U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 17
Vandaag de dag is het beeld anders. Hoofddoeken domineren. En niet zomaar hoofddoeken, maar hoofddoeken volgens de strikte uitleg van de islam, dat wil zeggen zonder zelfs een plukje zichtbaar haar. Je zou zeggen dat migratie naar een westers, seculier land als Nederland het tegenovergeste ...

11 dagen geleden door JackKropotkin

REAGEER MET EEN EMOJI
22
2
LEES MEER OVER

“Zo antwoordde een dierbare, zeer linkse collega eens: „Moslims hebben het al zo zwaar in Nederland, dus van hen kunnen we niet hetzelfde eisen.” Dat het juist islamofoob is om aan te nemen dat alle moslims zowel radicaal als zielig zijn, gaat er dan niet in.”

“Deze kwezelarij der lage verwachtingen is een pandemische ziekte onder bijna alle gelederen van links en progressief Nederland, kan ik u uit eigen ervaring vertellen.”

Het was al een beetje te verwachten maar Zihni Ozdil is ook ‘uit de kast gekomen’.

1 JackKropotkin    
10 dagen geleden door JackKropotkin
3
Meld

Het is niet zo moeilijk. Een land is voor een overgroot deel een culturele samenhang. marxistisch wil die samenhang niet en belooft dat het zal staan voor uw vrijheid.. U denkt mooie en stemt links.. Ondertussen gaat de culturele sloopmachine draaien en voor je het weet zit je midden in een puinhoop en ga je twijfelen.
Denk na en adopteer het culturele leven. Doe niet mee aan de culturele hervormingsdrang van de linkse ideologie. Je maakt een land kapot.

2 sparta    
10 dagen geleden door sparta
7
Meld

Mijn schoonvader die behoorlijk links is. Verhuist naar Geuzenveld (Amsterdam). Is ook niet zo positief meer. Er nu toch wel achter gekomen dat tussen de moslims wonen helemaal niet zo gezellig is.

3 Hefan430    
10 dagen geleden door Hefan430
1
Meld

"Het doet me pijn, maar het hoge woord kan er nu wel uit: in een land waar je door links genadeloos bij het grofvuil wordt gezet als je kritiek hebt op de radicale islam, wordt het steeds lastiger om mijzelf links te noemen.'

Lezen we mee deugvrienden? Of zitten jullie weer eens ergens op een draadje over Trump te schuimbekken?

4 greenmango    
10 dagen geleden door greenmango
3
Meld

Zo een artikel in NRC, wat verworden is tot een links pulpkrantje, geschreven door, gezien de naam, een Turk, geeft mij een sprankje moed.

5 Sarcoff    
10 dagen geleden door Sarcoff
2
Meld

Toch merkwaardig, na 10 jaar Rutte die de grenzen in opdracht van Brussel wagenwijd open heeft gezet voor gelukszoekers en waar rechts al sinds Wiegel/ van Agt aan de knoppen draait wordt het voor mij juist steeds makkelijker om er trots voor uit te komen SP-er te zijn.

6 Ronin    
10 dagen geleden door Ronin
3
Meld

@2

Met alle respect voor uw links rechts hokje theorie maar als u het zo bekijkt als u tikt vraag ik mij af . Wat is men beter uit met de rechtse ideologie ?

En wat hebben de moslims met links dan te maken ? als je naar de methodes en gedachten kijkt zijn ze eerder rechts dan links .

Nou heb ik met alle twee niks omdat de grondslag van alle twee niet te onderbouwen is en meer onderbuikgevoel dan feiten het bepaald

7 magikeven    
10 dagen geleden door magikeven
14
Meld

@7
Het probleem met links zit voornamelijk in de marxistische hoek. Ik had het niet over rechts. Als u problemen wilt aangeven m.b.t. rechts dan staat dat u vrij.
Links en rechts zijn labels die verschuiven. Ik meen dat ik een definitie heb bijgevoegd dat het om de culturele samenhang gaat. U kunt vanuit dat uitgangspunt zelf gaan invullen welke politiek bewegingen de culturele samenhang in hun belang hebben en welke dar uiterst slordig mee omgaan. De VVD scoort in dit punt ook niet.
De referentie naar links is gelegd door de auteur van het artikel, maar gaat vervolgens zelf ook naar het culturele aspect ..

Deze passage is een van de redenen waarom het multiculturele probleem leeft.
"de Nederlandse overheid haalde de meest nationalistische en/of orthodox religieuze organisaties uit de herkomstlanden naar Nederland. "

Om nationalistische groepering in een andere cultuur te plaatsen is een gigantisch domme zet geweest.

8 sparta    
10 dagen geleden door sparta
6
Meld

Het probleem is niet dat ze hun eigen identiteit willen behouden, het probleem is dat ze onze identiteit niet willen erkennen.
Dat is wat ze ongenode gasten maakt.

9 icnivad    
10 dagen geleden door icnivad
1
Meld

@8

Dat weet ik ook wel en eigenlijk zeg jij het ook met andere woorden links rechts is gewoon labels plakken naar eigen inzicht. Dus onderbuik gevoel waar je zelf het beste bij voelt ik daar niets mee .

Marxisme en de moslims hoek zijn twee verschillende theorieën die kun je dus niet in een hoek plaatsen .

10 magikeven    
10 dagen geleden door magikeven
4
Meld

@10
Marxisme en de moslims hoek zijn twee verschillende theorieën die kun je dus niet in een hoek plaatsen .

Een samenleving is een interactief complex van belangengroepen. Een overweging die u moet maken voordat u beweert dat het om twee verschillende groepen gaat. Ze maken deel uit van dezelfde hoek, de samenleving. Dat maakt het belangrijk om ze wel in verband met elkaar te brengen.

12 sparta    
10 dagen geleden door sparta
4
Meld

@12

question Volgens mij valt elke groep onder de samenleving maar je kunt geen appels met peren vergelijken en daar gaat het om .

Geloof dat we vandaag een hele andere kijk op dingen hebben maakt niet uit hoord ook bij de samenleving. Het is maar hoe je het invult en opgestaan bent vanmorgen of voor de koffie of na .

13 magikeven    
10 dagen geleden door magikeven
2
Meld

Als je op een zijspoor gezet bent door een linkse partij kan ik me voorstellen dat het moeilijk wordt om jezelf nog links te noemen.Met andere woorden je was links omdat je een leuke baan had in de Tweede Kamer ,nu dat niet meer zo is is het lonken naar rechts begonnen.

14 jantje van leiden    
10 dagen geleden door jantje van leiden
9
Meld

Als je van een religie een identiteit maakt om zo de samenleving *maakbaar* (lees aanstuurbaar) te maken - een typich $links/intellectuele drift - dan moet je wel weten wat je in huis haalt. En idd niet met 2 maten te gaan meten, dus de zwartekousenleer in het verdomhoekje gaan gooien en dan een nóg ergere soepsidiëren. Zulke beleidsfouten - eigenlijk karakterfouten - hebben hele nare en vergaande consequenties. Goed dat Zihni dat aanstipt. Maar arrogante en van zichzelf overtuigde pseudo-sociowetenschappers zullen het vast niet kunnen waarderen lol

15 Ness    
10 dagen geleden door Ness
0
Meld

@14
Dus als jij je baantje verliest word je ook "rechts"?
Ik denk dat "rechts" je niet zo wilt hebben , ben je daarom "links".

Wat een gelul weer van een symplist.

16 Mesjokke    
10 dagen geleden door Mesjokke
1
Meld

@7 je hebt natuurlijk volkomen gelijk maar je logica is te moeilijk voor de gemiddelde NK reaguurder.

17 ModReset    
10 dagen geleden door ModReset
6
Meld

OMG..het wordt eindelijk wakker!!.

18 netcat    
10 dagen geleden door netcat
0
Meld

Je hebt verschillende soorten links zie bv groen links of de sp, ik neig veel meer naar de sp, ik heb totaal niets met groenlinks want die is veel meer extreem links.
Helaas wordt dat allemaal over 1 kam geschoren maar ik heb nog steeds geen moeite om mijzelf links te noemen want het is gewoon zichtbaar in mijn reacties.

Let wel, dit gebeurt ook op rechts, daar zitten ook mensen die zich niet meer durven uit te spreken dat ze rechts zijn omdat zij ook aan extreem rechts gelinkt worden.

19 NLsandman    
10 dagen geleden door NLsandman
1
Meld

@19

Groen Links is gelijk met de VVD op gebied van EU / Euro / Globalisering etc.
PVV is gelijk aan de SP op sociaal gebied , zorg/huren etc.

Kon je bij verkiezingen maar per onderwerp een partij kiezen

20 Vageali6888    
10 dagen geleden door Vageali6888
4
Meld

Je kunt links alleen maar aan het integratievraagstuk koppelen. Maar je kunt links ook aan de kloof tussen arm en rijk koppelen. Dat laatste weegt voor mij veel zwaarder.

