Thierry Baudet wil terug als leider FvD maar bestuur weigert

Net binnennov 24 2020, 14:29
Een bizarre paar dagen voor politicus Thierry Baudet. Hij stapte deze week uit de partij FvD, maar vandaag werd bekend dat hij terug wilde en zich verkiesbaar stelde. Hij was echter niet meer welkom bij het bestuur, zo meldt het AD.

Thierry Baudet wil terug als leider FvD

Nu is hij namelijk per door het bestuur van Forum gevraagd niet meer terug te keren. Oorspronkelijk werd bekend dat de rest van het bestuur heeft hem eruit gezet, maar dat blijkt niet zo te zijn, laat een woordvoerder van de partij weten aan het AD.
Het bestuur vond het een totale verrassing dat Baudet voorstelde om een lijsttrekkersverkiezing te houden en hij zichzelf daarbij kandidaat stelde.
Interim-voorzitter Lennart van der Linden zei eerder tegen het AD: "We wisten niets en na overleg met de andere bestuursleden is besloten Baudet uit het bestuur te zetten. Die positie als bestuurslid had hij tot vandaag nog wel behouden, ondanks zijn aftreden als voorzitter. "
Dat blijkt dus niet helemaal zo te zijn en werd gecorrigeerd:
Er zou volgens de krant een chaos heersen binnen het Forum nu ook het bestuur niet meer op één lijn zit met Baudet. Het bestuur probeerde een gesloten front te vormen, maar werden dus verrast door Baudet die dat niet geaccepteerd heeft.

Hieronder beelden en reacties:

Bron: AD, Youtube