‘Zwarte Piet was geen slaaf, maar juist islamitische slavenhandelaar!’ (google.com)


Een interessante onthulling van Zwarte Piet-onderzoeker Michiel de Jong: in De Telegraaf beweert de auteur, die zich in de herkomst van de helper van Sinterklaas heeft verdiept, dat de originele Zwarte Piet geen slachtoffer was in de slavendiscussie. Sterker nog: hij was juist de dader. ...

door Racism monitor 2020 in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 25
  • 979x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
9
3
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze verzinnen vanalles.

7
1 smurf

Haha, nu weer een islamitische slavenhandelaar. Met een zak en een roe, uiteraard.

8
2 Biesbush

In werkelijkheid was de oer-Piet juist een islamitische slavendrijver, die van de Middeleeuwen tot de vroege Moderne Tijd westerse zeelieden gevangennam om ze te verhandelen in Tunesië.

13
3 Racism monitor 2020

Betekent hiermee dat zwarte Piet weer mag?

6
4 Racism monitor 2020

Laten ze eerst de huidige islamitische slavenhandelaren en slavendrijvers in landen als Bahrein en Qatar maar eens gaan aanpakken. Maar dat durven die mietjes vast niet.....

3
5 Remkraan

Gezellig stel dan.... een kindermisbruikende katholiek met een slavenhandelende islamiet.

"Lust jij een snoepje?"

Misschien tijd om er helemaal vanaf te raken...

13
6 zeikenderechter

Jan Schenkman, de geestelijk vader van de hedendaagse Zwarte Piet heeft er een olijke , negroïde knecht van gemaakt.

4
7 21st Century Guy

Zware piet hielp Sinterklaas de stoute kinderen te bevrijden van boze geesten , daarom ook dat de roe vroeger links en recht langs je vloog , enkel om geesten te verjagen .

Of Sinterklaas als beschermheilige van kinderen was een zogenoemde heler , die telkens daar in Mira bij zieke kinderen werd gehaald de ziekmakende geesten te verjagen . .
Zwarte Piet ( Het voodoo mannetje ) hielp hem erbij .

Dus voor mij is het duidelijk "Zwarte Piet is een voodoo mannetje die met de roe geesten verdrijft.

1
8 Olivia

Dus het " kinderfeest" ( waar alleen volwassenen zich druk maken hoe dat eruit moet zien) draait oa om een islamitische slavenhandelaar. En dat is een argument deze figuur te handhaven speciaal voor de kindertjes? Hilarisch question

12
9 BlackNinja

@9 Laatst nog voor 300 dollar een slaaf gekocht in Egypte question Die is nu cadeautjes aan het inpakken question

5
10 DikkeTor

Zwarte piet zorgt niet voor meer racisme maar KOZP zorgt daar wel voor.

8
11 RazorBlade

Racisme als religie ... Wat een zielig afgezakt volk dat zich hiermee bezig houdt. Een kinderfeestje aangevallen door volwassenen met een zwaar verzuurde ziel.

10
12 sparta

Nou, als Zwarte Piet een moslim is dan hebben onze deugvrienden geen andere keuze dan van nu af aan onvoorwaardelijk pro-Zwarte Piet te zijn.

6
13 greenmango

Dan is KOZP kortom een islamofobe organisatie, en dus racistisch. Maar dat laatste wisten we al een poosje.

4
14 greenmango

Piet een slavenhandelaar? Nou, laten we dan maar gewon helemaal teruggaan naar de kerstman. Sinterklaas is er toch maar een katholiek aftreksel van. Terug naar de basis

1
15 Olivina

@15 Volgens mij was sinterklaas er toch echt wel eerder dan de kerstman, hoor...

1
16 KingOfSorrow

Tjonge, iemand die een onderzoek heeft gedaan naar zwarte piet. Ik kan niet wachten op de resultaten van het onderzoek naar pietje bel.

0
17 Winterpret

@16 Maar of dat de zwarte piet er toen ook al bij hoorde?

