Kabinet: vaccinatie gratis en vrijwillig, 60-plussers en kwetsbaren eerst aan de beurt (nos.nl)


Het kabinet wil dat 60-plussers, kwetsbare groepen en zorgmedewerkers als eersten het coronavaccin krijgen. Vaccinatie is gratis en vrijwillig. Naar verwachting kunnen zo'n 3,5 miljoen Nederlanders zich in het eerste kwartaal van 2021 laten vaccineren, maakte minister De Jonge van Volksgez ...

door Tussenderegels in Gezondheid  ·  70 Reacties

  • 8
  • 878x gelezen
Reageer met een Emoji
7
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@42
"Verwend?"Als millennial prinsje, vast wel.
"mogen de energietransitie betalen" sterker, MOETEN betalen.
"geen huis meer kopen " Dat lijkt reuze mee te vallen, de prijs daalt nog steeds niet omdat het onbetaalbaar wordt. De schuld van die 'boomers' die hun kinderen gratis een ton kunnen schenken voor een huis. Midden jaren 80 stond de hypotheekrente op 15%.
"staatsschuld aflossen" Die jullie zelf net tientallen miljarden extra hebben opgedreven, door schijt aan de Covid regels te hebben en zo een nieuwe lockdown veroorzaakt.
"prestatiedruk en stress" Social media likes zijn geen prestatie en veroorzaken alleen stress bij tere zieltjes.

1
51 kenny013

@50
Helaas ik heb even gewacht maar , ik ga niet meer reageren want ik kan niks met wat YIZZLE aandraagt , en dat is jammer want de jongere generatie kan nog heel veel leren van ons OUDJES .

1
52 on the mountain top

@50 Yizzle,

nergens beweer ik dat het "de schuld" van anderen is.

Maar laat ik uw vergelijk @50 eens breed en ter (walgelijk) voorbeeld doortrekken: "Kortom, het is allemaal de schuld van de Joden die er voorhebben gekozen om in concentratiekampen terecht te komen, zijn zielig. Typisch." (* Overigens was mijn moeder Joodse.)

U (Yzzle) schijnt er een ietwat vreemde filosofie op na te houden, maar goed misschien begrijpt u mijn bovenstaande analogie.

Alle generaties, ook mijn generatie heeft "fouten" gemaakt en zeker ik ook als vertegenwoordiger van mijn generatie. Excuus hiervoor: ook wij zochten en vonden uiteindelijk de voor ons meest geschikte levensstandaard. Gelijk ook u deze zoekt.
Het uiteindelijke doel was dat "onze" nakomelingen het beter zouden krijgen dan wij. De nakomelingen welke u thans boomers noemt.

Maar ........ om mijn generatie uit te sluiten of als laatste aan bod te doen komen bij een eventuele vaccinnatie op basis van "onrendabel (uw eerdere bijdrage op dit draadje) riekt naar leeftijddiscriminatie en da's niet terecht in mijn ogen. (Bedenk dat ook u ooit de "gezegende leeftijd" mag bereiken.

1
53 Bezorgde Europeaan

@52 on the mountain top,

ik "draai" nu al zo'n 79 jaar mee en kan uitsluitend hopen dat de generatie van Yizzle nog wat van ons kan leren. (Hoewel waarschijnlijk "ijdele hoop".)

1
54 Bezorgde Europeaan

@42

De welvaart en een goede economie gaat en komt in golven .
En alle generaties komen het wel een keer tegen .
Die energietransitie betalen we allemaal , ook de ouderen .
Een huis kopen is geen recht maar een voorrecht als je het kunt betalen .
( misschien eens minder eisen stellen , kun je goedkoper kopen en alles naar je zin maken ) .
Alles willen , iedere maand potverteren en dan eisen stellen .
Wat stress! Prestatiedruk ? Dat heb je alleen als je op grote voet wilt leven en alleen maar te kleine schoenen kunt kopen .
Mijn vader moest in zo’n 18 vakken examen doen op school. Dat was stress.
Nu is het een makkie , je krijgt alle kansen en te veel tijd over .
Wie iets wil doen , kan veel bereiken .
Maar nu wil men alles in de schoot geworpen krijgen ( graag snel en op afroep) en lukt dat even niet zijn de generaties ervoor de schuld .
En dan krijg je stress . En als dan ook je kroeg dicht is en er geen festivals zijn is dat reden tot een burn out .
Ik hoor nooit dat ze in andere landen zulke horden geestelijke labielen hebben .

4
55 Goodnews badnews

@54

Ze denken dat ze jou wat kunnen leren .

3
56 Goodnews badnews

@54
Schei toch eens uit met dat geklaag over jongere generaties. Meer dan een halve eeuw geleden praatten ouderen precies hetzelfde over jouw generatie als jij nu doet over de jongere generaties

4
57 krek

@29 Ik ben bang dat zijn grootouders er niet meer zijn. Als je begrijpt wat ik bedoel?

