de gezondheid men gesloten blijft ook voor 30 man..en men uitwijkt naar digitaal...hoe moeilijk kan het zijn. Maar ja de praktijk is een andere men beroept zich op de grondwet en zal schande van over mij spreken als ik met 1 man teveel kerst ga doen.

1
7 Voorzittershamer

@4 Rutte is ook christelijk , maar die zal zich mischien ook op het liberale beroepen als het hem van pas komt.

2
8 21st Century Guy

Als de noodwet boven alle andere wetten kan komen te staan, waarom staat de noodwet dan niet boven dat van het recht op vrijheid van godsdienst? Overigens, Je pakt mensen niet aan op het belijden van een godsdienst, want ze mogen geloven wat ze willen, maar je neemt dan wel maatregelen tegen samenscholing in gebedshuizen, dus neem je de kans weg dat daar besmettingen uit komen. Geloven doe je dan maar tijdelijk thuis of je maakt gebruik van een online preek!

Mijn mening: Volksgezondheid hoort boven de vrijheid van godsdienst komen te staan!!!!!!!!

1
9 Nieuwsgierig

Een van de voorbeelden dat de lockdown niet streng genoeg is een ander voorbeeld is dat mensen nog steeds bezoek mogen ontvangen, dat mensen zonder reden naar buiten mogen, dat er niet gecontroleerd wordt of er binnenshuis sociale isolatie wordt toegepast.

2
10 21st Century Guy

Wedden dat wanneer er geen moskee in Nederland stond...alles wel gesloten kon worden

1
11 ErZijnGeenSlimmeHollanders

@11 nee, ook dan nog konden de kerken in Barneveld en Staphorst niet worden gesloten!

0
12 Remkraan

* Verwijderd door de redactie *

13 Peter Van Den Brok

Dit soort vreemde privileges schijnen in de grondwet verankerd te liggen.

Maar dan kan men nóg binnen de lokale noodverordening bepalen om in het kader van de veiligheid en volksgezondheid de Coronamaatregelen op te leggen, waar voor de rest alles en iedereen zich aan moet houden.

Zeer ergerlijk, zoiets.

1
14 Biesbush

Religies maken meer kapot dan ons lief is...
Flut beleid door politiek belang van Rutte III.
"Ga heen en vermenigvuldigd uw virus" mag van reli-gekkies.

1
15 logikus

Ja, je moet als overheid natuurlijk wel zorgen dat het virus net niet helemaal niet verdwijnt, hoe kun je anders de bevolking onder de knoet houden.
Daarbij zitten gelovigen al onder de knoet van hun godsdienst, dus alleen de vrije geesten zijn de sjaak.

1
16 Sarcoff

Dat krijgt men als menals kabinet steunt op christen- fundamentelisten .

2
17 MARCUSAURELIUS

Apart dat de noodwet wel aangewend kon worden om een ongrondwettelijke verplichting op het dragen van mondkapjes door te voeren.
Waar een wil is is een weg, zeg maar.

2
18 Seconda

Het viel me maandag al op dat Yasser het op tv alleen over de kerken had, net zoals velen hier.
Mijn kerk doet alles online. Ja, er zijn er die toch samenkomen binnen de regels van de overheid maar de meesten volgen net zoals ik gewoon de diensten online vanuit huiselijke kring.

Ja, het is jammer want niet dezelfde beleving als in de kerk. Net zoals een concert thuis op de bank bekijken niet dezelfde beleving is als daar live zelf aanwezig zijn.

Persoonlijk ben ik van mening dat religieuze bijeenkomsten, voor welke religie dan ook, op dit moment domweg verboden zouden moeten worden. Punt. Je geloof belijden kan ook online al is de beleving dan anders.

Maar ja. Die hele 'lockdown' die het maximale zou zijn wat onze overheid kan doen is sowieso een slap uittreksel. Alleen de supermarkten en de apotheken zouden openblijven. Nu de aap uit de mouw is gekomen blijkt de hele samenleving eigenlijk gewoon door te draaien. Slijterijen zouden plots tot de eerste levensbehoeften horen (koekoek), net zoals dierenwinkels, bloemisten en kerstbomen verkoop. Online bestellen schijnt voor veel mensen toch te ingewikkeld te zijn. Zelf ga ik inderdaad al een tijdje alleen naar de super en bestel alles at ik nodig heb en dar niet kn krijgen online. Ja, ook mijn hondenvoer. Bedrijven draaien gewoon door met het 'advies' om zoveel mogelijk thuis te werken. En de straat op mag iedereen. Zelfs kerst vieren met bezoek is toegestaan. Fuck it, zelfs buiten de feestdagen mogen er twee mensen op bezoek komen. Hoezo 'lockdown'?

