Jager Simone (37) schiet ganzen die eindigen in winnende rookworst: ‘Wat je doodt, moet je opeten’ (ad.nl)


De vele grazende ganzen zijn vaak bron van ergernis bij menig boer in de Krimpenerwaard. Jager Simone van Risp (37) uit Berkenwoude weet wel raad met het overschot. Want veel van de ganzen die zij schiet, eindigen in een rookworst. ,,Als je een dier doodt, moet je het ook opeten.” En die ganzenrookworst heeft nu zelfs een prijs gekregen bij een vakwedstrijd in Arnhem. ...

door Havermout in Overig  ·  27 Reacties

  • 2
  • 339x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Dieke

In Ter Apel zorgen jeugdige asielzoekers ook al jaren voor ernstig overlast door inwoners lastig te vallen en de winkels leeg te plunderen.

Gelukkig weet deze jager Simone wel raad met het overschot, varkensvoer maken we ervan.

3
2 Ronin

Een ieder die de vogels gast kijken zal beamen dat het aantal ganzen in Nederland explodeert. Daar moet je wat aan doen anders verdringen ze andere soorten zoals rietvogels. Ganzen tasten de rietkragen aan. Er moet dus wel afschot plaatsvinden.

2
3 Hendrianus

@3 Hendrianus, vervang in jouw betoog nu even ganzen door Marokkanen en rietvogels door Nederlanders en jij klinkt als een Wilders 2.0

Tot de laatste zin dan, Wilders pleitte voor minder minder en jij ziet al geen enkele andere optie meer dan afschot.

4
4 Ronin

@4 Die is wel erg triest van je.

2
5 solidsteel

@4 ik drukte per ongeluk op + bij je, die had voor @3 moeten zijn.

Overigens zijn ganzen ook voor een euro of 2-3 bij de wild poelier te bestellen en zijn erg goed te eten.

0
6 lost

@5
En zo heeft ieder recht op zijn eigen visie. Ik zie dieren niet als consumptiemiddel voor de mensheid en dat het normaal is om dieren wat wij als overschot zien af te schieten.

Jij wel, en dat vind ik erg triest voor jou.

2
7 Ronin

wow die worst wil ik wel proeven

0
8 Olivina

@6
Maakt niets uit, eigen doelpunten tellen bij mij ook gewoon mee.

1
9 Ronin

@8
De keurslager uit Ter Apel verkoopt ze als gedroogde Groninger worst.

0
10 Ronin

@3
Alleen blijkt afschot en vergassing zoals bij Schiphol slechts te leiden tot grótere populaties dan vóór die pogingen tot ecocide.

En die 'jagers' doen op geen enkele manier aan 'beheer', ze zijn vooral bezig middels een wapen een beter gevoel te krijgen, het afschieten sorteert een zelfde effect als het besturen van een voertuig en dergelijke, in de volksmond ook wel 'penisverlenging' genoemd.

De arrogantie van sommige mensen om te denken dat ze andere organismen voor eigenbelang mogen behandelen als een product is volgens Gandhi en teken van de teloorgang van onze civilisatie.

En ja, de bio-industrie is nóg wreder en het grootste deel van NL heeft daar geen enkel probleem mee. Ghandi had denk ik wel een punt.

1
11 Lidpver

@7 Nee , je ziet Marokkanen als dieren.

1
12 solidsteel

@1 Omgaan met levend wild in de bijbelgordel... Alles wat ze als "lastig" ervaren, moet DOOD. Het liefst op perverse, sadistische wijze.

1
13 Biesbush

@4
Kun je van Marokkanen rookworst of paté maken en denk je dat daarvoor een markt is?

Afschot van dieren is normaal in de 'natuur' in Nederland. Het heet beheer. En is nodig.

2
14 Hendrianus

@12
Leg mij nu geen woorden in de mond rare fantast, want dan zou ik Nederlanders in mijn zelfde reactie ook dieren hebben genoemd.

Jij bent degene hier die het normaal vindt dieren af te schieten omdat wij als mensen bepalen dat er teveel van zijn, en als ik erop wijs dat er ook veel te veel mensen zijn zet jij mij neer als racist.

Solidsteel: jij bent een ziek dier.

2
15 Ronin

@15 "Jij bent degene hier die het normaal vindt dieren af te schieten omdat wij als mensen bepalen dat er teveel van zijn, en als ik erop wijs dat er ook veel te veel mensen zijn zet jij mij neer als racist."

Heb ik nergens gezegd of mee akkoord gegaan hoor. Jij maakt de vergelijking tussen dieren en mensen, Marokkanen in dit geval, en dat is gewoon onzin en triest.

1
16 solidsteel

@14
Toch merkwaardig dat een erkend antisemiet zoals jij wel zeer bezorgd is over Nederlandse rietvogeltjes maar Israël het liefst definitief wil zuiveren van Joden.

