De woningnood is een van de grootste problemen van nu. (twitter.com)


De woningnood is een van de grootste problemen van nu. De oorzaak: tien jaar massale immigratie onder Rutte. Kijk hier hoe kartellid Daniël Koerhuis(VVD) om de hete brij heendraait! ...

door smurf in Politiek  ·  43 Reacties

  • 15
  • 729x gelezen
Reageer met een Emoji
3
2
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Tijd om de grenzen dicht te gooien, weet wat je moet stemmen in 2021

4
1 mijnnaamwasalbezet

Nederland wordt echt niet groter door massamigratie. Dit is een bewust gecreëerd probleem.

7
2 Cody

Dit wordt toch vergeten tijdens de verkiezingen.
Zoals gewoonlijk.

Alvast een warm welkom voor Mark R met zijn 4de kabinet.
Nederland is nog niet genoeg naar de klote geholpen.

2
3 DWZ

@2
Klopt, en het kan ook nog wel eens zo zijn dat er bewust gebruikt is gemaakt van politici die niet uitblinken in realistisch inzicht in problemen.
Regeren is vooruitzien zeggen ze, maar dat kunnen we in zijn algemeenheid de politici van de afgelopen 20 jaren niet van beschuldigen.
En ook de lobbygroepen hebben hier hard aan meegewerkt
Het draait om geld, heel veel geld en verborgen macht.
En dat ben ik zat.

3
4 Marrie

Kortzichtig om alleen immigratie de schuld te geven.

Het aantal sociale huurwoningen van woningcorporaties nam sinds 2009 met 260.000 af, van 2,27 miljoen naar 2,01 miljoen in 2015, door verkoop en door ‘liberalisatie’. Terwijl het aantal mensen dat op zo’n woning is aangewezen in diezelfde periode met enkele honderdduizenden toenam. Dat heeft te maken met inkomensdaling (gemiddeld daalde het besteedbare inkomen van huishoudens met 6,6 procent sinds 2009), met de zorgpolitiek (langer zelfstandig thuis wonen, minder tehuizen en opvanghuizen voor ouderen, psychiatrisch patiënten, gehandicapten), met de komst van vluchtelingen, met de strengere huizenkoopregels en de vermindering van vaste arbeidscontracten (waardoor mensen met onzeker werk minder snel een hypotheek krijgen).

13
5 Doomsdayshaman

+ Speculatie op woningmarkt zwaar belasten. (teveel spelers nu, jagen de huren/koopprijzen op).
+ Heruitvinden van de sociale woningbouw.
(dwz weer echte SOCIALE woningbouw, heb het zelf niet nodig maar weet wel dat er enorme
behoefte aan is. Mensen met laag inkomen, hebben tegenwoordig de bankrekening al op 0
staan na huur/hypotheek en andere vaste lasten)

0
6 JustMe

Wordt ook de hoogste tijd dat onderverhuur, illegale verhuur, Airbnb, etc van sociale woningen worden aangepakt. Nu houdt de privacy wetgeving koppelingen tussen de verschillende overheidsbestanden tegen. Nu mag men alleen op heterdaad vastgesteld onterecht gebruik van een woning aanpakken.

1
7 ThWil

Nee hoor de woningnood is niet te groot. Het op grote schaal binnenhalen van ( criminele) moslims en Afrikanen is veel en veel te groot. Nederland is al het dichtsbebouwde land. Stoppen met die onzin. Waarom zijn die criminelen er nog niet uitgegooid? Waarom halen we criminelen die uit eigen land geflikkerd worden ( omdat ze crimineel of geestesziek zijn) zo enthousiast binnen. Zodat onze kleinkinderen straks geen kans hebben op een huis?

5
8 gaulette

@1 De meeste immigranten zijn arbeidsimmigranten uit vooral Europa, Rusland, de VS en India. Wij hebben te weinig aanwas en niet voldoende hoogopgeleiden in bepaalde richtingen. Hoe gaat u dat oplossen?

