LIVE | Zorgminister: aantal besmettingen in Nederland nog veel te hoog

CoronavirusHet totaal aantal opgenomen Nederlandse covidpatiënten bedraagt 2545, dat is 52 meer dan gisteren. Op de IC liggen 587 covidpatiënten, vier meer dan de dag ervoor. De druk op de ziekenhuizen groeit wel steeds minder snel. Een paar weken geleden steeg het aantal opgenomen coronapatiënten met 30 tot 45 procent per week, de afgelopen zeven dagen was dit ongeveer 13 procent. Waar Nederland vandaag voor een derde dag op rij een daling in het aantal coronabesmettingen meldde, heeft Frankrijk een nieuw 'dagrecord’ te pakken: 52.518 nieuwe gevallen kwamen er de afgelopen 24 uur bij. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. 

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    163

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.
  3. Hoe een thuisfeestje van zoonlief vijftig mensen in quarantaine bracht: ‘Je denkt te vaak, dat kan toch wel?’
    PREMIUM

    Hoe een thuisfeest­je van zoonlief vijftig mensen in quarantai­ne bracht: ‘Je denkt te vaak, dat kan toch wel?’

    Laten we met z'n allen alsjeblieft een beetje voorzichtiger zijn, luidt de hartenkreet van Marjon Klomps uit Nijmegen. Haar 18-jarige zoon lapte de coronaregels aan zijn laars want hij had wel weer zin in een feestje. Dat bleek een brandhaard met alle gevolgen van dien. De ene na de andere coronabesmetting stapelt zich op en tientallen mensen zitten in quarantaine. Hoe gaat zoiets? Tien dagen verder zitten al vijftig mensen in quarantaine.