Translate

zondag 15 november 2020

De eenzaamste olifant ter wereld 'Kavaan' 35 jaar aan een ketting in zoo Pakistan gaat op transport van 4,157km naar Cambodia Wildlife Sanctuary

De eenzaamste olifant ter wereld...

Hij heet Kaavan, en leeft al 35 jaar in Islamabad Zoo in Pakistan. Moederziel alleen, zijn partner overleed in 2012. Kaavan heeft nauwelijks ruimte en staat soms wel 15 uur per dag aan de ketting. Hij heeft flink overgewicht; er wordt 1 x per dag een berg suikerriet neergelegd die hij uit verveling in één keer opeet.



Door zijn overgewicht zijn z’n knieën versleten en heeft hij  kans op infecties aan de poten doordat hij zijn nagels breekt op de slechte ondergrond. Kaavan heeft niet alleen fysieke maar ook gedragsproblemen. Zo  wiegt hij steeds heen en weer met zijn hoofd, uit pure verveling. Kortom, hij  kwijnt weg.

Maar dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom kwam ons reddingsteam in actie en zijn zij momenteel in Pakistan om de reddingsactie voor te bereiden.



Kaavan is medisch behandeld en wordt nu getraind om rustig te blijven voor het transport. Hij wordt ook gestimuleerd om te bewegen. Onze dierenarts Amir Khalil zingt zelfs liedjes van Frank Sinatra om het dier te kalmeren en een band op te bouwen.

We hebben al een nieuw thuis voor Kaavan: onze collega opvang Cambodia Wildlife Sanctuary. Daar kan hij straks met andere olifanten samenleven in een mooie, ruime omgeving en kan hij weer olifant zijn.  

Maar er is nog heel veel nodig voor letterlijk en figuurlijk ons zwaarste transport ooit: een ijzeren transport kist die we moeten bouwen, een speciaal vliegtuig voor de vlucht van 7 uur, medische hulp, een trainer, voer, verrijking, een tijdelijk verblijf waar hij langzaam aan zijn soortgenoten kan wennen. Het wordt een race tegen de klok want we willen Kaavan nog dit jaar redden.

Help jij alsjeblieft mee om de eenzaamste olifant ter wereld naar zijn nieuwe thuis te brengen?

https://secure.vier-voeters.nl/olifant-kaavan?_ga=2.144340220.817794019.1605355624-1471058324.1583220355

Page image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten