Zorgorganisaties verwachten niet dat begin januari al gevaccineerd kan worden (nu.nl)


Zorgorganisaties ActiZ en Verenso zijn kritisch op de uitspraak van Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over de mogelijke startdatum van vaccinatie tegen het coronavirus. De minister zei dinsdag dat de eerste mensen in het gunstigste scenario vanaf 4 januari al kunnen worden ingeënt. Volgens de zorgorganisaties is er waarschijnlijk meer tijd nodig. ...

door Havermout in Overig  ·  23 Reacties

  • 4
  • 378x gelezen
Reageer met een Emoji
8
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De vraag is niet wat ze niet verwachten, maar wat ze wel verwachten.

1
1 kritischelezer

Het onder druk van de overheid versneld alle goedkeuringen geregeld krijgen doet me heel sterk aan de toelating van die Italiaanse Fyra treinen denken.....

3
2 Remkraan

quote:

"Zo is het belangrijk afdoende tijd te nemen voor bijvoorbeeld het verspreiden van informatie over werking en mogelijke bijwerkingen van het uiteindelijk goedgekeurde vaccin."

Dat lijkt mij ook De Jonge kan wel denken dat iedereen zo blij als een kind lukraak maar iets in laat spuiten, maar zo is het niet natuurlijk

1
3 Artikel39

Dat gaat ook nog wat worden met die vaccinaties.

1
4 ongelovenloos

@4 of het wordt niks question

1
5 Doomsdayshaman

"Wij hebben aangegeven in dit traject graag zorgvuldig te werk te willen gaan. Zo is het belangrijk afdoende tijd te nemen voor bijvoorbeeld het verspreiden van informatie over werking en mogelijke bijwerkingen van het uiteindelijk goedgekeurde vaccin. ..."

Worden ze eerlijk? Nu al?

1
6 Wendel

"De Jonge liet dat weten naar aanleiding van de planning van het Europees medicijnagentschap (EMA), dat de vaccins moet goedkeuren."

Dus zij maken ook al uit welke medicijnen Nederlanders mogen. Ik las ook laatst dat zij quota uitgeven voor medicijnen waar weinig aanvoer van is, en zij bepalen wie hoeveel krijgt van wat er komt. Daarom dus dat onze apotheken steeds vaker zonder zitten en geen winstmarge meer hebben, bij bosjes failliet gaan.

3
7 Wendel

"Het kabinet heeft besloten dat bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking die in een instelling wonen het eerst aan de beurt komen. "

Als de eerste categorie nee zegt, verklaar je ze gewoon dement, of je geeft het toch en zorgt dat er geen getuigen zijn. De tweede categorie is al bij voorbaat onmondig. Geen wonder dus, met de verwachte tegenstand, dat ze met deze groepen beginnen.

4
8 Wendel

@8 Jij snapt 'm! question

2
9 foshizzle

Blijf het een vreemd vaccinatieprogramma vinden en het doet mij denken aan een zekere tijd, waar ook bepaalde doelgroepen als proefpersonen werden ingezet.
Want het geeft je wel te denken, als ouderen en kwetsbare gehandicapten die in instellingen verblijven, als eersten aan de beurt zijn, terwijl deze groepen nog nauwelijks in een of ander testprogramma zijn voorgekomen.
Je kunt niet automatisch stellen, dat gezonde, proefpersonen van 50, hetzelfde zullen reageren op vaccinaties als iemand van 80, met dementie en hartfalen.
Dit geldt helemaal, voor patiënten met luchtweginfecties, zoals astma of COPD.
Óók op die groepen is het middel nog in het geheel niet uitgetest en laten we het, over de gehandicapten met verschillende aandoeningen, óók maar niet hebben.
Erg onverstandig dus, om deze groepen in de frontlinie te plaatsen.
Verder is het óók vreemd, dat er niet bekend is, of diegenen die in lichte of ernstige vorm de ziekte al hebben doorgemaakt, óók gevaccineerd gaan worden. Niemand weet namelijk nog, hoelang de immuniteit duurt en dit kan ook van patiënt tot patiënt verschillen.

Een ander punt is, dat de zorginstellingen weliswaar onder grote druk staan, maar dat deze patiënten niet direct, buitenstaanders kunnen besmetten, omdat zij weinig of niet mobiel zijn.
Zolang deze instellingen als eersten gevaccineerd worden, blijft het virus nóg steeds buiten rondgaan, zolang óók dáár géén mensen worden gevaccineerd.
Blijven verder nog over de jongeren onder de 18 en kinderen, die nog in géén enkel testprogramma zijn voorgekomen, maar wel een grote besmettingshaard kunnen zijn.
Niet voor niets, worden op scholen, beschermingsmaatregelen genomen, om verspreiding tegen te gaan.

