Verpleegkundigen twijfelen ook of ze zich laten inenten (nrc.nl)


Is de animo onder zorgpersoneel voor de griepprik een voorbode, dan wacht de overheid veel zendingswerk bij coronavaccin. ...

door Inter in Binnenland  ·  66 Reacties

  • 27
  • 963x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
4
8

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@43
Ik denk dat uw reactie bedoeld is voor de mijne in @37 .
Als dat niet zo is, hoor ik het wel.
Jongeren hebben inderdaad veel last van de beperkingen in alle facetten van hun ontwikkeling van tiener-puber- naar jong-volwassenen en voor hun latere toekomst.
Maar dat lijkt geen punt van overweging voor het kabinet.

Dat de beperkingen voor de ouderen vrijwel geen last veroorzaken is een grote vergissing.
Veel ouderen hebben zich al vanaf maart zelf-isolatie opgelegd , uit voorzorg.
Dit heeft heel veel impact --- in depressiviteit en eenzaamheid.
Alle bingo-middagen en kaart-avondjes en andere activiteiten die al sinds maart stilliggen --- zijn een enorm gemis.
Dat gemis haalt de structuur en sociale contacten uit hun laatste levensfase.
Maar dat maakt niet uit ----- zij zijn afgedankt ----- zij hebben dit land opgebouwd --- en zijn nu niet meer interessant.

Voor jongeren en ouderen geldt dat uitroeien van dit virus , of welk virus dan ook , onmogelijk is.
Virussen zijn al vele jaren onder ons , en zullen dat ook blijven.

Als uw enige hoop is gevestigd op een vaccin.
Is dat valse hoop.
Het virus van dit jaar kan volgend jaar heel anders gemuteerd zijn.

En ja --- dan zit de wereld goed klem.
Als er niet gezocht wordt naar een manier om met virussen die rondwaren een normaal leven te leven.
Zoals er de afgelopen decennia al heel lang plaatsvindt.
Het griepvirus was gevaarlijk voor mensen (jong en oud) met onderliggen ziektes.
Daar is een vaccin voor gevonden.
Terwijl de rest van samenleving kon doorleven en doorwerken.

Een lock-down is geen oplossng.
Maar wordt misbruikt.
Een lock-down is slechts een kortstondige mogelijkheid om bij een onverwachte uitbraak van een nieuwe variant -- zaken te onderzoeken en orde op zaken te stellen om hoe de directe en latere aanpak moet zijn.

Dreigen met een lock-down heeft geen enkele zin.

Hoe lang denkt u werkelijk dat de bevolking nog deze beperkingen zal accepteren ?
Zonder enig uitzicht op een terugkeer van een normaal leven.
U denkt toch niet werkelijk dat nog meer beperkingen , of een lock-down zal worden geaccepteerd.

2
51 Jalinda

@31 'Vanwege het zelfbeschikkingsrecht.'
En dan doel je natuurlijk op de grondwet art 11 waarbij je dan voor het gemak: "behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen" vergeet....

2
52 RobP

Best grappig..... een half jaartje geleden stond half Nederland te foeteren en te tieren omdat er geen medicatie- en voldoende mondkapjes beschikbaar waren.....
Nu staat de helft te steigeren omdat ze het vaccin niet vertrouwen en ze een mondkapje moeten dragen... question question

3
53 LoydMorris

@53 Waarschijnlijk niet dezelfde helft.

1
54 Reagurius

Door vaccinaties éérst in de verpleeghuizen rond te laten gaan, blijft intussen de verspreiding daarbuiten op grote schaal doorgaan.
Staat deze overheid dáár wel eens bij stil?
En hoe gaat ze deze verspreiding ondertussen bestrijden?
Wat doet men met de ouderen of kwetsbaren, die "hersteld" zijn, hebben die genoeg anti-stoffen opgebouwd, om niet meer gevaccineerd te hoeven worden?
Niemand die dat weet, of heeft meegenomen in de besluitvorming om deze groepen te vaccineren...
In de praktijk, kun je dus een oudere of kwetsbare in het verpleeghuis zijn, die wordt overgeslagen bij de vaccinaties..
Óók is niet bekend, óf die ex-corona-patiënten, dan wèl in aanmerking komen, voor een tweede vaccinatie...
Allemaal onduidelijkheden, waar niemand over heeft nagedacht...
Blijf het daarom onverantwoord vinden, om deze groepen, als eersten te vaccineren..

2
55 Dieke

@55
Als je kwaaddenkend zou zijn , zou je kunnen denken dat ouderen en kwetsbaren worden uitgezocht als proefkonijnen voor experimenten.
Uiteindelijk kwamen er van de mooie woorden van Rutte dat deze ouderen en kwetsbaren beschermd moesten worden , in de 1e fase ---- ook niets terecht.
Toen bleek dat er voor de verpleegtehuizen - thuiszorg , en wijkverpleging --- geen beschermingsmaterialen beschikbaar waren.
Met heel veel leed voor deze ouderen en hun dierbaren.