Ergo; Van dat virus zijn we voorlopig niet af.

2
19 Mariska3

@17 ; Zou het probleem daarin zitten? Of toch eerder in de angst om moslims tegen het hoofd te stoten?

2
20 Mariska3

Het wordt tijd dat mensen die niet meer geloven aan deze onzin zich ook gaan uitschrijven bij hun kerk. Zolang je dat niet doet kan dat instituut nog steeds claimen dat ze zo'n grote bevolkingsgroep vertegenwoordigd. Geloof is eigenlijk het meest absurde statement dat je kunt bedenken, het slaat werkelijk nergens op.

Het was nog niet zo lang geleden dat een groot gedeelte van de kiezers Rutte geloofde dat ze €1000 kregen en toen hij met grote voorsprong won was het ineens niet mogelijk omdat de coalitie partijen dat niet wilden. En als je daarin geloofde zijn er ook nog andere zaken die aangeprezen worden door partijen en criminelen, en daar hebben we een goede woorden voor: flessentrekkerij, oplichting, zakkenvullers etc.

2
21 niet-alles-geloven

@11 heeft gelijk ,alles wat met geloof te maken heeft mag open blijven alleen om moskeeën te ontzien en daarom de islamietjes niet voor het hoofd te stoten.
Waar onze scholen via internet les kunnen geven omdat de scholen dicht zijn is het niet mogelijk om thuis te bidden of voor de moslim een kleedje in zijn woonkamer neer te leggen en met zijn of haar reet richting Mekka te bléren naar die homofiele pedofiele profeet.
Nederlandse politiek is zonder ruggegraat en watjes die alles doen om dat geitenvolk te behagen.

0
22 Gekabo

@20
Zal wel de combinatie zijn.

PS.
Als ze mij zouden aanpakken omdat er te veel mensen in huis zouden zijn,
dan ga ik dat verkopen als een dienst van Satanisten.
Ben benieuwd of dat dan ineens niet onder de vrijheid van godsdienst valt.

1
23 MARCUSAURELIUS

@21
Soms is het niet eens zo gemakkelijk van je lidmaatschap af te komen.

Men zou kunnen beginnen om niet meer met dopelingen te werken, maar met bewuste inschrijvingen.

1
24 MARCUSAURELIUS

@13 Voor de politiek moet je om de hete brei heen kunnen draaien. Daar ben ik niet goed ik benoem.liever gewoon de feiten zoals ze zijn. Het is en bljjft van de zotte dat een land dat suggereert dat staat en kerk gescheiden zijn voordelen geeft aan gelovigen ten opzichten van niet gelovigen. Het geloof zit vuist dik in beslissingen die worden genomen. Hele bijbel cq andere geloofs teksten worden uitgesproken in de kamer. De bijbel wordt vaak aangehaald. Dit heeft daardoor niets meer.te maken met scheiding staat en kerk.

0
25 Saviro

@25
Klopt.
Ook valt het op dat men niet het individu bevoordeelt maar de instituties.
Men mag niet met een groepje thuis kerst vieren, maar wel in het kerkgebouw met veel meer mensen.

0
26 MARCUSAURELIUS

@26 Ik luister nu naar inzet irak en manschappen de paus gaat naar irak en dan heeft men het over het zegenen van de manschappen door de paus. Lekker belangrijk dat die jurk daarheen gaat.Pleur op met die eeuwige geloofs terreur.en het ongelijk behandelen van gelovigen vs niet gelovigen . De kerk heeft veels teveel macht terwijl dat juist niet zo hoort te zijn.

0
27 Saviro

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@17 Dat is zo ja. Alleen heeft de overheid wel extreem veel extreem dure projecten....

zojuist geplaatst door wildersfan

LoydMorris
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@12 Als er onder iedere baksteen, achter elk stukje plafond, in iedere kelder of hokje een stuk geschiedenis of voor archeologen interessante di...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Querido not
Offtopic

@2321 Graag gedaan - denk dat je nu meer dan genoeg weet. ...

