Franse docent en essayist:‘Wij maken geen uitzondering voor de islam’ (trouw.nl)


Roder geeft geschiedenis op een school met veel islamitische leerlingen in de Parijse voorstad Saint-Denis. De aanslag op zijn collega Samuel Paty verraste hem niet. “Ik wist dat dit zou gebeuren”, vertelt Roder (49) in een café in Versailles. “En het zal nog een keer gebeuren.” ...

door Moskowfiets in Media  ·  25 Reacties

  • 16
  • 591x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Precies. Zo hoort dat ook.

0
1 Saviro

"Mijn leerlingen groeien op in een omgeving waar overal sprake is van religieuze druk: thuis, op de sportclub of een culturele vereniging, in de kebabzaak. De term ‘islamistisch ecosysteem’ is hier adequaat."

Zelfs bij Trouw gaan de ogen langzaam maar zeker open.

0
2 Orbit79

Deze docent lijdt dus niet aan de vreselijke Hollandse ziekte van wegkijken, bagataliseren en recht praten wat krom is.

2
3 Marrie

Misschien moet die docent het boek Soumission van Michel Houellebecq eens lezen.

0
4 ThWil

Haat is nooit goed. Vreemdelingenhaat dus ook niet.

13
5 Hollander1967

je zal maar leerkracht zijn.
dan moet je overal rekening mee houden dat je niet per ongeluk iets zegt of laat zien wat die moslims weer als beledigend opvatten.
want dan is je leven in gevaar.
en nog is ook dit weer niet genoeg voor sommigen die toch weer opkomen voor die moslims.
ze worden met de dag onuitstaanbaarder .

0
6 ongelovenloos

Alllllllaaaaahhhhhhhhh, moet je eens opletten of ze geforceerd in uitzondering gaan maken XD. Of anders laten mensen vrede en liefde zien question

5
7 DikkeTor

Gewelddadige reacties van moslims zijn overdreven , het hele land volhangen met de islam cartoons is ook overdreven , minder, minder islam zowel bij de moslims als de niet moslims.

13
8 21st Century Guy

@8 Ja hoor, bijna vergelijkbaar. Koppen afhakken of cartoons ophangen.
Jij wordt er ook niet slimmer op.

3
9 Yizzle

@8 De traditionele islam past niet in de moderne samenleving.
Conformisme (@4 submission) staat lijnrecht tegenover Individualisme.

0
10 Hollander1967

@10 Vergeet niet dat de Koran het (letterlijke) woord van Allah bevat. Daar valt dus niets aan te redigeren. Vandaar ook dat je niet over gematigde, extremistische etc islam kunt hebben het is gewoon de islam en niets anders.

0
11 ThWil

@9 Als je dat vergelijkbaar vindt dan ben jij de dommerd.

8
12 21st Century Guy

@12 Jij maakt de vergelijking...

2
13 Yizzle

@11 Je kunt het wel hebben over de interpretatie en praktisering van de islam door volgers hebben.
Waardoor de een als een dolgedraaide tekeer gaat tegen iets volgens hem tegen de islam indruist en vele anderen niets doen.

7
14 21st Century Guy

@13 Maar ken niet hetzelfde gewicht toe.

7
15 21st Century Guy

@15 Oh jee, zijn we weer eens op het punt dat je je eigen woorden niet begrijpt?

3
16 Yizzle

@11 De koran is slechts een boek voor veel moslims. Alleen de Wahabieten of salafisten (onderling uitwisselbaar) volgen het voorbeeld van de eerste drie generaties. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wahabisme

De stroming is gebaseerd op de eerste drie generaties omdat die de mogelijkheid hebben gehad om Mohammed te kennen. En verder ....

"Het wahabisme, wahabbisme of wahhabisme is een stroming in de islam die Mohammed ibn Abd al-Wahhaab (1703-1792) stichtte vanuit de Najd in Saoedi-Arabië in de 18e eeuw. De stroming is gestart als zendingsbeweging, de wahabitische zending (da'wah al wahhabiya) en wordt sinds de 18e eeuw actief verspreid; eerst op het Arabische schiereiland, maar sinds de jaren 1960-70 door de gehele islamitische wereld. Het is sinds de oprichting van Saoedi-Arabië de staatsgodsdienst en de geleerden hebben al vanaf Ibn Abd al-Wahhaab door onder andere onderlinge huwelijken een nauwe band met het Saoedische koningshuis. De zendingsdrang van de wahabieten heeft enorm geprofiteerd van oliegeld om de verspreiding te bespoedigen.[1]

Het is een beweging die veelal gezien wordt als fundamentalistisch, conservatief en puriteins. Het wahabisme en Ibn Abd Al Wahhaab krijgen vanuit het traditionele soennisme al sinds de opkomst stevige kritiek, bijvoorbeeld van Sulayman Ibn Abd al-Wahhaab, de broer van Mohammed Ibn Abd al-Wahhaab.[2] Veel moslims zien de beweging dan ook als een afgedwaalde sekte.[3] De volgelingen zijn wahabieten (wahhabiyya) en identificeren zich, ondanks genoemde kritiek, als soennieten.