En als ik zie wat extreemrechts bereikt dan vind ik dat bitter weinig. Maar ze storten wel hele groepen de armoede in die uit woede op die partijen stemmen.

21 Mac Benac    
10 dagen geleden door Mac Benac
7
Meld

"je zou zeggen dat migratie naar een westers, seculier land als Nederland het tegenovergestelde".
Het zijn juist de strenggelovigen die hierheen komen om Europa te islamiseren, snap dat nou eens. In Rotterdam zie je meer hoofddoekjes dan in Ankara.

22 Spraypaint    
10 dagen geleden door Spraypaint
3
Meld

@22 Denk niet dat het veel scheelt percentagegewijs tussen de Turkse gemeenschap in Nederland en Turkije als geheel , wat wel opvalt bij veel islamitische landen en islamitische gemeenschappen in de diaspora is dat het percentage is toegenomen als je het vergelijkt met de jaren 60,70 en 80 van de vorige eeuw bijvoorbeeld.

23 21st Century Guy    
10 dagen geleden door 21st Century Guy
2
Meld

Alleen de grote vraag is WAAROM Nederland en de EU zoveel moslims binnen willen halen...

24 Tjeesus...,    
10 dagen geleden door Tjeesus...,
2
Meld

@7 Dan moet je eens proberen bij jouw SP-afdeling te zeggen: 'De islam is de opium van het volk'.
Ik heb dat geprobeerd in Den Haag en werd met allerlei idiote redenaties en blinde woede tegemoet getreden.

Links wentelt zich in de slachtofferrol van de gastarbeider om daarmee de discussie over de radicale islam te vermijden.

In alle zichzelf 'islamitische staten' noemde landen is er sprake van een zeer kleine bovenwerelds rijke elite en een straatarme kansloze ongeschoolde arbeidersklasse. Ik vond het tijd om daarop te wijzen maar de SP wil deze discussie niet aangaan terwijl nu zelfs een GroenLinks moslim hier de aanzet toe geeft. Bij de SP is men erg bang voor de cognitieve dissonantie en de gevolgen die eruit voortkomen om foute denkwijzen toe te geven. Het zijn dogmatische dinosaurussen.

25 Hollander1967    
10 dagen geleden door Hollander1967
3
Meld

#25 = @6

26 Hollander1967    
10 dagen geleden door Hollander1967
0
Meld

@7 De Moslims gebruiken Links en neo-liberalen als springplank.

27 Bollieboos    
10 dagen geleden door Bollieboos
4
Meld

Ik ben gewoon in hart en nier tegen rechts, de blanke nazi racisten die xenofobisch zijn XD.

28 DikkeTor    
10 dagen geleden door DikkeTor
2
Meld

@21

Wie noem je extreem-rechts ?
En hoe storten die "hele groepen in armoede" ??

29 Vageali6888    
9 dagen geleden door Vageali6888
5
Meld

@29 Door heel veel sociale voorzieningen af te breken.

30 Mac Benac    
9 dagen geleden door Mac Benac
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Rapportage aanklacht Sidney Powell over hacke...
Een gedetailleerde rapportage over de aanklac...

1 dag geleden door sparta

Waarom ik geen masker op zet – deze waa...
Meneer Jaap van Dissel van het RIVM heeft gez...

1 dag geleden door Rapunzel

Stemfraude VS : de FBI gaat onderzoek doen
De FBI heeft documenten opgevraagd die fraude...

1 dag geleden door Vageali6888

Live: Arizona hoorzitting verkiezingen
Live verslag van de hoorzitting in Arizona ov...

23 uur geleden door sparta

PvdA ergert prins Bernhard met belastingplan...
Prins Bernhard is niet te spreken over een pl...

1 dag geleden door rotti29640


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Syrious
Terreinwagen raast door voetgangersgebied Tri...
@34Is voor @33 Rebo...

minder dan een minuut geleden door Syrious

Feldwebell
Live: Michigan hoorzitting verkiezingen...
En inmiddels zijn er 100 lege vrachtwagens 'b...

1 minuut geleden door Feldwebell

xtremy
SUV raast door voetgangersgebied Trier: zeker...
@2 ik wilde eigenlijk moslimterreuraanslag ze...

1 minuut geleden door xtremy

foshizzle
Gepakt: Man die ‘500 miljard euro’ witwas...
@6 Nooit van gehoord. :-)...

1 minuut geleden door foshizzle

Syrious
Terreinwagen raast door voetgangersgebied Tri...
@3Die Bernhard kan ook een bekeerde zijn, d...

1 minuut geleden door Syrious

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig