RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Doodgeschoten terrorist is 20-jarige Noord-Macedonische Oostenrijker

De politie heeft de binnenstad van Wenen afgezet na de aanslag. Beeld © AP

De door de Weense politie doodgeschoten aanslagpleger is een 20-jarige man met een Oostenrijks en een Noord-Macedonische nationaliteit. Dat zegt de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken. De man had een radicaal-islamitisch motief en sympathiseerde met de terreurbeweging Islamitische Staat.

De terrorist werd volgens de Oostenrijkse omroep ORF in april 2019 tot 22 maanden cel veroordeeld omdat hij naar Syrië was gereisd, met het doel zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. Hij werd in december 2019 vervroegd vrijgelaten.

'Schutter
Lees ook:
'Schutter Wenen ging bars en restaurants af, ik hoorde 100 schoten'

Ooggetuige: Ineens begon iedereen te rennen

01:16

De man liep gisteravond met een nep-bomgordel en geweer schietend door de stad. Ook had hij een pistool en machete bij zich. Uiteindelijk werd de man doodgeschoten door de politie. Het is nog onduidelijk of het om een of meerdere daders gaat.

Daar de aanslag in Wenen kwamen vier mensen om het leven en raakten zeker zeventien mensen gewond. Veel van hen zijn nog in levensgevaar.

Aanslag
Lees ook:
Aanslag op 6 plekken, dader(s) spoorloos: dit is wat we nu weten over Wenen
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update