2
58 Mac Benac

Een weldenkend mens gelooft tóch niet dat Rutte en De Jonge, zich nu ineens gaan bekommeren om de ouderen en "kwetsbaren"?
Ik geloof er namelijk niets van omdat het een feit is, dat dit vaccin nog weinig of niet op deze groepen is uitgetest.
Dan ben je wel zeker verkeerd bezig, wanneer je deze als eersten laat vaccineren, als je óók niet weet wat de gevolgen daar van zijn.
Ach en voorlopig ligt er nog géén programma klaar, zijn de vrieskisten voor de vaccins nog niet besteld, weet men nog niet wanneer het in Nederland verstrekt wordt, zijn de aanvragen voor dit vaccin nóg nergens goedgekeurd, bungelt Nederland ergens achteraan, bij het verkrijgen van het vaccin en moet er ook nog, een uitgebreid registratieproces opgestart worden..
Verder zal er over de nodige zaken, nog wel het een en ander, gedebatteerd moeten worden in de Kamer.
Voorlopig hebben we nog te dealen met het virus en zeker nóg niet met het vaccin.
Eérst was het januari, toen werd het maart en een volledige vaccinatie, wordt zeker niet vóór eind 2021 verwacht.
En dan niet te vergeten, dat er ook nog verkiezingen aankomen, waar politici ook véél tijd in gaan steken.
Kortom, het vaccineren in Nederland, zal nog wel even duren...

2
59 Dieke

@55
Met 14,5 gaan werken en in 18 vakken op school examen gedaan?
Overdrijven en sterke verhalen vertellen, is óók een vak..
Dáár hebt u zeker examen in gedaan? question

3
60 Dieke

@27
Uw goed recht, ik krijgt vanzelf de Darwin award.

0
61 AJ74

Waarom niet de jonge mensen eerst? Dan kunnen die gewoon verder met hun leven. De oudjes kunnen best nog even wachten.

5
62 Yizzle

@62 De oudjes kunnen helemaal niet wachten - zij kunnen niets meer inhalen van wat ze nu missen omdat ze gedwongen thuiszitten. U wel, en ik als bijna-oudje ook. Kan ik nu minder naar theater en museum of uit eten? Volgend jaar beter. Dat geldt voor de 'oudjes' niet.

(Ik vind het een denigrerend begrip, trouwens, dat hele 'oudje'.)

2
63 Smiling

Gratis? De fabrikant wordt gewoon betaald door de belastingbetaler.

0
64 Eric

@63 Dat geldt voor ouderen (jij je zin question ) evengoed. En zij hebben geen verplichtingen meer. Hoeven geen geld te verdienen. Hoeven de deur niet uit. Moet ik dan maar weer langer wachten omdat zij zonodig van alles willen gaan ondernemen?

3
65 Yizzle

Laat er eerst maar eens onafhankelijke wetenschappers naar kijken.

Vooralsnog zijn het enkel beweringen van het vaccinontwikkelende bedrijf waar de politiek op dit moment op afgaat.

0
66 progressiefliberaal

@33 ik zal @34 hierin gelijk moeten geven zo hadden we in de jaren 80 zowat een miljoen arbeidsongeschikten die daar door een regeling in terecht waren gekomen. Dat zal je tegenwoordig niet meer lukken je had vijf jaar ww de vut etc. In 2000 ging men gemiddeld met 60 jaar en twee maanden met pensioen in 2019 was dat 65 en vier maanden. En het zal nog verder omhoog gaan nee de jaren die u beschrijft waren zo slecht nog niet.

2
67 de kikker

@65 Ik denk aan de zeer-ouderen (dank!). Ik extrapoleer de situatie van mijn hoogbejaarde moeder, die zelfstandig woont en tot voor corona zelf haar boodschappen deed, zij het gedeeltelijk geholpen door een taxi heen en een taxi terug en tussendoor een oponthoud in een horeca-etablissement waar dan die taxi terug gebeld werd.

Haar mobiliteit gaat er uiteraard niet op vooruit, en dat inhalen gaat echt niet lukken. Er zullen voor haar en andere kwetsbaren dingen zijn die voor corona wél konden, en later niet meer. Dat is voor u en mij anders - normaal gesproken, dan.

Ik snap echt ieders ongeduld, ik heb er ook ontzettend genoeg van en ik snap ook dat de jongeren staan te trappelen om weer zaken te kunnen ondernemen.

Wat ik me kan voorstellen is dat bij een voldoende vaccinatiegraad onder de ouderen en kwetsbaren, de maatregelen voor iedereen kunnen worden teruggeschroefd, omdat jongeren kennelijk minder ziek worden van het virus en het dus eerder 'veilig' is. Zeg: 70% van de ouderen en kwetsbaren gevaccineerd, en alles kan weer open - voor jong én oud. Terwijl dat voor ouderen en kwetsbaren pas kan als 70% van de gehele bevolking gevaccineerd is. Het zou dan zomaar kunnen dat het opheffen van de maatregelen zelfs eerder mogelijk is als je de ouderen en kwetsbaren vaccineert dan als je met de jongeren begint.

2
68 Smiling

@61
of u

3
69 120db

@10 "de oudjes op het laatst. Die zijn het minst rendabel."