12
9 Myth63

@9 Voor de ontkenners:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/31/immigratie-in-eerste-helft-2019-toegenomen

De grafieken en cijfers uit deze link betreffen het migratiesaldo van het eerste halfjaar.

9
10 Myth63

@10 Weet u nog? In 1980, de rellen in Amsterdam..... "Geen Woning, Geen Kroning"...
We zijn nu dik 40 jaar (!!!!) verder en nog geen ene moer opgeschoten.
Er zijn in deze tussentijd wel vele honderdduizenden vreemdelingen binnengehaald die hier zijn komen wonen....

0
11 LoydMorris

Word de hoogste tijd dat ze allemaal terug gaan naar der eigen land.
Ze waren hier tijdelijk.
Nu terug land gaan opbouwen.
Zijn wij hier meteen van woningnood af.

0
12 annie

@5 en die 750000 mensen die Rutte heeft laten binnen wandelen hebben die volgens u geen huis nodig? Volgens mij hebben we niet zoveel bruggen om onder slapen.

2
13 PFL

@13 het is en en.

6
14 Doomsdayshaman

@13 Triest beleid is er gevoerd.

0
15 smurf

Wat is de probleem. Ik snap niet. Ik heb gewoon woning gekregen.




..

7
16 Bennie Gek

@14 dus zonder die 750000 gelukszoekers zou er minder woningnood zijn. Of ziet u dat nog steeds niet? Hoe minder gelukszoekers we toelaten des te kleiner het tekort aan woningen.

3
17 PFL

@17 Links loopt weer te minnen.

3
18 smurf

Woningnood is er al decennia en is voor een aantal een verdienmodel en zal dus niet verdwijnen

1
19 elpablo

@19 Ben bang dat je gelijk hebt, zonde is wel dat al dat geld wat naar de woninghuur/hypotheek gaat aan de rest van de economie wordt onttrokken. Dus eigenlijk doet het het land (en z'n inwoners) 2x pijn.

0
20 JustMe

"De woningnood is een van de grootste problemen van nu"

Nee hoor. Gewoon die gelukszoekers het land uitflikkeren. Hebben we weer huizen zat voor onze jeugd! Stem PVV.

2
21 SergioLeone

-
Er is geen woningnood, eerder is er sprake van een groot woningoverschot. De SCHIJNBARE WONINGNOOD wordt veroorzaakt door jarenlang veel te grote instroom van vreemdelingen en neoliberaal wanbeleid, privatisering huurmarkt, etc.
-
Vooral de woningmarkt is een sprekend symptoom van het groteske falen van de kabinetten Rutte. Andere sprekende voorbeelden van dit falen van de kabinetten Rutte zijn de wantoestanden in de zorg, de politie, de departementen, etc.
/-
-

1
22 MrCally1

De woningnood is er al sinds 1945.

6
23 Tussenderegels

Niet lullig bedoeld, maar veel van de sociale huur wordt ook bagger verdeeld.

2 vrienden van mij die nog nooit gewerkt hebben kregen afgelopen jaar een huis, 70+ m2 voor 1 persoon (beide 4 kamer woningen), na aftrek van de toeslagen betalen zij zo'n E 270/maand.

Ik wilde begin dit jaar verhuizen en had mijn oog op een huis in Madestein, 16 hoog met mooi uitzicht, voor mij kost dat dan E 1140,- kaal.

Een vriendin van mij (in de wajong) staat nu 4e voor de 20e verdieping van diezelfde flat (penthouse), zelfde type woning...... maar voor haar: E 568,- en dan de toeslagen er nog af.

Een verschil van E 850 aan kale huur, Ik wordt een beetje moe van al die nivellering.