Het wahabisme heeft een enorme verwevenheid met het salafisme en beide zijn als termen onderling uitwisselbaar. Volgelingen noemen zichzelf eerder salafist dan wahabiet. Een deel van de salafisten is het echter niet eens met het wahabitische Saoedische koningshuis dat als te pro-westers of onislamitisch wordt gezien."

3
17 Hollander1967

@16 Ik begrijp het zeer goed het zou zeer zinvol zijn als moslims en niet moslims niet zo veel aandacht geven aan de islam, het niet zo belangrijk maken.

5
18 21st Century Guy

@17 "De koran is slechts een boek voor veel moslims." Nou dan vergis je je behoorlijk. Ga maar eens in discussie met een zogenaamde gematigde moslim en zeg dat die Koran maar een boekje is dat je bij wijs van spreken niet serieus hoeft te nemen. En stel maar een paar tekstuele wijzigingen voor. Kan je een leuke middag meemaken.

0
19 ThWil

@10 Conformisme heb je door de samenleving heen hoeft op zich geen probleem te zijn dat wordt het wel als andersdenkenden verketterd worden.
Als die neigingen wijdverbreid zijn bij moslims kan ik een immigratiestop begrijpen en maatregelen die obstructieve moslims elimineren uit de maatschappij.

4
20 21st Century Guy

@19 De koran is slechts een boek en net als onze bijbel een voor moslims veelal onbegrijpelijk boek. Daarom heeft een moslim ook een interpretatie van de koran nodig die ze Hadith noemen. Uit de koran en de hadith komen islamitische wetten voort, bijv. de Sharia.

Uit deze Hadith komen veel betwiste interpretaties voort. Omstreden is bijv. de functie van de Hijab die is geinterpreteerd als gezichtssluier maar die in de sunna die ervoor gebruikt zijn in de Hadith slechts de betekenis van Hoofddoek hadden. Deze interpretatie zorgt ervoor dat sommige moslima's nu gezichtssluiers dragen die nergens in de Koran zo worden omschreven en die, nog veel belangrijker, in de tijd van Mohammed ook niet als zodanig werden gedragen.

Het bedekken van je hoofd onder aangezicht van een opperwezen was bij joodse en christelijke vrouwen al een millenialange gewoonte maar de taffir die leidde tot de Hadith waarin gezichtssluiers worden genoemd als zodanig geinterpreteerd. Het bedekken van je hoofd is niet hetzelfde als het bedekken van je gezicht.

http://ahlalbayt4iedereen.nl/kenniscentrum/hijab/koran-en-de-hijab/

En natuurlijk is het niet de bedoeling om de 'bron' te veranderen. In de bijbel is dat wel gebeurd want dat leidde tot minder conflicten en daarmee kon de paus heersen over grotere gebieden.

@20 Het christendom heeft zich dus geconformeerd aan de volkeren die zij in zich opnam. Dat is net andersom als dat die volkeren zich totaal moeten conformeren aan het geloof. Er waren puriteinen die de ware christelijke geschriften volgden (die later ook zijn ontdekt in Qumran en Nag Hammadi) maar die zijn met de albigenzische kruistochten uitgemoord omdat die de macht van de paus als wereldlijk leider niet erkenden.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Albigenzische_Kruistochten

Toevallig had ik bij de discussie over de Covid Lockdowns al een filmpje geplaatst over de neiging van de meeste mensen tot conformisme, daar als verklaring voor de heksenjacht waarmee andersdenkenden worden behandeld.


Dat conformisme is natuurlijk nog sterker als je er een straf- en beloningssysteem aan hangt zoals het systeem van de Zakaath en de Jizyah in de islam is opgezet. Er was ooit sprake van een experiment waarbij chimpansees werden natgespoten als een van hen een banaan op een ladder pakte. (The Five Monkeys) Hoewel blijkbaar dit experiment nooit plaats heeft gehad, onderschrijven veel mensen wel dat dit de manier is waarop sociale correctie werkt.

1
21 Hollander1967

@2 Dat denk ik ook bij iedere aanslag.
Maar morgen stellen ze je weer teleur en roepen ze het tegenovergestelde, logisch ook.
Ze moeten hun linkse doelgroep in de waan laten en naar de mond praten.

0
22 Xmod

@21 Je geeft geen antwoord op mijn vraag om met moslims in discussie te gaan over jouw overtuiging dat de Koran slechts een boekje voor moslims is. Plus waarom stel je nu na jouw Hadith verhaal (wat overigens overleveringen zijn over het leven van Mohammed die na zo'n honderd jaar voor het eerst zijn opgetekend) zo expliciet dat "natuurlijk" de bron niet mag worden gewijzigd. Wat is daar zo natuurlijk aan. Kijk de moslims zeggen zoals ik heb aangeven dat de Koran de letterlijke tekst van hun god is. Btw er is nog steeds geen onomstotelijk bewijs gevonden dat die Mohammed ooit geleefd heeft.

