door MacGu in Politiek  ·  25 Reacties

  • 3
  • 615x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We moeten er wel mee leren om te gaan want het werk zal zich snel verplaatsen.

1
1 Wild Rover

Hehe , een paar maanden gelden zeiden ze nog er komen door robots honderd duizende banen bij terwijl iedereen met een gezond verstand weet dat het niet zo is
nu eens kijken hoe de hooggeleerden hier een oplossing voor hebben , er zullen banen gemaakt , moeten worden want de robots komen er aan.

0
2 Thei
3 Weetal

@3 question

0
4 JackKropotkin

Daardoor kunnen we met minder werkenden de vergrijzing toch betalen. We moeten het alleen goed inrichten.

1
5 Eb

Tijdens de industriele revolutie hoorden we deze geluiden ook.

4
6 Hoofd bijzaken

Het zijn simpele leugens.

Banen gaan verloren door centralisering en monopolisering. Niet door techniek. techniek levert alleen maar meer werk op.

Deze leugen is bewust en wordt op allerlei manieren de wereld in geslingerd. Een onzinnig luchtkasteel dat veel schade doet.

4
7 Phiteceen

Heb toch ergens gelezen dat de EU miljoenen migranten/ gelukzoekers ( "arbeidskrachten") nodig heeft om de vergrijzing op te vangen

0
8 wijs

@3 Dat zegt natuurlijk niet veel aangezien je altijd wel bepaalde banen zullen zijn die (nog) niet geautomatiseerd/gerobotiseerd kunnen worden.

De automatisering is er trouwens toch voor bedoeld om het de mens makkelijker te maken, dit proces zal echt niet stoppen, integendeel, het zal alleen maar door blijven gaan tot er een moment komt dat de mens weinig meer zelf kan/hoeft te doen omdat dan bijna alles is 'uitbesteed' aan robots etc.
De technologische vooruitgang is een onomkeerbaar proces geworden.

1
9 JohnZero

als je goed kijkt is dit al jaren bezig, maar gewone arbeid zal altijd nodig zijn, hoogopgeleide ook ertussen???

2
10 Sier

Iedereen met gezond verstand weet dat er duizenden banen door de robotisering verloren gaan!

Daarom is het plan van de EU uit 2009 ook volkomen idioot.
Houd in dat er in 2025 ongeveer 60 miljoen WERKELOZEN in de EU zullen zijn DANKZIJ DAT BELEID!

EDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE
RAAD, HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ EN HET COMITÉ
VAN DE REGIO’S
Een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa:
beginselen, maatregelen en instrumenten
{SEC(200question 2026}
{SEC(200question 2027}
In een vergrijzend Europa kan immigratie een belangrijke bijdrage leveren aan de
economische kracht van de EU. De Europeanen leven langer, de zogenoemde
"babyboomgeneratie" gaat binnenkort met pensioen en de geboortecijfers zijn laag. In 2007
telde de beroepsbevolking in de EU, dus de werkenden en de werklozen samen, ongeveer 235
miljoen personen2. Volgens de laatste voorspellingen3 zal de beroepsgeschikte bevolking van
de EU in 2060 met bijna 50 miljoen mensen zijn afgenomen, als de netto-immigratie blijft
zoals nu, en zonder die immigratie zelfs met 110 miljoen. Dergelijke ontwikkelingen houden
risico's in voor de houdbaarheid van pensioenen en gezondheids- en
socialebeschermingssystemen en maken extra overheidsuitgaven noodzakelijk.

1
11 Zie Hier

hebben werkloze robots ook recht op ww?

0
12 Hein2

@12 Gaat naar de schroothoop

0
13 wijs

@6 andere tijden. nu gaat dit een stuk sneller dan toen, en de investeringen zijn vrij laag en geld is mondiaal geworden.

0
14 charmeur

Daar gaat het VVD partijprogram van meer banen scheppen. Weer zo'n leugen van pinokkio. Ondertussen mag u tot 70 jaar wachten op een AOW uitkering. Tot die tijd woont u in een kartonnen doos onder een door pinokkio gemaakte brug.

0
15 VVDwegermee

@14 Het principe blijft hetzelfde. Werk verdwijnt niet maar verplaatst zich.

