U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 3
Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht moest maandag noodgedwongen de spoedeisende hulp 24 uur sluiten voor coronapatiënten, omdat bedden bezet werden gehouden door oudere patiënten die wachtten op verpleegzorg. ...

26 dagen geleden door Nieuwsgierig

REAGEER MET EEN EMOJI
3
2
1

IC bedden voor corona patiënten zijn ook nauwelijks nodig, zo goed als iedereen overleeft het, ook zonder IC.

1 Sarcoff    
26 dagen geleden door Sarcoff
16
Meld

@1 Says who? Jij? Hahaha.

2 Bop    
26 dagen geleden door Bop
7
Meld

@1 IC-bedden hebben met dit bericht nou niet zo bijzonder veel te maken.

3 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
5
Meld

@1 ; Artikel weer eens niet gelezen? De verpleeghuizen zitten volmet oudere corona patiënten waardoor de ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben niet daarheen door kunnen stromen vanuit het ziekenhuis.

4 Mariska3    
26 dagen geleden door Mariska3
1
Meld

In 2015 zei Meinardi tegen Nieuwsuur dat er "filevorming was ontstaan in het ziekenhuis om mensen door te plaatsten naar een zorginstelling".

Een goede om bij de verkiezingen in acht te houden.

5 Alexis    
26 dagen geleden door Alexis
3
Meld

@3
Dit heeft alles te maken met hoeverre onze zorg inmiddels al afgegleden is. En dat is echt niet enkel sinds dat Rutte hier de scepter zwaait maar was ook voor die tijd al volop bezig. Mijn moeder is in 2003 overleden en de avond ervoor werd ze in ene heel slecht. Afijn de dokter kwam en ze moest gelijk naar het ziekenhuis (LUMC in Leiden) Daar was echter geen plek zeiden ze en ze moest met de ambulance worden overgebracht naar Haarlem (Spaarne Ziekenhuis). En tegen mij werd er gezegd dat ik met de ambulance mee moest en niet met mijn eigen auto erachter. Omdat mijn moeder zo slecht was dat ze misschien al onderweg in de ambulance zou komen te overlijden en dan niet alleen zou zijn. Zo wordt er dus gesold met mensen die zelfs al stervende zijn om die dan toch nog terug in de ambulance te stoppen en ergens anders te dumpen. In Haarlem zeiden ze tegen me dat ze het schandalig vonden dat het LUMC zelfs in dit geval niet een plek vrij had weten te maken.

6 rebo    
26 dagen geleden door rebo
2
Meld

Dat probleem bestaat al een jaar of 8 nadat Rutte heeft bezuinigd op verpleeg en bejaardenhuizen.
Dit heeft niets met Covid1984 te maken.

7 Rapunzel    
26 dagen geleden door Rapunzel
6
Meld

@6 Wat een nare ervaring met uw moeder. Het is ongeveer het slechtste moment om met mensen te gaan 'shoppen'. Ik ben het volstrekt met u eens dat dat wat efficiency genoemd wordt, de kwaliteit van de zorg in gevaar brengt.

Het probleem van patiënten die op een transfer naar een verpleeghuis wachten is volgens mij ook al niet nieuw, al meen ik dat het de laatste keer dat ik erover las vooral om kosten ging (ziekenhuisbed is duurder dan verpleeghuisbed).

Ik hoop dat als we deze corona-ellende achter de rug hebben, we eens goed na gaan denken over de inrichting van de zorg. Zorghotels lijken mij persoonlijk een goede optie, een plek voor mensen die geen intensieve verpleging meer nodig hebben, maar ook nog niet naar huis kunnen.

8 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@6 : En ondanks de bezuinigingen zijn we alsnog 87 Miljard kwijt aan zorg, dat is 25% van alle overheidsuitgaven, alleen de sociale zekerheid is nog meer met 30%.

9 Winterpret    
26 dagen geleden door Winterpret
0
Meld

@9
Ik heb geen cijfers bij de hand, maar in Nederland schijnt de gezondheidszorg duurder te zijn dan bij onze buren GB en Duitsland terwijl hij daar beter zou zijn.......................

10 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@10 Van de zorg in Duitsland weet ik weinig. De kwaliteit van de zorg in GB is in elk geval een stuk slechter dan de Nederlandse.

11 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@8
Ja dat was geen leuke ervaring en ik kan er nog steeds boos over worden als ik er aan terug denk. Maar ik denk toch dat ook de nazorg na ontslag steeds slechter gaat worden. Ze kunnen tegenwoordig ontzettend veel maar wat schiet je ermee op als de nazorg beroerd is?

Tegenwoordig krijg je ook vaak zo een box mee waarmee je dan zelf alle metingen moet doen zoals bloeddruk, temperatuur, gewicht en een ECG. Dat wordt dan via je smartphone doorgestuurd naar het ziekenhuis. Alleen in mijn geval werd er niet naar gekeken. En als ik dan zelf belde dat bijvoorbeeld mijn bloeddruk nog steeds te hoog was, dan werd ik altijd van het kastje naar de muur gestuurd en nooit was degene die erover ging er. Maar die zou me daar dan nog terug bellen. Afijn dat terugbellen dat moet nu nog steeds gebeuren. Ik ben op een gegeven moment dan ook met die box gestopt en nu heeft mijn huisarts het overgenomen.

12 rebo    
26 dagen geleden door rebo
1
Meld

@12 Terecht, die boosheid.

Nazorg is belabberd, vandaar ook mijn voorstel voor zorghotels. En misschien kunnen huisartsen daar ook een goede rol in spelen. Zo'n box lijkt me niets. Mijn Echtgenoot met hoge bloeddruk regelt dat ook gewoon met de huisarts. Die heeft uiteindelijk ook het totaaloverzicht, als het goed is.

13 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
1
Meld

Er is al tijden een tekort aan verpleegkundigen, maar ik erger me er ook aan dat er niet een extra Corona-ziekenhuis is gebouwd.
Die kortzichtige neo-liberalen geloven dat deze Covid-19 een soort van pech is, doch het is veel waarschijnlijker dat door de globalisatie en aantasting van natuurgebieden er nog wel meer pandemies langs zullen komen, dan zouden aparte ziekenhuizen toch wel handig wezen en ik vind het bijzonder irritant en stupide dat "corona" over alle ziekenhuizen wordt verdeeld.
Het is niet alleen dat dit Corona-virus "langskomt" maar in de landbouw komen ook virussen langs momenteel zoals het "Tomato Brown Rugose Fruit Virus"
https://nos.nl/artikel/2330716-tomatenvirus-verspreidt-zich-verder-over-nederlandse-tuinbouwbedrijven.html

14 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@11
De Britse griepprik zou van betere kwaliteit zijn. En hoeveel betalen we vergeleken met de Britten?

15 eh    
26 dagen geleden door eh
3
Meld

@10 ,

zorg in het Verenigd Koninkrijk is bepaald bedroevend.
Daarom heb ik, in de jaren dat ik er heb gewoond, een privéverzekering genomen.

16 jodelatedieho    
26 dagen geleden door jodelatedieho
1
Meld

@15 Eh? De kwaliteit van de griepprik? Ik weet niet, hoor, maar dat is niet direct mijn criterium voor kwaliteit van de zorg.

17 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@16
Ik geloof je, het is natuurlijk wel het land van Thatcher,..........

18 eh    
26 dagen geleden door eh
0
Meld

@18 Mijn ouders woonden er tussen 1956 en 1965 en vonden het toen ook al een drama.

19 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@17
Je weet er vast meer van dan ik over dit onderwerp, ik heb alleen maar een paar dingen toevallig opgevangen hierover.
Wat zijn de verplichte kosten in GB vergeleken met hier?

20 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@20 In de tijd dat mijn ouders er woonden was de NHS gratis, dat kan best nog zo zijn. Maar natuurlijk moeten die kosten op een andere manier betaald worden, dus uit de belastingen. Het is dan alleen minder zichtbaar.

21 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@13
Ja maar het gebeurt nu allemaal onder het mom van de corona. Dus ik ben benieuwd wanneer we deze corona-ellende achter de rug hebben het zo blijft.

Die ECG meting die je zelf moest doen dat was sowieso al niks want dan werd het beeldscherm van mijn telefoontje gelijk knalrood, en dan kreeg je de melding dat je gelijk 112 moest bellen. Terwijl ik me op dat moment dan kiplekker voelde en dacht "het zal wel." Die rotzooi meet natuurlijk de elektrische spanning in je hart en die is in de orde van grootte van 1 millivolt, en er is dus hele gevoelige apparatuur nodig. En toen kwam ik erachter dat die valse meting gewoon kwam doordat alles in de kamer als stoorzender kon werken. Iedere adapter en zelfs een brandende kerstboom verlichting kon het al beïnvloeden. Maar het ergste is dat ze in het ziekenhuis dat in feite ook zouden moeten hebben gezien via de apps van mijn smartphone en me dan hadden moeten bellen. Dat moet terugbellen moet echter nog steeds gebeuren. Dus ik heb er zelf niet veel fiducie meer in betreffende de nazorg.

22 rebo    
26 dagen geleden door rebo
1
Meld

@22 Ik heb persoonlijk tamelijk slechte ervaringen met metingen onder begeleiding, ik moet er niet aan denken die zelf te moeten doen. De eerste keer kreeg ik als bloeddonor te horen dat mijn hartslag niet deugde, maar wonderbaarlijk genoeg was meting twee exact onder de grens om te mogen geven. De tweede keer raakte mijn huisarts in paniek omdat er iets met mijn hartslag was - (maar hij had de apparatuur verkeerd ingesteld). De derde keer raakte ik in paniek omdat een apparaat geen hartslag meer aangaf bij het kind in mijn buik. Het gaf gelukkig ook geen weeënactiviteit aan, en ik kan u verzekeren dat dat een duidelijke aanwijzing was dat het apparaat het niet deed.

Dat moet je niet thuis willen doen.