2
24 lost

Tot aan de verkiezingen zal dit onderwerp besproken worden door de politiek maar zodra het stemmen voorbij is hoor je er niemand meer over en zul je nog steeds jaren lang op een wachtlijst staan en krijg je te horen dat je je bek moet houden als je de link legt tussen jaren wachten en nieuwkomers die voorgaan. Als je denkt dat dat het dan wel is komen milieu partijen roet in het eten gooien en nieuwbouw uitstellen wegens co2 uitstoot of andere onzin.

1
25 Voorzittershamer

@11 De woningnood is nooit weggeweest, maar een immigratiestop is vrijwel onuitvoerbaar omdat het niet mag of de economie schaadt.
Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat die immigranten bijvoorbeeld uw huis bouwen (Polen) of uw internet beheren (Indiërs).
De arbeidsimmigranten, minimaal 60.000, vormen meer dan tweederde van het migratiesaldo.
Hoe wilt u die mensen tegenhouden en wie neemt hun werk over?

5
26 Myth63

@5 +++++++

FvD en PVV stemmen steevast tegen sociale woningbouw met de motivatie dat die woningen alleen voor gelukszoekende asielzoekers bestemd zouden zijn. Steeds meer oudere weduwnaars en weduwen maar ook gescheiden partners krijgen daardoor geen huurwoning. Het gros van de immigratie (90%) bestaat uit arbeidsmigratie en die immigranten nemen het goedkopere deel van de geliberaliseerde huurwoningen in beslag. Want het zijn natuurlijk geen raketgeleerden die uit bijv. polen hierheen komen maar lagere lonenarbeiders die goedkoop moeten wonen.

Het tekort op de woningmarkt wordt dus veroorzaakt door:
- door rechtse partijen geblokkeerde nieuwbouw van betaalbare en sociale woningen
- afbraak van de sociale huurwoningenvoorraad sinds 2001
- arbeidsimmigratie van 500.000 oostblokkers sinds 2006

En dan spelen sommigen, asielzoekers, 'de zwarte piet toe'.
Maar met onderbouwing en cijfers komen ze niet.

5
27 Hollander1967

Wat een belachelijk statement. Woningnood ontstaat als je tienduizenden statushouders binnen haalt en je eigen bevolking niet wil helpen voordat die economische bloedzuigers zijn afgehandeld.

Wanneer nemen de Nederlandse woningzoekenden eens actie en kraken elk pand dat door de overheid is gereserveerd voor de statushouders.

0
28 niet-alles-geloven

@27 Hollander1967,

Nieuwsbericht | 03-11-2020 | 11:00 Rijksoverheid:

"De verwachting is dat komend half jaar (januari tot en met juni 2021) 13.500 van deze vergunninghouders in een gemeente gehuisvest moeten worden. Hetzelfde aantal wordt verwacht voor het aansluitende halfjaar."

"Deze aantallen stellen gemeenten voor een enorme opgave, mede ook door het tekort aan woningen."

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/11/03/noodzaak-extra-opvangplekken-asielzoekers-en-huisvesting-vergunninghouders-steeds-urgenter

1
29 Bezorgde Europeaan

@29 Ja dus?

Natuurlijk zijn er problemen met de huisvesting van statushouders. Zoals het bericht vermeld, komt dat dus niet door de enorme aantallen statushouders maar door het tekort aan woningen.

Ik zag zojuist een bericht op FB voorbijkomen van een collega uit Zoetermeer dat er daar de afgelopen 2,5 jaar 109 van de 112 nieuwgebouwde sociale huurwoningen zijn vergeven aan statushouders. In totaal waren er door de woningcorporatie 2553 mensen gehuisvest waarvan 27% in sociale huurwoningen (tot 710 euro), 25% middenhuurwoningen (700-1100 euro) en 48% koopwoningen waarvan een klein deel 'dure huur'.

En wat schrijft een PVV dan:
08-11-2020, 13:26
PVV Zoetermeer; gaan echt bijna alle sociale huurwoningen naar statushouders?

"HOE ZIT HET MET HET VERDELEN VAN DE SOCIALE HUURWONINGEN IN ZOETERMEER?
Door Mark Kampers | In de regio Haaglanden is er een enorme vraag naar sociale huurwoningen. Vorig jaar stonden er bijna 65.000 wachtenden ingeschreven bij de woningcorporaties. Niet alleen de eigen bevolking heeft behoefte aan nieuwe woningen. Het Rijk verplicht gemeenten om ook asielzoekers met een verblijfsvergunning, statushouders, te huisvesten. In deze ronde moest er voor 10.000 statushouders een woning in ons land worden gevonden. Volgend jaar gaat het zelfs om 27.000 statushouders.

PVV-raadslid Jeremy Mooiman vroeg onlangs aan het stadsbestuur over de stand van zaken op de huurwoningmarkt en concludeert uit de antwoorden, “in de afgelopen 2,5 jaar zijn van de 112 nieuw gebouwde sociale huurwoningen er 109 naar statushouders gegaan. Als dat waar is dan is dat werkelijk schandalig en zeer onrechtvaardig richting Zoetermeerders die al langere tijd wachten op huisvesting. De gemiddelde wachttijd is dit jaar immers opgelopen tot wel 68 maanden!”

Volgens het stadsbestuur gaat het om 4,3% van de toewijzingen aan statushouders. “In de afgelopen 2,5 jaar zijn er in Zoetermeer in totaal 2553 sociale huurwoningen vergeven” zegt het college van burgemeester en wethouders in hun beantwoording.

Om het tekort aan woningen op te lossen wil de gemeente de komende tien tot vijftien jaar 10.000 woningen laten bouwen en onderzoekt ze de mogelijkheden om dat te verhogen naar 16.000 woningen. In het nieuwbouwproject is 27% goedkope huur, 25% midden huur en 48% koopwoningen en daarvan een beperkt percentage dure huur.

Mooiman wil graag snel meer kans op een huurwoning voor de eigen bevolking en vraagt het stadsbestuur om bij de minister aan te dringen fors minder statushouders naar Zoetermeer te laten verhuizen.
#zoetermeer #woningtekort www.zfmzoetermeer.nl"

De PVV schreeuwt moord en brand maar waar het natuurlijk echt om gaat, is dat er in 2,5 jaar blijkbaar maar 112 nieuwe sociale huurwoningen zijn gebouwd in zoetermeer terwijl de gegroeide vraag, afgezien van die van statushouders, al een veelvoud daarvan is. Er is dus overduidelijk veel te weinig sociale nieuwbouw gebouwd in zoetermeer. Ook als er 0 statushouders zouden moeten worden gehuisvest, heeft zoetermeer veel te weinig nieuwe sociale huurwoningen gebouwd voor haar 'eigen volk'.

3
30 Hollander1967

Ja, dat hebben D66 VVD CDA CU SGP Groen-Links PvdA DENK stemmers de al 10 jaar samen met het kabinet Rutte I II III voor gezorgd hebben en moeten nou niet klagen dat te zelf dat en de rest van de nederlandse burgers geen woningen meer toegewezen krijgen. Een als woningen vrij komt gaan te meten aan alle 750.000 migranten de in nederland verblijven waar te ook gratis inrichting krijgen geen huur gas water licht Gemeentebelastingen of zorgverzekeringen hoven te betalen wat ons elk jaar 17 tot 20 miljard kost
Stem 17 maart 2021 PVV of FvD.

1
31 Gunther

Dan praten ze alleen nog maar over de woningnood voor de gelukzoekers. Over de woningnood van de autochtonen wordt niet eens gesproken.

1
32 Ik_heb_een_eigen_mening

@31 Van de 2553 sociale huurwoningen zijn er 109 naar statushouders gegaan. 95,7% is dus niet naar statushouders gegaan volgens het artikel dat ik aanhaal @29 .