Walgelijke instelling, maar als je het dan zo nodig op het financiele aspect wilt gooien, (en ik vind dat als het om gezondheid gaat dat eigenlijk geen rol moet spelen), dan denk ik dat je met jouw redenering bedrogen uitkomt.

Er komen dan immers enorm veel mensen langduring op de IC's terecht, wat een enorme aanslag op allerlei budgetten legt en bovendien funest is voor de voortgang van de reguliere zorg.

0
70 Mappie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@6Dan zou geen enkele jury meer objectief kunnen zijn. In sommige staten kan dat soms een issue zijn, als het om blanke of zwarte leden gaat e...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Offtopic

@2350Kijk, deze opmerking is jammer Bob, dat je niet in staat bent om je te beheersen en meteen als een aasgier op je prooi af gaat, en lite...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Biscanna
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

En Halsema is vergelijkbaar met een afwasborstel....

4 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@33 Heb je problemen met mijn reacties? Mooi zo! Dat heb ik met de jouwe ook. Jij bent degene die steeds op de man begint te reageren (ik ben vo...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Bejaard echtpaar Nieuw-Zeeland gedood door ram

Echtpaar vermoord door een schaap? Ik zou het nog maar eens een keer goed onderzoeken want dit is wel een heel vreemd verhaal....

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Kim Jong-un
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@3 Die Corona vaccinaties waren ook zo veilig daar zijn ze inmiddels dus ook achter hoeveel slachtoffers die hebben geëist en nog eisen....

5 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

Reconquista
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@6Waarom zou dat niet objectief zijn? Ook het OM mag juryleden uitkiezen of wegsturen. ...

10 minuten geleden geplaatst door Reconquista

duurendaal
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Dat is nieuws (ironie): Timmermans accepteert de VVD in een formatie waarin hij het initiatief heeft. Wat een grootmoedige genadigheid. Nou j...

11 minuten geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Sex TumblrTushyraw.comJuicylipsbb LeakFree Vr Porn RedditBest Amateur Porn RedditGuatemala PornBebysitter PornToon SpankingAnal MassiveDeepfake SexualVer Vídeo PornAssexpansionWomen Who Posed NudeXxx Pron VedioPawg CougarMallu BluefilmsLesbian Clit SuckersAsian StrippingT F Games SiteNicole Kidman HotSelena Gomez Leak PhotosVer Videos Pornos EspañolSexo Gay AgressivoAngel CummingsInsertion PornYoga Sexy Video HdAriana ShaineMegan Fox NudeKarlasexMiakhalifasexvideoBhoot Wala BfLeone Ki ChudaiSali Ke Sath XxxListcrawlers ComNous LibertinAmarna MillerCameron Diaz YoungBebe Rexha NudesRajasthani PornCheapest Motel RoomHotwife CuckoldFilme EróticosAmanda Seyfried SexShakeela Sex Tamil MovieAnell LopezNude BathingVideo Massage SensualOlivia Munn NakedBlack Porn Stars TopChudai AppCouples Sex GifPorn BhabiAmateur Nude ModellingLucious NetCelbrity DeepfakeFapperning ForumMiakhalifa Sex VideosXxx ChapinSouthern-charms.comFernanda Chocolate PornLesbian Strip Club PornTrannytube TvFatal MnodelOlivia Cooke NakedMummy FuckSwallow SpermBlack Shemale XxxXxx BrotherAlluring Girls Amari Anne And Maddy May Love Interracial SexAnna MonikArabelle Raphael Blow JobTs AngelsAngel Wicky VrCelebdeepfakesRailway Station Sex VideoBalckd ComWww Sunnyleone Xvideos ComXnxxhdBonnie DolceEnf ComicBest Male PornstarsAnnabellereddTeen PotnMistress MadelineUndertale FutaBf Film Ka Video김치티미Gay Chaterbateایران سکسSexhdxxx ComSummer Hart NudeAri Kytsya LeakMelanie-marieWwwsexmexxxxKatie Holnes NudeAiyuens NudeHindi Sex Story VideoDan Bilzerian PornMountain Sex VideoReddit TwerkListcrawlernashvilleBest Porn Discord ServersLesbian Hit PornMiranda Cogrove NudeOsho SexDescargar Videos PrnoImagefap.coimCam FreeDesi Sex LocalDevyn DevineVideos De TorbeKorean Porn Redditمواقع سكس ايطالىNikki Minaj PornGoddess Green EyedAbla Films LlcPron India VideoPornhubfreeDesi49.comFree Porn MassageAnal BerazersOld Man And Boy SexKelly Madison PornCum FacialsAmateur VoueurBlack BoobsLeah Jaye FuckJapanese Milf XnxxBrazzers WeddingMilf BlownBarely Legal AnalJonathan Jordan PornPorn Layla JennerPorn 1080pXxmxXxx Sexy Girl ImageMilie Cyrus PornKaho ShibuyapornReallifecammGay Porn ArtAudultsearchTamil Serial Actress Nude PhotosNoughty Anerica ComNikki Brooks VideosKamalika Chanda AgeGay Shota PornFreeuse CreampieXnxx/zooCreampie CockholdFm Otk Spank