En last but not least, hoe werken de verschillende soorten vaccinaties, ten opzichte van elkaar? Óók dáár is nog geen enkel onderzoek naar gedaan.
Bij het ene merk, zijn bijvoorbeeld herhalingsvaccins nodig, bij het andere niet.

Tsja en dan De Jonge, met z'n peptalk en goed-nieuws-berichten.. Pff.... Laat maar.

Gezien het bovenstaande, genoeg redenen, om nog erg argwanend en behoudend, te zijn.
En daar hoef je beslist, géén anti-vaxer voor te zijn, maar gewoon op een realistische manier te kijken, naar de snelheid, waarmee dit vaccin op de markt wordt gebracht, zonder dat er nog ècht goede testresultaten van alle groepen bekend zijn.
Het is daarom niet vreemd, dat velen deze vaccinatie, in dit stadium, nog afwijzen...

3
10 Dieke

@10 "Want het geeft je wel te denken, als ouderen en kwetsbare gehandicapten die in instellingen verblijven, als eersten aan de beurt zijn, terwijl deze groepen nog nauwelijks in een of ander testprogramma zijn voorgekomen."

Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, maar mij lijkt het stug dat ouderen in bejaardentehuizen ook "nee" kunnen zeggen als ze dat vaccin aangeboden krijgen. Zo ook met geestelijk gehandicapten. En als ze al nee zeggen zal er net zo lang op ze worden ingepraat tot ze dan toch ja zeggen. question
Ik zie het iig somber in. Plaatste hier laatst een stuk over patiënten-ervaringen die een pneumokokkenvaccin van Pfizer hadden gehad. ( Volgens een topman van Pfizer zijn de bijwerkingen van het Covid-19 vaccin erger dan die van hun pneumokokkenvaccin) Zo'n 8 van de tien ervaringen waren negatief en zeiden bijna allemaal " Dit nooit meer " en " had ik maar nooit naar m'n huisarts geluisterd ".
Maar goed, gaan het binnenkort meemaken wat de effecten ervan zullen zijn. question

2
11 foshizzle

@11 Dan dien je er wel bij te zeggen dat het pneumokokkenvaccin praktisch geen zware bijwerkingen kent. Anders ben je de waarheid aan het verdraaien in je voordeel en ben je nog NET geen leugenaar.

4
12 Scholar008

@11
Inderdaad, nog zo'n punt, wie beslist daarover, bij deze hulpeloze mensen?
Weet nog, uit de tijd, dat mijn moeder nog in een verpleeghuis zat, de griepprik "gewoon" werd gegeven, zonder dat daar melding aan de familie van werd gemaakt. Dat gebeurde elke keer achteraf.
Met medicijnen precies hetzelfde.
Ineens werd mijn moeder volgestopt met kalmeringsmiddelen, waardoor ze erg suf werd, terwijl ze altijd een rustige vrouw was geweest.
Ik heb daar toen wel wat van gezegd, maar als je er niet bij bent, dan weet je niet wat ze allemaal krijgen.
Datzelfde geldt voor deze vaccinaties.
Hoe weet je, van diegenen die het niet willen, of ze het (tóch) wèl, of niet krijgen?

Ik vind dat De Jonge hier wel eens wat méér duidelijker over mag zijn.
Hij heeft het altijd over, "het beschermen van de ouderen en de kwetsbaren", maar bij deze vaccinaties, heb ik daar totaal géén vertrouwen in...

2
13 Dieke

@12 Prima, mag je vinden, ik baseer mijn mening niet op wat de makers van het vaccin in de bijsluiters zetten, maar op de persoonlijke ervaringen van mensen die het toegediend kregen. Hieronder de link naar de site met de reviews, misschien ben ik wel een doemdenker of pessimist, maar ik zag maar bar weinig positieve ervaringen staan. Anyway, verder ben je vrij om te denken van mij wat je wil, als mensen zich willen laten vaccineren hou ik ze niet tegen, denk er gewoon het mijne van.

https://www.drugs.com/comments/pneumococcal-13-valent-vaccine/prevnar-13.html

2
14 foshizzle

@13 "Met medicijnen precies hetzelfde.
Ineens werd mijn moeder volgestopt met kalmeringsmiddelen, waardoor ze erg suf werd, terwijl ze altijd een rustige vrouw was geweest.
Ik heb daar toen wel wat van gezegd, maar als je er niet bij bent, dan weet je niet wat ze allemaal krijgen."

Precies dat ja! Paar jaar terug kwam m'n vader in het ziekenhuis terecht, hij kreeg ook zgn "kalmeringsmiddelen ", want ze vonden meneer onrustig...bleek achteraf om haloperidol (haldol) te gaan. Dat is dus gewoon een antipsychoticum. question Schandalig dat ze dat een kalmeringsmiddel durven te noemen. Maar goed, later bleek dat ze hem een hele waslijst aan medicatie/opioïden hadden toegediend..Zonder enig overleg met m'n vader of met zijn vrouw ( m'n moeder dus) .

1
15 foshizzle

@14 Omdat mensen over het algemeen niet of disproportioneel weinig goede ervaringen zullen delen. Dat veroorzaakt dus precies de discrepantie die bewijst dat de mens bar slecht in statistiek is. Jij baseert je conclusies dus op vertekende gegevens. Mag je zelf weten, maar postuleer je mening dan ook niet als feit.

3
16 Scholar008

@15
Eng idee, dat de overheid zich nu ook al, met de medische kant van een patiënt, wil gaan bemoeien en dat je daar als naaste familie, helemaal géén zicht op hebt ..
Aangezien het vaccin, nog steeds op vrijwillige basis ingezet gaat worden, moet dit óók gelden voor patiënten in verzorgingshuizen, of andere instellingen...

1
17 Dieke

@16 : Alleen jammer voor de paniekzaaiers dat op sommige fora, waar de EU-trollen (nog) niet actief zijn, en men elkaar langer kent, de mensen elkaar hebben gevraagd hoeveel mensen zij kennen die covid hebben/hebben gehad en/of eraan zijn gestorven. Raar dat ze niet alleen niemand kennen die eraan is gestorven, op 1 na met hoge leeftijd en hart/long ziekte, maar ook niemand die het heeft of heeft gehad.

Daar delen ze dus precies het positieve nieuws, dus uw verhaal klopt niet.

0
18 Wendel
19 Wendel

@18 En hoeveel heeft dat te maken met de ervaringen met een medicijn?

@19 Mooi zo, 380000 mensen bij wie corona geen kans meer maakt.

2
20 Scholar008

Als je de laatste berichten mag geloven, schijnt het allemaal niet zo gesmeerd te lopen, als hoe De Jonge het wéér voorstelt..

De huisartsen hebben nu al aangegeven, dat ze het niet aan kunnen, in hun praktijken.
Verder moeten er keuzes gemaakt worden, wie wèl en wie niet.. Dat wil bijna géén enkele medicus.
Dan zijn er nog de problemen rond de bijwerkingen, die nog helemaal niet bekend zijn voor deze groepen, omdat ze nóóit aan een testprogramma hebben meegedaan.
Erg onzeker allemaal.
Óók moet er wederom na twee weken, nogmaals gevaccineerd worden, óók iets waar huisartsen niet op voorbereid zijn.
Dan is er nog het probleem van de opslag van het vaccin, welke in vrieskisten opgeslagen moeten worden die op - 70 tot -80, gekoeld moeten worden (bewaard).
In een koelkast zijn ze dan nog 5 dagen bruikbaar.
Dát bewaren moet dus goed in de gaten worden gehouden.
Niet iedere huisarts, heeft ook de beschikking over deze vrieskisten..
Kortom logistiek en administratief valt er nog heel wat te regelen.

Daarom mag deze De Jonge ,wel wat inbinden met z'n mooie praatjes.
Hij heeft géén idee, waar hij het over heeft.
Niet zo gek, als je van het testbeleid, óók al een enorme puinhoop hebt gemaakt....
Dit gaat helaas, dezelfde kant op, maar hier worden direct, patiënten de dupe van dit falende beleid...

0
21 Strongoli

Waarom heeft de EU de zeggenschap over de medicijnen van alle inwoners naar zich toe getrokken? Soms om ze te kunnen treffen met dodelijke boycots als de EC haar zin niet krijgt? Ik zie ze er wel toe in staat.

0
22 Wendel

Of gewoon om mee te doen met Agenda 21, inmiddels Agenda 2030, gericht bepaalde groepen uit de maatschappij verwijderen. "Culling the herd", hoe zeg je "culling" in het Nederlands, uitdunnen op bepaalde eigenschappen?

0
23 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@7Word jij nooit doodziek, van al die constante vragen aan iedereen de hele dag?Lijkt mij behoorlijk vermoeiend, zeker als je bijna geen ant...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

progressiefliberaal
NASA maakt to do-lijstje voor astronauten die naar de maan gaan: planten verbouwen, naar water zoeken en maanbevingen registreren

Eigenlijk denk ik dat de maan uiteindelijk vrij weinig meer zal zijn dan een gebied waar grondstoffen gewonnen zullen worden. Triest maar waar, ...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

LoydMorris
Scholieren mogen geen fatbike gebruiken om verkeersdiploma te halen

En na het behalen van hun examen, gaan ze los op hun fat-bike. . . . ...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
NASA maakt to do-lijstje voor astronauten die naar de maan gaan: planten verbouwen, naar water zoeken en maanbevingen registreren

Magnetosfeer creëren, atmosfeer verdikken, zuurstof erin aanbrengen......

