Geleerden waarschuwen voor ineenstorting democratie (joop.bnnvara.nl)


Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen waarschuwen tientallen historici en andere geleerden voor de wereldwijde ineenstorting van de democratie. “De democratie is buitengewoon kwetsbaar”, stellen de wetenschappers die zijn gespecialiseerd in het fascisme en autoritaire regime ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  25 Reacties

  • 10
  • 595x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7
9
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Hmm... Trump was juist tegen corona maatregelen. Juist geen fascist dus.

Dat een democratie kwetsbaar is, ben ik mee eens. Kijk maar eens hoe er in Nederland getapt wordt. Niet best.

20
1 smurf

De brief is ook ondertekend door drie wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden.

Waarschijnlijk bedoelen ze dat de mag van de linkse wegkijkers aan het imploderen is!

Maar dat is normaal bij een dictatuur!

17
2 Zie Hier

@2
Wat zit jij nou te orakelen?

8
3 -Koeievla-

De wereld telt steeds meer democratisch gekozen leiders die eenmaal verkozen zich als dictators gaan gedragen en de democratische regels aan hun laars lappen.

3
4 jantje van leiden

Daar zijn de " geleerden" wel erg laat mee. Enkele decennia te laat.

10
5 solidsteel

@1 Wat is er met u aan de hand ? waar u voorheen wel eens verstandige opmerkingen maakte is het de laatste tijd huilen met de pet op.Last van de corona misschien ?

13
6 jantje van leiden

@4
Helaas heeft het volk in een democratie dus ook een democratisch recht om een dictator als leider te verkiezen. En zie er dan maar weer eens vanaf te komen.
Toch wel een zwak puntje van democratische systemen.

2
7 -Koeievla-

Nieuw Zeeland:
Als je je niet wilt laten testen sluiten ze je 2 weken in een kamp op, laat je je nog niet testen blijf je nog twee weken.
De warmte cam's en andere apparatuur in die kampen is gekocht van het Chinese bedrijf dat ze ook aan de oeigurkampen verkoopt.
Weet je dat ook weer.

14
8 Chaimileh

@8

De MAGA-petjes van die oranje idioot worden in China gemaakt. Door hetzelfde bedrijf, dat ook petjes levert aan het Chinese leger.
Weet je dat ook weer....

5
9 Gremdaat

@3 Mag = macht

4
10 Zie Hier

Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, "volk" en κρατειν/kratein, "heersen", dus letterlijk "volksheerschappij") is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

Dus er is nergens sprake van democratie, is alleen maar schijn, wat niet is kan niet instorten.

9
11 Doomsdayshaman

Na 4 jaar desastreuze democratische gelul ben ik het daar wel mee eens. Als Trump wint zal dat dan ook nog 4 jaar door gaan totdat die linkse bende weer iemand vindt die verkiesbaar is.

9
12 niet-alles-geloven

@9
Kom op', je kunt het, je wilt er graag bij zeggen: ' door het zelfde bedrijf dat de petjes voor de oiguren maakt'
Je hebt afgewogen hoe je me kan counteren en kwam onvolmaakt uit.
NZ is een fascisten marxistenstaat en we moeten voorzichtig zijnd at dat niet besmettelijk wordt.

10
13 Chaimileh

Ter rechter zijde van het politieke spectrum zie ik in Nederland politici die volksraadplegingen wensen en instandhouding van de burgerlijke vrijheden eisen.

Ter linkerzijde en in het midden zie ik partijen die zich verbinden met totalitaire bewegingen als krakers, antiglobalisten, antifa, extinction rebellion, sjw en blm.
Zij voeden deze clubs , subsidieren hen en huren ze in als knokploegen op straat. Omdat ze zogenaamd de publieke meningsvorming op sleeptouw nemen. Waardoor plotseling overal in de maatschappij de schreeuw ontstaat naar dat beleid dat de politieke partijen nu juist wilden.
De meeste van deze actievoerders eisen vorming van collectieven die in de plaats treden van individuele kiezers en afschaffing van de burgerlijke maatschappij en burgerlijke vrijheden.

De meeste politieke partijen in het West-Europa dragen via hun media de boodschap uit dat de westerse mens de oorzaak is van alles wat er mis is op aarde: van misogynie, van slavernij, van racisme, van ongelijkheid, van klimaatverandering, etc.
De boodschap is duidelijk: de westerse , democratische mens van de Verlichting en van de Industriele Revolutie daarna moet verdwijnen.


