Vrouw (48) leerde op haar handen lopen en genas van corona

Door Tinie Jansens

BILTHOVEN - Ze heet Maaike, is 48 jaar en komt uit Bilthoven. Al sinds maart dit jaar houdt ze anderhalve meter afstand van haar twee kinderen. Geen knuffels, geen zoentjes. "Ach, laat die wappies maar lachen, ik heb tenminste gezond verstand."

En je moet het maar kunnen. Drie uur per dag op je handen lopen om van corona te genezen. Maar Maaike dééd het. Het was flink oefenen in het begin, maar volgens artsen heeft zij een nieuwe methode ontdekt om corona het hoofd te bieden.

"Door op je handen te lopen komt je hoofd onder druk te staan," aldus een arts van het AMC. "Daardoor worden je hersenen minder aangetast door het virus."

Druk erop zetten, dus. Voor haar werk geeft Maaike cursussen yoga. Zo kwam ze op het idee. Volgens de expert werkt het ook door gewoon drie uurtjes per dag op je hoofd te gaan staan. Zolang je hoofd maar goed doorbloed blijft, kan het virus je niet grijpen.

Terwijl ik afscheid neem, zitten haar twee dochters huilend op de bank van top tot teen ingepakt in aluminiumfolie. Om het virus weg te stralen, natuurlijk.

H2
H3
H4
3 columns
2 columns
1 column
Join the conversation now
Ecency