0
18 KingOfSorrow

@16 nope, de kerstman is uit de oude tijd, voor we allen gekerstend werden. Hij is eigenlijk Odin, die kwam op zijn witte 8-benige paard overvliegen op kerstavond met een groep overleden misdadigers om fenrir, de wolf, te vangen die de zon had gestolen. En als hij overvloog gooide hij geld of cadeautjes door de schoorsteen. Sinterklaas is hiervan afgeleid, omdat de kerkvaders liever een christelijk figuur hadden. Zelfs het witte paard is overgenomen en ook de gedichtjes, want Odin was dichter

1
19 Olivina

@16 Odin had altijd zwarte raven erbij, vandaar dat sinterklaas ook iets zwarts bij zich moet hebben

1
20 Olivina

@20 En de kerstman, heeft die ook iets zwarts bij zich?
Ik geloof overigens ook wel dat sint nicolaas het stokje, onder dwang van de RK kerk oftewel het Romeinse rijk, heeft overgenomen van een germaanse variant.

0
21 KingOfSorrow

@19 Olivina Dank U.

Vul ik Uw post verder aan.

Michiel de Jong komt niet verder dan vermoedens en invloeden.
Literatuuronderzoek levert op dat de figuur Zwarte Piet niets te maken heeft met slavernij.

Het Sinterklaasfeest is een eeuwenoude, voor-christelijke, boerenrite.
Men geloofde dat het afsterven van de natuur, het korten van de dagen, de komst van duisternis en invallende winter veroorzaakt werden, doordat de mens, -boeren, jagers en krijgers- , dieren en planten doodden om zich mee te voeden.
Hierdoor groeiden in de loop van het jaar de wrekende machten vanuit de Onderwereld . Drogwezens en Machten uit die Onderwereld kregen de kracht om de wereld van de levenden binnen te dringen. De Godheid van de zon en aardse wereld liet dit als deel van de orde der dingen toe: tot de Onderwereld de wereld van de levenden dreigde over te nemen. Dan greep hij in. Hij en de wrekende onderwereldse Machten gingen gezamenlijk de huizen van het volk binnen en vereffenden de rekening. Wie goed was kreeg uit naam van de zonnegod/Wodan geschenken en de belofte van een nieuwe zomer en nieuwe oogst; wie slecht werd meegesleept, de Onderwereld in.
De tegenstelling tussen Sinterklaas en Zwarte Piet als vertegenwoordigers van licht en duisternis is daarom essentieel onderdeel van de traditie.

Een andere figuur die bijgedragen heeft tot Zwarte Piet is de struikrover.
In 19e eeuwse literatuur vind je nog dat wanneer in het winterseizoen de honger ging knijpen, mannen zwarte kleding aantrokken, zwarte maskers opzetten en in het donker van avond en nacht actief waren als struikrovers. Hun zwarte uitdossing gaf een schutkleur, vergrootte de schrik en deed bijgelovige reizigers denken dat zij bovennatuurlijke wezens waren.
Van de struikrovers komt de zak van Zwarte Piet waarin kinderen meegenomen kunnen worden.

Een derde factor in de vorming van Zwarte Piet is de menigte aan nachtgeesten in oude volksverhalen.
Vele van hen hadden het voorzien op kinderen die in het donker nog buiten waren en ongehoorzaam waren aan hun roepende ouders.
Zwarte Piet staat niet alleen als bovennatuurlijk wezen dat mensen en vooral kinderen kan meeslepen naar een andere wereld. In oude volksverhalen wemelde het van een menigte aan nachtgeesten, die stoute kinderen doen verdwijnen: alven, dwaallichten, doddeaden (die wonen in de kruinen van bomen) , buzehapperts (die in poelen wonen), korenpaters (die leefden in hoge graanvelden) , enz. Zij roven kinderen en nemen hen mee naar de Onderwereld. Denk ook aan het sprookje de Rattenvanger van Hamelen.

Ik heb in 19e eeuwse boeken en magazijnen uit de tijd van Schenkman of ouder niet een enkele verwijzing naar huisbedienden/huisslaven of plantages gevonden. Daar dachten sinterklaasvierders geen moment aan. Het stond niet op hun netvlies. De een-op-een-identificatie van Zwarte Piet met een negerslaaf is een 21e eeuws bedenksel van politici en hun (gesubsidieerde) beroepsactievoerders.

