Estrelle van Liere en Ralph de Kok
Volledig scherm
PREMIUM
Estrelle van Liere en Ralph de Kok © Frans Nikkels

Wat eten we met kerst? Tv-kok Ralph de Kok: ‘Gebruik de barbecue!’

Wat eten we met kerst? Weinig mensen denken dan aan de barbecue. Dat is toch iets voor warme zomeravonden? „Niets is minder waar, de winterbarbecue wordt steeds populairder en is prima bruikbaar bij het kerstdiner”, zegt Ralph de Kok. En over zijn achternaam: „Nee, dat is geen grap. Zo heet ik echt!”

  1. Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Verse zalm krijgt Nu­tri-Sco­re A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?

    Groen is goed, rood is slecht, zo gemakkelijk zou de Nutri-Score, het voedselkeuzelogo op levensmiddelen, moeten zijn. De werkelijkheid is anders. Fabrikanten kunnen de score naar eigen voordeel aanpassen. En dat gebeurt ook. Voedingsdeskundigen spreken zelfs van perverse prikkels bij de score. ,,Straks heb je een mandje vol A’s en B’s, terwijl het de maar de vraag is of het echt gezonde boodschappen zijn.”
  2. Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
    PREMIUM
    147

    Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’

    Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant écht minder gezond dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: ,,Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.”
  3. Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’
    met foto's

    Eigenaar Hollands snoepzaak­je kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’

    De bekende Britse tv-kok Nigella Lawson heeft de eigenaar van een ouderwets Amsterdams snoepwinkeltje bijzondere feestdagen bezorgd. Lawson promootte het zaakje onlangs al in haar kerstspecial op tv en deze week ook nog bij haar bijna 3 miljoen Instagramvolgers. De eigenaar heeft veel ervaring, maar stond toch te kijken van Lawsons bestelling. De vraag is wel: brak ze de huisregels?