Hitler was ook dol op zijn herdershond, wist je dat?

3
17 Ronin

@14
Het lijkt mij niet te vreten, maar het kan natuurlijk wel.

2
18 Ronin

@16
En Nederlanders met rietvogels, trieste woordkunstenaar.

1
19 Ronin

@19

Dat uitgerekend JIJ hier nu opeens de verkeerd begrepen/vermoorde onschuld probeert uit te hangen, is op z'n minst bizar te noemen.....

1
20 Gremdaat

@20
Gremdaat: en dat al jarenlang & nog steeds met mijn eerste en enige account hier, terwijl jij steeds een nieuwe moet aanmaken. Hoe bizar vind je dat?

2
21 Ronin

@17
Toon ik mij geïnteresseerd in je voorstel krijg ik allerlei nonsens en vieze aantijgingen over Israël en Joden in mijn schoenen geschoven. Ondankbare gans, gak gak.

Vraag jij nu maar aan die minder brallers in de PVV Ratskeller of je rookworst van Marokkanen kunt maken. Kunnen de PVV kamerleden het op de menu kaart van de TK zetten. Wilders proeft voor.

1
22 Hendrianus

@22
Hendrianus: jij was degene hier die zich afvroeg of je rookworst van Marokkanen kunt maken, zoek zelf een afzetmarkt daarvoor zou ik zo zeggen.

2
23 Ronin

@11
Als de eerste mens er zo over dacht als jij dan was hij door ondervoeding omgekomen. Mijn vlees komt van de bio slager en gezien de prijs eet je dan automatisch minder vlees als wanneer je je vlees daar niet koopt. Je hebt dan, op wild na, het meest eerlijke vleesproduct op je bord. Het mag van mij nóg strenger bio worden. Weg met die kilo knaller troep uit de supermarkt.

2
24 Hendrianus

@23
Jij wil asielzoekers afschieten en er veevoer van maken. Alsof vee van mensenvlees blij wordt. Dus ik dacht ik denk met je mee.....Dit omdat de PVV afgevaardiigden dol zijn op boerenkool met rookworst.
https://mobile.twitter.com/geertwilderspvv/status/802943516469039108

https://www.pzc.nl/binnenland/pvv-serveer-boerenkool-met-worst-op-naturalisatiedag~ada7597b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

1
25 Hendrianus

@24
"Als de eerste mens er zo over dacht als jij dan was hij door ondervoeding omgekomen."

Er zijn enorme hoeveelheden mensen veganist, met name in Azië en ook die overleven prima. Het eten van vlees is een luxe. Vandaar dat er in West Europa de laatste 50 jaar véle malen meer vlees wordt geconsumeerd dan daarvoor.

Alleen al in Nederland worden per minuut 4 runderen, 28 varkens en 1150 vleeskuikens gedood. En dat is een gemiddelde over 24 uur per dag.

De effectiviteit van 'ganzenbestrijding' blijkt een negatieve waarde te hebben: hoe meer er gedood worden, hoe meer er voor in de plaats komen.

https://drive.google.com/file/d/1umaQp_VqFA9LbnmgN2blLK51rGT8wVyU/view

Maar ja, lobby en zo, en hobbyjacht kent een uitermate sterke lobby op - laten we zeggen - hoog niveau. Zinloos en barbaars.

We zijn het kennelijk wel er over eens dat het leven van een dier belangrijk genoeg is om er wat meer stuivers voor over te hebben dan dat er nu betaald wordt voor bio-industrie-producten.

Paul McCartney zei dat wanneer slachthuizen glazen muren zouden hebben iedereen vegetarisch zou gaan eten. Helaas willen de meeste mensen helemaal niet weten wat er op hun bordje ligt.

0
26 Lidpver

@26

Het ging mij om deze alinea,
"De arrogantie van sommige mensen om te denken dat ze andere organismen voor eigenbelang mogen behandelen als een product is volgens Gandhi en teken van de teloorgang van onze civilisatie."

Natuurlijk is vlees een luxe en het is goed om te minderen. Als je helemaal wil stoppen is dat ook prima maar dan wel beter op je voeding letten.

Waar Ghandi op doelt zijn de respectloze producten uit de bio industrie. Daar draait alles om de geldwaarde.

1
27 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Offtopic

@2340 FrisseBriesMaar hoe kan ik in vredesnaam reageren op wat jij schrijft? Wat kan ik zeggen?Wat je zegt zijn suggesties en verwijten. ...