0
23 ThWil

@23 De Hadith stammen precies uit dezelfde tijd als de eerste opgetekende Koran. Mohammed was een ongeletterde boer dus hij kon de Koran niet zelf op schrift zetten. De Koran is opgetekend uit mondelinge overlevering door de 1e drie generaties in de 8e eeuw net zoals de eerste Hadith.

Moslims hechten dezelfde waarde aan de Koran als de christenen doen aan de bijbel. De Koran is opgeleverd met de kanttekening dat er geen schrijfteken aan mag worden gewijzigd omdat menselijke interpretatie de bron niet mag vervuilen. Het is dus onzin om aan een moslim te vragen of er iets aan kan worden aangepast want de Koran zelf stelt dat dat niet mag. Met Hadith is dat een ander verhaal en moslims halen de interpretatie van de Koran uit de Hadith die wel aan wijziging onderhevig zijn.

Tafsir (exegese) vindt door schriftgeleerden plaats op de Koran en andere bronnen waaronder eerdere Hadith.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tafsir

2
24 Hollander1967

@23 Nou nou. Ga daar maar eens met wat moslims over in discussie. Ik heb daar namelijk weleens met een moslim over gesproken. Nou hij had daar heel uitdrukkelijk andere ideeën over. Begin maar eens door te zeggen dat de Koran is opgetekend uit mondelinge overlevering. Gaat een heel moeilijk gesprek voor je worden.

0
25 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

22 minuten geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

23 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

26 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Best Sex Video HindiSnuff PornSister&brother.xnxxOral Xxx VideoDp PornvideosXnxn BrazzerHannah Jo LeakUllu Web Series TadapPorn StepsisMilf HunterRomanticpornvideosCandy Loving PornShemale Star DbThickshemaleIndianporn LatestPosicion MisioneroTelugu Sex Videos DownloadSmall Boobs PressGrandmother SexCheating Porn Full MoviePorn Star AngelinaSissyfanNudes DiscirdQueria Ver Um Filme Pornô BrasileiroPorn NuaBlack XxxLuxxe PornClea GautilierTamil MomDirty RolleteManytooncomIndian PornedNewest Porn StarsHousewife HentaiPunjabi Local Sex VideoIndian Kamsutra SexBuncensored.comAccident PornVina Sky SquirtWife SquirterBlondie Fesser XxxDevika XnxxNandita Das NudeSexy Porn RomanceHottie SexVideo Pornografici GratisBdsm StreakGargantaprofunda PornôHentai SharingEnony Pulse TvBlacknwhitecomicsAshoka Tano PornKaitlyn KatsaroVrkm-1090Step Mom Forced XxxMature Wife BbcBes PornstarsSexe érotismeAdult Web Series XxxLesbianblowjobsXnxx DowloandFree P Videos89 ComMms Scandal PornLenina Crowne PornStory Sex FamilySexy Girl AnalHdporn VidoesFree Anime Video PornBelindanohemy Nudes.Nangi PhotoGoonzoo XxPorn On RedditContos De.sexoBeastiality VideoaMelany OsorioJapan SxeXxxx Hindi VideosMei MatsumotoFilmes Eroticos OnlineKendra Lust GangbangMoney Shot In PornHot Sexy Porn HdNunssexAmouranth NsfwBig TitsdpUnwanted Facial PornNew Sentation PornChicking PornTypes Of PussyBred RedditHentaibeastChinese Ero MovieMy Friends Hot Mon Porn色情 导航Erotic GhostNuru Asa AkiraTelugu Nude Recording DanceKorean Adult Full MovieBangladeshi Porn SiteSex Hot Japanese MovieMomstripsCamwithcarmenInterracial PornhdTatsty BlackGay ThugpornAssfucking GifsOlder Woman Naked PicsEva Greem NudeHolly HowifeAunty Open SexWwwbeegTamil College XvideosVaginas PicsPorn Hd Indian VideoTriple Penetration PornBig Boobs ForcedXxxx ComWife Flashing TittiesLive Sex AsianShy Guy PornDrunk ThreesomeFree Black Porn NewPorn Shanes WorldCumfart CompilationPriyanka Chopra Ki Sexy PictureGay Porn BrotherRule34 3dMaikalifa Xxx VideoPhoenix Marie AnalDesimaid ComNuru MassagepornRealcheating PornKandee LixxxBangla Sex GolpoVarsha Sex VideoHot Girls Boobs PicMeana Wolf Kissing CousinsSex Sex Tamil MovieWerewolf HentaiKorean Por.Sex Open PleaseNeha XxxPorn Suck BreastPornhub OrhMarathi Aunty XnxxFaye Reagan Cream PieTiktoks PornograficosBur Sex VideoPalak Sidhwani Sex