Winkels Albert Heijn in weken voor kerst open tot middernacht
Koken & etenDoe je aankopen voor de feestdagen gespreid, drukt Albert Heijn-topvrouw Marit van Egmond haar klanten op het hart. AH neemt een serie maatregelen in de aanloop naar kerst om te zorgen dat mensen hun boodschappen zo goed mogelijk kunnen doen. Een daarvan is het openstellen van winkels tot middernacht.
De meeste Nederlanders vieren wel Kerstmis, maar doen dat dit jaar een beetje anders dan andere jaren. ,,We zien in ons jaarlijkse klantenonderzoek dat mensen erg naar kerst uitzien en ze zijn er al eerder mee bezig dan normaal", zegt Marit van Egmond in een digitale persconferentie in een kerstdecor op het hoofdkantoor van AH in Zaandam. ,,Mensen gaan het vaker vieren en we zien dat veel mensen meer tijd in de keuken willen doorbrengen om van het samenzijn iets bijzonders te maken."
De kerstperiode is een van de drukste tijden van het jaar voor Albert Heijn. De supermarktketen gaat klanten zoveel mogelijk stimuleren om gespreid boodschappen te doen. Daarom zijn op de drukke dagen voor kerst circa 250 winkels tot middernacht open. ,,Dat gaat vooral om winkels die nu tot 22.00 uur 's avonds open zijn", aldus Van Egmond. ,,Op eerste kerstdag zijn 645 winkels van Albert Heijn open. Op tweede kerstdag zijn dat er 914. Op nieuwjaarsdag zullen opnieuw 645 winkels open zijn.”
Bundel
Door de coronapandemie zijn we massaal online gaan bestellen. AH heeft de capaciteit al verdubbeld en met de feestdagen zullen veel klanten hun boodschappen graag laten bezorgen. Daarom worden vanaf komende zondag zes weken lang op alle dagen van de week boodschappen aan de deur gebracht. Daarnaast zal AH voor het eerst online bestelde boodschappen op tweede kerstdag gaan bezorgen. Van Egmond: ,,De klanten met een bundel krijgen voorrang.”
Een aanvullende maatregel om de drukte in te dammen: houdbare producten zijn in de weken ervoor in de bonusaanbieding.
Om klanten te helpen, zijn er receptenkaartjes in de winkels en de jaarlijkse Allerhande ligt vanaf 6 december - als de goedheiligman naar Madrid is vertrokken - in de winkel. De cover van het magazine werd vanmiddag onthuld. Het is een enorme trifle. AH noemt dit dessert ‘hét ultieme nagerecht dat door tienduizenden Nederlanders met kerst wordt geserveerd’.
De feestelijke Allerhande bevat klassiekers als rollade, wild, varkenshaas en kalkoen. Er staan wel vegetarische gerechten in, maar vega heeft niet de overhand. Klanten reageerden in 2018 teleurgesteld op de vele vegetarische recepten en vorig jaar greep Allerhande terug op de jaren 80. Joyce Bierman, bij Albert Heijn als directeur merkbeleving verantwoordelijk voor het magazine, zegt dat de klassiekers telkens iets bijzonders krijgen. Als voorbeeld noemt ze gerookte zalm. ,,Dat is een tompouce met bladerdeeg en avocadomousse. Wel vertrouwd, maar dan met een twist.”
Van Egmond kiest zelf voor de kerstdis voor zalmfilet met prosecco en pistachenootjes. ,,En een dag ga ik alleen maar toetjes eten”, zegt ze verlekkerd. ,,Want uit al die desserts kan ik niet kiezen.”
Voor wie het graag makkelijk wil, introduceert Albert Heijn een lijn met gemaksproducten onder de naam Culii. Het gaat om voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts. Ze zijn bedoeld voor twee personen. ,,Culii is ook na de jaarwisseling beschikbaar en het assortiment varieert met de seizoenen”, aldus Van Egmond. Wie er niet uitkomt in de keuken, kan in de kerstperiode een speciale hulplijn bellen.
Leren koken als een pro? Bekijk hieronder de video's met de beste tips:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
-
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat. -
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’
Toen Teun van de Keuken jaren geleden in een talkshow werd beschuldigd van activisme, was hij een tijdlang van de leg. Nu, bij het verschijnen van zijn nieuwe boek De mens is een plofkip, is de journalist en wereldverbeteraar activistischer dan ooit. En hij is er trots op, vertelt hij in dit interview met ons weekendmagazine Mezza. ‘Een harde klap uitdelen, mensen overtuigen, dat is mijn primaire doel.’ -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUMsuikertaks
Appelsientje en Dubbelfriss stoppen nu een druppeltje melk in jouw drankje: ‘Belastingontwijking’
Om de suikertaks te ontwijken stoppen drankproducenten minieme hoeveelheden melk in hun drankjes. Eerst werd al duidelijk dat dat met Appelsientje gebeurde, maar ook Dubbelfriss en Coolbest zijn aan de beurt. Belastingontwijking, zeggen experts. Maar ook: de eigen schuld van de Nederlandse overheid. ,,Dit is een uitwas van hoe het hele systeem in elkaar is gedraaid.’’
-
PREMIUM
Omega 3 kan hart- en vaatziekten voorkomen, maar je lichaam maakt het zelf niet aan: in deze voeding zit het
-
-
-
Klant geeft 3000 dollar fooi bij een biertje (en het was geen foutje)
Deze week bezorgde een vaste klant van restaurant Nighttown's in Cleveland in de staat Ohio het personeel een verrassing. Bij zijn vertrek op de laatste avond dat het restaurant open was, gaf hij 3000 dollar fooi. -
Koken&Eten
Waarom je dit blauwe bakje binnenkort niet meer vindt in je supermarkt
Het blauwe champignonbakje verdwijnt uit de schappen. Het is tijd voor een duurzamere, volledig gerecyclede variant.
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
-
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
Nu het eindelijk winter is, gaan we ook weer aan de erwtensoep. Dat mag best uit blik zijn, want de nostalgie en de kou maken rauwe erwten zoet. Drie snert-experts proeven blind acht kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Eentje springt er met kop en schouders bovenuit. -
-
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?