Bang dat de zwarte pieten mij herkennen (trouw.nl)


Voordat ik de deur van mijn auto opendoe, zie ik iets waarvan ik dacht dat het uitgestorven was: zwarte pieten. Ze zijn zwarter dan ik zwarte pieten ooit gezien heb. Angstig en onherkenbaar zwart. Voor mij een teken dat deze uithoekers niet van plan zijn om de racistische karikatuur enigsz ...

door Moskowfiets in Media  ·  80 Reacties

  • 7
  • 749x gelezen
Reageer met een Emoji
1
43
8

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46 Veranderingen gaan niet altijd vanzelf, en deze is generaties te laat. En als die maatschappelijke veranderingen niet opschieten, en bepaalde groepen mensen hebben daar toenemend last van, kristalliseert zich daaruit uiteindelijk een tegenbeweging, een actiegroep en uiteindelijk ook radicalisme. Dat is best wel een standaardmechaniek in een samenleving. En ja, activisten zijn wel bijna altijd eikels, dat wel.

Niemand in dit land heeft grote moeite met wat voor progressie en verandering dan ook. Behalve als het mensen met een kleurtje tegemoetkomt.

De overdreven dramatiek komt toch echt van misgunnende lieden, die, als ze maar een klein beetje positief mens waren geweest, met genoegen, groot genoegen achter een ander kleurtje hadden gestaan.

14
51 Biesbush




Wij willen zwarte piet,
zo zwart als roet en anders niet.

Dat slavenverhaal is zo lek als een vergiet

2
52 DWZ

Nee Babah, dit zijn geen losgeslagen of rebelse Pieten. Dit zijn "bezorgde burgers".

18
53 Bop

@47 Dwazen zijn te herkennen aan het verbasteren van namen.

Je vertelt niks nieuws. En dat "op poten zetten" van "de slavernij" zoals je schreef, heb je zojuist met je eigen onderbouwing ontkracht.

13
54 Biesbush

@49 Nee, maar ik moest bij jou, oh sorry, "jouw"nog een minnetje plaatsen.

Goed dat je het even zegt.

9
55 Biesbush

"Waarom deze journalist/schrijver/columnist naar Afrika zou moeten is mij niet duidelijk. 6 6 64 67
Omdat hij een andere mening dan jou heeft?"

@19 ,
Er wordt niet door @18 geschreven dat de schrijver terug moet naar Afrika.
Er wordt geschreven dat de schrijver beter terug kan gaan naar Afrika.
Dat is nogal een verschil.
In Afrika heb je namelijk geen (blanke) mensen die zich zwart schminken tot een Zwarte Piet die kennelijk bedreigend aanvoelt voor de schrijver.
In Afrika heb je wel donkere/Zwarte mensen die zich wit schminken vanwege aldaar voorkomende tradities.
Dat dan weer wel.
Gelukkig voor die Afrikaanse tradities zijn er daar (nog) geen (blanke/witte) mensen die dit een karikatuur van blanke/witte mensen vinden.

3
56 Graaier1000

@51 “ De overdreven dramatiek komt toch echt van misgunnende lieden, die, als ze maar een klein beetje positief mens waren geweest, met genoegen, groot genoegen achter een ander kleurtje hadden gestaan”

Dan nog weet je niet voor 100% zeker of ze het hierbij laten.
Men wilt veranderingen in een hele korte tijd en dan heb ik het niet eens over ZP.
Ik neem daar afstand van, ik heb geen zin om mijn energie te verspillen aan iets wat misschien jaren gaat duren.
Ik kwam een column tegen en ik dacht, ja waarom doen mensen zo raar, waarom moet dit alles.

https://www.columnx.nl/betutteling-zwakheid-en-zieligdoenerij/.

3
57 lisaaatjuh

“ De overdreven dramatiek komt toch echt van misgunnende lieden, die, als ze maar een klein beetje positief mens waren geweest, met genoegen, groot genoegen achter een ander kleurtje hadden gestaan”

@51 @57

Het gaat niet om Zwarte Piet, zelfs niet om Grijze Piet of Roetveegpiet,, het gaat bij KOZP gewoon om geld.
Een uitgelekte video (uit 2017) vertelt het verhaal met de echte bedoelingen van KOZP.
Zielig doen en protesteren inzake het Sinterklaasfeest is niets anders dan het in stand houden van een verdienmodel.
Een verdienmodel dat op subsidies gebaseerd is.
Dat moet in stand gehouden worden.
Het zal nooit genoeg zijn want dan zal de subsidiestroom opdrogen en dat wil KOZP koste wat kost voorkomen.
Er worden dan gewoon paaltjes verzet en er wordt overgeschakeld naar andere onderwerpen waarover geklaagd kan worden want de subsidiestroom mag niet stoppen.
De video van KOZP over Zwarte Piet kunt u hieronder bekijken:
http://verenoflood.nu/zwarte-piet-ja-kozp-fleste-de-boel-inderdaad/

