Singapore eerste land dat kipnuggets toestaat die zijn gemaakt in een laboratorium (ad.nl)


Singapore heeft de Amerikaanse start-up Eat Just toestemming gegeven om zijn kippenvlees dat in een laboratorium is gekweekt op de markt te mogen brengen. Hiermee is het de eerste regering die de verkoop van kweekvlees toestaat. ...

door Havermout in Overig  ·  21 Reacties

  • 1
  • 253x gelezen
Reageer met een Emoji
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gadverdamme.

3
1 Hollander1967

Ik zou het best wel eens willen proberen. Jammer dat de bemoeicentrale in Brussel het weer heeft verboten.

3
2 Reconquista

Een goeie stap vooruit. Dieren op vreselijke wijze grootbrengen wat ons de planeet kost (oerwoud platbranden voor sojateelt), dieren die op de meest waanzinnige manier worden vermoord... Stoppen met die smerige maffiabende en over op kweekvlees. "Gadverdamme" zegt @1 , puur vanuit onwennigheid en emotie. Dat z'n stukje vlees op een smerige, foute en onmenselijke wijze tot stand is gekomen, negeert hij. Hij praat dus goed wat gewoon erg fout is. De vleesmaffia is iets waar we snel van af moeten. Om velerlei redenen!

0
3 weerman

If it tastes like the real deal why not ?

0
4 21st Century Guy

@3
Er is niet zo veel mis met onze veehouderij. Het is een ordentelijke en gereguleerde sector die z'n best doet om een fatsoenlijk stukje vlees op je tafel te verzorgen.
Geniet er van, net als van alle andere voedingsmiddelen die je op je bord kunt leggen.

3
5 Querido not

Las ooit een sf-boek, waarschijnlijk uit de zestiger of zeventiger jaren, waar een steeds maar doorgroeiend homp vlees, waar je steeds maar plakken af kon snijden in voor kwam. Die homp was zo groot dat die over een "huisje" was gegroeid ter grote van een tolhuisje (het formaat dat je ook wel eens zag onder een suikerbietenberg).

0
6 eh

@5
Er is heel veel mis met de vleessector. Wie dat NU nog ontkent, ontkent de grootschalige vernietiging van grond, water en lucht van de planeet. Ik googelde even met de woorden "mis met vleessector" en dan zie je een waslijst van opsommingen wat er allemaal mis gaat in de vleesmaffia. Hier 'even' drie voorbeelden die jouw woorden meteen ontkrachten:

https://www.trouw.nl/nieuws/waar-het-allemaal-misgaat-in-de-keten-van-de-vleesindustrie~b04edc95/
https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/voedingsindustrie/2020/05/hard-ingrijpen-in-vleessector-nodig-om-meer-corona
https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2018/voedselzaak/ideeen/dubbeldoelkoeien-kunnen-de-wereld-niet-redden/

Er is elke maand wel weer een schandaal binnen de vleessector: van dierenmishandeling in de slachterijen, tot poepbacteriën in het vlees, tot hormoonkwesties en overbodige penicilline... De vleessector is een miljardenbusiness; alles draait om het geld. En dat maakt dat er veel te veel wordt gesjoemeld.
Ik vind daarom dat kunstvlees een prima oplossing kan zijn. Verder eten we veel te veel vlees. We zijn er verslaafd aan gemaakt, om de omzet maar te vergroten. 100 gram per week is ruim voldoende. En we kunnen zelfs zonder, is allang bekend. Er zijn zal alternatieven.
En NEE, het is absoluut géén "ordentelijke en gereguleerde sector". Het is een sector vol dierenleed, mishandeling, geduveld met hormonen, penicillines, voer, enz. Alles voor het grote geld, ten koste van natuur, milieu en ons aller toekomst!

0
7 weerman

@7
Het gaat dan om zaken die aan de kaak worden gesteld omdat ze verbetering behoeven. Dat is een goede zaak en is in elke bedrijfstak het geval.

Als je de groente en fruit sector onder de loep neemt zal je hetzelfde tegenkomen. Denk aan pesticiden, schadelijke meststoffen, "gewasveredeling" en genetische manipulatie, de gigantische energieverspilling, het verschijnsel dat elke soort groente in elk jaargetijde beschikbaar moet zijn. Etc. etc.
En het misbruik van werknemers.

Nogmaals: er is echt niet zo veel mis met het stukje vlees dat 98% van de mensen toch graag op z'n bordje wil.

1
8 Querido not

@8
Dan verschillen we van mening. Ik vind dat er heel veel mis is in de vleessector: veel te zware dierenmishandeling, fokprogramma's, vervoer (parmaham!) enzovoort. Dieren leed is wel effe wat anders dan een mishandelde bloemkool. Ik vind je vergelijking wrang en misplaatst. Het is een beetje verachtende omstandigheden aanpraten, terwijl er zo veel al zo lang mis is in die sector. Zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, en al veel te lang!

Gelukkig zien steeds méér mensen in dat onze overconsumptie, plus gigantische export van vlees niet langer houdbaar is op deze manier. En dat er moet worden ingegrepen. Het is een lekker verdienmodel voor de grote jongens, maar een ramp voor natuur en milieu. Ja, net als de landbouw, ook een zwaar vervuilende sector, die dan ook zeker de komende jaren zal worden aangepakt.

0
9 weerman

Mensen moeten niet denken dat die bio-industrie onze mensenmaatschappij ongemoeid laat.
Zoals er met die dieren wordt omgegaan, hoe dat wordt georganiseerd, zal ook invloed hebben op hoe wij onze maatschappij organiseren.

0
10 eh

@3 Ik eet het liefst vegetarisch. 5 of 6 dagen per week.
Die ene dag dat ik dan vlees eet, eet ik graag een goed produkt.

De bio industrie mag van mij dicht maar boeren die met liefde voor het dier boeren hebben altijd nog de voorkeur over deze gen-produkten. De bezwaren tegen de produktie van vlees komen door de massaliteit waarmee het geproduceerd wordt. Daar wil ik van af door minder vlees te eten, niet door genetische troep te eten.

1
11 Hollander1967

@9
Dan zijn we het eens dat we het oneens zijn. Dat mag.
Ik denk dat de gemiddelde boer zorgvuldig met het vee omgaat - het is immers z'n kapitaal wat in de stal of in de wei staat.
Dat is ook de reden dat er echt niet veel misgaat in deze sector. Iedereen is er bij gebaat dat het allemaal fatsoenlijk gebeurt.
Kijk: een dier dat bestemd is voor voeding is nou eenmaal niet meer dan dat; het eindigt in de pan. Daar kun je heel dramatisch over doen maar het is gewoon de realiteit.

Als je dat niet accepteert - er geen onderdeel van wil zijn - vegetariër bent - dan kan ik dat respecteren. Maar ook nu weer: 98% denkt daar anders over. Zo veel mensen zijn er niet die elk stukje vlees afwijzen.
Er zijn veel dingen die beter kunnen, dat geldt voor elke sector.

En, tenslotte - die enorme export is echt een fabeltje. Als je echt zou uitrekenen wat onze landbouw kan produceren zal je zien dat dat onvoldoende is om onze eigen bevolking te voeden.
Dat kun je zelf controleren -> in de supermarkt ligt voor 50% aan import producten.

2
12 Querido not

Eens met @11 . Ik eet allang geen "industrievlees" meer. Ik ga naar een plaatselijke boer die alleen verkoopt wat in de natuurgebieden hier een aantal jaren vrij rondliep. Dan weet ik wat ik eet. Vlees ziet er ook heel anders uit.

@12
Je herhaalt jezelf. Dat van die export kan iedereen simpel even opzoeken. Veel vlees is voor de export. Het is allemaal handel en winst maken, over de dieren heen. Het heen en weer gesjouw met dieren is schrikbarend en erg fout. Ik wil daar niet meer aan meewerken via consumptie. Varkens die staan te sterven in volle veewagens, bij ver boven de 30 graden, in de zon, geen drinken... Zien we elke zomer wéér. Het is pure mishandeling en gebrek aan respect voor dieren, maar adoratie voor de winsten. Foute lui!

0
13 weerman

@12
"Ik denk dat de gemiddelde boer zorgvuldig met het vee omgaat - het is immers z'n kapitaal wat in de stal of in de wei staat."

En dan is de stap veel kleiner geworden om van levende wezens dingen te maken.
Ik zie het zo: Als de boer zoveel koeien heeft dat ie ze niet meer bij naam (her)kent, dan is hij geen boer meer maar een industrieel.

0
14 eh

@14
In Nederland heeft een boer niet zoveel koeien. In ieder geval niet zoals in de VS.
Gemiddeld is het 100 stuks. En die ken je als boer echt wel.

Het boerenbedrijf is een serieuze business en in dat kader kent de boer z'n vee drommels goed. Maar het heeft niet echt te maken met een industrie.