2 minuten geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@4Nee hoor, dat "afvoeren" zal hypocriete Halsema nooit toestaan. Dat heeft ze al meerdere keren niet gedaan, dus waarom zou ze het nu wèl ve...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Live Midden-Oosten | Eerste oproepen tot de-escalatie nadat Iran onderschept

Gevaarlijk, om zonder gedegen feiten, nu al conclusies te trekken.Escalatie zit in een klein hoekje....

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Schiphol koopt weer boerderijen op voor meer stikstofruimte

Paniek voor het MOB van Vollenbroek? ...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@1Ja het gaat daar soms wèl erg ver in de media en behoorlijk gevaarlijk ook, in een land waar wapens een groot goed is....

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Live Midden-Oosten | Eerste oproepen tot de-escalatie nadat Iran onderschept

Ze kunnen beter afwachten met oproepen totdat duidelijk is wat er precies is gebeurd.Uit het live log:“ ijdag 19 april om 09:18Een Iraan...

18 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Snorrie
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@2Dus je heb totaal geen medische kennis....

29 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Rinze
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@2Jij weet helemaal niks maar toch trek je constant je muil open over dingen waar je niks van weet Je bent geen expert en bent te dom om üb...

30 minuten geleden geplaatst door Rinze

maarten1234
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

@8 nee velen zitten vast in hun sociale structuur: afwijkenden worden verketterd door de gemeenschap....

37 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

Ach jee nu zijn de juryleden die verplicht moeten meedoen aan dit proces aan de beurt bij de bloeddorstige pro Trump media Ze worden met naam ...

38 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Videos XviBlacked.coimMujer MastuvandoseEnglish Sex New VideoSayani Gupta HotCollege Girl Sex HdIndian Doctor Mms VideoBbw BloejobSex Videos Telugu CollegeSunny Bf XxxWww WwwxxxxGiant Fake TitsFreeomovie ComRubiasxxxHunter PlaymateEmily Osment FeetSxsvidoHot Fast Sex VideoDesi Lady XvideoCumming Up With The Evidence 2Nude Ava RoseWww Xxx Sxe ComPorn Bisex VideosDeepthroat GaggingPussy CloseupNikkita Lyons PornHetai Porn GamesAnal InterracialRias Gremory HentaiXxx Girl BfSinfulsexFemale Goblin PornMia KhalifaxnxXnxx OnlineVera Jarw BukkakeHd Porne VediosHorse Fucks GirlAmerican Xnxx VideosNenas CalientesJemma Suicide PornRule34.xxzXxx HampsterCumming Big LoadsLas Mejores Actrices PornosPorn DoggiestyleAnupama Sex VideosAva Sanchez PornstarAmirahdymeLana HotXxx Adult Blue FilmVideos X JaponaisesPorn Animations GamesDj SexNickiibaby LeakedNudes Of Older WomenNude RussianJapanese Full Hd Porn VideoOnlydudestvX Vidio IndianChubby Latina BlowjobMeatypussyLucy Liu Sex TapeVr FreepornContos Eroticos CategoriasRedporn ComMia Melano BlackCapital SexiJelsdafairyGiada De Laurentiis NakedSonali Sexy VideoHd Old Mom SexBoob Press CoupleParadisehillpornLatestpornvideoRule34]FutahentaiCumshot In Her MouthKatey CummingsErotica LactatingBunibunXnxx Hindi Porn VideoNida XxxFreepornxxxhdPassionate Love Making VideosKamasutra Sexy VideoPorn Sexy IndianIndian Porn OnlineFly Girls PornHot Desi Indian SexClubseventeenpornCartoon Character PornCyberpunk: Edgerunner PornQtcinderella NudeAstridd Wett PornShemalemilfRoja Sex VideosSex Blue Film TeluguJenna Ortega SexMia Malkova Full PornAdult Mms VideoAndhra Anties SexWww PornogramaSara Jay PornolariZoeydigiacomoVk TicklingBlue Picture Hd FullXxx Sexy Indian ComMassage Videos With Happy EndingsMorther Daughter PornWife Spit RoastJapanase Mom PornIncestouslyCollage Lesbians PornHometube PornRed Porn GifsTern PornAll PorniNaruto Hentai QuadrinhosBig Dick ShemalesAnne AmariSmackmycupcake NudeMicki Minaj SextapePerky Asian TitsFamilia PornograficaAllie SinJanvi Kapoor Hot VideoHeavyb RWca ProdectionsEnglish Video Sex VideoBangladeshi Local Xx VideoAnime Big BoobsBrinjal XxxAntys NudeMia Malkova Only Fans LeakedHow To Make Homemade Pocket PussyXvideo Only FansElse Jean PornAmouredelavie OnlyfansBbw Indian Sex VideoWww Massage XxxRachel DominoPorn FillPorn Heavy RSheman XxxReddit NippleWww Xxx BhabhiSimran Hot NavelIndian Hot Hindi Sex VideoNipple Play PornXhamm