1
58 Graaier1000

@16 Weet je dat in de tijd voordat die hysterie rond het zwart zijn van zwarte piet uitbrak en toen alle bnn-ers maar wat graag zwarte piet wilden zijn, er bij zwarte piet en sinterklaas ook de nodige angst bestond. En weet je waarom? Als zij in de avonduren (ik praat over Amsterdam) op pad gingen werden ze nogal vaak (gewelddadig) beroofd omdat ze natuurlijk cadeautjes bij zich hadden. Je mag zelf raden wie de rovers waren.

2
59 ThWil

@55 ,

Ik neem het je niet kwalijk maat, maar tot overmaat van ramp blijk je ook nog eens een taalnazi te zijn, het zit je niet mee in het leven biesbush....

Ps

2
60 Bender Rodriquez

@18

Is dat een feit? Dan moet je zo snel mogelijk een woordenboek aanschaffen

14
61 MaxVerstappen

Wie is deze neger? Krijgt nu elke extremist een podium in de media. We zien alleen maar anti-Nederlanders in de media. De overgrote meerderheid is voor behoud van ZP maar als je naar de media kijkt lijkt het wel alsof heel Nederland tegen ZP is. Objectieve onafhankelijke media.. dat is echt een illusie.

1
62 Reconquista

@22
Hoezo word er niets verboden?
De naam van die groep pieten haters is KOZP.
Waar staat voor?dat is gelijk het antwoord op jouw stelling.
Moeilijk he.

2
63 ongelovenloos

Ja hoor. Voorstanders die bij tegenstanders aankloppen doen gelijk denken aan intimidatie, maar tegenstanders die bij voorstanders aankloppen niet natuurlijk... Getuige zijn andere columns waar hij op een positieve manier heeft over tegenstanders die 'actie voeren' bij winkels met een traditionele versiering. Het maakt niet uit waar je staat in de discussie, maar iedereen kan inzien dat dat meten met twee maten is.

1
64 Repelsteeltje

Dzjeesz. Dit verhaaltje geeft precies aan wat er mis is in die koppen; ze zien iets en verzinnen er meteen een heel verhaal bij dat nergens op gebaseerd is en hun eigen fobie voedt.

Net zoiets als écht racisme; Je ziet een zwart persoon en maakt er een heel verhaal omheen dat die daar is om een blanke te beroven, te verkrachten en te vermoorden; "want zo zijn zwarten".

6
65 Mariska3

@25 ; Je bent grappig. Het is namelijk juist deze anti-Piet die er zijn eigen draai aan geeft... en loopt te fantaseren over wat die Zwarte Pieten daar doen en wat ze met hem zouden doen als ze hem herkennen.

4
66 Mariska3

@65 Een mening afkomstig van iemand die zo verward is dat ze hier beweerde ze haar kanker wegens financiele problemen niet kon behandelen, enkele maanden later beweerde veel aan de economie bij te dragen door het kopen van tuinmeubilair. Iemand die zo verward is kun je niet echt serieus nemen. En dan klagen over anderen? Seriously?

4
67 Zucht

De van racisme doordrenkte reacties op draadjes over ZP onderschrijven het vermoeden dat ons landje nog teveel zolen kent die zichzelf hoger inschatten dan mensen met een andere huidskleur dan zij.

5
68 Lidpver

@39 ; Dat is dus al gaande. Zwarte Piet van kleur laten veranderen is al niet genoeg. Een grijze piet mag van hen ook al niet en de geluiden dat ze Sinterklaas zelf aan willen pakken zijn er ook al. En waarom denk je dat het bisschopskruis van de mijter van Sinterklaas verdwenen is?

Kerst... Daar is ook al genoeg gezeik over. Scholen waar geen kerstversiering meer is omdat dat de booslimpjes tegen de borst stuit..

De kerstdagen als 'winterfeest'

Pasen met 'verstopeieren'..

Maar wel veel positieve media aandacht (en van de politiek) voor rammeldan en het suikerfeest..

4
69 Mariska3

¨Af en toe koop ik spullen via Marktplaats waardoor ik in de meest bijzondere uithoeken van Nederland kom. Vorige week was dat in Medemblik. Het was een uur en een kwartier rijden vanaf mijn woonplaats Utrecht om een tafeltje van vijftig euro op te halen. In de winkel kost dit tafeltje tachtig euro. Dus een kleine dertig euro verschil. Dat bedrag wordt minder als ik de benzine kosten er van aftrek.

In de auto besefte ik hoe krankzinnig Hollands-zuinig ik ben geworden. Als ik dit aan mijn Afrikaanse familie vertel, lachen ze mij keihard uit.¨

Niet alleen in Afrika hoor ook in Nederland. 2,5 uur rijden voor een joetje winst?

6
70 krek

Overigens hebben die Zwarte Pieten meer van hem te vrezen (als hij tenminste met een meerderheid aan maten is) dan hij van hen. Hebben er Zwarte Pieten al opgeroepen anti-pieten in het gezicht te schoppen of op te blazen zodat hun hersenen over de kinderen heen zullen spatten?

3
71 Mariska3

Het toppunt van racisme en voor oordelen!
Maar dat was te verwachten !

2
72 Zie Hier

En dan heeft hij nog commentaar ook ivm coronavirus, terwijl hij zelf een niet-noodzakelijke reis maakt.
Lachwekkend persoon vol met racisme en vooroordelen

6
73 krek

@45 en @47 ; De slavernij bestond in Afrika al eeuwen voor er de eerste blanke een voet aan land zette. Wie heeft dan de slavernij op poten gezet? Sterker nog... waar slavernij in blanke landen ten strengste verboden is... teelt hij in Afrika nog welig.

2
74 Mariska3

De Afrikaanse stammen leverden zelf de slaven aan. Algemeen bekend hoor

6
75 krek

"Ik blijf in mijn auto zitten. Bang dat deze pieten mij kunnen herkennen als de anti-zwarte-pieten-columnist van Trouw die roet in het eten van een leuk kinderfeest probeert te gooien. "

En waar is hij dan bang voor? En moeten wij die onterechte angst zien als een reden om hem zijn zin te geven? Wie weet liegt hij dit hele verhaal. Afrikanen zitten er niet mee, te liegen, Nederlanders wel. Daar zijn niet alle Nederlanders zich van bewust, daarom dat Afrikanen Nederlanders gemakkelijk kunnen belazeren, vooral Nederlandse meisjes die niet door hebben, dat het bij Afrikanen normaal is, verwacht wordt, dat men liegt om de ander over te halen tot sex.

1
76 Wendel

@76 . Inderdaad de KOZP figuren zijn de agressievelingen. Sinterklaasfeesten waar kinderen bij zijn proberen ze al jaren lang te verzieken. Gewone echte Zwarte Pieten hebben in onze samenleving bepaald geen reputatie van agressievelingen maar juist van kindervriend. Dus als deze Afrikaan bang is voor echte Zwarte Pieten dan is die angst ten eerste onterecht en ten tweede meer een bewijs dat hij zich eigenlijk schuldig voelt dat hij onze cultuur probeert te vernielen. En ja daar kun je dan angsten door krijgen. En ik ben het met je eens dat het ook niet onwaarschijnlijk is dat hij het hele verhaal compleet uit zijn duim heeft gezogen. Er is geen enkel bewijs voor geleverd.

0
77 PFL

@77 ; Waarom zou hij er over liegen? Wat is nu eigenlijk waar hij het over heeft?
* Hij heeft 3 zwarte Zwarte Pieten gezien (dus niet bruin maar zwart)
* Die gingen zonder zak(ken) samen een huis in wat mag volgens de corona regels
* Die kwamen na een kwartier weer naar buiten en gingen weg.

Is dat nu zo hemelschokkend?
Alle andere woordjes daarom heen heeft hij er zelf bij verzonnen. Is zijn eigen zieke fantasie.

0
78 Mariska3

@78 : Dat hij zo bang zou zijn en angstig in zijn auto bleef zitten.

1
79 Wendel

Niets meer dan een aandachts-,en media geile, gefrustreerde primaat!

1
80 Arkan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Zwakbegaafden met extreme religieuze opvattingen en wapens, zijn een plaag voor de mensheid.En in Iran spant daarbij de kroon.Uit het artike...

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DWZ
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

Ik geef Wilders groot gelijk !Dan komt er maar een ultra (schijnheilig) links kabinet.Die zo begaan is met het klimaat-milieu, maar ondert...

