AFP
Volledig scherm
© AFP

Biden stelt sleutelfiguren in zijn regering officieel voor : “Amerika is terug om de wereld te leiden, in plaats van zich eruit terug te trekken”

Amerikaans president-elect Joe Biden heeft vandaag  officieel de namen bekendgemaakt van kopstukken binnen zijn administratie, die vanaf 20 januari 2021 aan de slag gaat. Daaruit blijkt dat hij kiest voor een regering die staat voor diversiteit, waarin ervaring centraal staat, en die de klimaatopwarming ernstig neemt. Biden zal immers de allereerste Amerikaanse klimaatcoördinator aan het werk zetten. De nieuwe regeringsleden moeten nu nog wel bevestigd worden door de senaat. Het Witte Huis stemt er overigens mee in dat Biden vanaf nu elke dag de veiligheidsbriefing krijgt. Een signaal dat de Trump-administratie in het reine lijkt te komen met de realiteit.

8 reacties

  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Zij moeten niet de leider van de wereld willen spelen. Het zijn bestuursleden uit de VS en moeten zich plooien over de zaken die in en over de VS lopen, niet over de wereld. De CO2 uitstoot verminderen zal misschien iets doen aan het klimaat, maar het is de zon en de inclinatie van de aarde die de grootste actoren zijn in de opwarming. Ik persoonlijk vind die opwarming niet slecht.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Ziet er veelbelovend en indrukwekkend uit. Vooral John Kerry terugzien, verheugt mij. Maar inderdaad, JB laat er geen gras over groeien, zacht uitgedrukt...  
  • christianne bruyland

    3 jaar geleden
    En dan nog het imago oppoetsen, moeilijk moet dat niet zijn (wie weet gaan we het nog missen) na de dagelijkse soap die we te zien en te horen kregen, het kan alleen maar beter worden.  Ik hoop dat ook voor uw land, net zoals op zovele plaatsen de files voor voedselbedeling korter en korter mogen worden.En nog het meest dat we dat virus gaan bedwingen met z'n allen.
  • Herwig Laenen

    3 jaar geleden
    Een heel andere ploeg dan de ja-knikkers en slippendragers van Trump.
  • Michael Vandamme

    3 jaar geleden
    Oei ze gaan hun weer terug overal moeien lijkt het. Dit heeft Trump tenminste goed gedaan, geen oorlog beginnen en troepen terugtrekken waar je niks te zoeken hebt.