3 minuten geleden geplaatst door Querido not

Zie Hier
Als tiener protesteerde Roel van Duijn tegen de atoombom, nu is hij er juist vóór: ‘Europa moet zich bewapenen’

Volgens mij is het zo dat wanneer je toen gek was is het nu dementie!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@9 Slopen en nieuw bouwen is inderdaad veel goedkoper....

10 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@8 Klopt, de Nederlander bestaat niet. 😉...

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@12 Hmm... Volgens mij is dat allemaal uurtje factuurtje....

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

@7 Mja... Dat is met bijna alle renovatie projecten. Ik gun de aannemers wel. Dus als je aannemer wilt worden, dan moet je de renovatie ingaan. ...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

Als je zo'n haatbaard al scheef aankijkt ben je "extreemrechts"....

22 minuten geleden geplaatst door skapoe

NK. App
CrackheadanalKennycomix PornSwallowing CumsPigboyrubenFrench Maid PornDoodhwali Sex VideoNathley CherieValentina BossaLesbian 3someSunny Leone Full VideoDebbie The CumladyEsposas Infieles PornRara Kudou JavVidio XxxnxJeneveve JokiePaid For Sex PornHannah Owo Leaked OnlyfansDani Daniel Full PornPorn Japan BlackTiffany Coin NudeMom And Son HentiaLatina NymphoBangcum.comWomen ScisoringAzoocamMelhores Filmes PornorTumblr Naked MenXnxx School BusRei KitijimaSunny Leone Sex Video DownloadSilicone Sex DollDesi Bhabhi BurIndian OussyMonsterboobVideos Porn De Esperanza GomezTudung PornBig Nose PornBar Paly NudeSeel Pack SexProfessional Xxx VideoIsbella NiceCovertjapanXxx Sekasi VideoArbic SexPpornstarBig Titted CosplayFirst Time At A Glory HoleCoréenne NudeFree Sex Story In HindiYoutporn.sexyPiper Pierre肉漫屋Savita Bhabhi Cartoon VideoBiggest Cumshot EverLeone XvideoThreesomesexvideosAunty Sex ImagesLadyxena MarseilleIfreechatnowPornocomlegenElakkiya BoobsTeens PornpicBongacamX VideopronZombie Apocalypse PornBestmilfLesabin XxxWww Odisha SexCall Me Sherni OnlyfansHot Sexy Video XxSeal Pack ChudaiDr Jocelyne MirandaSexy VideósPorn Live FreeXnxnxnxCjsparxxXnxx StarAlura Junson PornAffair PornChaturbate CamKeira Knightley NakedNaked Pics Of TeenagersMating PressFist XxxMen SuckingdickTnai PornLittle Caprice LesbianTranny Vr PornIvy Lebelle Dp EvilangelXcartxAlternative PornMr Deep FajeWannoncMeilleurs Sites PornoMeowbarbie NudeWonder Women PornXxnx Video IndianWww Tamil Aunty Sex ComPorntube Video DownloadAngrej SexFijifalzzAndingoMaddy Maye NudeAne Wa Yanmama Junyuuchuu 2Cloud Meadow GalleryGracecharisxo LeakMelody Marks Hd PornIndian Mature Couple PornHazel Moore New PornL E X I L U N AلوأطHeavy On Hoties - Noemie Clueless DwarfVette VickyBegging For Sex PornAimi Yoshikawa UncensoredCuming On Her BackDubed Anime PornRated Xx VideosEscort NearbyVietbunny Onlyfans LeakPorni AnalSalice Rose Onlyfans LeakedHuge Milf TittiesJasmine TameJaysonnvorheesXnxx Com SisFirst Night Sex StoriesAylathegoddess RedditOverflow UncencoredSkylar Vox NewMelissa MendinnyDesifakesKamihime Project RE621 WebWhipedassSpeedhandjobGay Femboi PornSexy Video Mia Khalifa Sexy VideoSneaky Milf Seduces BoyfriendHentai 2readKaty Mixon NudeStudent And Teacher PronX Video Sexy HindiFree Hindi Sex ChatDesi Sexy Pron VideoNikki ZieringSoft Sparkling OnlyfansAdhley Tisdale NudeXxxvideoxxxSonika Singh