“Er is geen akkoord denkbaar zo lang de verschillen niet uitgeklaard raken”, laat Ursula von der Leyen via Twitter weten.
Volledig scherm
“Er is geen akkoord denkbaar zo lang de verschillen niet uitgeklaard raken”, laat Ursula von der Leyen via Twitter weten. © AP

Von der Leyen na brexitoverleg met Boris Johnson: “Geen akkoord mogelijk als meningsverschillen blijven”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag een telefoongesprek van zo’n anderhalf uur gehad met de Britse premier Boris Johnson nadat de brexitgesprekken gisterenavond gestaakt werden. Volgens von der Leyen blijven er echter meningsverschillen en is een akkoord niet mogelijk zo lang die niet uitgeklaard raken. De hoofdonderhandelaars voor een handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, Michel Barnier en David Frost, zijn nu weer aan zet. Zij komen morgen samen in Brussel.

27 reacties

  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Als de Britten geen deal kunnen sluiten met de EU zal hun economie, die voor 50% steunt op handel met EU landen, zware klappen krijgen. Ze schijnen maar niet te begrijpen dat als men een 'club' verlaat men niet meer gratis de faciliteiten mag gebruiken. 
  • Rene Philips

    3 jaar geleden
    Om gewoon te melden dat er geen of nog geen akkoord is en er verder onderhandelt zal moeten worden komt ze met een verklaring van: We zijn overeengekomen dat er geen akkoord is als de meningsverschillen niet opgelost geraken, maar zijn akkoord om te proberen een oplossing te vinden. Om maar te zeggen waarom een eenvoudige uitleg als het met een moeilijke uitleg ook kan.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Erik Vercammen. Waarom moet GB toegevingen doen? Omdat de Franse, Belgische en Nederlandse vissers in GB-water zouden kunnen vissen? Een anders land afpakken? Waarom? Waar zit de redeljkheid? En ieder land legt ook haar eigen arbeidsvoorwaarden op, lonen en subsidie inbegrepen. Hoe meer arrogant kan de EU nog zijn? Aan de EU-Oostgrens is er ook trammelant met Polen en Hongarije. En wat met Bulgarije die niet van zich laat horen maar waar corruptie en onwettelijkheid heel hoogtij vieren?
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    De EU en zijn onderhandelaars lijken nog steeds niet te kunnen aanvaarden dat GB een zelfstandig land is!!
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Er komt geen deal dat is duidelijk. EU zal nooit een deal accepteren die een voorkeursbehandeling geeft aan het UK. En het UK zal op alles importtaxen mogen betalen.