1
16 Wild Rover

@16 Ja, allemaal naar lage lonen landen, dus schiet je er in in het westen nog niets mee op. Of zeg je daarmee dat iedereen dan maar mee moet verhuizen naar die lage lonen landen? Dan krijg je wederom een overvolle banen zoekende mensenmassa terwijl er voor maar een x aantal mensen een baan beschikbaar is.
Je moet je ogen niet sluiten voor de realiteit en die realiteit is dat het aantal banen langzaam maar zeker zal afnemen en worden overgenomen door robots.

0
17 JohnZero

Och, het levert ook vast weer een hele hoop andere banen op.... Wie gaat het onderhoud en de reparaties aan deze robots doen? Er zullen steeds meer programmeurs moeten komen om die apparatuur draaiende te houden. Daarbij zijn blijven er heel veel beroepen die echt niet door robots gedaan kunnen worden. Laat je toch niet bang maken!!!
Robots kunnen geweldige ondersteunende apparaten zijn..... maar 100% mensen vervangen? Mwah..... mocht het gebeuren dan heeft iedereen de rest van zijn leven vakantie question question

1
18 LoydMorris

@18 Robots zullen toch door andere robots worden onderhouden en gerepareerd. Ook zeker nooit van artificial intelligence gehoord, want dan kunnen robots zichzelf en andere robots programmeren. Het enige wat de mens zal moeten doen is (en daar heb je geen duizenden programmeurs meer voor nodig) is de veiligheidsprotocollen opstellen waaraan die robots moeten voldoen.
Op den duur zal het betaald werk zoals wij nu kennen niet meer bestaan en zal het werk dat er nog is meer een soort van hobby zijn voor mensen die graag bezig willen zijn.

0
19 JohnZero

@19 Wie gaat uw ramen wassen? Auto repareren? Gasleiding fitten? Tuintje aanleggen? Kozijnen schilderen? Deuren afhangen? Dakgoot repareren? Etc. Etc.....
Zou het echt zo worden, dat we op de smartphone een nummer intoetsen en vervolgens komt er een robot voorrijden die al deze klussen gaat doen?
Denk, dat het wel mee gaat vallen..... Dat er heel veel handelingen geautomatiseerd gaan worden, weet ik wel zeker..... maar het meeste werk zal echt nog wel gedaan moeten worden door de mens....

1
20 LoydMorris

@16 "Werk verdwijnt niet maar verplaatst zich"

Dat is in zekere mate zo, maar ik denk dat er meer banen zullen verdwijnen dan dat er nieuwe bijkomen.
Het gaat vooral om de simpelere banen, die voor laaggeschoolde mensen. En dan niet op één vlak, maar zo'n beetje alle vlakken tegelijk. Als (bijna) alle laaggeschoolde banen (vrijwel) tegelijk verdwijnen, wat moeten al die nieuwe werkelozen dan gaan doen? Ze zijn laaggeschoold met een reden, dus omscholen naar programmeur of ander hooggeschoolde baan is voor de meeste niet de optie.
Ook hooggeschoolde werknemers zullen steeds meer hun baan verliezen door robots en computers. Denk aan accountants en boekhouders en bankiers (niet de top).
Autofabrieken draaien meer en meer op robots. Auto's kunnen al zelfstandig rijden. Daar gaan dus duizenden banen verloren in de transportbranche. Zelfvarende schepen komen eraan, dan gaan er weer veel banen weg.
Vroeger reden er 3 vuilinsmannen op één wagen, nu nog maar één. Twee banen weg dus, omdat de vuilniswagen nu zelf de container kan tillen en legen.
Ja dat is ontworpen door iemand, en gebouwd door een ander. Maar dat bouwen van zulke wagen gaat dus ook steeds meer automatisch en het ontwerpen hoeft maar één keer en moet je hoog opgeleid voor zijn. Een ex-vuilnisman kan dat niet.

Ik ben absoluut geen tegenstander van deze hele ontwikkeling, zelfs een voorstander. Want hoe minder mensen hoeven te werken, hoe meer tijd we hebben om onszelf te ontplooien en leuke dingen kunnen doen. Maar dan moet er wel iets komen (geld via loonbelasting voor robots bijvoorbeeld) om al die thuiszitters te voorzien van geld.

1
21 xtremy

@8 die zijn overbodig dus question

0
22 Eastwood

@21 en daar maakt u een behoorlijke fout.

