'Mensen met een laag inkomen kunnen straks niet meer scheiden': VVD wil vergoeding van advocaatkosten stopzetten (eenvandaag.avrotros.nl)


Voor mensen met een laag inkomen die gaan scheiden, betaalt de staat nu een groot deel van de advocaatkosten. De VVD wil dit stopzetten, zo staat in hun verkiezingsprogramma. Critici waarschuwen dat scheiden voor deze groep dan vrijwel onmogelijk wordt. ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 7
  • 687x gelezen
Reageer met een Emoji
1
6
10

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Trouwen en scheiden doe je zelf?

12
1 Doomsdayshaman

Geen probleem. Slaan ze elkaar vanzelf de hersens in en krijgen dan alsnog een advocaat aangewezen.

1
2 Borealis

Lees het artikel, zoveel onzin van een VVD'er is ongekend.
10 jaar VVD beleid, nergens verantwoordelijk voor, wordt het lastig dan heeft VVD geen actieve herinneringen.
Bizar dat VVD zo hoog in de peilingen staat als een NSB partij.

7
3 Goldrush

@3

Klopt..het is bizar en kan haast niet kloppen of dit land moet gestoord zijn wat ik ook niet geloof en dus blijft gekochte peilingen over.

6
4 Voorzittershamer

@3
@4
Wat nog erger is dan gekochte peilingen is een frauduleuze uitslag na een verkiezing.

6
5 DWZ

Gesubsidieerde rechtshulp werkt ongelijkheid in de hand. Het dient geheel afgebouwd te worden, het is nergens goed voor.

13
6 Recovery Mode

Ze moeten de vergoedingen aan advocaten stoppen die die asielparasieten bij staan en jaren lang ze de kans geven te procederen .
Ook dat word betaald door ons allemaal.

3
7 ongelovenloos

Een sociaal gezicht heeft de VVD nog nóóit gehad, daarom des temeer redenen om deze partij weg te stemmen, bij de komende verkiezingen...
Dit item laat wéér eens goed zien, waar de VVD ècht voor staat.
Ongelooflijk, dat nog steeds zovelen, deze misselijke kliek blijven steunen..
Rutte afgelopen week nog gezien bij de toeslagenaffaire?
Hij wist wéér eens niets..
Schandalig, zo'n premier "van alle Nederlanders"....

3
8 Dieke

@8 het is een premier van alleen de multinationals en elite, het plebs interesseert hem geen biet!

3
9 Remkraan

@8 Wat heeft gesubsidieerde rechtshulp met een sociaal gezicht te maken? Gesubsidieerde rechtshulp pakt ronduit A-sociaal uit! Complete zotteklep dat men op andermans kosten blijft procederen , beroep instelt het toch weinig tot niets kost. Eigenverantwoordelijkheid is een groot goed, iets wat velen niet kennen, geen enkel respect voor hebben. Voor die A-socialen is het nooit genoeg die hele sociale zekerheid is waardeloos, werkt enkel luiheid in de hand, trekt enkel parasieten aan. De sociale zekerheid is een terminaal iets wat maatschappelijke zelfdestructie bewerkstelligd. Weg met die toeslagen,...... laat de mens maar kapot gaan als ie niet mee kan komen, zwakkeren gaan maar dood daar wordt het geheel gezonder van.

13
10 Recovery Mode

50 a 55 zetels voor de VVD is haalbaar, geen andere partij waar meer kwaliteit , potentie voorhanden is dan bij de VVD. Zo'n halve gare linkse idioot als de Jonge van het CDA zit geen hond op te wachten

14
11 Recovery Mode

@6

Zodat rechtsbijstand dan voor grote groepen onbereikbaar wordt..?
Dat is wat jij wil..?

0
12 Gremdaat

@12 Rechtsbijstand is een gunst, wie het recht opeist sluit maar een verzekering af, betaald het uit eigen zak. Dat parasiteren moet eens afgelopen zijn!

15
13 Recovery Mode

Aanvulling op @12 :

Ik had jouw @10 nog niet gelezen. Het antwoord is me al duidelijk....

0
14 Gremdaat

@13

En de slavernij moet natuurlijk ook weer ingevoerd worden.....

1
15 Gremdaat

@3
10 jaar?
30 komt eerder in de buurt.

0
16 Janzzen

@15 "En de slavernij moet natuurlijk ook weer ingevoerd worden."

Die is al ingevoerd wat men in mooiere bewoording solidariteit noemt. Kortom het afdwingen aan bijdragen voor zwakkeren is ronduit slavernij,

9
17 Recovery Mode

Je hebt voor een normale scheiding helemaal geen advocaat nodig. Wel voor een vechtscheiding.

1
18 sockknitter

@13
Ik hoop écht dat jij een keer afhankelijk van anderen wordt.
Misschien helpt dat je om een beter mens te zijn.

0
19 Janzzen

@19 Afhankelijken maken vooral gebruik van wet-regelgeving afhankelijk te blijven, daar onze overheid dat instant houdt. Afhankelijk zijn is een keuze, niets anders, Chronische luiheid is geen ziekte, het is iets wat voor velen mogelijk is in dit land. De ander betaald dat is de gedachte

11
20 Recovery Mode

Slechte zaak. Het recht moet toegankelijk blijven voor iedereen.

0
21 Tsaar

Er moet meer aandacht komen voor de mogelijkheden om in goed overleg te scheiden. Dat kan voor een paar honderd euro met een standaardformulier.

5
22 Visionair.nl

@20

"Chronische luiheid is geen ziekte..."

Chronische hufterigheid ook niet. Dat is een keuze.....

1
23 Gremdaat

@17
" Kortom het afdwingen aan bijdragen voor zwakkeren is ronduit slavernij",
Ik noem dat beschaving, geen slavernij.

0
24 Defcte burger

@23 Luiheid, hufterigheid gaat vaak samen op, Scheiding gewoon gelijk op papier regelen bij trouwen . Totaal zotteklep dat daar gefinancierde rechtshulp beschikbaar voor moet zijn.

6
25 Recovery Mode

@24 Afgedwongen solidariteit is geen beschaving , het toonbeeld van slavernij

5
26 Recovery Mode

Als de SGP dat had voorgesteld waren de reacties niét mals geweest.

1
27 Arthur2000

@10
U bent wel ontzettend gefrustreerd door iets, als ik zo uw laatste zin lees.
Het is tijd, dat u óók eens hulp zoekt.
Psychische, sociale hulp, wel te verstaan.
En weet u, in uw geval, is dat misschien nog gratis óók.... question

1
28 Dieke

Je hebt alleen maar advocaten nodig als er een vechtscheiding is en ruzie over de voogdij over de kinderen, verdeling en alimentatie. Het probleem is dat de meeste scheidingen gaan over geld en de kinderen. De ouders vergeten het belang van de kinderen. Sinds de huizenmarkt ook op zijn gat ligt, is het lastig om voor de scheidende ouder een huis te huren.

0
29 rabartels

Scheiden is een ding maar wat denk je van onrecht mag het afleggen tegen het geld en niet j e recht.
Daarbij wil de sekte van de VVD grote bedrijven belastingvoordelen geven kortom de VVDisten laten hun eigen burgers vallen.

1
30 magikeven

De VVD koopt al jarenlang uitslagen van de verkiezingen om, en fraudeert bij de vleet. Als je er wat van zegt in een stembureau wordt je met harde hand verwijderd !!! Ik schreef het hier op NK al eerder, ik heb zelf de ervaring bij een stembureau. Ik was de eerste in de rij, pakte de stembus op en schudde ermee, er zaten al heel wat stembriefjes in. De voorzitter van het bureau wilde mij niet vertellen hoe dat het kon dat er al briefjes in zaten. Ook met mijn klachten bij de gemeente hierover werd niets gedaan !

Voor mij reden genoeg om aan te nemen dat er wordt gefraudeerd met de uitslagen van de verkiezingen in NL.

0
31 Een hardwerkende ZZPer

Dat is niet eens een slecht idee. Maar eerlijk gezegd vind ik iets automatisch een goed idee als gesubsidieerde advocaten zich erover beklagen.
Ik vraag me oprecht af waarom mijn belastinggeld individueel beslissingen, van mensen die heel goed in staat zijn hun eigen beslissingen te maken, moet gaan bekostigen..
Of je trouw niet, of ga niet scheiden..

0
32 Prometheus

@32 Prometheus (brenger van licht),

dan dient het voor (vecht)lieden ook eenvoudiger gemaakt te worden om een aanvraag tot ontbinding van het of enig huwelijk mogelijk te maken. (Ongecompliceerd)
Men schrapt deze of een huwelijk dan eenvoudig, na aanvraag, in het desbetreffende huwelijks register.
Zoals bij sommige culturen waarbij een drievoudig uitgesproken: "ik verstoot jou" gelijk staat aan een of enige definitieve echtscheiding dan wel huwelijks ontbinding.

Simpel en ongecompliceerd.
Echter .......... de Nederlandse wetgeving heeft het complex gemaakt van fiscale wetgeving tot hypotheek/huur, verantwoording en rechten toe.
Derhalve is het m.i. niet meer dan normaal dat de belasting betaler (allen) ook opdraaien voor de kosten welke zich scheidende maken, immers dit zijn ook belastingbetalers. Door o.a, fiscale normen en regels aan elkaar gebonden.

Overigens is "het huwelijk" als instituut m.i. reeds een lang achterhaalt instituut. Mijn egaa en ik zijn reeds 50 jaar (ja, onvoorstelbaar lang) bij elkaar zonder ooit getrouwd (voor wet of kerk) te zijn.
Twee zoons (door mij erkend) welke de naam van hun moeder dragen.

Echter @32 , is het werkelijk gerechtigheid als uitsluitend zij welke dit kunnen betalen hun "recht", zoals vastgeschreven in diverse wetboeken, kunnen behalen?

0
33 Bezorgde Europeaan

@33
Bij welke cultuur, op de Romeinse na, was dat nog meer mogelijk? En was het mogelijk voor beide (man en vrouw)?
Welke verantwoordelijkheid heb ik voor de Nederlandse wetgeving? Mijn probleem is juist dan anderen zaken bedenken, willen, opleggen en eisen waarvan ik uiteindelijk de rekening op de deurmat krijg. Of denk je dat toen Julius Caesar zijn vrouw, met de door jou genoemde methode, verstootte op basis van een roddel daarna zijn hand ging ophouden bij de brave burgers van Rome?
Ik vind claims als : ‘niet van deze tijd’ ‘is achterhaald’ altijd een beetje opmerkelijk/lachwekkend.. Wie bepaald dat? Waar is het verloop van de geschiedenis vastgelegd? Of is hoe jij het doet de maat der dingen?
Het enige wat ik vraag is om zelf mij leven in te vullen naar hoe ik het belief. Ik heb geen verplichting naar anderen.
Ik ben bereid om te betalen voor collectieve voorzieningen, maar niet voor individuele keuzes van mensen waar ik geen enkele invloed of verantwoording voor heb.

0
34 Prometheus

Belachelijk voorstel. VVD, dé partij die verantwoordelijk gehouden mag worden voor het afbreken van Nederland.

Miljarden aan overheidsgeld naar private zorgverzekeraars.
Een geliberaliseerde woningmarkt om de huisjesmelkers tevreden te houden - mensen staan tien jaar op een wachtlijst en ondertussen staan halve steden aan privatesectorwoningen leeg.
Hoger onderwijs is ontoegankelijk gemaakt voor mensen met minder rijke ouders.
Rechtsbijstand in het algemeen wilden ze al uitkleden.
Het ene bedrijf na het andere wordt in de uitverkoop gezet, van de Nederlandse Munt tot de energiebedrijven, openbaar vervoer, de telecom en de post.

En nu dit weer.

Letterlijk alles wat die partij aan sociale voorzieningen in haar klauwen krijgt, wordt afgebroken.

0
35 progressiefliberaal

Scheiden is sowieso al onmogelijk, want waar wil je dan als alleenstaande gaan wonen.....

0
36 Blastoom

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
greenpollo
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@2Echt slaan kan natuurlijk niet nee Maar een ouderwetse schop onder de kont is niks mis mee. Ik ben er iig niks minder van geworden en leef...

14 minuten geleden geplaatst door greenpollo

greenpollo
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Klopt, alleen de vrouwen meestal niet.....

20 minuten geleden geplaatst door greenpollo

Wedergeboren
​russians Show "ingenious" Solution Against Ukrainian FPV-Drones | Defense Express

Google TRANSlate: https://en-defence--ua-com.translate.goog/news/russians_show_ingenious_solution_against_ukrainian_fpv_drones-10278.html?_x_tr_...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
‘Uitleveringsproces van Quincy Promes in Dubai volgende week van start’

Doe vooral lekker rustig aan. . . ...

29 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Sissen en nafluiten moet afgelopen zijn: gemeente Alkmaar start nieuwe campagne

Tja je kunt de middelkeeuwen wel hierheen halen maar dan duurt het nog een aantal eeuwen voor ze enige beschaving krijgen!...

