'Het lijkt erop dat Raiola een soort coup aan het plegen is bij Feyenoord'

'Het lijkt erop dat Raiola een soort coup aan het plegen is bij Feyenoord'

07-12-2020 16:35
111

"Het lijkt erop dat Mino Raiola een coup aan het plegen is bij Feyenoord", zegt NOS-commentator Arno Vermeulen in de NOS Voetbalpodcast. Hij reageert daarmee op het nieuws dat Arne Slot op weg is naar Feyenoord. Raiola is de zaakwaarnemer van Slot.

Collega-commentator Jeroen Elshoff spreekt van een 'aardverschuiving binnen Feyenoord'. "Rob Jansen is al jaren de huismakelaar van Feyenoord", aldus Vermeulen. "Dan komt Raiola binnen. Dat zijn niet de grootste vrienden. Sterker nog, die haten elkaar. Wat betekent dat? Het lijkt erop dat Raiola via Slot een soort coup aan het plegen is bij Feyenoord. Misschien heeft hij ook beloofd dat hij een aantal spelers binnen gaat brengen."

"Wat in eerste instantie gaat gebeuren is dat de hele groep rondom Rob Jansen en Dirk Kuyt gaat proberen hun eigen positie binnen de club te redden", vult Arman Avsaroglu aan. "De vraag is hoeveel macht en draagvlak Arnesen als technisch directeur heeft en Slot gaat krijgen. Is dat dan genoeg om een verandering binnen de organisatie te bewerkstelligen?"

Vermeulen denkt dat er met Raiola, Arnesen en Slot een driehoek binnen Feyenoord komt. "Die kans is aanwezig, maar vergeet niet dat er andere krachten spelen en Jansen tot ongeveer een jaar geleden, toen Jaap Stam het voor het zeggen had, bijna alles bepaalde toen er geen bestuurders meer waren en er bijna geen directie was", zegt Avsaroglu. "Hij sprak mee bij contractonderhandelingen en schoof spelers naar voren. Dat is nogal wat om allemaal te veranderen en die mensen zullen echt opkomen voor zichzelf. Ik denk dat Feyenoord voor Raiola niet zo enthousiast is als club."