Mijn ziekenhuis belt wel terug, is de ervaring van Echtgenoot. Als dat niet gebeurt kun je die nazorgbox ook wel in het ziekenhuis laten. En ze hadden ook wel even kunnen zeggen waardoor de meting beïnvloed kan worden.

23 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@21
Ik heb ook het idee dat het steeds vaker voorkomt dat men langs de deur komt voor "kanker" of "hart".
Dat men dat doet voor "vluchtelingen" of "oorlogskinderen" kan ik wel begrijpen, daar zit meer een politiek aspect in.
Maar dat men voor "hart" of "kanker" langs de deuren moet gaan vind ik eigenlijk niet kloppen.

24 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@23
Daarvoor ben ik ook met die nazorgbox gestopt en heeft mijn huisarts het nu helemaal overgenomen. Maar je moet het ook zo zien dat die box nog zo nieuw is dat er nog allerlei kinderziektes inzitten. En in feite ben je gewoon een proefkonijn met die box want de ene helft van de patiënten kreeg die box mee en de andere helft kreeg de gewone nazorg. Daar kwam ik naderhand achter en zodoende ben ik er gelijk mee gestopt.

25 rebo    
26 dagen geleden door rebo
1
Meld

Maar ook worden in NL mensen na een ingreep veel sneller het ziekenhuis uit geturfd, naar huis of verpleeghuis, dan in andere landen, en hier in vroeger tijden, verantwoord wordt geacht.

26 Wendel    
26 dagen geleden door Wendel
2
Meld

@24 Bij de collectes gaat het niet om zorg, maar om onderzoek.

27 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@25 Lijkt me heel verstandig.

28 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@27
Nou en?
Als het nou om zeer zeldzame aandoeningen zou gaan...........

29 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@29 Dus zijn het geen zorgkosten. Verder staat het u vrij om al dan niet te doneren.

30 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
1
Meld

@30
Onderzoek hoort zeker wel bij zorgkosten, vooral als het zo urgent is als hartklachten vanwege Corona.

31 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@31 Is dat zo? Volgens mij wordt wetenschappelijk onderzoek op een andere wijze gefinancierd.

32 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

@32
Als je bedrijven bedoelt, vindt je dat dat de manier is?

33 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@33 Nee, ik bedoel geen bedrijven. Ik bedoel wetenschappelijk onderzoek, via universiteiten.

34 Smiling    
26 dagen geleden door Smiling
0
Meld

Overigens zijn de ouderen wéér schuld ergens aan. Ze zijn de grootste groep nu, de baby-boomers, die moeten natuurlijk niet gesteund worden door de rest van het plebs.

35 Wendel    
26 dagen geleden door Wendel
1
Meld

I.v.m. pensioenen roven en bezittingen afpakken door middel van belasting op belasting, dus.

36 Wendel    
26 dagen geleden door Wendel
1
Meld

@35
In plaats dat we meer de "natuur" en ecologie als voorbeeld nemen, dringt er van alles uit de bio-industrie door in onze samenleving.
Nummers in onze oren en oude koeien of kippen leveren geen melk of eieren meer op.................

37 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@34
enneh, hoe worden die universiteit gefinancierd?

38 eh    
26 dagen geleden door eh
1
Meld

@25 : Er was ook een experiment met electronische nazorg. Kreeg je allerlei cursussen ongevraagd hoe het je eigen schuld was enzo. En als je dan het alarmnummer belde omdat het echt slecht ging, bleek het een afgesloten nummer. Schiet lekker op zo.

39 Wendel    
25 dagen geleden door Wendel
1
Meld

Corona patiënten zijn toch ook ouderen vaak boven de 80 jaar of is dat ineens jong?

40 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump... hoelang nog?
Zie hier hoelang nog voordat we verlost zijn

17 uur geleden door zeikenderechter

Kick Out Zwarte Piet vraagt winkels versierin...
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) stuurt...

23 uur geleden door Congo

Trumps advocaat geeft langs zijn neus weg toe...
“Ik overdrijf een beetje.” Met dat kleine zin...

1 dag geleden door Crezee

President Trump zet licht op groen voor macht...
De machtsoverdracht in de Verenigde Staten aa...

1 dag geleden door AD

Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkersschap F...
Rotterdammer Joost Eerdmans gaat voor het lij...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Reagurius
OT 119...
@12 O dan heeft die van mij dat nou ook wel m...

minder dan een minuut geleden door Reagurius

Querido not
Thierry Baudet uit bestuur Forum gezet, zegt ...
@7 "geen knallende ruzie"Da's dan wel jam...

minder dan een minuut geleden door Querido not

Visionair.nl
Hugo de Jonge over opstappen Thierry Baudet...
@64 Nee, Duitsland deed het bijvoorbeeld erg ...

minder dan een minuut geleden door Visionair.nl

Gut
OT 119...
@12 Yep. De verzamelde tand technische medici...

1 minuut geleden door Gut

Nicks R. Van
OT 119...
@13 Tandarts en zijn personeel moeten ook lev...

1 minuut geleden door Nicks R. Van

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig