Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP/Olaf Kraak

Lidl start vrijdag met verkoop van eigen smarthomeproducten

Supermarktketen Lidl start vrijdag met de verkoop van eigen slimme lampen en bewegingssensoren. Begin 2021 breidt het bedrijf het aanbod uit met nog meer smarthomeproducten voor in en om het huis.

  1. Deze slimme robotarm helpt Robin en Sana met eten: ‘Mijn avondeten is nu na paar happen koud’
    PREMIUM

    Deze slimme robotarm helpt Robin en Sana met eten: ‘Mijn avondeten is nu na paar happen koud’

    Eten met een vork of lepel: voor Robin (18) en Sana (18) is dat niet vanzelfsprekend. Vanwege hun handicaps zijn ze afhankelijk van hulp tijdens het nuttigen van hun maaltijden. Maar gelukkig voor hen werken studenten aan een slimme robotarm die zelfstandig eten mogelijk maakt én zelfs sla en een appel kan vastpakken. ,,Ik wil mijn vrienden niet meer om hulp vragen. Het zijn geen hulpverleners.’’
    Zoetermeer
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    24

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?