2 minuten geleden geplaatst door DWZ

DWZ
GeenStijl: Stroomnet overvol, Utrecht grijpt terug op gas

Niet alleen het stroomnet is overvol, maar ook het land......

6 minuten geleden geplaatst door DWZ

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

Kabinet neemt maatregelen tegen vol elektriciteitsnet https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/kabinet-neemt-maatregel...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

"De rek is eruit"Ik denk dat bij de meeste burgers de rek er ook uit is, maar dan voornamelijk in de portemonnee......

9 minuten geleden geplaatst door DWZ

eh
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

nog wat uitgebreider:https://www.hiphopinjesmoel.com/rapper-toomaj-de-stem-tegen-het-iraanse-regime-krijgt-doodstraf/...

11 minuten geleden geplaatst door eh

Querido not
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@4 Netbeheerders willen het elektriciteitsnet best wel aanpassen - dat is immers hun werk.Maar ze krijgen vaak geen vergunningen om de infra...

11 minuten geleden geplaatst door Querido not

Marrie1
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Houd ze maar, jullie schaffen das wel.😇Wij niet, wij zitten momenteel met de gebakken peren van Angela Merkel....

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@6 Wat voor hulp had je in gedachten? Als ze haar aan het werk zetten in een werkkamp, dan is er niks aan de hand....

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Hot Sex PunjabiInflueners Gone WildXhamsterlieHuge CreampieGand Xxx VideoNew Indian Teen PornJapanese CumswallowWww.youjizz.cimPorna Türkçe Alt YaziliEllie Taylor NudeBoobsbigNaked Fat MenDesi XxxcWww Xxx Blue ComAletta Ocean Hot VideosSajini Hot FilmXxx Nepal Sex VideoFan Bingbing NudeEscort Sites RedditErotic GofsThe Blacker The Berry The Sweeter The JuiceBollywood Heroine Ki BfSmall Tits Sex VideoDemidaPakistan Porn HdBlack BbwxxxSexy Taylor Swift PicsBig Titts Porn StarsAngela_5الکسیس تگزاس سکسAnime Hentai English DubJack Dohertys OnlyfansPlayboynudemodelsIsexychstFursuit SexNaukrani Ke Sath SexKinky XxxTwistys CafeNessa Barrett NudeKannada Bf Sex VideoAnjali Kara PornWwe Hot VideoLovefans ClubFansmineJapenese PorntubeLilus HandjobsFuta Cock VorePanty Pics TeensChamster GayTransgender XnxxPorm Sexy VideoNhentai]Sisja.tvXxbirtsBisexual CuckWww KowalskypageAlix LovellSexi VidyoPlayboy Swing PornSafari Tiger PornDp DivasBabydoll Forbes NudeCondom PornLove Xxx ComSexy Bilu FilmPron Hd InNaked Pics Of Hot WomenNude Female VideosFree PornmoviesIndian PornviXnxx NunDasixxxvideoIndian Hot Sexy BpMoanapornOmegle. ComCleavagepornXnxx C0mMuscle Man XxxKendall Jenner SextapeZendayya PornBig Tit EmoTranny Fuck TrannyBoys Town In MexicoFree Porn CamItskaitiecaliMia Khalifa Hot BoobsMia Khalifa FriendMom Pov FullSwedish NudesTwerl PornSautan In EnglishXxxindenSheridan LovepornNoxsmokingBhumika Blue FilmIzzygreen OnlyfansHamdter PirnAs Melhores Atriz PornosFarrah Abraham Pornosسکسی انسان با حیوانBoobsselfieLesbian Public SexSex Video VoiceLexi MompovH 漫Porngames For AdultsTukifRub Me Right Bonni GeeJenny Mccarthy Play OySleeping Bf VideoAdult Porn HubArtificial Intelligence Porn GameCreampi PornBakiniMallu Aunty Sexy VideoSleeping With Step SisModifuckrsMost Searched PornKorean Porn StarHen Tai.netEmi Addison NudeGahca Life PornAfterdarkwillow LeaksMaryjane JohnsonHot Sexy Girl BfValeriavee LeakRory Mercury HentaiSexvldeoStripping GirlfriendFuckable And Stackable Emma RoseR StarwarsnsfwFree Safe PornographyFilmes De Sexo CJennifer Aniston AssFapwallForce AnalBaki PornBangladeshi Bf CinemaRobot HentiaLoser JoiTop Ten Porn StarMasalammsAnna SongXbiz Europa AwardHubpoJudt Greer NudePorn DactorSexy BondageMost Beautiful Sex VideosSex Picture Video Com