Kamerleden boos om oproep tot verbod Mohammedcartoons: 'ongepast en respectloos' (nporadio1.nl)


De oproep van imam Yassin Elforkani om Mohammedcartoons te verbieden valt slecht in de Tweede Kamer. Elforkani was te gast in Dit is de Dag: "We moeten oog hebben voor wat gebeurt in de samenleving, we moeten met elkaar kijken tot hoever we elkaar mogen beledigen", aldus de imam. Jeroen va ...

door Moskowfiets in Media  ·  36 Reacties

  • 22
  • 997x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
24

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De gluiperige Imams zijn de bron van het kwaad. Land uit met de opmerking "niet langer welkom".
De verspreide ophitsing en het opzetten tot criminele acties zal dan spoedig verminderen.

0
1 TC

Als een imam van een Nederlandse moskee waar Nederlands de voertaal zou zijn, opeens Arabisch gaat lullen, moet ik misschien Google Translate toch even raadplegen.

En wat bleek?

U pleitte helemaal niet voor een seculiere staat en een Verlichting. U wilde de ‘jongemannen’ helemaal niet in toom houden. U had een heel andere oplossing.

U schreef namelijk: “We moeten een nieuwe stap zetten in het verdedigen van de profeet. We roepen de Nederlandse regering op om een wet te maken die het beledigen van de profeet strafbaar stelt.”

U wilt niet dat jullie ‘jongemannen’ rede en gezond verstand gaan ontwikkelen om verdere slachtpartijen te voorkomen.

U wilt dat wij in Nederland teruggaan naar júllie Middeleeuwen.

Zodat jullie ‘jongemannen’ zich niet meer ‘uitgedaagd’ voelen om normale mensen overhoop te schieten, te laten ontploffen, plat te rijden of te onthoofden.

Vroeger zouden wij in Nederland dan zeggen: over mijn lijk.

Maar dat is sinds Theo van Gogh een beetje beladen.


Bron >> https://tpo.nl/2020/10/31/briefje-van-jan-aan-yassin-elfourkani/

0
2 Moskowfiets

Dit kaat toch duidelijk zien dat ze niets maar dan ook niets met de vrijheden in het westen hebben en er daarom ook niets te zoeken hebben. Gezien het aantal.moslimknuffellaars in de 2e kamer zou hij zomaar kans kunnen hebben met zijn oproep.

1
3 Saviro

In plaats van boos zijn moeten zij eens wat gaan doen. Grijp eens in. Handel eens. In plaats van boos zijn en te lullen.

0
4 rlw

Zoals alle moslims, een kwaadaardige man die onze samenleving aan het vernietigen is.

1
5 MARCUSAURELIUS

@4
Het loopt tegen de verkiezingen, dan praten kamerleden ineens heel anders als dat ze stemmen.

0
6 MARCUSAURELIUS

Daar waar een verbod op de islam veel meer voor de hand zou liggen.

0
7 greenmango

Zo gauw die moslims in Nederland in de meerderheid zijn is het sowieso gelijk afgelopen met vrije meningsuiting, dan duikelen we zo weer de donkere middeleeuwen in.

3
8 Ronin

* Verwijderd door de redactie *

9 Prikkebeen

Zijn ze weer eens boos!!! Doe er wat aan. Draai de boel om. Niet de burgers moeten in angst voor de mosjes leven, doch de mosjes moeten ingaan zien dat we hun barbaarse oproepen en praktijken niet langer pikken.

0
10 lizzy

Mohammed was een ranzige pedo.

Deze viespeuk heilig verklaren is een belediging voor alle slachtoffers.

2
11 plutarchus

De islam kan niet anders dan worden beschouwd als een criminele organisatie; erger dan de bij wet verboden motorclubs Hun leidraad, de koran roept op te haten en te doden tegen iedereen die anders denkt. Helaas willen veel deugmenschen dit niet zien en zullen blijven knuffelen totdat de thee op is........

2
12 Strokealpha

Goed dat ze eens boos zijn. Wanneer gaan we niet alleen woorden zien, maar ook daden?

0
13 smurf

Misschien op die vluchtelingen eilanden bij Griekenland en Italië ook cartoons hangen.

0
14 smurf

We gaan helemaal niks verbieden meneer de muzeljurk. Die pedo pro moeten we gewoon aan de kaak blijven stellen. Want de viezigheid druipt er vanaf.

1
15 Tsaar

Al de onaangepaste moslims het land uit, beter heel Europa uit

0
16 wijs

"We moeten oog hebben voor wat gebeurt in de samenleving"

Inderdaad! Sluiten die blauwe moskee.

0
17 Bennie Gek

Kansloos dus.

1
18 Tsaar

Laten we in het algemeen ophouden elkaar te vermoorden, een ander vermoorden is de ontkenning van jezelf.

1
19 Nerva

* Verwijderd door de redactie *

20 Koempel

@20
Dat is een lastige. mijnwerker.
De realiteit is dat er geloofsgroepen zijn die willen dat de winkels op zondag dicht blijven, dat abortus verboden moet worden en bij abortusklinieken de vrouwen lastig vallen, ambtenaren die weigeren om homo-stellen te trouwen. En dat de alleenverdiener fiscaal bevoordeeld moet worden omdat de man moet werken en de vrouw niet.
En er is een partij die pas onlangs toestond dat de vrouw verkozen kon worden. Niet omdat ze van mening veranderden, maar omdat ze anders veel subsidie kwijtraakten.

Gewoon een paar van de voorbeelden van christenen die de rechten en vrijheden van anderen aantasten.

2
21 Querido not

* Verwijderd door de redactie *

22 Koempel

@ Yassin Elforkani, het lijkt mij zinniger om religieus moorden te bestraffen. Als er een God (of Allah) bestaat heeft ie/zij toch geen moorddadige mensen nodig? Zo wel, is het gewoon een klootzak (of supertrut).

1
23 Frouke

Ook daarom... weet waarop u niet moet gaan stemmen als u wil voorkomen dat dit soort idioten het hier voor het zeggen krijgen!!

0
24 Topperz

-
Hieraan valt duidelijk te zien hoe islamisten zoals deze Iman de democratie willen misbruiken voor hun religieuze agenda. Nederland, of wat daar nog van over is, moet hier heel snel heel duidelijk paal en perk aan gaan stellen, anders gaat dit heel snel uit de klauwen lopen.
-
Deze Iman is geen Nederlander en hij zal dat ook nooit kunnen worden ook. Aan deze constatering moeten logische consequenties worden verbonden.
/-
-

0
25 MrCally1

@21 Dat u meer moeite hebt met de burgerrechten van christenen is een andere discussie.
Het gaat hier over beledigen van Mo en het daarmee samenhangende keeldoorsnijden.

1
26 Arthur2000

In 2013 is artikel 147, verbod op smalende godslastering, afgeschaft. En nee, dat gaan we vanwege een stel moordende gehersenspoelde moslims niet weer invoeren. Wetgeving die we wel, vanwege diezelfde terroristische moslims, hebben moeten aanpassen is al erg genoeg.

Wat deze imam beter kan doen is een discussie starten over beledigd zijn en hoe daar mee om te gaan binnen de moslimgemeenschap. Dat lijkt mij noodzakelijker dan hun gevoel van beledigd zijn te versterken door een discussie over een dood paard over wetgeving aan te gaan.

Neemt niet weg dat het doorschieten in beledigen om te beledigen mij tegenstaat. Wilders maakt er zijn handelsmerk van en roept daarbij, 'maar ik heb niets tegen moslims'. Natuurlijk. Triest als iemand mening niet meer kan onderscheiden van belediging. Waarom in het parlement spreken over kopvoddentaks en hoofddoekjes belasting schrijven in het verkiezingsprogramma? De graad van beledigen moest mondeling kennelijk naar maximaal haalbaar.

Elforkani haalde aan dat minister Donner, ten tijde van Fitna, nog eens wilde onderzoeken of het wetsartikel, toen nog niet afgeschaft, over godslastering opgepoetst moest worden. Nooit meer, gelukkig, wat over vernomen.

Overigens vond ik de opmerking, '....niet weet in welk land hij leeft' van de geachte VVD afgevaardigde ook buitengewoon dom en populistisch. Elforkani is in Nederland geboren. Het Nederland waar jaaaren felle discussie is gevoerd over de wet op godslastering. Notabene de partij van de afgevaardigde, de VVD, ging daarin een toontje lager zingen om de SGP coalitiepartner te behagen.
Volgende ronde.

4
27 Hendrianus

@25
"Deze Iman is geen Nederlander en hij zal dat ook nooit kunnen worden ook."
Elforkani is in Nederland geboren en getogen en is dus een Nederlander.

"Aan deze constatering moeten logische consequenties worden verbonden."
Die is in dit geval dat Elforkani niet uitgewezen kan worden. Het aan de orde stellen daarvan is in dit geval ook totaal onzinnig.

5
28 Hendrianus

@21 Je mag het allemaal vinden, ook dat ‘de winkels niet op zondag open mogen’ (vindt de SP ook), je mag ook ‘ongrondwettelijke’ meningen hebben (anders zou de grondwet voor eeuwig en altijd vastliggen) en dus mag ook Elforkani vinden dat die cartoons verboden moeten worden.

1
29 JackKropotkin

@26 en @28
Het gaat hier om geloven die de rechten van anderen willen beperken.
Ze mogen vinden wat ze willen maar wat mij betreft moet je daar altijd alert op zijn.

Hallo heren! Wel wakker blijven hoor.

0
30 Querido not

Ik denk dat dit verbod ook uit de hoek van de partij DENK komt in de tweede kamer om de Mohammedcartoons te verbieden en strafbaar te stellen in opdracht van dictator Erdogan waar alle moslims dit ook wollen. Moslims kunnen liever maar snel oprotten uit nederland.

0
31 Gunther

Een mening die hij mag hebben en die wij kunnen verwerpen .

0
32 solidsteel

@30
Lees @27 nu maar.