Het echte probleem is dus dat er maar 112 sociale huurwoningen zijn gebouwd in zoetermeer en dat de stoelendans dus niet is opgeheven met meer woningen. De PVV en de FvD zijn degenen die juist die sociale nieuwbouw tegenhouden met dezelfde leugens die jij hier aanhaalt.

Hierbij aangetoond.

1
33 Hollander1967

@31 ..... artikel @30

1
34 Hollander1967

Inderdaad. Dat komt hoofdzakelijk door dat gespuis wat hier binnenkomt en een ingerichte woning krijgt.
Dat is het probleem.

1
35 Bram brabant

Ze willen richting een groot conglomeraat in NL.

www.tristatecity.nl

(visie vno-ncw)

0
36 Marauder

Ach maar 10 jaar wanbeleid op de woning markt!
Sociale woningen verkocht aan buitenlandse investeerders!
voorrang beleid voor migranten
belachelijke huur verhogingen!
Jongeren die al tientallen jaren op wacht lijsten staan!
En als ze aan de beurt komen zijn de huren onbetaalbaar!

0
37 Zie Hier

@37 U vergeet 'te weinig nieuwbouw'. Dat is de voornaamste reden, dunkt mij.

2
38 Hollander1967

@24 ; Wat een kulverhaal. Die vriendin van je krijgt geen cent subsidie voor diezelfde huurwoning die jij op het oog hebt. Het enige wat zou kunnen is dat jij een koopwoning op het oog hebt die door een huizenmelker wordt verhuurd. Particuliere huur dan voor jou en sociale woningbouw voor haar.

Hier krijg ik ook maandelijks foldertjes in mijn brievenbus van huisjesmelkers die mijn huis willen kopen. Ik weet wat ze doen op de private huurmarkt want er zijn er al een paar aan dat soort zakkenvullers verkocht €1250,- de maand. Kaal.

1
39 Mariska3

@39 Ik heb nergens gezegd dat ik ook in sociale huur zit, ik zit inderdaad vanwege mijn inkomen verplicht in de particuliere sector.

De sociale huurwoningen zijn verplicht afgestaan aan de gemeente destijds aangezien ze geen andere woningen kunnen maken (dus van elke nieuwbouw flat worden er een aantal woningen als sociale huurwoningen verhuurd).

Dus ik krijg vanwege mijn inkomen en daarbij afgedwongen minimum huur geen enkele huursubsidie, zij (alle 3) de volledige, waardoor het verschil in netto huur dus zo'n 850 euro wordt voor 'dezelfde' (lees: vergelijkbare binnen hetzelfde gebouw) woning.

Mijn punt was qua oneerlijkheid over de verdeling: 3x een 70+ m2 4 kamer woning, voor alleenstaande mensen van rond de 35 die nog nooit gewerkt hebben.

Daar hadden ook 3 gezinnen in kunnen zitten.

1
40 lost

@39 overigens ook niet via een huisjesmelker.... gewoon de huidige prijzen van vestia en staedion, al zijn bijna alle verhuurders ongeveer van dezelfde prijs.

Onder de 1000/maand zit je in een erg kleine woning, of in een wijk waar je niet dood gevonden wilt worden.

0
41 lost

@40 ik bedoelde natuurlijk dat ik verplicht in de "vrije sector" zit, dat is niet per definitie particulier.

0
42 lost

@40 ; Dat is dan wel een aparte situatie. Een gemeente die sociale huurwoningen verhuurt?

Woningbouwverenigingen zijn destijds opgericht OM sociale huurwoningen te verhuren. Alleen zijn daar de graaiers en zakkenvullers ook binnengedrongen. Bij nieuwbouw bouwen zij nu dus ook woningen in de vrije sector want die leveren hen meer op. Zij mogen maximaal 20% van hun huurwoningen verhuren in de vrije sector en dat doen de meesten dus ook. Dat gaat ten kostte van de sociale huurwoningen en niet andersom zoals jij claimt.