Mensen ontwikkelen zich en worden steeds slimmer, naast dat elke ouder z'n kind op het hoogst mogelijke niveau wil zetten, enerzijds logisch je kind word ouder als accountant dan als stratenmaker.
Hoewel sommige mensen doorslaan hier in is tevens de verhouding zoek.
Vroeger had je zeg maar een 50-50 verhouding waar het nu een 90-10 verhouding is geworden.
Nu zijn we een bureaucratisch land geworden met veel en soms overbodige hoge functies maar er komt ook erg veel hoge instroom, zoek maar eens naar aantal werkeloze studenten.
Het aantal met een hoge opleiding is zo groot dat het niet eens een baangarantie meer is, wil je dat blijven uitbouwen dan zie je zoals vaak gebeurd saneringen op de vloer en nog goedkopere krachten.
Willen we immers concurreren tegen goedkopere landen en de aangemeten standaard qua veiligheid enz blijven hanteren dan moeten we ergens goedkoper worden.
Daarin zijn we zo doorgeslagen dat de bovenlaag teveel uitgebouwd zijn en de vloer zo dun is door saneringen dat het niet meer werkt.
De kwaliteit holt achteruit en in tegenstelling tot wat velen denken zijn sommige processen niet te automatiseren en blijft traditioneel vakmanschap vereist.
Jaren terug zei ik al een goed volleerd bijvoorbeeld timmerman word meer bijzonder dan een zoveelste manager.
Dat gaat uitkomen let maar op.
Vakmanschap kun je proberen theoretisch in te vullen maar praktisch lukt dat niet.

Word een groot gebrek.
Kijk alleen al eens hoe we momenteel de vakmensen zoet houden omdat er een groot deel weggesaneerd is en niet meer terug komt.
De spoeling word dun en je kunt het proberen op te vullen met goedkope Polen das particulier leuk, maar in groot formaat blijkt hun afwijkende kennis vaak tot grote en soms zelf constructief falen te leiden.

Dat probleem word enkel groter ondanks meer robots.

0
23 Eastwood

@21 een bekend verhaal maar wel toepasbaar

De mier kwam alle dagen te vroeg op het werk en begon onmiddellijk te werken; zij was productief en zeer tevreden. Haar baas, een leeuw, was verbaasd dat de mier werkte zonder toezicht. Hij dacht: als zij zoveel presteert zonder supervisie, zou ze dan niet nog meer presteren onder permanent toezicht?

Hij wierf een kakkerlak die een grote ondervinding had in het superviseren en die prachtige rapporten kon opstellen. De eerste maatregel die de kakkerlak nam was een prikklok plaatsen om het komen en gaan van de mier te registreren. Vervolgens had de kakkerlak een secretaresse nodig en een spin om het archief te beheren en de telefoongesprekken te controleren.

De leeuw was zeer tevreden over de rapporten van de kakkerlak en vroeg hem bovendien de productie in een grafiek te zetten. Het is toen dat de kakkerlak een computer en een laserprinter aanschafte en een vlieg aanwierf om de informatica te beheren.

De mier, kortgeleden nog productief en stralend, werd wanhopig van die berg papier en van al die vergaderingen die haar tijd opslorpten!

De leeuw vond dat het tijd werd om op de werkplaats van de mier een sectorverantwoordelijke aan te stellen. Deze post werd toevertrouwd aan een krekel die, om te beginnen, een ergonomische stoel aankocht voor zijn kantoor en vast tapijt liet plaatsen. Deze nieuwe verantwoordelijke had ook een computer nodig en een assistente.

Op dit ogenblik kon de mier er niet meer om lachen en zij maakte zich iedere dag kwader en kwader. Het is toen dat de krekel zijn baas, de leeuw, er van overtuigde dat een studie van de werksfeer absoluut noodzakelijk werd. Na de werklasten te hebben bestudeerd stelde de leeuw vast dat de dienst waar de mier werkte niet meer zo productief was als vroeger. Hij wierf een uil aan, die bekend stond als een vermaard en eersteklas raadgever, om een audit te doen en een oplossing voor te stellen. De uil liep drie maanden rond in de kantoren en stelde een enorm dik rapport op met als besluit: er is te veel personeel in deze onderneming.

En raad eens wie de leeuw het eerst ontsloeg?

