Direct naar artikelinhoud
Lezersbrief

'Woedend om de nieuwe WOZ-waarde'

Natuurlijk gaan we bezwaar maken tegen deze idiote verhoging van de WOZ-waarde, schrijft Herman Berk.

Herman Berk: 'Het onderhoud van de buurt gaat alleen maar achteruit'Beeld ANP

Vandaag valt de nieuwe WOZ-­beschikking bij ons in de bus. De gemeente ziet kans onze woning in twee jaar tijd op te waarderen van 480.000 naar 619.000 euro, een stijging van bijna 29 procent.

Hierop ­baseert de gemeente dan vervolgens de afvalstoffenheffing, de WOZ en de rioolheffing - en de belastingaanslag van het rijk. We worden er woedend van.

Wij hebben de afgelopen twintig jaar zelf in ons huis geïnvesteerd om het in goede staat te houden. De ­gemeente heeft daar niets, maar dan ook niets aan bijgedragen. Integendeel, de gemeente staat toe dat de ­huren in de buurt gigantisch stijgen, zodat onze aardige slager, de kleine cadeauwinkel en de fijne videotheek het loodje leggen.

Wat vindt u? Meepraten kan onder dit artikel of via Facebook (link).

Het onderhoud van de buurt gaat alleen maar achteruit: zwerfvuil, overvolle plasticcontainers, verwaarloosd groen. En dan hebben we het nog niet over de schandalige erfpachtplannen. Ofwel: de bewoners mogen investeren in hun huizen, de gemeente casht.

Natuurlijk gaan we bezwaar maken tegen deze idiote verhoging van de WOZ-waarde. Maar het doet niets af aan de schandalige manier waarop de gemeente geld binnenhaalt over de ruggen van haar inwoners heen.
Herman Berk, Amsterdam

Lees het nieuws achter deze brief: Sprong WOZ-waarde in Amsterdam na explosie woningprijzen

Bewoners mogen investeren in hun huizen, de gemeente casht
Herman Berk