Zolang het Westen een technologische voorsprong had op de rest van de wereld en bevolking een goed bestaan bieden kon, konden de politici zich een zekere mate van democratie veroorloven.
Nu de rest van de wereld het gat dicht en Europese landen voorbijsteekt, is de aanspraak van de heersende politici niet langer vanzelfsprekend. Nu willen zij dus aan de macht blijven en van de democratie en burgerlijke vrijheden af.

De democratie in de VS biedt de afgelopen 4, 5 jaar een ontluisterend beeld.
1. Een president die het met de democratische beginselen en procedures niet nauw neemt. Maar via een vijandelijke overname heeft hij de Republikeinse partij in handen gekregen.

2. Aan de kant van de Democraten loopt men tegen de Republikeinse president te hoop. Nooit hebben de Democraten hun verlies bij de verkiezingen van 2016 willen erkennen.
Zij zijn de enige rechtmatige eigenaar van het Witte Huis. Dus moet het zijn gestolen.
Voor hun stormlopen tegen de bewoner van het Witte Huis bedienen ze zich al die tijd van de media en van actievoerders als sjw-s en blm-s. Van bij uitstek anti-democratische extremisten en journalisten die zijn blijven hangen in de sixties van de vorige eeuw, toen je geen intellectueel was als je niet dweepte met het marxisme.
Plundering en geweldpleging tegen de uitslag van democratische verkiezingen worden opzettelijk genormaliseerd.
Vraag is: welke partij beschadigt de democratie het meest en het hardst?

Overigens, Amerikanen mogen behalve hun eigen volksvertegenwoordigers op het niveau van de Federale Overheid, de Staten en de Counties, ook hun staatshoofd, gouverneurs, burgemeesters, openbare aanklagers, rechters en sheriffs kiezen.
Zoveel democratie wordt in Nederland al jarenlang uitgesloten. Want democratie mag de loopbaanplanning van een kleine minderheid niet in de wielen rijden.

7
14 duurendaal

@14 u bent wijs; veel te wijs voor de meesten op NK. Velen zijn, al weten ze dat zelf niet , al aan het dromen van genocide en socialisme. Deze twee treden altijd samen op, op het wereltoneel.

7
15 flessenhals

@14

"de westerse mens de oorzaak is van alles wat er mis is op aarde: ....... de westerse , democratische mens ...... moet verdwijnen."

Huh??
Wat is dit voor kromme gevolgtrekking

3
16 LGK

Daar hoef je niet voor doorgeleerd te hebben. De import van onaangepasten gaat gewoon door en het aantal aanslagen is niet van de lucht. Er wordt niets ondernomen om de ondermijning van het Westen te stoppen. Het zijn juist de democratische grondbeginselen (vrijheid van vereniging, vrijheid van vergadering, vrije meningsuiting, vrijheid van godsdienst, de open grenzen, enz.) die door onaangepasten worden gebruikt, zeg maar misbruikt, om de bijl aan de wortel te leggen van de democratische samenleving. Wij laten het gebeuren.

5
17 Ghurka

Wereldwijd is er in de westerse democratieën een groeiende kudde naïeve stommelingen, die - dronken van de propaganda - de grootst mogelijke foute klootzakken in het zadel helpen. Met de VS als absoluut schoolvoorbeeld.

Die domheid is het absolute gevaar voor de democratie.

0
18 Biesbush

@14 mijn bijdrage
@15 LGK

Mijn insteek is dat bij de oude politieke partijen in het Westen een grote kater zichtbaar is over de geschiedenis sinds de Industriele Revolutie.

Dezelfde politieke partijen maken hun burgers heftige verwijten. Die zijn een plaag voor de planeet ( zegt o.a. Frans Timmermans) , ze zijn onverbeterlijke racisten, ze stemmen op niet op hen , maar op populisten, enz.

Tegelijkertijd huren de oude politieke stromingen via landelijke en lokale subsidies (zo bijv. het programma Power of Voices van Kaag a 925 mln ) linkse totalitaristen in en geven dezen ruim baan in universiteiten en media.
Dat is zeer bedreigend voor de democratie.

De 20e eeuw toont het beeld van miljoenen doden als gevolg van totalitaire regimes.
Steeds volgens hetzelfde sjabloon.
Lenin en Stalin vermoordden miljoenen, omdat de oude mens de gezuiverde Nieuwe Revolutionaire Mens niet in de weg mocht staan.
Mao, Pol Pot: zelfde verhaal.

