'Woedend om de nieuwe WOZ-waarde' (parool.nl)


Natuurlijk gaan we bezwaar maken tegen deze idiote verhoging van de WOZ-waarde, schrijft Herman Berk. ...

door Carol Fenijn in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 15
  • 958x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Toen de huizenprijzen daalden, gingen de gemeente percentagegewijs niet mee. Nu ze stijgen, willen de gemeenten hier dubbel en dwars in meegaan. Ik ben erg benieuwd naar mijn nieuwe WOZ-waarde. En inderdaad, de gemeente profiteert alleen maar van de investeringen van huiseigenaren.

0
1 Reagentje

@1
Zelfs als er helemaal niet wordt geïnvesteerd gaan de WOZ omhoog. Mijn huurhuis, gebouwd in 1886, met plakdouche (omgebouwde kast met vinyl op de wand en vloer ipv tegels) keukenblokje en plafond uit 1970 is afgelopen jaar blijkbaar 30.000 euro in waarde gestegen.

0
2 PuurHagelslag

@1 Ik weet het nog bonter:
Ik heb een kennis die goed in de slappe was zit en al gepensioneerd is.
Dus kocht hij een gelijkvloers huis voor de oude dag. Vanwege de vermogensrendementsheffing besloot hij het huis voor een ton te verbouwen: circa 50 mille voor het huis en circa 50 mille voor de inrichting.
Nu zijn de aannemers nog bezig maar kreeg ie gelijk een brief van de firma die de WOZ taxatie doet voor de gemeente en die wilde even langskomen voor een nieuwe taxatie.
Waarschijnlijk aangegeven door een jaloerse buurman of zo die die aannemers bezig zag of de herrie zat was. Geeft de indruk dat ze je in de gaten houden.

0
3 Conradijntje

En weet u wat ik nu nog het ergste vind? De raad, u weet wel uw gekozen vertegenwoordigers die uw zaken behartigen. die doen geen moer en lopen met hun slappe houdingen overal achteraan. Ja mijnheer de burgemeester, ja mijnheer de wethouder, nog iets van uw dienst, Waar moeten we in meegaan? u zegt het maar. Wij gaan voor u door het vuur.

0
4 TC

Maar heeft het uberhaupt zin om bezwaar te maken vraag ik mij af...

0
5 netcat

@5
Niet geschoten is altijd mis, ik zou er wat tijd en een postzegel in investeren.

1
6 PuurHagelslag

@5 . Uiteraard heeft bezwaar aantekenen zin. We moeten juist nu massaal bezwaar aantekenen. Dat is vaak de enige manier om de overheid te laten merken dat ze weer eens verkeerde besluiten hebben genomen.

0
7 PFL

Gemeente mag elke belasting met tig omhoog gooien ook mogen ze gewoon een belasting die er eerst niet was weer invoeren belasting wordt ook niet bij de inflatie geteld, zolang mensen zich daar niet druk over maken kan de gemeente doen wat die wil.
Als je over WOZ klaagt krijg je toch nul op het request om de doodeenvoudige reden dat gemeente het mag doen.

0
8 Rattocasi

@2 Bij ons in de stad zijn er honderden huizen die minder dan FL 10.000 gekost hebben en met miniem onderhoud nu verkocht worden voor € 1.000.000+. De reden dat mensen er zoveel geld voorover hebben is dat de locatie zeer gewild is. Het centrum van Amsterdam wordt door de gemeente voorbereid voor de gehoopte migratie van bankiers die verhuizen van London naar Amsterdam. Google huizenprijzen maar eens in het centrum van London, dan kome je tot de conclusie dat alle Londenaren allang verdreven zijn.

1
9 niet-alles-geloven

de WOZ-waarde van mijn appartement is in 1 jaar van 180.00 naar 226.500 (26%) gestegen. Lang leven Amsterdam! Ik kan niet wachten op mijn huurverhoging waar de WOZ-waarde in opgenomen wordt als huurcomponent.

0
10 Vigilante

@9 Nog even gauw wat op de kop tikken dus he.

0
11 Duoz

Vizieuze circel: hoe meer mense protesteren hoe meer kosten de gemeente extra moet maken maar als je niet protesteert gaan de kosten ook omhoog.

0
12 ObJener

@5 en @6 , Ik heb ooit een keer bezwaar gemaakt tegen de verhoging, de gemeente had vervolgens 9 maanden nodig om mijn bezwaar te beoordelen. De WOZ werd dus ook 9 maanden aangehouden. Vervolgens kreeg ik een afwijzing op mijn bezwaar en kon ik alsnog de WOZ betalen + 9 maanden wettelijke rente!!! En nu komt het mooiste, ondanks dat mijn bezwaar afgewezen werd was mijn woning een jaar later opeens toch 10.000 euro goedkoper! #genaaiddoormijneigengemeente

0
13 Vigilante

Stukje uit een van de reacties op die ingezonden brief in het Parool:

'Amsterdam verlaagt dan ook het OZB-tarief dit jaar van 0,05719 procent tot 0,04901 procent van de WOZ-waarde. In 2014 lag het tarief nog op 0,06309 procent.'

