LIVE | Eerste cruise naar Cariben afgebroken, kwart van ouderen twijfelt over vaccinatie (ad.nl)


Het eerste cruiseschip dat het Caribisch gebied doorkruist sinds de uitbraak van het coronavirus is vroegtijdig teruggekeerd naar Barbados omdat een aantal passagiers positief getest heeft op Covid-19. En hoewel een meerderheid van de ouderen (65,5 procent) zich direct wil laten vaccineren zodra een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is, bestaat er ook veel twijfel. Ruim een kwart (27,2 procent) van de ouderen geeft aan zich niet direct te laten vaccineren. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier de ontwikkelingen van de afgelopen dagen terug. ...

door Havermout in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 5
  • 521x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De ouderen willen dit en de ouderen willen dat. We zitten wederom met z'n allen in wat heet een gedeeltelijke lockdown om de kwetsdaren en ouderen te beschermen, daar hebben we niets aan te willen dat is gewoon zo en loop je uit de pas dan krijg je een boete.

Nu gloort er eindelijk licht aan de horizon middels het beschikbaar komen van een vaccin en dan is zelfs onder de hoogbejaarden een kwart nog niet niet bereid om een vaccinatie te nemen.
Ik denk dat er meer mensen zijn die denken zoals ik en stellen dat als er een vaccin is dat we niet in het "nieuwe normaal" blijven hangen omdat er te weinig kwetsbaren en ouderen zijn die een vaccin hebben genomen.

Iedereen mag over zijn eigen lichaam beslissen en ik vind het volstrekt acceptabel dat jongeren terughoudend zijn om een vaccinatie te nemen, ze lopen nauwelijks risico door COVID maar hebben voldoende jaren voor zich om een serieus risico te lopen op bijwerkingen op de lange termijn. Voor ouderen is de situatie precies andersom dus als je dan nog niet bereid bent om een vaccinatie te nemen en enige solidariteit de andere kant op te tonen dan moet je ook niet zeuren als we de maatschappij weer opengooien.

13
1 Winterpret

@1 : Deze oudere twijfelt ook! Ik heb net een griepprik gehad en een prik tegen pneumokokken. Verder slik ik dagelijks 6 medicijnen.

Wat kan dat betekenen voor een anti-corona injectie?

2
2 Wimar

@2 : Dat mag, maar verwacht niet dat anderen dan blijven twijfelen om de maatschappij open te gooien.

10
3 Winterpret

@1 Als jij die prik haalt ben je toch beschermt, en dan wil je dat anderen dat ook maar moeten doen.
Zo werkt dat niet.

3
4 Sarcoff

@2
[Wat kan dat betekenen voor een anti-corona injectie?]

M.i. niets, maar bespreek deze zorgen zo snel mogelijk met jouw huisarts en/of behandelend arts in het ZH. Alleen dan kan je een weloverwogen beslissing nemen en niet eerder.

3
5 Wilmama

Niet alleen ouderen twijfelen, ook jongeren ! Niemand weet wat de gevolgen van deze vaccinatie zijn op uw langere termijn gezondheid. Denkt u nog even aan softenon en de misvormde baby's die dat opleverde. Ik kan niet geloven dat er binnen 12 maanden ineens een veilig vaccin is, terwijl er normaliter 10 jaar over gedaan wordt. Wie liegt er dan ????

4
6 Een hardwerkende ZZPer

@6
[Ik kan niet geloven dat er binnen 12 maanden ineens een veilig vaccin is, terwijl er normaliter 10 jaar over gedaan wordt. Wie liegt er dan ????]

Je ziet beren op je weg. Er wordt nergens over gelogen:
https://doktermedia.nl/reviews/coronavirus/enorme-doorbraak-farmaceut-pfizer-coronavaccin-voor-90-procent-effectief-en-veilig/

(**)Normaal gesproken duurt het overigens veel langer om een vaccin tegen een nieuwe ziekte te ontwikkelen, ook door de uitgebreide (bureaucratische) procedures rondom de start van zo’n onderzoek. Maar vanwege het grote belang van het ontwikkelen van een coronavaccin zetten ook organisaties zoals de Amerikaanse Federal Drug Administration en het Europees Medicijnagentschap (EMA) zich in *)om het ontwikkelen van een vaccin minder lang te laten duren. “Maar dat gaat op geen enkel moment ten koste van de kwaliteit”, **)stelde hoogleraar Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), enkele weken terug al. In een reactie op het bericht van Pfizer zegt het CBG: ..................(**)

*) https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/covid-19-vaccines-development-evaluation-approval-monitoring

**) https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2353434-vaccin-begin-2021-volgens-expert-vrij-realistisch-pfizer-zet-laatste-stappen.html

4
7 Wilmama

@1 : het gaat er niet om of ik wel of niet beschermd ben. Het gaat erom dat als de ouderen geen prik halen men wel eens zou kunnen besluiten om dan maar in het "nieuwe normaal" te blijven hangen om de ouderen te blijven beschermen.

