• 4
De Brexit-besprekingen blijven vastlopen over de controversiële kwestie van de visserij en boze Britten zijn in actie gekomen tegen het recente complot van de EU om haar visser te laten vangen op slechts tien kilometer van de Britse kust. De lezers van Express.co.uk waarschuwden premier Boris John ...1 maand geleden door Racism monitor 2020

Reageer met een Emoji
9
4
7
Reacties (91)

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@80 Het negatieve zie ik vooral bij de EU. Dat hele EU-gevaarte kost zo ontzettend veel geld! Dat moet opgebracht worden door o.a. de lidstaten.
Ik zag eens een documentaire over de EU. Dat ging over Griekenland en dat daardoor de euro bijna crashte. Er was een hoop paniek achter de schermen. Zag ik Sarkozy voorbij komen en hij vertelde toen hoe verbaasd hij was dat Merkel zoveel geld achter de hand wilde houden. 600!! miljard. Is dat inmiddels niet meer geworden? Al dat personeel met hun forse salarissen en pensioenen. Brussel en Straatsburg. Wat een geldverspilling. Subsidies die maar rondgestrooid worden, en ook nog weleens ten onrechte en ga zo maar door. Moeten de nettobetalers daar nu voor betalen?
Is het nodig? Nee, we kunnen zonder. Ze kunnen ook de koppen bij elkaar steken zo nu en dan.
Er komt een moment dat wij alles uit handen gaan geven en dat tig landen over ons beleid hier in Nederland gaan beslissen.

Misschien dat de Britten die tegen een Brexit zijn, later nog eens van gedachten gaan veranderen als ze zien hoeveel macht Brussel naar zich toe gaat trekken?
Daarom vind ik die vrijheid veel belangrijker. Dus positief. Het was trouwens nog veel beroerder geweest als GB ook de euro had gehad.
Ik heb geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien, maar de euro kan ook nog crashen. Dat is al bijna eerder gebeurd. Het hele imperium kan in elkaar storten. Er is nu al herrie in de tent...
Had de EU niet als doel dat er nooit meer oorlog zou komen?question

Dat de overgang in het begin moeilijk zal zijn, ja, dat zal echt niet makkelijk worden.
Was er geen EU geweest, was dit niet gebeurd.

Liz    
1 maand geleden door Liz
0

@80 Had jouw familie en vrienden trouwens de pond willen opgeven?

Liz    
1 maand geleden door Liz
0

@81 Ik ben bang dat we langs elkaar heen praten. Het gaat mij niet om wat er allemaal wel of niet goed zou zijn aan de EU.
Het gaat mij om wat een beslissing om uit de EU te stappen voor gevolgen heeft en kan hebben in de hedendaagse wereld en voor de gewone mens. Bij de Brexit hebben bijvoorbeeld veel mensen met emotie en gevoel voor Brexit gestemd, ze riepen o.a. vrijheid, onafhankelijkheid etc. Achteraf zitten veel van die mensen persoonlijk met de gebakken peren en blijken de kreten vrijheid en onafhankelijkheid leuk te klinken maar inmiddels zijn het loze kreten in het dagelijks bestaan.
Binnen mijn Britse familie en kennissenkring wordt hier natuurlijk veel over gesproken en regelmatig hoor ik van voormalige voorstanders uitspraken als "als ik dit allemaal geweten had dan had ik nooit voor een Brexit gekozen.... ", "Nooit gedacht dat het zo zou gaan en dat het zo'n rotzooi kon worden" . etc. etc.
Ze voelen ook genaaid door hun eigen vertegenwoordigers die het allemaal behoorlijk anders hadden voorgespiegeld....

Ja, ze vinden en vonden o.a. minder macht van Brussel belangrijk. Nu zijn ze uit de EU en dat gaat ze heel veel kosten... teveel zeer waarschijnlijk.
Wat ik al eerder zei, veel spijtoptanten die achteraf geen goede gewogen beslissing hebben genomen en daar zit nu een grote frustratie.
De bevolking betaalt weer eens de rekening. Figuren als Farage cs gaan vrolijk en lachend als clowns verder met hun levens. Het slagveld overziend dacht Farage "ik ben es weg"..... Man man man wat hebben we gelachen om hem....... Nu dat lachen is bij een heleboel Britten wel vergaan....
Persoonlijk zal het mijn tijd wel duren, ik heb mijn schaapjes op het droge maar ben natuurlijk wel begaan met de Britten en hoop dan ook dat wat hun overkomt in ieder geval een eyeopener zal zijn voor degene die wat al te snel en makkelijk Nexit roepen. Ik vrees alleen dat die hoop tegen beter weten in is.

MacGu    
1 maand geleden door MacGu
0

@82 Nee, maar dat was voornamelijk uit emotionele gronden. We are British!!

MacGu    
1 maand geleden door MacGu
0

Je kan wel denken dat de EU voor de leden maximaal onderhandeld...
Fout, de hele rotzooi in Brussel is er op gericht een zo slecht mogelijke deal te maken voor de Britten.
Het zou niet goed overkomen en een zeker einde van de EU betekenen als het de Britten binnen 10 jaar lukt op het eindpeil van hun EU-lidmaatschap te komen.
Dan is het einde van de samenwerking binnen Europa.
Dan gaan er oogjes open, het miljarden verspillende, totaal overbodige, schimmige achterkamertjes gekonkel vindt zijn einde omdat niemend er de benodigde miljarden nog wil insteken.
EU is een verzameling van onnodige, politiek uitgerangeerde machtswellustelingen, die alleen hun eigen welvaart voor ogen houden en niet de welvaart voor de volken die ze zeggen/denken te vertegenwoordigen.

antiplucheklever    
1 maand geleden door antiplucheklever
0

@85
Zie dat je ook niet veel alternatieven hebt, dus we doen het er maar mee.
Tot over 10 jaar.