8 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@22,Dit gesprek hebben we al vaker gevoerd. Ik zie het nut er niet zo van in om dezelfde zetten steeds te herhalen....

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@29 Ik heb hem anders nog nooit horen zeggen dat dit beleid, deze asielstroom uit de hand loopt. Ik zou, als ik in zijn positie was, toch een...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@5 Doet er weleens iemand wél iets goed in jouw ogen?...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@27 Geen idee. Net als jij. Anders had ik die allang aangedragen natuurlijk. Maar je denkt toch zeker niet dat v.d. Burg achterover leunt, geze...

25 minuten geleden geplaatst door Bop

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24Het probleem ligt dus bij de landen, waar de vluchtelingen het eerst de EU binnenkomen. Maar die laten ze lekker doorreizen naar noord-we...

28 minuten geleden geplaatst door sockknitter

LoydMorris
Dubai koopt Nederlandse vliegende auto's: '80 miljoen dollar!'

Mooi zinloos speeltje voor mensen die niet meer weten wat ze met hun centen moeten doen. . . ...

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Tamil Xnxx AntyHottest Babe PovSex VirtualSalice Rose Onlyfans LeakedNaruto Porn GanesFuckung XxxRick And Morty Hentai GameTricked Into BondageFree Porn With Mother And SonMom Porn MovieWhat Is R4rAsian Blow JobsWww Hindisexvideo ComFat FreepornXhamster FriendIndian Desi Chudai VideoHomewrecking PornSfmcomoileHot BlondesJewish PornstarIndiansex VideosRule 34xxxPorn NewFat Girle PornBengali Boudi Ka BfCouples On The Beach NudeXhamtherKevin WarholMy Sex ComSex Hot Hd VideosVídeos Pornos ComBlake Blossom TitsHentaiserXxx Video Mom And Son HindiDesi Murga Sexy VideoLesbian Massage PornographyAsain NudesBbc FrotEro Scatفیلمهای پورنوTittie TuesdayLavaxgrll Onlyfans LeaksPhoto Erothique GratuiteEimi FokadaXnxx Nude PicsYuri Manga HentBhabhibsexJessica Robin PornPorn Pic AmateurHottest Porn Video EverPrivate PornolarVideo Anal SexsRaven Symone NudeAmelia OnxyOlder Woman FunPorn Olivia HoltClaire Northfield NudesMiku PornhubSneha Blue FilmJungle Love XxxAmakanoSex With SubtitlesDoggy Style HotR GonewildNua XxxMarisa HaseFuq.m4k Vr PornMature 4kpornSites De AcompanhanteChateagratiFreeporn MomAsmrtist NudeLadkon Ka Sex VideoXn Video IndiaMadison Ivy LesbianYourpriya PornAnal CompiltionAmature CreampiedXxhindHello Mini Web SeriesElfenemmaRomantic X Video HindiBbw FistingMikayla_demaiter Onlyfans LeakedHottest Babes Nude PicsQtcinderella LeakedPawg BlowjobKim Kardashian Porn VideoPorn VirignUtopiguideAsian Gone WildReddit No BraPornographique Français GratuitRoblox SexingH DsexNaked In RussianWebcam RipsFoto De Mulher PelaXxx Movie .comVídeos De Sexo DuroMikafans LeakedHoovesartBig Booty Granny PornPetardas .comPoren HopForced NudeNew Stepsister PornShemalestubesSex Desi TeenClip SexsiDeepthroat Balls DeepThr Fappening BlogNsfw DuscordTeenage Interracial PornRashmika Sex PhotosSunny Leone Sex Sexy VideoBengali Boudi Xxx ComBrianna Bourbon PornLelasohna PornSsbw Ebony PornShoplyfter Crystal ChaseVideobokep IndonesiaPaige Owens PornThe Dan Dangler NudeVr HumpingMeilleure PornographieDesi OornErome VideosVideo Sharing WifeSniperwolf SexyCarrie WmberlynAxxnSona Xxx VideoNokrani SexXx Hd DownloadHandjob VidsHuge Tits TubeMilla Javovich NudeNikitha Hot2xx MovieMallu TubeXvideos Best VideosWatersportssexXxxsmallDped AnalSxy Video ComMalayali PornJapanese Mom Son Xxx VideoXxx Lisa Ann