7
8 Winterpret

Iedereen met gezond verstand moet aan het vaccin twijfelen. Vooral op welke gronden dit gepushed wordt in de media en politiek die totaal niets met de realiteit te maken hebben.

5
9 solidsteel

@6 : Precies. Om die reden heb ik er alle begrip voor dat jongeren terughoudend zijn met een vaccinatie, maar 85-plus krijgt geen baby's meer en hoeft zich ook niet druk te maken of er over 10 jaar bijwerkingen zijn.

6
10 Winterpret

@9 Met wat u als realiteit ziet misschien niet. Met de echte realiteit daarentegen wel.

Ik ben een ISO-gecertificeerd zorgmijder, maar laat maar komen, die vaccinatie. Bij de eerste oproep spring ik op de fiets.

0
11 Smiling

@11 Gecondoleerd.

5
12 solidsteel

@12 Waarmee in vredesnaam?

0
13 Smiling

@11 Ben blij dat er zulke mensen als jij zijn dan hoef ik tenminste niet verplicht.

5
14 Rattocasi

Ze willen door middel van vaccinatie de bevolking inkrimpen.
Want waarom worden de ouderen dan niet eerder gevaccineerd daar zij de kwetsbaarste groep zijn?
Waarom beginnen ze bij de jongeren die het minst vatbaar zijn en het minste slachtoffer ervan worden?
De jongeren worden door middel van die vaccinatie onvruchtbaar gemaakt.
En denk nu niet dat dit onzin is daar het door Bill Gates en kornuiten ook in Afrika en India gebeurd is.
https://healthwatch.eu/nl/bill-gates-vaccins-moeten-wereldbevolking-uitdunnen/
Denk daar maar eens even over na Nieuwskoeriervolkje?

6
15 Eindpenthode

@14 Ja, fijn hè? Ik ben daarentegen weer niet blij met u, want hoe lager de vaccinatiegraad, des te langer zal het duren tot maatregelen versoepeld kunnen worden.

1
16 Smiling

@16 Jij wordt toch gevaccineerd waar ben je dan bang voor dat hij niet werkt?
Neem je die van mij er ook nog bij misschien werkt hij dan.

4
17 Rattocasi

@17 De vaccinatiegraad wordt niet hoger als ik twee keer word gevaccineerd.

0
18 Smiling

@15

Healthwatch is een alternatieve gezondheidswebsite.
zie hoax wijzer

1
19 Mies het zusje van Wim

@14 en @17
Egoisten!!

2
20 marnadi

@20 ik vind jou egoïstisch want voor jou angst wil je dat mensen zich aan jou regels houden.

5
21 Rattocasi

@7

"Maar vanwege het grote belang van het ontwikkelen van een coronavaccin zetten ook organisaties zoals de Amerikaanse Federal Drug Administration en het Europees Medicijnagentschap (EMA) zich in *)om het ontwikkelen van een vaccin minder lang te laten duren. “Maar dat gaat op geen enkel moment ten koste van de kwaliteit”, **


Zo BAM. Die knallen we er gewoon even uit!

We produceren onder tijdsdruk een nieuw vaccin, maar dat gaat op geen enkel moment ten koste van de kwaliteit. HOPPA. Zonder enige onderbouwing. Waar je jezelf altijd zo voor op je Google-borst slaat.

2
22 Mac Benac

@22
Hoezo zonder enige onderbouwing?! De toegevoegde links in @7 'per ongeluk' over het hoofd gezien of wat?!

Wat de site betreft: https://doktermedia.nl/auteurs/
De reviews van Dokter Media worden grotendeels geschreven door mensen met een medische achtergrond. Zo bestaat de redactie zelf uit twee artsen en schrijven artsen in opleiding tot huisarts reviews vanuit een samenwerking met verschillende huisartsopleidingen.