2
56 Jalinda

@56
Ik vind het inderdaad "opvallend", dat ze zich nu ineens zogenaamd bekommeren, om de ouderen en kwetsbaren.
Twee groepen, die ze de afgelopen maanden, steeds in de kou hebben laten staan, waardoor véél onnodige slachtoffers zijn gevallen..
En nu ineens zijn zij de eersten die "geholpen" moeten worden?
Ik zet er óók m'n vraagtekens bij...

2
57 Dieke

Dat ze de ouderen als eerste willen vaccineren, snap ik wel, het is immers deze groep die bij besmetting de meeste druk op het zorgsysteem uitoefend. Inenting van zorgpersoneel voorkomt op zijn beurt besmetting van ouderen die in zorginstellingen verblijven en hoog ziekteverzuim wat forse personeelstekorten kan geven waardoor er niet voldoende zoeg geleverd kan worden.

0
58 shadowrunner101

Verpleegkundigen die Covid hebben doorlopen, en dat percentage is heel hoog en beloopt inmiddels zeker 40%, gaan natuurlijk geen riskant experimenteel vaccin nemen tegen een virus dat hun lichaam al heeft verslagen. Verpleegkundigen werken aan het virusfront en het is dus logisch dat de besemttingen onder die groep veel hoger zijn dan onder de rest van de bevolking. Voor hen biedt dat vaccin, in hun beleving, alleen maar risico's en geen voordelen.

Dit vaccin is er bovendien één die is gebaseerd op een nieuw concept, rna-programmering. Het virus zelf komt je lichaam niet meer binnen, ook niet dode stukjes virus, maar je afweersysteem krijgt direct de code ingeprogrammeerd middels het vaccin hoe te reageren als 'spikes', die dit virus kenmerken, in het lichaam worden aangetroffen.

Maar of die spikes evt. ook met goede voedingsstoffen binnenkomen of zelfs in sommigen gevallen door het lichaam zelf worden aangemaakt, daar is geen onderzoek naar gedaan. Daar was natuurlijk geen tijd voor. Zo kan dit vaccin leiden tot een ongewenste afweerreactie als bijv. een voedingsstof met een sterk gelijkend spike het lichaam binnenkomt en we weten dat zo'n afweerreactie kan leiden tot een cytokinestorm en enorme schade aan het lichaam. In het geval van lichaamseigen productie kan zelfs een auto-immuunziekte ontstaan.

Vanaf het begin ben ik er van overtuigd geweest dat deze gecreeerde crisis een hoax betrof. Er zijn verschillende motieven geweest om deze hoax te creeeren:
- Vaste lasten liepen door, bankiers en speculanten zijn alleen maar beter uit deze hoax gekomen. Er is nooit huuropschortingen of afstel van vaste lasten voor burgers en kleine ondernemers, ook maar bepleit.
- De ethische regels voor genetische manipulatie zijn 'in de jacht naar een vaccin' even 'opzij gezet' zodat de farmaceutische industrie een goedkoop conceptuele vaccinatiemethode kon uitwerken.
- Vele door ondernemers gewenste werkmethoden zoals 'thuiswerken' zijn massaal getest en men wil nu 'nooit meer terug naar het oude normaal'. Geschoolde Arbeiders zijn verdeeld en kunnen zich lastiger verenigen. Het werk in bouwcentra en de distributiecentra ging echter gewoon door en mocht geen hinder ondervinden.
- Een economische en sociale crisis was onafwendbaar geworden binnen de EU en de VS. Reeds jaren voor dit virus kon men het afnemend draagvlak onder de bevolking voor het uitgedragen economisch model en de gevolgen daarvan zelf, zien. De elite had een excuus nodig om haar falende systeem achter te verbergen.

Nu zien we echter het effect van de onvoorzienigheid nu men almaar streefde naar een vaccin om veiligheid en vrijheid terug te brengen.
- Niet voorzien was dat grote groepen mensen (delen van) de hoax zo snel zouden doorzien.
- Niet voorzien was de massale weerstand tegen experimentele vaccins.
- Niet voorzien was de reactie van landen als zweden die met hun vrije beleid groepsimmuniteit hebben gecreeerd.

Dit vaccin en de methode waarop het is gebaseerd brengt een snel verdienmodel voor Big Pharma dat gepaard gaat met immense risico's voor de bevolking. De sterftecijfers van Covid 19 rechtvaardigen, op geen enkele wijze, het beleid dat is gevoerd. Steeds meer mensen zijn dat gaan inzien en als er nu een veel ernstiger virus uitbreekt, is de reactie van de massa te voorspellen.

