De opbouw van de XL-teststraat in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van de XL-teststraat in Eindhoven. © ANP

Krimpt of groeit de epidemie? ‘We gaan kijken wat de cijfers echt laten zien’

Er valt al weken moeilijk chocola te maken van de dagelijks coronacijfers. Als we naar het aantal positieve tests kijken is de dalende trend tot stilstand gekomen. In de ziekenhuizen gaat het ondertussen toch steeds wat beter, stapje voor stapje. Voor versoepelingen lijkt het hoe dan ook te vroeg.

  1. TERUGLEZEN | Aantal patiënten in ziekenhuizen weer toegenomen, leeuwen besmet in Spaanse dierentuin
    Play
    Coronavirus

    TERUGLEZEN | Aantal patiënten in ziekenhui­zen weer toegenomen, leeuwen besmet in Spaanse dierentuin

    Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is dinsdag voor de derde dag op rij toegenomen. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1700 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 40 meer dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Verder voldoet het coronavaccin van farmaceut Pfizer en biotechnoloog BioNTech aan de veiligheids- en effectiviteitseisen die de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA stelt.Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het coronanieuws. Hier lees je ons nieuwe liveblog.
  2. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.