Het resultaat van eigen onderzoek is dat Zwarte Piet alles te maken heeft met volksgeloof in een boerensamenleving en niets met slavernij. Deskundigen weten dit. Onderzoekers van volkenkundige instituten behoren dit de politici te vertellen. Politici en hun partijen behoren het te weten. Er is voor hen allen geen enkel excuus: Ich habe es nicht gewusst.
Als iets een misvatting is en onjuist, zet je het recht. Het is de taak van onderzoekers om onjuiste opvattingen te corrigeren. Het is de taak van bestuurders om belanghebbende actievoerders die een onjuiste en misleidende voorstelling van zaken geven en onterechte eisen stellen, de deur te wijzen.
Nu wordt op basis van 2 procent aan opzettelijk onjuiste informatie 100 procent van de besluiten genomen.

Tot bescherming van Zwarte Piet raad ik Zwarte Piet-voorstanders aan Zwarte Pieten-verenigingen op te richten. De leden kunnen dan winkeliers helpen tegen actiegroepen met een terroristisch oogmerk (zij beogen vrees in te boezemen en ze dreigen met geweld of plegen het). Bovendien zal het politici niet langer lukken Zwarte Piet stilzwijgend af te schaffen. De verenigingen institutionaliseren hem en je kunt ze moeilijk verbieden, omdat dat strijdig is met de grondwettelijke vrijheid van vereniging en vergadering.

Op dit moment zien we hoe leugens, misleiding en dreigen met geweld wordt ingezet om cultuurverandering af te dwingen. Juist vanuit Den Haag en Hilversum.
Gedwongen cultuurverandering is een misdrijf volgens internationale verdragen . Als politici en onze wetenschappelijke instituten liegen over Zwarte Piet en de cultuur van de meerderheid van de bevolking willen onderdrukken, tot welke andere misdrijven tegen de menselijkheid zijn ze dan nog meer in staat?


DvD

2
22 duurendaal

Als kinderen in de klas zwarte Piet zeggen moeten ze nablijven. Groep 7.... ja, mensen bizar. Het gebeurt gewoon. Lezen!!

2
23 netcat

@23

Fascisme

3
24 Vageali6888

@22 Ik denk dat de Piet van Schenkman een protest was tegen slavernij en discriminatie. Die Piet is rond 1850 ontstaan, toen er steeds meer protesten tegen slavernij kwamen. We weten ook dan Schenkman redelijk links ingesteld was, en als je de boeken van Schenkman leest, zie je dat hij heel respectvol is over Piet. Piet is geen slaaf, maar zit ook op een paard en de Sint helpt met de arbeid.

2
25 Orbit79

"De Jong probeert al langer de communis opinio over Zwarte Piet te beïnvloeden – zo onthulde hij drie jaar geleden dat de sidekick van Sinterklaas van oorsprong volgens hem geen knecht of zelfs slaaf was, maar een piraat."

Hij is in ieder geval consistent.

1
26 Wendel

Overigens doet het er niet toe, voor de Zwarte Piet-haters, wat het echte verhaal is. Ze vinden Zwarte Piet racistisch en hij moet weg, punt uit. Net zoals ze zolang door zullen gaan, tot negers hier de hoofdrol spelen op tv en overal elders, dan pas zijn ze tevreden. Ze hebben elkaar aangepraat dat ze zo slecht behandeld worden vanwege hun huidskleur, net als de moslims met hun geloof. Ze zullen daaraan vasthouden, zeker zolang het werkt om in alles hun zin te krijgen. DAAR gaat het ECHT om.

2
27 Wendel

Nicolaas van Myra werd geboren in Patara te Lycië in het jaar 280. Volgens mij was toen nog iedereen verschoond van de islam. Dus zijn hulpjes zouden geschiedkundig nooit een moslim kunnen zijn; misschien wel een slaaf. Een slaaf was je in die tijd toch heel snel.

1
28 ThWil

Alle subsidies stopzetten aan KOZP en aanverwante steunharkers. Allemaal gewoon lekker werken!
Onterecht afgeschafte leuke tradities in ere herstellen.

2
29 roetzwartepiet

@22 m.post
@25 Orbit79

In de literatuur uit de tijd vind je iets anders.
Stadsbestuurders en notabelen rond 1850 hadden ook al grote bezwaren tegen de Sinterklaasviering. Vooral tegen het onderdeel baanvegen , dat op meerdere plekken voorkwam.
Mannen, vooral jonge mannen, veegden vermomd als Sinterklazen en/of zwart gemaskerde/met roet zwart gemaakte Pieten de vrouwen van de straat: de huizen in, voordat de echte Sint en Piet de huizen betraden.
Bestuurders en zwartlakense burgers vreesden zedeloos gedrag bij het baanvegen

Schenkmans werk moet eerder worden gezien als een beschavingsoffensief gericht op de jeugd: via de school. Naar school gingen vooral de kinderen van de gegoede burgerij. Er was nog geen onderwijswet, meen ik (heb ik nog niet uitgezocht).
Vandaar dat moderne politici ook zo vol aanhaken bij het werk van Schenkman.