2
23 Wilmama

@23 Zonder enige onderbouwing ja. Terwijl je toch tijd genoeg hebt om je eens in zaken te verdiepen?

2
24 Mac Benac

@8 : Onzin. Alle maatregelen, de hele corona-paniek, zijn erop gericht geweest om
a) zoveel mogelijk ouderen onbewijsbaar te rooien en
b) iedereen dat vaccin op te dwingen.

Die ouderen gaan echt niet wegkomen met weigeren. Ze hebben sowieso niks over zichzelf te zeggen, ze mogen zomaar zonder vorm van proces in eenzame opsluiting worden gezet en zodanig verwaarloosd dat ze eraan sterven, het stempeltje "Corona" is de mantel der liefde, die alles bedekt.

3
25 Wendel

@24
Dat jij een betrouwbare site van integere deskundigen niet op waarde weet te schatten, ligt niet aan mij, maar aan jouw eigen onvermogen.

2
26 Wilmama

@25

Wat is dit nu weer voor een idioterie "ouderen rooien" waar haal je dat vandaan ???

Denk je dat ouderen niet zelf kunnen beslissen, en buiten dat, er is GEEN
vaccinatieplicht.
Het is niet de eerste keer en zeker niet de laatste, dat jij hier allerlei zelf verzonnen complottheorieën plaatst.

1
27 Mies het zusje van Wim

@26 Oh, dus het ligt aan jouw onvermogen?

2
28 Mac Benac

De bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen en testen van het vaccin, Pfizer en BioNTech, gaan de proefpersonen tot maar liefst twéé jaar(!) na het ontvangen van de tweede dosis in de gaten houden.
ZIE: https://www.newscientist.nl/nieuws/het-pfizer-vaccin-is-dit-de-doorbraak-waar-we-op-hoopten/

Blijkbaar is dat géén belemmering, om de gewone bevolking ondertussen in te enten met het coronavaccin. Zij kunnen/mogen zich immers al vanaf januari 2021 laten vaccineren.

In het hierboven genoemde artikel staat o.a. ook nog: "Verder speelt mee dat de resultaten in een persbericht zijn bekendgemaakt, en niet in een wetenschappelijk publicatie".
En... "Tot slot weten we in deze fase nog niet hoe lang het vaccin bescherming biedt tegen het virus".

2
29 Scorpio

Aanvulling op @29
Ook dit is nog een interessant fragment uit het artikel: "Vaccins vereisen ook na toestemming nog zorgvuldige evaluatie. Dat proces wordt vaak aangeduid als fase IV-onderzoek. Soms zijn er ongunstige reacties die te zeldzaam zijn om in klinische trials te worden opgepikt, maar wél dermate ernstig dat ze het vaccin ongeschikt maken voor wijdverbreid gebruik, zegt Hodgson.
Volgens haar kan het maanden of zelfs jaren duren voordat sommige van die reacties worden waargenomen".

2
30 Scorpio

@15
Wat een grote onzin , jij hebt toch wel een grote fantasie hoor . Dat er in die landen geboortebeperkings programma,s zijn dat klopt , maar de mensen kunnen op vrijwillige basis meedoen , er is geen verplichting .

1
31 on the mountain top

@25
Wat praat jij poep zeg , je weet niet wat je zegt . Een bezoek aan de pschygiater zou geen kwaad kunnen .

0
32 on the mountain top

@29 en @30
Het is allemaal nóg teveel in een experimenteel stadium.
Nog steeds zijn niet alle bevolkingsgroepen getest en men weet óók nog géén resultaten bij patiënten met onderliggende ziektes zoals hartkwalen, interne ziektes, kanker e.d.
Vooralsnog is het plan in Nederland om het aan de meest kwetsbare groepen en ouderen als eerste te verstrekken.
Over wie heeft men het dan? Wie zijn die kwetsbaren en vanaf welke leeftijd ben je een oudere of jongere?
Een nog grotere vraag die gesteld moet worden: wie gaat die keuzes bepalen?
Kortom teveel vragen om nu al in een juichstemming te geraken.
Ik word hier tenminste nog niet blij van.
Er zijn nog teveel onzekerheden...

0
33 Dieke

@32 : Kijk even de spelling van moeilijke woorden na, voortaan, dan sta je niet zo voor gek. Met je pschygiater. En poep in je mond is toch echt voor je eigen rekening, wat een smerige fantasie heb jij! Waar je maar zin in hebt!