0
15 Querido not

@15
Nee, het gemiddelde bedrijf heeft in Nederland zo'n 150 koeien. Bron: https://edepot.wur.nl/152602

Het aantal koeien is in ons land zo'n 3,8 miljoen runderen. En die eten allemaal snijmaïs en soja -wat uit Zuid-Amerika gehaald wordt. Nederland is één van de grootste importeurs van veevoer en helpt hard mee om de Amazonewouden te vernietigen. Verder is Nederland één van de grootste exporteurs van vleesvee. Wij blijven zitten met de stront van 3,8 miljoen koeien, nog niet over de varkens en de kippen en eenden gesproken.... Wij de rotzooi, zij het vlees, de boer de winst! En dat gaat flink ten koste van natuur en milieu, maar er zijn maar weinig boeren die zich daar druk om maken. Geld is veel belangrijker voor ze dan de toekomst van zelfs hun eigen kinderen...

0
16 weerman

@12 Je houdt je ogen dicht. Je doet net alsof de opkomst van de bio industrie geen dierenleed heeft veroorzaakt. Je 50-er jaren benadering van de vleesproduktie is belachelijk.

Mijn keuze om vooral vegetarisch te eten komt voort uit het feit dat het meeste vlees troep is waar dieren een leven voor hebben geleden dat monsterlijk is, veel te dicht op elkaar, ingeent met groeihormonen en smerige vaccins en medicatie dat het leven voor die beesten een hel maakt. Het is die hel die een slecht stuk vlees produceert. Iedereen kan zelf het verschil zien tussen een goed stuk vlees en iets dat je uit de supermarkt haalt en als je dat niet ziet, wil je dat niet zien.

En daar denkt dus echt 98% zo over als ik en niet zoals jij. Iedereen die ik daarover spreek bevestigt dat. Helaas kan de massale onderklasse in dit land zich geen goed vlees meer veroorloven en worden ze budgettair gedwongen tot die blubbertroep.

De industrialisatie van de vleessector moet en kan worden teruggedraaid en verder heeft Weerman gewoon gelijk over die 70% export. Dat had je zelf ook kunnen opzoeken.
https://www.tubantia.nl/regio/boeren-voeden-nederland-maar-70-procent-van-productie-gaat-naar-duitsland~a07b5812/

0
17 Hollander1967

@16
Hoe kun je nu een huidig aantal van 150 koeien per boer beweren op basis van een artikel wat een toekomstverwachting geeft.
Het artikel uit je link is van 2009.
2009!
Dit begint een beetje Trumpiaanse vormen aan te nemen.
In de trant van; ik heb gelijk want het heeft ooit ergens gestaan.
Zo werkt het toch niet. Dat besef jij toch ook wel.

Je verhaal over de Amazonebossen is soortgelijk -> het klopt gewoon niet. Je haalt je informatie uit een zeer beperkte kring. Verdiep je eens in het echte verhaal van soja.

1
18 Querido not

@17
Je loopt dermate achter met de informatie en de huidige stand van zaken dat het haast ondoenlijk is om dat even recht te trekken.
Ik pik er een detail uit.
Vaccins/medicijnen worden in Nederland alleen gegeven als een beest ziek is. Anders niet.

Kijk, ik respecteer vega-mensen - iedereen mag uiteraard zelf bepalen wattie eet. Maar vertel geen onzin.

1
19 Querido not

@18 en @19

Ik zie dat je graag aan cherry-picking doet; alles wat in jouw nadeel is, negeer je. Je lijkt wel zo'n figuur van het FDF, Nederlands nieuwste bijna-terreurbeweging die graag met tractoren de boel vernielt en graag intimideert...
Nee, je negeert alle bekende feiten, maar gelukkig zien steeds méér mensen in dat de vee-industrie die we tegenwoordig hebben, een allesvernietigende werking heeft op natuur, milieu en op onze gezondheid. Gelukkig ben ik geen "vega-mens", maar ik sta al in een bepaald hokje bij je. Triest. Ik wens je wijsheid en inzicht en de mogelijkheid om zonder dierenleed een boterhammetje te verdienen. Ik zou me maar gaan omscholen, want je bedrijfstak zal niet lang meer in de huidige destructieve vorm blijven bestaan. Ondanks massief lobbywerk in Den Haag en Brussel.

0
20 weerman

@19 Ah, vaccins worden gegeven als een beest al ziek is ....
En antibiotica wordt niet grootschalig toegepast ...

En ik verkondig onzin volgens u ....