Overigens vond ik ook dat politiek links 40 jaar geleden, rond 1980, fel gekant was tegen de Sinterklaasviering. Men vond het alleen maar commercie. Schandelijk zoals de middenstand en het kapitaal eraan verdienden.
40 Jaar later is KOZP dus gewoon een volgende ronde in de strijd tussen bevolking en bestuur om het leven uit te traditie halen en deze weg te krijgen.

DvD

3
30 duurendaal

@30 Ik denk dat het een het ander niet uit hoeft te sluiten. Het kan ook tegelijkertijd een beschavingsoffensief zijn geweest. Ik vind ook dat er vanaf 1840 steeds meer protest was tegen de slavernij, en dat dat heel breed werd gedragen, zowel door rijk en arm.

Het is denk ik geen toeval dat zwarte piet donkere man was met een Afrikaanse achtergrond. Ook denk ik dat het voor die tijd opmerkelijk was dat Schenkman liet zien dat zwarte mensen niet anders zijn dan blanken, en net zo gerespecteerd moeten worden. Dat is iets heel anders dan Blackface uit die tijd waar zwarten compleet belachelijk gemaakt werden als als halve apen afgeschilderd werden.

1
31 Orbit79

Dan heb ik nu dus een probleem.
Moet ik dan toch tegen zwarte piet zijn?
Ik wil geen islamiet over de vloer komend weekend..

1
32 Jackd

@30 m.post
@31 Orbit79

Ik wil U dan ook niet aanvallen.
Persoonlijk zit ik in de feitenmodus. Mijn bedoeling is goede feiten en waarnemingen te oogsten uit oude (en nieuwere) boeken en de verklaringen die erbij gegeven worden door mensen met verstand van zaken.
Het lijkt mij het enige geneesmiddel tegen politiek correcte politici en hun ingehuurde schreeuwlelijken.

DvD

1
33 duurendaal

@33 Ik voel me niet aangevallen hoor, ik was ook gewoon op zoek naar een goede discussie. Het lijkt lijkt er op dat weinige mijn mening delen, maar dat is ook OK. Het zou wel leuk zijn als iemand met goede argumenten kwam om het te weerleggen, ik vind het nog steeds erg logisch, maar als iedereen er anders over denkt, ga ik me toch afvragen of ik iets mis.

0
34 Orbit79

@33 m.post
@34 Orbit79

Misschien kunt U bewijs vinden, of sterke aanwijzingen die iedereen serieus moet nemen, in anti-slavernijgeschriften uit de tijd.
Mogelijk staan daar gravures bij met ontwikkelde voormalige slaven die als bewijs worden opgevoerd van de gelijkheid van alle mensen. Als ze lijken op de afbeeldingen in drukken van Schenkmans werk, dan heeft U Uw punt te pakken.

Ook was er in de 19e eeuw de romantische stroming in de literatuur die zocht naar de nobele wilde. Hoewel dat, denk ik , iets anders is.

Dit komt zo in mij op.

DvD

1
35 duurendaal

@22 Duurendaal, prachtig verhaal, dank. Ik vind het erg leuk te lezen over hoe onze voorouders deze tijd zagen en vierden.

1
36 Olivina

@35 Waarom zouden de afbeeldingen van Schenkman op andere afbeeldingen moeten lijken, ze kunnen toch ook op zichzelf beoordeeld worden?

In de boeken van Schenkman is het duidelijk dat zwarte Piet een mens met een negroide achtergrond is. Het is ook duidelijk dat Piet met respect behandeld werd en zeker geen slaaf was. Bijvoorbeeld omdat hij op een paard reed en de Sint ook hielp met pakjes in een schoorsteen gooien. We kunnen nooit weten wat de bedoeling van Schenkman was, maar ik vind dit wel duidelijke aanwijzingen.

