Ads Top

Nieuw busstation bij NS-station Roermond gereed

Het busstation bij NS-station Roermond is volledig vernieuwd. De bus rijdt nu verdiept langs de verbrede perrons waardoor reizigers makkelijker in- en uitstappen. Doordat er meer perrons zijn dan voorheen kan iedereen bij een perron uitstappen; het busstation is hierdoor verkeersveiliger.

Het ontwerp, dat is geïnspireerd op de rivieren bij Roermond, is wijds opgezet en overzichtelijk, terwijl veel wintergroene bomen sfeer brengen. In een grote overdekte wachtruimte staat een display met informatie over tijden en perrons.

Alle bussen hebben een vast perron, om het eenvoudig te houden voor de reizigers. Uiteraard beschikt het station over alle voorzieningen zodat iedereen (ook mensen met een handicap) van het busstation gebruik kan maken. Voor blinde en slechtziende reizigers zijn er niet alleen de gebruikelijke voorzieningen, maar is ook een uniek systeem naar Nederland gehaald. Wayfinding, een app die al jaren in New York en Barcelona draait, navigeert mensen blindelings naar de juiste plek. De inzet van dit systeem in Roermond is uniek in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.