0
34 Wendel

@33 Precies, dit vaccin zou nog zeer lang en uitvoerig getest moeten worden, voordat men er massaal mensen mee gaat vaccineren!

0
35 Scorpio

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Truth In Media (@Truth_InMedia) on X

Zie https://www.ninefornews.nl/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is/...

zojuist geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Dit nieuws zal ongetwijfeld naar de onderste regionen van nieuwskoerier verdwijnen, het is namelijk ongewenst nieuws, en ongewenste waarheden sc...

15 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

@4Zie 1, ...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

@1 Ach, aangezien men toen in de stellige overtuiging verkeerde dat men vol voor kernenergie zou gaan, is dat niet zo opmerkelijk. ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@202 En wederom mispoes. Best wel grappig, dat je kennelijk niet kunt lezen/en/of begrijpen wat je zelf schrijft. Nou, voor de 2...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

1 uur geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

1 uur geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

2 uur geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

3 uur geleden geplaatst door eh

NK. App
Gang FuckTelugu Couple Sex VideosDiora Baird Nude OnlyfansXnxx Com DownlodeRileyreidHard PronHindi Real BfBrazzers Doctor SexRemu SuzumpriHypnosid PornVidéos Pornographiques FranceSexe Video Amatسكس مثيرةLiterotic ARubing My ClitDani DaniyaCsex VideoSexy Dp VideoGratis PornosLesbian BdsmIndian CollegepornHindi Porn Full VideoMalayalam Blue Film HdMolly Jane PornGrandma's Giving BlowjobsCrossdresser PeggingPlrnhubHentaireleaseBo Derek PlayboyGay Priest PornXxx 3gp ComBreastfeeding PronUncensoredjavTeacherpornKitt LaceyXxwwwNaked On Beach VideoAu Naturel ComicRuenue ComKnock Knock Nude SceneKamasutra PornTori Taylor XxxPorrno FotosPorn.cımXmovies4youScantrad HentaiQueensavagedollFingering In BathroomSex Sex DanceTeenmasturbation PornHannah Owo RedditSara Jay GangbangPorno Tik TokGpornTiffany TatumIamvicoryaBig Booty Ts PornXhamster.com/gaySchool Sex Video TamilMikel RuffinelliAunty Hot BfGravity Falls Pacifica PornThe Pirate BаyFree Best Porn TubesArknights HentaiPorn AuditionsYurizan Beltran'sLee_yoonaStreamimg PornVídeos Gratis PornográficosChristina SapphireBbw FacesiitingBbc JackoffMadalynn MarieDanzai EngineSnowbunny StephHannahmarieroyalLena Nersesian PornSex Vedi0Nikki FritzPorn Ashley AlbanIsabel EatsJapani Mum Sex MoviePron Video BhabhiManuels Fucking PovRide MandingoSpy Cam UrinalsPrivate DelighrsAsian Cam SexBonnie BowtieNxxnxxxBlow Job QuickieBeautiful Girl FuckJapan PublicsexZettai Junpaku Mahou ShoujoHorny MomsBlack Animated PornZzz Xx XToru Hagakure PornAmerican PronHot GrandmasAdrian Barbeau NudesAva Addams MilfLatina UpskirtMia Khalifa CompAraqueenbae Onlyfans LeaksBleachhentai GameJetm VideoPornografia Com VelhosXxx Sex NetFox SmoulderPleasure PornNeapli PornSexetzgExtreme GangbangHd Teen Porn MoviesXnxx Marathi MovieKhidki PornPurpleporn StarsBiggest Dick Porn肛交Free Porn PcsWardrobe Malfunctions CheerleadersAubrey Plaza Nude SceneSamar SinghAll Heroin Sex VideoGehana Vasisth XxxBbw Anal TeensPublic Sex HentaiDiaper Pee PornPooph AmazonLauren AlexisRae Lil Black VrUncensored BoobiesHairy CrampieLunaokko OnlyfansPron Hd FullKristy MackFf SexAnastasia Kvitko OnlyfansNaked African TribeSex Status VideoAsianmilfhubOut Of The Family ComWww Telugu Xnxx Videos ComSunny Leone Sexy Video DownloadThe Bodyxxx PornSex Video Hard SexTamilnadu Aunty XnxxDesiauntyfuck