0
33 Hendrianus

@33
Ik kan niet zoveel met jouw bijdrage in #27.
Het is een niet zo leesbaar verhaal over een afgeschaft artikel (godslastering). Maar jij zou toch moeten begrijpen dat het daar helemaal niet over gaat. Het gaat verder dan dat. Namelijk over beperkingen die vanuit geloofsovertuiging door de gelovigen aan anderen worden opgelegd. Of een poging daartoe.

Kijk maar eens naar @21
Dat is waar het volgens mij werkelijk over gaat.
Welk geloof dan ook -> in de kern blijven het zendelingen -> altijd bezig om anderen te bekeren.

0
34 Querido not

@34

De wet op godslastering was een beperking die vanuit geloofsovertuiging door de gelovigen aan anderen werd opgelegd. Dat wetsartikel 147 was al zo dood als een pier en werd afgeschaft. Gaan we niet meer herinvoeren voor Mohammed.

0
35 Hendrianus

@35
Je blijft hameren op een niet bestaand probleem.
Het echte gebeuren gaat om al die zaken die vanuit welk geloof dan ook, opgedrongen kunnen worden aan niet gelovigen.
Kijk - als een geloof de gelovigen een beperking of verplichting oplegt is het aan de geloofsgemeenschap hoe ze daar mee omgaan.

Conclusie is dat elk geloof altijd op enigerlei wijze zijn spelregeltjes wil opleggen aan de niet gelovigen.
Om het maar even wat concreter te maken: niet het verbieden van cartoons over Mohamed is hier aan de orde. Nee, de Islam verbiedt elke afbeelding van de profeet. Elke afbeelding.
Je moet (weer) even de stap maken naar het wat grotere plaatje.

0
36 Querido not

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

3 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

5 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Gay PirnMia Khalifa Sexy Bp VideoSmut ManwaHotsex BbwFreakabrittAria GioanniAlexa Grace XxxToveyahSaxee VideoStatue XxxXxxnx ArabMichelle Monaghan NakedIndian Porn Website ListTaylor Swift JoiTubgaloreListcrawler EscortsNaughty MchinimaCumming Own MouthStormy Daniels BoobsSexo Com JapaSexual Stories ComBig Tits ChinesseSirale AlenaBlacked Raw .comالسكس صينيBalls In AssActress Real Nude18 Hot Web SeriesBlue Film Blue Film Blue Film Blue Film Blue FilmBouncing BigtitsAssfuck PainfulXnxx CoShaved XxxAri Kytsya LeakedRoja Sex PhotosNatasha NivrSindhu NudeHot Sexy Actress BoobsNude Water ParksIndian Gangbang Sex VideosMia Khalifa Bf PictureReborns ComOpen Fucking VideoSunny Lione Xxx ComKaylee Cuoco NudeSeduced By A GrannySublimedirctoryLila Love ThreesomeCincinnati ListcrawlerAndroid Porn GamesCumming 4kKendra SpadepornRanma HentaiBrcc StormyLong Chudai StorySkyler Lo NudeSexy Naked MercySquirt Porn GifXxx VdKim Kardashian Nude PlayboyFiadayXxx Hindi BfHindi Audio Xxx MovieTribe PornTwitter Homemade PornIndian Hard SexIndian College Grils Sex VideosIndian PorntubesOnlyfans LeakPorzocomCartoon Sex PicsPienis PicsBk JaniAmature Wife GangbangedGangbangedwivesVideo Sexs AmateurSex Ka VideoPorn Lesbian Hard CoreRoxie Sinner CreampieAnal CumfartingMom Sucking Me OffAllie Adams DreddSunwall PornSpectsScantrad AdulteFreesex MoveXxx Video Mom HotGacha Lifw PornActress Xxx ComBeautiful Nude BhabhiPorn TucsonTamil Nadigai SexBengali Sexy XxxGothpawgXnxx SotiresDeepfake VrpornKarva Chauth SexCollege Sex PartyEbony Car MasturbateMagapersonalsCarrie Undewood NudeTamil Actor Real SexRep Xx VideosTeens SquirtinPornxxx IndiaTraci Lord PornGp-guia.nerNude Nikol KidmanNude Ewan McgregorCreampie Porn VideosPrettyangeleyezAdiwasi SexXvideos Com3Xxx Indian GrilBest Japanese XxxAnimation Porn Big BoobsDownload SpankbangNekopoi.carwOs Melhores Filmes PornôsNovinha Amadora PornHindi Actor SexRavengriim LeaksKatie Sigmond Leaked OnlyfansKandagawa Jet GirlsChinese Film BfMexican GilfsHanime.comSoftsparkling PornAnny Walker PornhubXnvxxXnxx Porn Hd ComXvideos AsianJapan Bus SexMaza PornXnnn MyanmarFilming NudesSex Video SareeAnnika EveSex35No Hands CumingPornhub.liveSankaku HentaiKink PornstarsBriana AmorAnal CamNewst Porn VideosJuhi Chawla XxxVeronica Leal PissRissa May AgeNhentai 393779