Horecaondernemer kan Frits Wester wel wurgen in talkshow Beau (mediacourant.nl)


Frits Wester zorgde gisterenavond voor behoorlijk wat woede bij de horeca-ondernemers die aan tafel zaten bij Beau. Gastheer Beau van Erven Dorens moest zelfs even ingrijpen. ...

door Moskowfiets in Media  ·  29 Reacties

  • 7
  • 476x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Uit artikel

“Tegelijkertijd zie je ook horeca-ondernemers die de afgelopen jaren rondliepen van: ‘Kijk mij eens, ik heb zo veel zaken! Ik heb een nog grotere auto en nog dit erbij! Ik ben een ondernemer, kijk eens hoe goed het gaat!’”

Nu worden die horeca-ondernemers een keer geconfronteerd met tegenslag, aldus Frits. “Het gaat nu fout, shit happens, komt over ons heen, niemand heeft dit bedacht.

En nu zeggen ze: ‘Ja, nu moet de belastingbetaler maar even helpen.’”

.

1
1 Moskowfiets

Met enige nuance heeft Frits wel een punt.

6
2 ObJener

Frits vertegenwoordigde het kabinet...of hij heeft niet zoveel meer met de horeca omdat hij geen alcohol meer drinkt.

9
3 Voorzittershamer

Frits heeft gewoon een punt. De bonen groeiden tot in de hemel en horeca mannen lieten het vooral zien door dikke auto's en van alles nog wat. Ik heb het niet over het kroegje op de hoek maar over de grote jongens die de halve horeca bezitten in de grote steden, een eierdopje koffie verkopen voor 3,50 of een pilsje voor 5 euro terwijl het personeel onderbetaald wordt. Nuet janken dus.

7
4 Arista

@4 Dat is niet het gros van de horeca. Van de kroegjes op de hoek zijn er veel meer dan die waar u het over hebt.

2
5 Criticaster

Hou toch op. Voor de meeste horecaondernemers zit er helemaal geen dikke auto. Het merendeel heeft een inkomen wat ook in loondienst kan worden verdiend, zo´n vetpot is een horecazaak niet. Simplistische reacties om te focussen op die paar ondernemers die veel zaken hebben en een dikke auto rijden

9
6 krek

De horeca verkoopt goed beschouwd een luxe product, een niet noodzakelijk product.

Dat betekent dat je meer risico's loopt, wat de praktijk ook laat zien. Om de haverklap gaan bedrijven failliet.

Als ze het met de steun van de overheid nog niet kunnen redden hebben ze of veel te luxe geleefd of gewoon pech. Pech die vergelijkbaar is met de werknemers die hun werk verliezen nu de vraag naar bepaalde producten, bijvoorbeeld zuivel sterk is gedaald. Die daling is een rechtstreeks gevolgd van de sluiting van de horeca.

6
7 Myth63

@7 Misschien moet je deze zienswijze even toepassen op de KLM en het kabinet dienovereenkomstig informeren.

4
8 Criticaster

@7
Het meeste wat tegenwoordig wordt verkocht of aan diensten wordt verleend is niet noodzakelijk
Een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel (aardappel groente fruit en niet de exotische zaken),verwarming, zorg en wat kleding is echt noodzakelijk om te leven

6
9 krek

Groot probleem vind ik dat je bij ELKE maatregel vraagtekens kunt plaatsen en als je het voordeel van de twijfel bij ondernemers legt is het hek van de dam, dan weet je zeker dat je doelen niet zult halen.

Beleidsmakers hebben helaas noodgedwongen met onzekerheden te maken en met een VVD baas aan het roer, ga ik er van uit dat ze minstens proberen ondernemers zo veel mogelijk te sparen.

Als iedereen die iets te piepen heeft nu besluit zich nergens meer aan te houden, hebben we pas ECHT een probleem met zijn allen.

Die houding van de horeca kan dus niet de oplossing zijn. Of het terecht is dat ze dicht moeten vind ik een lastige, met 3% is het aandeel in aantal besmettingen niet hoog, maar dat is tevens gegeven de vele maatregelen.
Ook is bekend dat horeca de mobiliteit sterk verhoogd en is het aandeel in besmettingen niet het enige criterium: ook het maatschappelijk belang ( van bijv kappers versus discotheken ) verschilt.

Er is helaas geen tijd om alles tot op het bot te onderzoeken en eerst met hard bewijs te komen.
Net zoals een voetbalcoach dat niet kan. Toch heeft het team als geheel de beste kans als het de coach volgt. Ook al is iemand het een keer niet eens met de tactiek.

4
10 Gekste Henkie

@8 KLM en Schiphol zijn vergelijkbaar, maar die hebben een ijzersterke lobby.