Ik ben geen vegetarier. Ik ben een flexitarier. Deels gedwongen en deels gekozen. Mijn familie waren boeren uit groningen en drente. Ik heb vele vakanties doorgebracht bij mijn oom uit Baflo die slachter was van beroep. De huidige bio industrie kun je geen boeren noemen. Het zijn megastallen/fabrieken en daar is vaccinatie en anti biotica nodig om veel dieren die op een minimale oppervlakte leven, vrij te houden van virussen en bacteriele infecties. Daar zijn ook nummers nodig en zonder oorlabels kennen die graaiers echt de naam van een koe niet.

Zondag had ik kipfilet van de poelier uit de kerkstraat in Rijswijk. Haal eens een soortgelijke filet van de Hubbard kip die met wat meer ruimte wordt gehouden en vergelijk het met de kip uit de supermarkt waar 90% van de kopers hun kip haalt.
https://www.kipencopoelier.nl/

Kijk, ik respecteer IEDEREEN - iedereen mag uiteraard zelf bepalen wattie eet. Maar vertel geen onzin.

"100% antibiotica vrij, alle Gildehoen kippen zijn opgegroeid zonder antibiotica.



De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.

Leefomstandigheden

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

Gezond

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.

Voer

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.



Bij ons Gildehoen concept zijn de keten partners nauw betrokken. Van broederij tot winkelier om zo „Bewust Beter” kippenvlees op tafel te krijgen.

Alle Gildehoen kippen zijn halal gecertificeerd en extern gecontroleerd van boer tot producent.

Samengevat: Gildehoen = Duurzaam, lekker, gezond en een heel levenlang antibioticavrij. "

0
21 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

2 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

2 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Ladies And Gents SexNew Web Series HotPerfect NakedBhangarh Sex VideoYoungand Old PornVetnamese PornPeliculas De AdultoIrlgirls RedditArtpornVismara Martina NudaElaina St James NudesXnx New VideoJabardast XnxxThejuderyan ScatCzeck Massage PornDirtyshipSquirting DildosCiara NakedMygymIndian Talking PornMilana Vayntrub HotDebby Does DallasBbw Pics NudeLois Lane HentaiNandini Sex VideoTik Tok HeroineKyliejenner HotMelody Anderson NudeEbony Cumshot CompilationKerala Latest Sex VideosRuspornoAnnelese MiltonAntonella KahlloXxx In The FamilyXxx Video SanilonVirgin Gay PornAmber Lynn NudeBiancapornToon AnalBlack Mother PornHentai Gifs RedditBig Asian Tits PornIndian Por StarsKayce884Porn Big Booty EbonyLatina Bbc PornSkipthegames Grand RapidsTumblr MilfJohnny Sins ComLisa Porn VideoCumeatingcuckolds PicsGrace Palmer NudeZelda Porn GameThe Boys NudityChodne Ka TarikaXxnx VidoesSnakes On A Plane Sex ScenePo R N H BOnlyfans Leaked VideoIncestablesMastramDesi LingerieYoung Nude CouplesEbony Hand JobFilmes Gratis SexoThicc PornAlmond BabeXxx New StyleChastity Gay PornPor NkySunny Leone NippleAmruta Subhash NudeMia Malkova TvAdult Flim DatabaseShehulk XxxTelugu Serial Actress NudeRetro XxxCherie Deville Mom PornBest Sexy Hot PornCarter Cruise PornBig Tits BdsmDeepa SexReal Celeb NudesNudebellydanceDirty Talk Mommy PornFirst Time DildoingFreepronoKya Tropic PornPorn Gay ArabianSweetbettyparlourSex Videos With SareeMarried Couple PornLussy.berry NudeFem Dom TortureVer Comics PonSunnyrayyxo OnlyfansAll Porn DownloadSite XApk PornoNudes LeakNude PhotoshootXvideo DeshiXxnxx Hot VideoJennifer Aniston BoobsSx Video ComFree Download Sex Video In HdSssssxxxIndian Hot Aunty XxxGabbie Carter VideosSexy AiNude RedditsViolet Summers NudeNude PronEmilly WillsBen 10 SexBlacked Bf VideoVery Sexy Hot Porn VideoStarmi DanielKagami ShunaMature Interracial PornChucky PornXxx Porn MovieSophia LawsonVore PornCatherine Bell NudeHolly Hendrix PornstarSexvide OLanasharapovaLemon TanakaAmoranth NakedSex Masti OrgHook Up Hotshots PornNewgrounds GamesFc2-ppv-2331675Indian Park Sex VideoNipple Slip AmateurIndian Car XxxClass Sex VideosSanilion SexJapanese Couple Sex3d Star Wars PornLesbain Cheerleader PornGonewild GuysListcrawlerliTwitter Amateur SexHq HentaoHoney Singh Volume 1Watchmen Sex VideoHot Nude Sex MoviesKay Aprker