Er gebeuren ook wat leuke dingen met al dat belasting geld in Amsterdam. Kan me nog herinneren dat de nieuwr centrale bibliotheek werd geopend. Machtig mooi.

0
14 Duoz

@9
Dan zijn de verkopers niet dezelfde mensen als de kopers. Zit waarschijnlijk een eeuwtje tussen.

@5
Kan zin hebben. Maar je moet dan wel goede argumenten hebben. De WOZ waarde wordt enkel en alleen bepaald door verkopen in de gemeente. Die mogen zelfs aan de andere kant van de stad liggen, zolang je maar voldoen aan wat punten als grootte, inhoud, soort object etc.
Je moet dus wel een argument hebben dat aantoont dat jouw huis echt minder waard is. Het vergelijkingsobject had een luxe tuin bijvoorbeeld, of een uitgebreide wellness, of iets dergelijks.

In andere gevallen is het gewoon een legitieme vergelijking en zal de waarde onveranderd blijven.

0
15 Aufklärung

'Pluk ze kaal' geldt helaas niet alleen voor criminelen maar ook voor huiseigenaren.

0
16 Hu.ib

@16 , huiseigenaren en huurders, de WOZ wordt namelijk als huurcomponent meegenomen in de huurprijs binnenkort. Het is mij alleen nog niet duidelijk hoe men dit wil doen op basis van de jaarlijkse huurverhoging van 1,5 a 2% die door het ministerie wordt vastgesteld (extra verhoging voor scheefwonen niet meegerekend).

0
17 Vigilante

Nu de overheid al jaren ons plukt met een fictieve rendementsheffing van 4% op spaartegoeden trek ik een fictieve hypotheekrente van 4% af over een niet bestaande hypotheek.
Mag dat?

0
18 Piet Pijlenboog

In het begin van de Wet WOZ was het ook zo een strijd, ik heb ooit een klager gevraagd of hij bereid was om voor die WOZ waarde zijn huis te verkopen, was die niet, heel gek.

De waarde in het economisch verkeer, is wel degelijk de basis voor een WOZ-waarde

Aan de andere kant, een stijging van 29% is m.i. ook niet te verdedigen, bezwaar maken dus

0
19 DaStef

@8

Nee, de waardebepaling van panden is niet meer de directe verantwoordelijkheid van de gemeente, wel de hoogte van de OZB.

De Wet WOZ is een landelijke wet geen gemeentelijke.

0
20 DaStef

Tja , ik heb geen interesse in een duur huis daarom heb ik steeds bezwaar gemaakt
ben niet hebzuchtig en tevreden met we krijgen
de hebzuchtigen mogen nu ook op de blaren zitten

0
21 Thei

Ik heb een aantal jaren ook geklaagd over de WOZ. Het duurde 4 maanden en ik werd in het gelijk gesteld.

0
22 gaulette

Ze moeten niet janken daar in Amsterdam is altijd een links bolwerk geweest dan weet je dat

0
23 cultuurbarbaar

@23 Tsja, je weet dan dat het voor een hoop mensen de meest aantrekkelijke plek is om te wonen, werken en leven. Of dacht je dat die stijging van de woningprijzen zomaar is komen aanwaaien?

0
24 Duoz

@24

Met die redenatie is Utrecht nog aantrekkelijker en Groningen even aantrekkelijk als Amsterdam. question

0
25 Aufklärung

Als je ambtenaren een cm geeft, naaien ze je een oor aan.

0
26 Wild Rover

Als je zelf in je huis gaat investeren komt de gemeente met een fikse WOZ verhoging op je af, zo werkt dit systeem tegenwoordig, iedereen helemaal leegschudden daarom gaat ons besteedbaar inkomen alleen maar achteruit en nogmaals achteruit.

Weet op wie je gaat stemmen, weet welke partijen voor deze verhogingen stemmen.

0
27 corretje

Het is natuurlijk een compleet verkeerd systeem, dat de gemeent de waarde laat bepalen en ook het percentage WOZ mag vaststellen, Daar hoe je geen groot Excel spreadsheet voro te maken: als de waarde te laag is, verhoog je het percentage net zover tot je dat binnekrijgt dat je nodig hebt om je begroting kloppende te maken

Dus altijd protesteren. Bijna 50% van de klagers krijgt gelijk!
Bezwaar maken is makkelijk en gratis. Hier de voorbeeldbrieven :
https://www.eigenhuis.nl/belastingen/woz/bezwaar-maken

0
28 Piet Pijlenboog

@27 Behalve de PVV want die geeft geen toelichting op haar A4tje
Niet debatteren
Niet meeregeren
Niet relevant

#hoedan ?

2
29 Piet Pijlenboog

@28 Dat is precies het probleem van de overheid: ze beschouwt haar eigen kosten als een natuurverschijnsel waar niets aan te doen is - dat staat vast. Vervolgens gaat de overheid op zoek naar voldoende burgers, belastingwetten en percentages om haar eigen kosten te dekken.