0
37 Orbit79

@8 en @19 Olivina

U ook bedankt voor Uw posts . Zoiets had mijn vader kunnen schrijven. Die heeft gekeken in Oud-Noorse bronnen. Er zijn woorden die er op duiden dat Alven als bovennatuurlijke wezens betrokken waren bij de cultus van Odinn als zonnegod.
Dan is het waarschijnlijk dat ze een tegenhanger hadden, Zwarte Alven in de Onderwereld.
Zo raakte ik ook geinteresseerd.
In onze familie wordt Sinterklaas nog heel ouderwets gevierd met veel gerommel, gestommel, slaan op ruiten, wanneer de Sint nadert.

@35 Orbit79
U vindt het jammer dat niemand Uw standpunt bijvalt.
Als sterke aanwijzing of bewijs is verbinding van het een met het ander nodig.
Een mooi bewijs zou zijn , als Schenkman voor zou komen in een lijst van abolitionisten.
Al denk ik dat Anti-Zwarte-Piet-ers zullen roepen dat de afbeeldingen bij hem alleen maar aantonen dat zijn Zwarte Pieten huisslaven zijn.

0
38 duurendaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

36 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Bf MovieLeak Porn VideosPlayboytitsHq EroticDeepika Padukone Sex PhotoDee Williams ShoplyfterDan Machi HentaiAutmn Falls LesbianFutanriPorn RomqnticAnus SpankedNifty.ofgBiracial PornstarHd Porn BrazzerdGaypormAnal Sex ImagesCuckold GloryholeOralsex MovieLive Cam PormXhmasterسكس البث المباشرFit Naked WomenSexy DickSharon Stone PornNaked Nadia AliInniepussyTranny GloryholePuta PeruBlack OornPorn MtfManhwa AdultoHallie VonXxx MsagNude LezbianP0rn VideoSpanking Porn VideosKelly Monaco NakedHot And Sexy Porn MoviesXxx Porn Hot IndianVideo PornototaleGalerie Photo ErotiqueMadi AngerHot Kiara AdvaniDsvr-1263Playing With Nipples PornMuslim Porn TubeMegane Janell PornSherisranchMy Hero Porn ComicNaked Women ButtsAdulr WorkOld Mom Sex Hd VideoAnime Boobs VideoFly PornLaura Lion PornPorn Of PregnantJenni LeePhatrabittkillerWomen Sex VideoBig Tit Asian BlowjobGame Thrones XxxNhsntaiNebraskawut PornReese Witherspoon. UdeWhatsapp Video Call XxxTamixnxxOlder Horny WomenCarmon Diaz PornLondon KeyespornBrasilhentaiNude At PublicDesi Papa SexResident Evil R34Random Sex Video ChatIndian Xxx Movie DownloadXxx Pooja VideoIncreadible PornDokter XxxE_______Mia Malkova LeaksXxx Hindi Desi SexHindisexyfilmLana Rhoades Mia MalkovaKate Dalia PornMydesi ComXxx ViolentoDarcia LeeAlex Coal FeetAmerikansexAmerican Doctor SexHindi Dubbed HentaiMilf Hd PornerAmateur Female NudesDeshi SexxRyan Driller PornEva Lovia CreampieFree Porn Son MomBbc Foot JobLeolulu TwitterSexomegleSagging Black TitsAlura Jenson BoobsHindi Porn X VideoHot Vixen ComHot Midgit PornPurin HentaiHwntai MangaSexlogosMizz Jada ThyckPikstani XxxSpa XxxLena The Plug Tk KirklandNaruto GaysexTeen Fidelity PornPuppet Fnaf PornVeronica Rodriguez NakedXhamsterlieWw Xxx Video Hd50 Shades Darker Where To WatchFree Full Lengthporn MoviesMejores Pornos En EspañolPornor CaseiroPron Hub MassageKerala Gay Sex VideosUyuyRule34vidoSuper Deep Throat GameBhojpuri Bur ChudaiPron Com SexLesbian Massage PornhubSquirt KoreanPorn Dude OnlyfansJav The Best Manami Ueno DvdPornhub.cknPersian MuffinsKendra Lust Alex MackHd Porncomics.comNetflix For PornX Vidio InBbw Sex PornPorn Gif HotSe X VidoesPlaboy Tv SwingNice Asses Yoga PantsTune GalorePornographi LesbienneFree Virtual Real PornWww Xmxx ComKatsunisNatasha Nice 2023