Querido not    
1 maand geleden door Querido not
0

De EU is een monster...

Tjeesus...,    
1 maand geleden door Tjeesus...,
0

@83 "Binnen mijn Britse familie en kennissenkring wordt hier natuurlijk veel over gesproken en regelmatig hoor ik van voormalige voorstanders uitspraken als "als ik dit allemaal geweten had dan had ik nooit voor een Brexit gekozen.... ", "Nooit gedacht dat het zo zou gaan en dat het zo'n rotzooi kon worden" . etc. etc."

***
Maar heeft dat ook niet te maken met dat het zolang duurt? Ik zag reacties op tv over Britten die het zat waren dat het steeds uitgesteld werd. Terecht dat bedrijven niet meer weten waar ze aan toe zijn. Ze willen zich voorbereiden, of het nu een deal of geen deal is. Weet niet of dat bij jouw familie en vrienden zo was.
Ondertussen hadden de angstmachines mooi de tijd. Alle rampscenario's werden uit de kast getrokken.
ALLE bedrijven op de vlucht naar het vasteland enzo..Is dat gebeurd? Unilever kiest notabene voor London.
Ik hoop dat ze ook de minder leuke kantjes van de EU onder de loep nemen, want ik weet niet of ze dat willen om steeds meer beleid over te dragen aan de EU? Daar hoor je de bangmakers van de anti-Brexitgangers niet over. Ze kijken wel uitquestion

"Nu zijn ze uit de EU en dat gaat ze heel veel kosten... teveel zeer waarschijnlijk."
***
Ze waren de EU gewend, maar Noorwegen en Zwitserland hebben andere afspraken en misschien vallen die "enge" verhalen dus uiteindelijk wel mee.

Voorbeeld waar de EU toe in staat is.
Nu kun je het eens zijn met Hongarije of niet, maar deze minister van Hongarije heeft wel een goed punt. Dit land en Polen maken gebruik van hun vetorecht.
Nu wordt er door de EU overwogen dit vetorecht te negeren...Dat zou eigenlijk niet mogen.

Minister van Hongarije aan het woord:
Vanaf 12.33
https://www.npostart.nl/nieuwsuur/06-12-2020/VPWON_1310996?utm_medium=refferal&utm_source=tvblik

Liz    
1 maand geleden door Liz
0

@84 "Nee, maar dat was voornamelijk uit emotionele gronden. We are British!!"

***
En terecht. Ik vraag me af hoeveel Britten dan nog voor de EU waren.
Dat was voor mij ook al een slechte start met de EU om de gulden op te geven. Het heeft iets historisch, net als de pond. Ze hebben het er gewoon doorgedrukt, zonder ons te vragen of wij dat wel wilden.

Liz    
1 maand geleden door Liz
0

@88 Angstmachines? bangmakers? De Britse media werken iets anders dan wat we hier gewend zijn maar waar jij het over hebt herken ik totaal niet.
De (verschillende) situaties van Noorwegen en Zwitserland zijn totaal niet vergelijkbaar met die van het VK.
Waarom en welk onderdeel van Unilever gaat naar London en wat levert dit de gewone man op? Ik ga de discussie niet overdoen maar psje heeft een paar duidelijke voorbeelden gegeven die kloppen.
Over Hongarije en Polen kan ik kort zijn. Die mogen van mij per direct de EU uit.
Daarnaast, als je anti EU bent dan moet je zeker ook anti Hongarije en Polen zijn anders ben je niet geloofwaardig meer.

Ik voel de sentimenten wel maar dat "we are British" is van vroeger, tijden veranderen, ook voor ons.

MacGu    
1 maand geleden door MacGu
0

@90 "Daarnaast, als je anti EU bent dan moet je zeker ook anti Hongarije en Polen zijn anders ben je niet geloofwaardig meer."

***
Nee hoor.

Angstmachines? bangmakers? De Britse media werken iets anders dan wat we hier gewend zijn maar waar jij het over hebt herken ik totaal niet.
***
Met stip bovenaan---* psje *


Liz    
1 maand geleden door Liz
0

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Laatste reacties
Prikkebeen
Aantal buitenlandse toeristen dat naar ons land kwam verschrompeld

Maxima Prins Claus Prins Bernhard ...

4 minuten geleden door Prikkebeen

Scholar008
Drie jaar cel voor automobilist na 78 verkeersboetes

Uitstekend. Je kan namelijk ook geen ver...

7 minuten geleden door Scholar008

Scholar008
Voorlopig geen coronapaspoort • Oversterfte vorige week afgenomen

Wie weet, en dan ook maandelijks opgetro...

8 minuten geleden door Scholar008

de redelijkheid
Frank Masmeijer twijfelt bij vrijlating over terugkeer naar Nederland

hij is overal welkom, maar niet in Neder...

10 minuten geleden door de redelijkheid

Lievense
Impeachment Biden Onderweg

Plaats dan wel inhoudelijke opmerkingen,...

15 minuten geleden door Lievense

de redelijkheid
Gemeente Wijdemeren doet aangifte van bedreigingen na boodschappenrel

gewoon sorry zeggen en als beroep woordk...

16 minuten geleden door de redelijkheid

Topperz
Aantal buitenlandse toeristen dat naar ons land kwam verschrompeld

Toeristen zijn niet zo'n groot probleem,...

20 minuten geleden door Topperz

sparta
Impeachment Biden Onderweg

Hey, onderontwikkelde linkse trol. Laat ...

34 minuten geleden door sparta

sparta
Impeachment Biden Onderweg

Trump heeft een hoop vrijgegeven. Dar za...

37 minuten geleden door sparta


ADVERTENTIE