Wat Eten We Vandaag: Lekkerbekje met witlof en kerriesaus
Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 400 gr minikrieltjes uit het koelschap
- 2 gepaneerde lekkerbekjes
- 2 eieren
- 2 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1 el kerriepoeder
- 4 witlof stronkjes
- 1 sinaasappel
- 1 appel
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
-
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Als lastige leerling ging hij van school naar school, totdat de 17-jarige Daniel als afwasser in de keuken van een restaurant belandde. Het was liefde op het eerste gezicht met het horecaleven. Toen hij solliciteerde bij sterrenrestaurant Inter Scaldes was hij eerlijk. ,,Ik kan niks, maar ik wil heel graag”, blufte hij zich naar binnen. Anno 2024 jaagt hij zijn droom na en wil hij zijn eigen ster.Delft -
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
Nieuw huis gekocht? Dan moet je die straks verplicht energiezuinig maken, vindt toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB). Verreweg de meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld op hun rekening om het te kunnen bekostigen, concludeert de centrale bank na onderzoek. Wat zijn de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis en welke subsidies bestaan er? -
Wat Eten We Vandaag: Surinaamse sardientjes in tomatensaus met zoetzure komkommer
Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname vaak gegeten bij de rijst. Wij serveren hier lekkere zoetzure komkommerplakjes bij voor een frisse toets. Voor nóg meer smaak maak je de komkommerplakjes zelfs al een dagje eerder. -
PREMIUM
Restaurant vraagt gasten voorzichtig te zijn met parfum: ‘Te veel is gewoon te veel’
Een zware parfumwalm in een restaurant, dat is alsof iemand naast je een sigaar zit te roken. Het Amsterdamse restaurant Toscanini vraagt, waarschijnlijk als eerste restaurant in de hoofdstad, vooraf aan gasten of ze het gebruik van parfum subtiel willen houden. Hulde, zeggen fijnproevers.Amsterdam
-
Appelsientje gaat ook voor de melk-truc om suikertaks te ontwijken
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Hamburger Aziatische stijl met abrikozenchutney
Geef eens een Oosterse twist aan het klassieke broodje hamburger met onze hamburger Aziatische stijl. De runderhamburgers worden tijdens het bakken bestreken met een abrikozen-ketjapsausje en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte abrikozenchutney. -
Schoonmaaktip
Lenteschoonmaak voor je tuinset: dit sopje gebruik je het beste om weervlekken uit je kussens te krijgen
Vanaf Koningsdag wordt het weer warmer en dat betekent dat we weer op ons terras gaan zitten. Tijd om die kussens uit de opslag te halen en vlekvrij op de tuinset te leggen. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp weet als geen ander hoe je algen-, weer en vetvlekken uit tuinkussens en markiezen kunt krijgen.
-
PREMIUM
Slager Jakob (25) maakt vanaf nu weer dé paardenworst waar mensen voor omreden
Dordrecht -
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
De prijs van cacao schiet als een raket omhoog. Op de beurs van New York is de prijs voor het eerst boven de 10.000 dollar per ton uitgekomen, een verviervoudiging vergeleken met vorig jaar, uit vrees voor tekorten. De prijsstijging van het paaseitje blijft beperkt, maar de chocoladeletter wordt wel veel duurder. Zo zit dat. -
-
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?