Het Derde Rijk vermoordde eveneens miljoenen, met name Joden, omdat zij de Nieuwe Raszuivere Arische Mens niet in de weg mochten staan.

We zien momenteel een parallel in de politieke islam en islamisme: moslims die niet zo geloven als zij, of niet-moslims moeten worden vermoord, omdat zij de Nieuwe Moslimmens in de weg staan.

Totalitaristen zijn puristen. Dat hebben ze allen gemeen.
Ze zuiveren anderen weg, niet omdat ze iets misdaan hebben, maar omdat ze bestaan en door hun bestaan afbreuk doen aan de ideale Nieuwe Mens.
Dat de klassieke politieke partijen hun kater over wat er verkeerd gaat in het Westen verhalen op hun burgers, zelf mordicus aan de macht willen blijven en zich bedienen van totalitaristische actievoerders is een bedreiging voor de democratie. Het thema van deze draad.

2
19 duurendaal

@1 Zoals 'democraten'66 die hier het referendum afschaffen....juist omdat dat nog een laatste middel tot inspraak was voor kritische burgers....

2
20 CoolMemories

@19 +++

2
21 CoolMemories

@19 +++ weer top @21 geheel met u eens deze waardering ..D. is is niet alleen onderlegd en wijs, maar eigenlijk te goed, omdat zelfhatend rooie volk op NK te bereiken; al hoop ik van wel. De langjarige systematische 24/7 indoktrinatie van links heeft ze in een links-marxistische fuik gehouden, waaruit ze nauwelijks meer kunnen komen.

1
22 flessenhals

@19
Leuk verhaal, maar waarom onze democratie ineen stort heeft met iets heel anders te maken en waar u niet op in (durft) te gaan.
De gevestigde politieke partijen hebben lang de macht gehad. Dit heeft ze lui gemaakt en ze zijn de burgers daarmee uit het oog verloren. Maar in een goede democratie worden ze dan weggestemd voor andere politici die wel oog voor burgers en democratie hebben.
Wat we nu zien is dat het alternatief voor de "elite" (PVV/FvD e.d.) de rechtstraat en democratie in twijfel trekken. Rechters zouden op hand van elite zijn, verkiezingen zouden gefraudeerd worden. (Dit zie je voornamelijk bij Trump).
Door continu gevestigde instituten aan te vallen, of dit nu het KNMI is of het CBS of gewoon de 2e kamer ondermijn je het vertrouwen in de staat. Hiermee win je misschien kiezers die op dit moment niet goed mee kunnen komen in de samenleving, maar uiteindelijk steven je af op een failed state en daar heb je helemaal niets aan.
Dat de bestaande kliek (partij kartel is ook zo'n dom woord, want dekt totaal de lading niet) aan verfrissing toe is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar de alternatieven (Op links Jesse Klaver en op rechts PVV/FvD/Otten e.d. ) zijn geen verbetering.
Verbetering bereik je door met elkaar hard te werken aan een beter land. Niet door simpele oplossingen voor te stellen.

0
23 AJ74

@19 mijn bijdrage
@23 AJ74

Al sedert mijn dagen op Nujij.nl schrijf ik tegen het gebrek aan zelfreinigend vermogen binnen het politieke bestel en staat.
Dat onderwerp schuw ik niet.

Het vraagstuk, - aanvallen op de instituties die mogelijk leiden tot een failed state -, dat U beschrijft is dat van de limes of de belegerde citadel.
Daarmee is het volgende bedoeld: de zittende machthebbers trekken zich terug in hun fortificaties, de staatsmiddelen. Zij misbruiken deze tegen de bevolking om aan de macht te blijven.
De aanvallers buiten de citadel moeten, willen zij een kans maken om bressen te slaan, hun aanvallen concentreren op die staatsmiddelen. De schade van de strijd breidt zich aldus uit naar de staat en wordt veel groter dan indien de afgeleefde machthebbers waren opgestapt op het moment dat zij als leiders niemand meer leidden. Het laatste wil zeggen: zij waren nauwelijks meer representatief; zij waren wel structureel aanwezig, maar nauwelijks functioneel.

Ik stel over het limes-vraagstuk dus het volgende: niet alleen de barbaren, -tegenwoordig door de zittende macht populisten gedoopt-, aan de poort beschadigen de staatsmiddelen . De belegerde machthebbers maken deze ten onrechte ondergeschikt aan hun eigen doelstelling, aan de macht blijven, en corrumperen ze daardoor.