Onze politici en de WHO moeten samen met de miljardairs die hierop hebben aangestuurd (Gates c.s.) worden vervolgd voor deze gevolgen. Want dat deze crisis/hoax voort is gebracht door de elite en de bevolking onnodig en keihard heeft getroffen, is inmiddels wel duidelijk.

1
59 Hollander1967

Heb hier alle reacties doorgelezen en niemand schrijft hier over mensen met onderliggende ziekten die ook nog eens andere medicijnen gebruiken.
We kunnen die mensen wel allemaal willen gaan vaccineren tegen dat corona/covid 19 virus daar niemand weet wat het bij ze aanricht.
Geen mens en ook geen arts weet wat de uitwerking is van dat vaccin samen met de medicatie die de desbetreffende personen al gebruiken.
Daar is ook niet van bekend wat het aanricht en of het elkaar tegenwerkt?

1
60 Eindpenthode

Op het moment zijn ze aardig aan het verschuiven naar de jongeren. Er zijn ineens allemaal "besmettingen" op scholen. Daar willen ze al hele scholen gaan testen:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2357699-meer-testen-op-scholen-om-r-onder-1-te-houden.html

Quote:

"Een andere strategie is het testen van de hele school."

Daarnaast dat ze via gamefication en een greencard mensen willen verleiden om zich te vaccineren. Nou dat is puur gericht op jongeren. Ouderen gaan immers niet naar festivals en dergelijke. Loopt hier ook een topic over. Die experimentele vaccins (want dat zijn ze) gaan ze mooi aan de sterkeren onder ons, de jongeren slijten.

1
61 Artikel39

@58
Inenting van zorgpersoneel voorkomt geen besmetting van ouderen in verpleegtehuizen.
Inenting beschermt slecht eventueel de persoon zelf , als zoals @59 zegt genetische manipulatie van je immuun systeem werkt.
Of inenting ook tegen overbrenging op anderen beschermt -- is nog niets over bekend.

Alleen voldoende beschermingsmateriaal zal zieken beschermen.
De druk op de ziekenhuizen is slechts een gevolg van het opheffen van 7 ziekenhuizen.
Niet van overmatig aanbod.
Gewoon het gevolg van een enorme bezuinigings maatregel.

Zoals @60 zegt ---- vaccinaties loslaten (met genetische manipulatie) op mensen met diverse onderliggende ziekten die vele diverse medicatie gebruiken --- is ontoelaatbaar.
Een experiment waarvan niemand kan voorzien wat de uitwerking van de aantasting van het immuun systeem + de diverse medicatie , teweeg kan brengen.

Het lijkt er sterk op --- dat over enkele jaren er weer een onderzoeks commissie zal komen , waarvan de voorzitter terecht zal opmerken na 12 verhooruren van bewindslieden (met geheugenverlies of een beperkt gezichtsvermogen) , dat dat voelt alsof hij heeft gekeken naar het wereldkapioenschap "Bestuurlijk Onvermogen".

4
62 Jalinda

@62
"Inenting van zorgpersoneel voorkomt geen besmetting van ouderen in verpleegtehuizen.
Inenting beschermt slecht eventueel de persoon zelf , als zoals @59 zegt genetische manipulatie van je immuun systeem werkt.
Of inenting ook tegen overbrenging op anderen beschermt -- is nog niets over bekend.
"

Bla bla bla

inenting voorkomt dat een persoon van 1 virusdeeltjes een astronomisch aantal kopietjes kan maken. Iedereen in diens omgeving is tegen virus-ellende beschermd door die vaccinatie.

"Daar is niets over bekend" ga toch heen, het is de HOOFDREDEN OM TE VACCINEREN.

5
63 Gekste Henkie

@22 Tja daar ben je dan zelf bij hè? Je kunt toch niet verwachten dat bezorgde mensen zichzelf fatsoenlijk zouden informeren vanuit fatsoenlijke bronnen ipv wazige complotsites?

Ik blijf het typisch vinden: is een vaccin duur? winstpruttelpruttel, goedkoop? addertjepruttelpruttel, info gewoon beschikbaar? moeitepruttelpruttel, een uitweg om zo snel mogelijk van deze draconische maatregelen af te komen? anderenpruttelpruttel.

Allemaal vanuit de hoek met een intelligentieniveau zo rond het vriespunt. Wil je niet constant met die constatering om de oren geslagen worden, durf dan eens je hoofd uit het maaiveld te stelen en de groepen waar kennis en scholing scheldwoorden zijn achter je te laten.