32 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Ook Jack van Gelder boos op Frans Timmermans om Wilders-uitspraak

Ach eigenlijk kun je dat soort uitspraken van die extremistenclub wel verwachten!...

34 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Russian Deputy Defense Minister Detained On Suspicion Of Corruption

Google TRANSlate: https://www-rferl-org.translate.goog/a/russia-military-ivanov-bribery-arrest/32917822.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=...

34 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@34Ach dat hele gendergedoe is iets wat tussen de oren zit en niets met uiterlijk te maken heeft. Je bent qua uiterlijk òf als vrouw òf als ...

35 minuten geleden geplaatst door Strongoli

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@9 Dankje voor het advies, ik denk helaas dat dat niet meer zal helpen.Of haar moeder moet alsnog opvoeden met terug werkende kracht zij is ...

35 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Defcte burger
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

@2 Gewone burgers dreigen niet met geweld , die zetten de tering naar de nering en trekken desnoods de broekriem nog even aan. ...

1 uur geleden geplaatst door Defcte burger

NK. App
Tannu Xx VideoFisted VideosSexy Pics Of TitsJia Lissa Full VideoPorn Industry VideoSticky Asian 18Waxing PornhubNavya SexTianna LynnOldest Women Porn PicsMaureen Mccormick NudesHardcore Gau PornIndian Nude XvideosLucie Wild3Miraculous PornBig Dick HdCavier ThiccCatdi B XxxPorn GordibuenasArabelle Raphael Nude PicturesElizabeth NudeIndian Nude Girls Sex VideosCub PornStepdaugther PornHentai OrcHentai Manga PorndudeXxx InSara Ali Khan Hot VideoKpopdeepfakdSexy Ebony NudeVideo PornonegrasPorn Hd Hindi MovieCarmen Canela TwitterPron Sites IndiaXxx Hot.inChristian Aguilar NudeRule34 .xxxSpider Man Across The Spider Verse PornFamilystorkIndian GaXxx MeSunny Leone New Xxx VideoStormigee Onlyfans LeaksMastram Ki KahaniyaWww Xxx VedosAmelia So Curvy PornImcest PornPenelope PipperBande Dessinée Pour AdulteMuh Me LundDani Dani BfGym Hot PornPorn VixnTg Transform PornDogfart.xomEporner.ckmBacation PornPorno-islandOverwatch 2 PornFree Hamater PornMarathi Full Sex VideoLolo Wood NudeSteffymoreno OnlyfansBbw Lesbians With StraponAmouranth Leaked OnlyfansYoujTeen Girl XvideoHot Boudi XxNude Elizabeth HurleySexual On BedJenilee Harrison NudeLena The Plug Jason LivAnimergamergirlBengali Chuda VideoNude In PubllicAllison Tyler LesbianMy Porn BiblHistoires érotiquesPillule Pour BanderBigbooty LatinassNicole Kifman NudeVannah SterlingKissing PronAshleyn BrooksMegnutt Only Fans LeakPee Drinking LesbiansCzechsexLily Starfire PovMia Wasikowska NudeMujeres Teniendo OrgasmosJoin XxxLilbunniexoxoNelporno ComVaginas PeludasGabbie Carter VrKagneylinncarterXvideos.cpmNude Sis And BroEygept PornSite De PornôKelsey ObsesionBengali Nude VideoXnxx Telugu StoryNeha Kakkar Sex VideoBodybuilder SexJapanese Romantic Sex VideosKatty WestTrisha Fucking VideosXxx With Priyanka Chopraالسكس الكورىSleeping Hand JobGangabang XxxKate Zoha PornMiddleeastern PornNvg ElleSkipthegames WvHey Im Bee NudeEscorte Francaiseэро чатFishnet PornstarsH.d Pron VideoCamoran Diaz NudeWww Xxx Sex ComMallu Nude AuntyIndian Porn WebsitesSenior Citizen PornCutiebooty.x OnlyfansMolly RingwaldnudeMean CfnmDesi Blue FilmItziar Ituño NudeCondom XxxxKendra Lust Latest PornHot Mature Sex VideosSoundgasm FlaruTsmeetAsian HamsterSexo Gay CaseroTv Series Sex ScenesVioladas PornGuys Dry HumpingNaked Korean GirlBrattysis ComKenna JamesAunty Outdoor SexFanily Nude BeachBo Katan R34Raw Gay Porn BlackHamsterxxGurlfriends Films