I
De regering Kok II verbood ambtenaren op te treden in het publiek en met name in de media. Het gevolg van deze maatregel was dat de loyaliteit van ambtenaren gebonden werd aan de Bewindslieden , hun politieke belangen, hun partijbelangen of belangen van lobbies.
Wat de democratie daarmee kwijtraakte, zijn ambtenaren die naar voren treden, zodra zij politici of overheidsorganen onethisch zien handelen (bijvoorbeeld het herschrijven/vervalsen van rapporten en conclusies) of zodra het beleid wegzakt in mislukking.

II
Het OM heeft op instructie van Justitie en de regering meermalen tunnelvisie getoond. Officieren van Justitie moeten echter onafhankelijk en objectief hun werk doen en belastende en ontlastende feiten tegen elkaar afwegen.
Het College van Procureurs-Generaal, de leiding van het OM, behoort dit te waarborgen . Maar juist dit lichaam geeft de Minister van Justitie en diens ambtenaren vrij baan.

III
Wat de Rechterlijke Macht betreft , is er met name bij de Fiscale Rechter een onrustbarend patroon zichtbaar van partijdigheid en onprofessionaliteit ten gunste van Financien en de opbrengst in de schatkist.
1. Ambtenaren van de Belastingdienst die logen tegen de Rechter en zich beriepen op een verschoningsrecht dat zij niet hadden, werden door de Hoge Raad achteraf witgewassen.
2. Hetzelfde geldt voor de wettelijk verboden Vertrekregeling bij de Fiscus. Eveneens achteraf witgewassen door de Rechter.
3. De Fiscale Rechters zagen in geen van de hun voorgelegde CAF II zaken, dat ambtenaren van de Belastingdienst zware ambtsmisdrijven pleegden. Deze Rechters waren ongeloofwaardig blind.
3. De Fiscale Rechters in zake Box3 Inkomstenbelastingen, met name de Hoge Raad, hebben belastingplichtigen die in het geweer kwamen, jaren afgehouden. Weigerden en weigeren aangedragen bewijsmateriaal te lezen. Toen de Hoge Raad er eindelijk niet meer omheen kon en vanwege de negatieve rente een buitensporige last op stelselniveau moest uitspreken, leverde hij de belastingbetaler meteen weer uit aan Wetgever. Die legde de Uitspraak naast zich neer. In strijd met het Internationale Recht (o.a. Artikel 1 Eerste Protocol EVRM) en Internationale Rechtsbeginselen die Nederland verplichten tot rechtsherstel = vergoeding.
CPB/CBS onder leiding van ex-Directeur Fiscale Zaken van Financien , Hasekamp leverde daartoe een rapportje dat geen fiscalist wil aanraken. Hasekamp veegde tevens zijn eigen straatje schoon.
4. Kort geleden heeft de Hoge Raad inzake de Dividendbelasting uitgesproken dat buitenlandse partijen gelijk behandeld moeten worden aan Nederlandse en Dividendbelasting moeten terug ontvangen. Maar daar is de voorwaarde aan verbonden dat zij hun boekhouding in het verleden volgens Nederlandse standaard hebben opgezet. Dat is onmogelijk, want buitenlandse partijen moeten per definitie hun boeken opmaken naar de wetten van hun eigen land.
Het vonnis van de Hoge Raad lijkt sympathiek, want het houdt 2 mrd of meer in de schatkist, maar het schendt op grove wijze het Europese vrije verkeer van kapitaal en is onhoudbaar. Dat weet de Hoge Raad ook heel goed. Men handelde in opdracht van Financien. Maar dat bewijst dat de Fiscale Rechter niet onafhankelijk en niet onpartijdig is.

De 3e Macht, de Rechter, en de 4e Macht, de ambtenaren, zijn dus door de zittende politici aangetast en gecorrumpeerd. Kritiek op het functioneren van het staatsrecht/ de democratie en van de rechtsstaat is niet ongefundeerd.
Het corrumperen van staatsmiddelen en instituties dupeert burgers. Het is een bron van wantrouwen. Daardoor bemoeilijkt het samenwerking met en rond politiek en overheid.

1
24 duurendaal

@19 mijn tekst
@21 CoolMemories
@22 flessenhals

Mijn dank voor Uw vriendelijke woorden.
Ik probeer deze middag niet naast mijn schoenen te lopen.