3
64 Scholar008

@62 Je immuunsysteem wordt niet genetisch gemanipuleerd. Mensen lezen DNA en RNA en dat is dan de enige koppeling die ze maken kunnen. DIt getuigt wederom van lage of afwezige scholing. Weet dat je dmv eten en gewoon ademen ook kilo's DNA en RNA binnenkrijgt.

3
65 Scholar008

@63
Ik dacht dat de hoofdreden om te vaccineren was --- dat kwetsbaren en ouderen beschermd moeten worden ?
En dat kan volgens u alleen door vaccinatie ?
Mij bla bla bla verwijten ---- maar u geeft ook geen onderbouwde mening.

In de 1e fase --- kon die bescherming alleen door voldoende beschermingsmateriaal voor verzorgenden --- maar dat leek toen geen prioriteit te hebben.
Met heel veel leed en dood voor die kwetsbare groepen tot gevolg -- door bestuurlijk onvermogen.

1
66 Jalinda

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@69Al wéér niet goed gelezen!.Ik heb het over vluchtelingen, niet over asielzoekers. Niet alle vluchtelingen zijn asielzoekers en niet all...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

27 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Stop met dia asielwaanzin.Nederland is vol en wil geen haatbaard meer bij!!!!!...

28 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ben bang dat timmerschrans I steeds dichterbij komt.De vvd zal zijn ware aard laten zien en zich weer pro immigrant opstellen....

29 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ha(l)al ze maar binnen, die strijders!!! 🤮...

30 minuten geleden geplaatst door skapoe

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@7 Ik weet eigenlijk niet of dat volgens de voorschriften is toegestaan. De opname wel natuurlijk maar wat je daarmee, in dit kader van 'herrie...

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

43 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Porn ReshmaPornô TransexuaisNubelifilmsScenario PornoPornthubRave PornhubDani Leigh NudePorn In ToiletBellebrooksxo NudeSani Leon Bf VideoMalayalam Sex Movie DownloadJim SlipLesbianasian PornRedo Of Healer NudeAngel WickeyKiernan Shipka SexySex CinemaPorn Son Forced MomFirst CreampieSquirt On BedDirtyroullteхххMyra Moans Amateur AllureSecraty PornSseexxPussy And TitsBig Booty PoornDreamgirlsmembersPinky PornstartManhwa ManSex BhabSkylar Vox OnlyfansMomlick TeensOne Piece R34JavmlstTranny Fucks GuyNaked MaturesDomincian PornItaly Women NakedAndyjaideSex Aunty Hd VideoNangi Ladki Nangi LadkiXxxsxxyBengali Hot Full MovieStepmom SwallowFilm X BeurettesBlacked Porn ThreesomeKoi MaguwaiXnxx Pain FullSmooth Sex VideosSsni 658Garotas Nuas.Ginebra BelucviHuma Qureshi Hot VideoSister Porn GamesWomen MasturbationDikgamrsBlack LesbianspornUpskirt PicturesJapanese AnalTamil Xxxx VideoSunny Leone English FilmSarah MirabelliXnx Hot GirlEmma Myers PornGona Valentina OnlyfansSara Relati PornAnimatronic PornCelebrity Fake NudeTall Naked WomenXxx Video RafPenis VideoIndian Marriage PornUnwanted BjCharlotte ListcrawlerSaxantyBhabhi Ki ChaddiD P My WifeMenschatNaxxxSexy Ladki Sex VideoFreexvideosAzi Acosta SexBootytrannyPorn With LubeLesbian MasturbationBathroom MastrubationFilme Pornográfico De SexoPerfect CockUnusualpornStacy CruzpornStrapon PeggingSex Video Phone NumberWife Cheating Husband Sex VideosTein PornFry99 ComPoop Eating PornMoriah Mills TweetsXnxx Com In IndiaHot SoccermomX XxvibeoDry Humping GifTamil Homosex StoriesDaniela ChanelAliza JanePinkdollOnlywaifusLust Stories Sex ScenesMiss Alice 94Discreet MilfLesbian Asian Massage PornMarcella RubitaPeefansFilmes EróticosBigtit PicDark Skin HentaiXxxmatureKorinna Kopf NakedNudeteenpicturesBeautiful Toples WomenWww Xxxx SexyPregnant Por NGwendoll XoxBhojpuri Sexy XxxLesbian Porn HdVigine PornMisssvikki3dgspot PornMikeala Pascal Only FansMichael Swayze PornPorn Video Indian TeenEnglish Naked Sexy VideoNew Sex MalluLovely Romantic SexHypnotic JoiWet Canel ToeBlack Bbw PornstarsTrisha Paytas SexNaomi FoxxXnx.xxxXxx Full Hd ComD DannyXxnxsarajayFreaks If CockKorean Nude SexLibraluveShemale Cum ShotsFemboy FuckedSexi GarlEnglish Sex Movie English Sex Movie