De mier natuurlijk want: "Zij gaf blijk van een tekort aan motivatie en had een houding die tot conflicten leidde."

0
24 Eastwood

@20 Veel van wat jij opnoemt zal op den duur achterhaald zijn, huizen zullen steeds slimmer zijn en meer technische snufjes hebben. Ook zullen er materialen gebruikt gaan worden die vuil afstotend zullen zijn, de conventionele ramen (als die er in de nabije toekomst nog zijn) zullen niet meer vuil worden etc, waarschijnlijk zullen deuren zoals wij die nu kennen niet eens meer bestaan maar zijn het holografische projecties etc.
Zelfs wat wij nu bedenken wat in de nabije toekomst mogelijk zal zijn komt zeer waarschijnlijk niet eens in de buurt van wat er echt mogelijk zal worden.
De techniek/wetenschap overstijgt vaak de SF van de dag.

Je moet toch eens wat ruimer denken als het gaat om wat er in de toekomst allemaal mogelijk zou kunnen zijn.

2
25 JohnZero

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

3 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Porn Violet MyersSexvideo MomSxp PornRate My VagainaKannada Actor Ramya Sex VideosHentai ShowDeflowerHitomi Big BoobsKira Perez FacialBbc In White WifeUpkirt No PantiesTheislandgirlShakeela Nude VideosSwathi Naidu Hot Sex VideosPornstars ListedReddit Biggest TitsDopaminegirl森日向子Stepmom Porn BrazzersSexgirl With AnimalMature AsianpussyEbony Twitter PornAgentredhirlPor Hu BParty Girl Sex VideoRule34 Paheal.netThreesomesexMary Beth Haglin NudeBdsmstreackAsaincamsSierra Skye NudeMegan Thee StallionnakedMassage M4mLandan XnxxBig Cock Porn PicsSaas SexOld Man Girl PornPorn Time StopKerry Washington NakedSıs PornFamily Xxx HdMother Son Full Sex MovieHuge Titties BounceSister And Brother Porn VideoRealty Porn ShowAdult Movies Online FreeXxx Video CarttonDbz P O R NSophia Vay PornKaamuuHindi Bf StoryPorno BaguettePorn Family TherpayXxx Chat OnlineTexasthiccDad Taboo PornRedgifaNoodlemgazineStrypchatCam Sexo BrasilSerge3dxBd Porno GratuiteShemele Porn VideoLive SwxSexy Girls XnxVenus AfroditaElsa Jean BlowjobSwallowing CompilationFetlife.Cuckold Captio.sPorndvdGayporn SpankFat AssfuckingNoureen Dewulf NudeRias Gremory PornBoobes KissElla Knox Sex VideosSex Video Kajal Agarwalسکس دنیNicole Doshi FeetLana Rain LeaksMommasterbatingHd Free PornNous Lib.comHairy Teen PussyReaction To Big CocksTwinks Suck CocksSex Video TorrentBig Cock MoviesThroat GaggersTitty PicturesTeensexmovsCzech CouplePadosi Bhabhi Ki ChudaiXoey Li IafdOksanafedorovaGay Porno VideosEsperanza GomesDeep Throat Blowjob'sAnimal Crossing Ankha PornXxx SubAsyali PornocularVídeos Pornô Só De MulheresAnimi XnxxCollege CreampieAunty Boobs XxxAcacia MakaylaGirthmaster PornExtremepornoErotical PornFilme Pornô Caseiro BrasileiroNude Black ModelsIndian Sex OnlyJennifer White FeetMillie Bobby Brown ButtYou Have To Cum Fast Molly LittleDaddy LongneckXxx Hollywood Hindi MovieCissy MoranSexual ScatSoccer MompornKt Lordahl NudeRani Mukherjee BfNude Pics LatinaGrandes Penes NegrosHimuwari PornVr StripXhamsperEscort FrancaiseGay Amador TwitterFootjob GifsDesi College Girl Xxx VideoBriana Beach PornCross Days HentaiFat Aunty X VideoTelugu Best Sex StoriesMirzapur All Hot ScenesIndian Porn MmsSophie Mudd BoobsBig Tits DownloadAbby Opel SexMom And Soj PornJoslyn Jane OnlyfansTeens Legal PornEscort SCam Girls FinderPaigevanzant Onlyfans LeakDurtyrouletteSpankibg StoriesSarada Naked