@9 Dat is juist, maar waarom zou de horeca wel en de zuivel/landbouw niet moeten worden gesteund? Je moet ergens een grens leggen. Al bij het begin van de crisis is gezegd dat er tijdelijk steun zou worden gegeven en dat bedrijven die tijd zouden moeten gebruiken om het roer om te gooien. Die tijd is om en niet iedereen zal het redden.
Uiteindelijk moeten 'wij' die steun betalen terwijl 'wij' het geld dat we niet in de horeca konden besteden elders hebben uitgegeven.

3
11 Myth63

@11

De zuivel en landbouw valt niet onder de beperkingen van Covid. Jij haalt andere zaken erbij

5
12 krek

@12 De boeren lopen omzet mis, de ontslagen zuivelmedewerkers zijn als gevolg van de beperkingen in de horeca hun baan kwijt.
Het gaat niet alleen om zuivel, maar bijvoorbeeld ook om consumptieaardappelen. Die laatste zijn waardeloos als ze voor restaurants (patat!) waren bestemd.

De landbouw kent geen beperkingen maar wel degelijk schade die een rechtstreeks gevolg is van Covid-19-beperkingen.

Volgens mij kunnen die bedrijven ook aanspraak maken op steun vanwege grote omzetverliezen.

1
13 Myth63

@13 Die steun is zelfs in een wet gegoten:

https://wetten.overheid.nl/BWBR0043501/2020-05-09

1
14 Myth63

@10 Op internet circuleert een plaatje van een gatenkaas-in-plakjes - metafoor voor het geheel aan maatregelen. In elk plakje (elke losse maatregel, dus) zitten gaten, maar als je ze allemaal tegenelkaar aanlegt, kun je toch niet door de kaas heenkijken.

Ik vind dat wel een aardig beeld om aan te geven dat het zinloos is om elke maatregel apart te beoordelen. Als je vindt dat de horeca onevenredig getroffen wordt en weinig bijdraagt aan besmettingen, kun je het horecaplakje misschien weghalen, maar zul je er een ander tussen moeten schuiven om de kaas dicht genoeg te houden.

1
15 Smiling

Frits is anti-horeca sinds die geen alcohol meer drinkt..

4
16 iedereen heeft recht op mijn mening

Frits moet zijn gore .... laat ik het netjes houden... mond houden.
Alsof alle horeca ondernemers een vette boterham verdienen.
Alsof alle "besmettingen" vanuit de horeca komen (ik geloof nog geen 3%).

Die vent spoort niet en laat weer eens duidelijk zien geen journalist te zijn, maar een politieke activist, vermomd als journalist, namens een regeringspartij (ik meen dat hij lid is van het CDA).

8
17 xtremy

@15

Totdat je een horeca zaak hebt en die goed voorbereid is wat corona eisen betreft en toch gesloten blijft..dan heb je niets aan kaasplakjes. Een groot gedeelte van een branche die kapot gaat en niet eens een bron van besmettingen bleken te zijn.

1
18 Voorzittershamer

Frits zou eens zo moeten spreken tegen mensen uit de politiek als hij die ondervraagt..gaat die niet doen want hij weet dat het de laatste keer geweest zou zijn. Dat verklaard meteen waarom er nooit echt kritische niet van te voren afgesproken vragen gesteld worden..en die 1 keer per jaar beloond worden met wat lekken vanaf het binnenhof omstreeks prinsjesdag dit uit dank.

0
19 Voorzittershamer

@18 Het feit dat de meeste besmettingen thuis zijn, maakt me wantrouwig over alle andere cijfers. Die moeten toch ergens vandaankomen?

Momenteel hebben mijn schoonzus, zwager en inwonende-meneer-met-Down corona. De inwonende-meneer-met-Down heeft de besmetting op de dagbesteding opgedaan. Schoonzus en zwager komen nergens. Dat betekent dat 66% van de besmettingen thuis heeft plaatsgevonden, maar zonder de besmetting op de dagbesteding was die 0% geweest.

Zou dat met horeca niet ook zo kunnen zijn? Eén gezinslid raakt daar besmet en verspreidt het virus dan in zijn/haar huishouden.

0
20 Smiling

@3 Geloof mij maar dat hij nog een goede innemer is en vaak thuis een snee in zijn neus heeft. Zelfde geldt ook voor Gordon die openlijk verkondigt van de drank af te zijn. Ze hebben altijd wel een excuus vooral de laatste.Het blijven chronische drinkers.

2
21 Dalon

@13

Maar die worden niet gesloten. We hebben teveel boeren in NL. Afslanken die bedrijfstak

3
22 krek

@20

Of het gebeurt in de supermarkt, ikea of kluszaak? maar ja die blijven open.

0
23 Voorzittershamer

@21

Dat zou goed kunnen dat thuis drinken maar men doet men vaak voor dat ze echt gestopt zijn..vaak zijn ze dan ook nog een keer anti drank net zoals je dat bij ex rokers wel ziet of ex vlees eters..heel vervelende irritante mensen worden het zo erg dat je denkt daar moet een borrel in.

0
24 Voorzittershamer

@23 Kan ook. Alleen schat ik de kans dat iemand in IKEA in licht-benevelde toestand de 1,5 meter afstand vergeet, waarmee de overdracht van het virus makkelijker gaat, net iets lager in dan dat dat in een café gebeurt.

0
25 Smiling

@25

De cafe is al heel lang dicht en dus kan dat het aantal besmettingen ook niet verklaren..en in een ikea en supermarkt lopen ze allen nuchter rond en toch zit die anderhalve meter afstand vaak er niet in wat kan komen doordat men zich veilig waant met dat mondding voor.

1
26 Voorzittershamer

@26 Nu doet u dus precies waarvan ik zeg dat ik het zinloos vind: ingaan op de gaten in een enkel plakje.

0
27 Smiling

@27

Het kan zinloos zijn maar als je een dergelijke zaak hebt is de vraag in 1 keer niet meer zo zinloos.

0
28 Voorzittershamer

“ Nee, wij worden gesloten om politieke redenen!”

Hoezo? Krijgt het CDA meer stemmen omdat de horeca een tijdje dicht moet?

0
29 JackKropotkin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

2 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Bokep Indo OnlineLesbian Onlyfans LeakChelsea Green TitsKindgirlspCelebritie TitsMumtaj HotXxxsexsexRubiroseredvipXx Video Sunny LeoneDisha Patani SexXxx Bhabhi Hd VideoHanimunTamil Village Xnxx ComAlexis Texas AsssAnal Arab PornWww.pornerAssistir Videos PornosNude Video CelebPussy Sucking VideosMegumi MeguroPorane SongMcdonalds PornCelebrity SexscandalBig TitssWww Literotca ComYoung Sexy Nude WomenCelina Powell PornhubChin Sex VideoZipornسکس با زنان چاقTara TaintinKatrina Xxx SexHardcore Anime18 Year Indian PornOhmymisaFamily Guy Porn VideosPunishing SubmissiveDoujin BestSextape FrançaisVideo De Sexo AnalOnlyfans AmadoresNakedshemalesBig Tit SuckingLorna MaitlandChupar CulosXxvideso 2019xxDiamond Kitty AnalPorn Videos MassageBrigitte Overwatch PornErome MelayuAnupama Parameswaran PornSexy Porn ThreesomesMangas-scantradSex Teen IndiaLina FoxxRevengeporn VideosMiya Khalifa Xxx MovieJapanese Cute Girl XxxSex18hdNepali Blue Film HdAnime Big Booty PornEmilie EkstromRipped Legging PornMmf AnalOversized CliterousLesbianporn AsianHuge CumshoteFamily X XxAmateur Double PénétrationAmature Orgy天使 萌Mom DildoHindu God PornModel Gay Sex VideoNaked Sister PornFreexcafe.commA 漫Hentai EbonyTumblr NudesPremuim BukkakeSkinny Nude GirlsBeach ThreesomeAi Generated Celebrity PornHayley Orrantia NudeFull Public AgentNude Sun BathingChoti Ladki XxxXnxx Hd+Dani Daniels CumshotsAsian CukoldWatch Super TroopersFc2 Ppv 3798296Gym Trainer XvideosJulianpornLewdstarWa AnnonceBlack Porn TeenTelugu Teen Sex VideosFc2-ppv-3391280X Wife KarenLet JerkReddit.tubeBlacked Porn MilfPorn CartegoriesAmy VillainousHayhooplaSax VidosJapanese Cheating Wife XnxxMindy Anne SpurlockFree Porn XnPornos GráficoAyleks PornTight Teens NudesSex With Desi AuntyIndian Village Hot SexNude Belly Dance VideoOne Of The Guys PornAbella Danger Sis Loves MeLilo And Stitch HentiAngela White MoveLmsdConnie Carter GifXnxz ComSouth Hot Sex VideoKittywifeAsh Mom PornXhamster-pornoFleah LightRwdgifsWinnie The Pooh Blood And Honey NudityFull Hd FuckIndian Mother NudeElle Lee IafdSwimsuithentaiBoobs Pressing PhotosLondown AndrewsSexmalaBest Porn GameList Crawlers Near MeHemtai Comicسکس کلاسیکInthevipSunny Leone Fuck XnxxHindi Vabi Sex VideoBrazzers Mother In LawBriana Banderas I Have A WifeJapan Big Tits UncensoredPorn ImegsStreamsexxxHalloween Xxx