Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Arnold Karskens

16-11-2020 12:59

Arnold Karskens van Ongehoord Nederland. Screenshot Youtube.

Beste Arnold,

Als de tellers kloppen (en waarom zouden jullie liegen?) is Omroep Zwart jouw Ongehoord Nederland dit weekend voorbij gegaan qua ledental.

As we speak zouden 43.102 Nederlanders 10,00 euro hebben overgemaakt aan de omroep van Akwasi en 41.385 Nederlanders 5,72 euro aan jouw Omroep. Hun teller begon halverwege september te tellen, die van jullie al in januari.

Daarmee zijn Omroep Zwart en Ongehoord Nederland van de veertien kandidaat-omroepen die in september bekend waren de enige twee die een serieuze kans maken om op 31 december 50.000 leden (plus een veiligheidsmarge van een paar duizend extra) te halen.

Omroep Zwart gaat dat dankzij de huidige tellersnelheid en de gegarandeerde steun van mainstream media en BLM- en KOZP-activisten zeker halen.

Ik vraag me af of jij net zo zeker van je zaak bent en kunt zijn als je collega-omroepdirecteur Akwasi.

Jij hebt bepaald niet de steun van mainstream media. De meesten kunnen jouw bloed wel drinken. En zogenaamde ‘rechtse’ omroepen zijn je directe concurrent in de strijd om de euro (PowNed) of zijn zonder dat de NPO het maar hoeft te vragen bereid je in ruil voor nog een extra beetje zendtijd volledig dood te zwijgen (WNL).

Sint 2020

 

Verder heb je qua activisten het tij niet mee. Waar die BLM’ers en KOZP’ers het zuigen en provoceren tot kunst hebben verheven, zijn de actievoeders die met Ongehoord Nederland geassocieerd worden verbaal, intellectueel en strategisch wat minder begaafd. Zij uiten hun woede en onmacht door ordinair te schelden, zij tonen niet zelden een racistisch gezicht, zij vallen mensen lastig in hun privé-domein, zij vallen hun ‘tegenstanders’ op straat aan en zij zijn zo ongelooflijk stóm dat ze nog denken dat ze iets bereiken ook. En dan vergeet ik nog de allerergsten.

Theo van Gogh schreef het vaak en ik zeg het hem welgemeend na: met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

En dan heb ik het maar niet over de fouten die jullie zelf maakten. Die valse start vorig jaar, toen je 50.000 leden hád, maar even vergeten was dat de peildatum nog niet officieel was vastgesteld (en die een jaar werd opgeschoven)… Die ‘filosofische opmerkingen’ over pedoseksuelen en Holocaust-ontkenners van Haye van der Heijden en je stilte de dagen daarna… Dat interview van Ybeltje Berckmoes met Pim Fortuyn

Ik weet ook wel dat het in het niet valt bij de smetten op het blazoen van je Omroep Zwart-collega Akwasi. Die Zwarte Piet wil laten vermoorden… Die 500 euro op het hoofd van Sinterklaas zet… Die het prima vindt als er auto’s op de ouders en kinderen bij Sinterklaas-intochten inrijden… Die zijn kinderen zou trainen, zodat ze Sinterklaas konden liquideren…

Maar het gaat niet om feiten alleen.

Het gaat om beeldvorming.

Het beeld is nu dat Omroep Zwart erop en erover ging.

En dat kan natuurlijk niet.

Gezondheid

 

Want jouw intenties deugen, vind ik, meer dan die van Akwasi.

Het komt helaas alleen af en toe rot je strot uit en je hebt meterslange tenen.

Maar ik gun jou op 31 december die 50.000-plus leden. Daarom ben ik twee weken geleden zelf ook lid geworden. Sympathy vote.

Ik heb geen enkele behoefte aan een nieuwe subsidieomroep met twee uurtjes televisiezendtijd per week nu er internet is, maar ik steun je initiatief wél.

En ik wil nog één ding kwijt.

Het is een botte schande dat al die mensen die het hele jaar vanachter hun toetsenbord zitten te kankeren op het kabinet én op de Publieke Omroep te bedonderd zijn om de poeplap te trekken en 5,72 euro uit te geven aan een lidmaatschap van jouw omroep.

Put your money where your mouth is.

Als ze écht geen geld hebben, snap ik het.

Maar als ze het wel hebben en ze willen het niet uitgeven aan jouw ultieme middelvinger richting de Staatsomroepen, dan moeten ze misschien ook maar eens stoppen met zeiken ook. Of met die kansloze acties op straat.

Succes de laatste weken!

JanD

PS. Een cadeautje waarmee je zelfs Joost Niemöller aan het lachen krijgt.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)