0
30 Conradijntje

Verkoop je huis in amsterdam en ga gezellig iets verderop wonen: 2ton extra winst, geen idiote WOZ waarde en geen erfpacht...

0
31 Echwaarjoh?

@5 : Een aantal jaren geleden maakte ik bezwaar tegen de aanslag. Toevallig was mijn huis getaxeerd ivm de hypotheek. De gemeente ging in akkoord met mijn bezwaar en de WOZ werd verlaagd, maar was toch altijd zo'n 11.000 euro hoger dan de taxatiewaarde voor de hypotheek.

0
32 Reagentje

@25 Utrecht is sowieso verreweg de tofste stad van het land. Totally true.

0
33 Duoz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@27 Idd , er zijn al meerdere malen vrouwen tot pulp geslagen in diverse sporten waar transgenders meedoen in vrouwen/meisjes competities.Die ...

zojuist geplaatst door soapbox

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@40Volmondig: Nee....

zojuist geplaatst door Strongoli

Strongoli
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Tsja en die boetes zijn na de nieuwe verhogingen, niet misselijk te noemen....

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@14 Ik zie het ja .Indd goed gezien van Graaier....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Strongoli
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@1Kan ook zijn dat eigenaar de kosten van een hond, of een eventuele medische ingreep niet kon betalen.En verder, hangen daar geen camera�...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

De islam is een echte bedreiging voor de wereldvrede aan het worden. ...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Zouden Femke Bol, Jutta Leerdam, Puck Pieterse, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Sifan Hassan, Ranomi Kromowidjojo, Inge de Bruin, Marianne T...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Katja neemt het op voor Thijs Römer: "Heeft geen moord gepleegd"

Niemand heeft ook gezegd dat hij een moord heeft gepleegd maar zedendelicten met minderjarige meisjes is ook niet niks. ...

18 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
TubeeightSasha Nylon NudeFutaclubAvery Leigh NudeEmmanuel SpaceSheena Ryder LatestWas XxxTube Gals TubeBrittanya Razavi SextapeBig Tits GofXnxx Fast NightIzi AshleyToy Porn VideoNeha Dhupia BikiniMumbai Sex FilmRose Monroe BangbrosSavaschultz Onlyfans LeakedPorn Video DelhiNina Dobrev Hot SceneTv BrazzerJakie MichelShemale Sex VideoSuck Big Cock GayMochianaaPorn CuddlingBf Com SexyInd Xxx VidKendra Romans PornPornos De AbuelasGay CreampiedAustralia Porn Starsوالنتینا ناپیNagi PotoTamil Aunty SecWoesnepai69Kiki Minaj PornPorn Vedio Of Sunny LeoneSeduce XnxxXxx Telegram ChannelAyu SakuraiSlutroulette ComMulhere Pelada VipBig Aas VideoSkye Sutton NudesChut Ka MajaTeens Camel Toe PicsCuming CompetitionBest Titties In MoviesVideo Sexe Amateur FrancaiPornographic Short VideosSarah Michele Gellar NudePaulet Perrette NudeWhale CumingSex Videos For TamilAudrey Bitoni BlowjobHun YellowMaa Bete Ki Xxx VideoHollywood Hot Adult MoviesHentai2read MotherRemu SuzumpriMommy Vr PornIndian Celebrity SexBuddhabangxxxAlia Bhatt Sex PornAll Sex MmsMz Booty PornAv 网址Pornô Com BrasileiraHentai Cbt JoiYaung Porn VideoRoma XxxNadia FoxxAsian SexpornAurora SmowPorn Videos Of Big BoobsPorn Video DownloaderGroup PeggingA Shemale Tube PornGay Chat AgenueMelhores Sites PornôExtreme GangbangedPink In PornChinar XnxxCream Bar StoolsSex Blood VideoAunty Pron VideoTelugumomsexAnime Hent AiThong Bent OverCarolina Samani LeakedAkka PornHeidilavon PornPricess Leia PornStripechatCrossdresser HeavenStar Sessions ModellingHdxxx VedioSex Video Kerala AuntyBangla Local PornSpankingmomInduca MonroeBdsmleKanna HentaiChubbywomennudeNaked Sofia VergeraHitomi Tanala PornBlake Blossom FacialIndian Nude PicsNeha Kakkar X VideoKöksüzSouth Korean NudeIndian Porn Brother SisterPorn StangerMom Porn VodeosNude Alexandra BreckenridgeXxx Hd HdSinylion XxxWww Com Sex Video DownloadElsa And Anna NakedRani Chatterjee HotFantiaBoobs KissLesbian Leggings PornBig Fuck TvHoneygold PornAmanda Seyfried TittiesJanhvi Kapoor Hot SceneCfnm NurseMaxim Mila KunisFutanari MasturbationLadyboy Tai PornSocialmediagirsTushy PornolariNbentaiPorno JeuWww.coqnu.comProno Gratiسكس عربNude Women Over 50Jiey MillsCaight Jerking OffJapan Young SexXxx Six MoveOnly FuckHindi X Video FilmBest SextapesRomontic PornBihar XxXnxx Tamil WifePornd Video