Mijn bedoeling is op NK argumenten en onderbouwing aan te leveren die iedereen kan gebruiken en mag gebruiken.
Een democratische samenleving en democratische burgers houden onderling beraadslagingen met als doel de beste oplossingen voor vraagstukken vrij te maken.
Dat betekent ook dat iedereen argumenten van elkaar mag, je moet overnemen en dat bijvoorbeeld plagiaat niet bestaat.
Je wilt immers debat op een zo hoog mogelijk niveau en je moet het eens worden. Het past niet ideeen en argumenten als eigendom te claimen.

0
25 duurendaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

2 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

22 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

27 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@24Nee, dan is het ijzig stil, vanuit die hoek van de Islamofilie....

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bleke Betty
'Windturbines veróórzaken juist klimaatverandering in plaats van tegengaan' stelt Windhandel-auteur

En ze willen er nog miljoenen plaatsen en niet alleen boven water maar ook nog onderwater. En dan vindt men het gek dat dit gevolgen zal hebben ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@16Je kunt ook vragen of je, als je het in één keer cash betaalt, 2.999,99 euro mag afrekenen.Probleem ook opgelost. 😉De meesten zul...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Man To Man Porn VideoVideo Bokep Viral IndoNude Japanese ChicksFilms Pour AdultesLatinapronE-hentailAspen ReignSahara Knite Porn VideosKeisha Grey PornstarTeens Blacked PornKate Upton Sex VideoWorld Telugu Sex VideosBadddiehubEbony BootypornSladkislivkiBillie Elish TitsNude DudSex Video In Tamil AuntyNaked And Afraid PornRusia Model NudeStepmorher FriendsShilpi Raj Xxx VideoIce Spice FapNude In BrazilCrackhead DeepthroatXxx KrtunNude Scene Game Of ThronesImagefap XomNwe SensationsBlake Lively FeetKardashin SextapeXxxccxxcXxx MashajXnxx PaigeSkankbangPuffy Tit TeensAnalturkishM.hqpornerسكسمنقبات1080p Hd Sex VideoJija Aur Sali Ka SexScarlett Johansson NipplesHandjobs PornNewmfx ScatAsianxbook3gp KingcomR Rated PornTwerkdickArab Nude WomenTrans OrgyFather Daughter Porn VideosKissing In PornIranixnxxBj DeepthroatAdian Lesbian PornPutas RijuanaBest Tits In MoviesLesbian Grannys PornForced BlowjobsKajal Sex PicLuise HeyerMomspornHotel Sex AuntyHorny GrandmasNepali XhamsterAunty GropedShoplyfter New VideosMotherfucksVoyeur SleepHindi Xxx VillageBig Pron ComMongolian PornXxx ManagNazipornXnxx Telugu Sex ComVillage First NightPlumber Porn HdHentaixxx Anime34d TitsRent A MasseurGroup SexstoriesCelebjigadNude Women Of JapanStarless HentaiXxx SaxseDipika Padukone PornThong CumshotsJnfluencersgonewildXxx Hot Step SisterFacesitting CartoonMia Sins PornFcn SexBbwchan SsbbwXxx South ActressBrezer Sex VideoKenda LustDaniella Wang NudeAlexandra Daddario Nude ScenesBhai Behen XvideoThien Dia ComWhores Near MePhub AnimatedTaniabombon NudeLove Msking PornAsian X VideosChhota Bheem SexHot Seduction SexIndian Girl Boobs PicGhoda Wali Blue FilmXxxx HottestXnxxsex HotMeena XnxxIndian Gals SexAndhra Aunty Sex ImagesTegram PornDirtyrpulleteHistoire De SeceBritney Amber MomAbigail Morris And Siri DahlSsbbwnudeCally3d PornXxxx WwwMalayalam Aunty XnxxTamil Audio Video SexPourn Video'sLicking A WomanRoezlanyokVídeos De Filmes PornôTsundero NhentaiHot Desi PornRomi Rain Porn VideosBest Mms SexEva Lovia Porn HdChessie Rae FaceJustswaloowsSeal Pack MovieWife NudesBokep Hd IndoTheofficialegypt Jason LuvXxx StpriesRcuckoldPornxxcAshley Alban Mommy Feeds YouPatel XxxSon Forced His Mom And FuckedFat Women In PornPorn Star Tubeسكس هنودXnxx BrazzersHentaihandjob