Vestia en Staedion zijn gewoon woningbouwverenigingen die dus zijn opgericht voor de sociale huurbouw en dat nog steeds (verplicht) als hun hoofdtaak hebben.

1
43 Mariska3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

10 minuten geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

22 minuten geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

26 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

30 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

32 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

34 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

38 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

44 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@57 Ja kan. Veel mensen zijn ook gewoon gek. Wat gek ook mag zijn? Ik dacht vroeger dat alles te maken had met een gebrek aan info. Maar ik zie ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Xnxi VideoJapanese Porn OBlackonblackcrime PornLeakzoneWww.galore Tube.comDirt YrouletteNude Scenes In The MoviesBlod PornFtree Gay PornMartina VismaraEbony Riding PornTiny Boobs PornOld Man And Old Woman SexIndian Gf Sex Mmsفیلم سکس حیوانIndian Hairy PornBlack Man Sex MovieVideos Gratis Pornos CaserosSex Desi SexBig Boobs Bouncing NakedShe Seduced Me PornhubAltyazılı.pornoSex Video AlbumLangto BoudiNude Desi Girl VideoMom Lesbian PornYoung Forced PornHungry AfKatue CummingsAnais La BruneMompussy PicsHuge Tits XxxPrivate Society XxxLesbian Porn ComicsDreammovies.ccomOnlyfans é SeguroMinecraft JennypornVirgen PornHindi Voice SexTarzan Jane Porn MovieTiktok PotnX Vidios PornHorney Lilly ComGirls For SexSex Videos XxnxxNude QnimeManga Hentai Pt BrMysticbeeingDehati Sex MmsZozo Sex ChatMallu HoneymoonDaughter Farther Pornسكس عربي المصريMmf For WifeBusta Rhymes Touch ItXhamster FamilyD Xxx VideoKannada Sex Video BfIndian Sexy BabyLicked My ClitAaron F BrinkVennesa Blue PornFreechat NowBrazzers XxxBig Old TittyWander Woman NudeBabysitter21BigbreastloversChezza LunaDehati Sex Video HindiSex Videos Mallu AuntySexy Hottest PornLive Jasmin CamSexe HistoiresHentaivideo TubeOg MudboneMature Women NakedFullhdsexyvideoMiniloona OnlyfansAssassin's Creed PornGuwahati Sex VideoHot Kerala PornRad PornWeb Cam SexHucowSax Video BfPopular Hd PornCelebity NudesMmsdoseAlexas Morgan NakedOmegle SexLena Headey XxxDesi Sex KathaAbbyybruh LeakedJav DecensoredLana Rhoades CumingAnnabelle LaneSons Of Anarchy TigVillage Bhabhi SexMegan SalnisTaylor Swift Fappening6ar6ie6 LeakedFilmes Pornô CaseirosBangladeshi NudePorn Hd 2022Sexy Big Boobs NakedPorn Pors ComRonda Rousey NudesBondage FacesittingNiurakoshinaPeekvidoesXxxnsLocal Hot Sex VideoBf Sexy Video PicturePmv CompilationChloe Amour DpVidéos De Sexe LesbienBerzzers Xxx VideoLalchi In EnglishMuslim Hijab PornArchana NudeSaxy Porn MovieXxx Fucking ClipsWomen Making Love To WomenLesbains Kissing NakedHentai BestSuper Hard Core PornMature PornoHuge Tit MexicanCock And BallsSex Video JBlojob PicturesTo Watch Free Porn MoviesBackroomcasting CouchAbella Danger BlondeFnaf Gregory PornXhamster HijabFling.cimPorn Matures TubesBest Storyline PornsR/celebnsfwPelículas DesexoYound Old PornPornbunHindi Xx Porn VideoReal Indian Desi PornXxx Com HollywoodWww.soap2day.cpmPoenvideosSleeping Beauty Xxx