Deense studie: mondkapjes werken niet

Een grote Deense studie naar het nut van mondkapjes tegen corona toont aan: ze werken niet. Maar tenminste drie grote onderzoeksmagazines hebben al geweigerd de resultaten van het onderzoek te publiceren.

Dat komt omdat overheden wereldwijd zich zogenaamd "wetenschappelijk" willen profileren. Het afdrukken van het Deense onderzoeken zou overheden dan dwingen de mondkapjesplicht af te schaffen, aangezien ze geen nut hebben. Dat voedt nu samenzweringstheorieën dat de mondkapjes wellicht een ander doel dienen, namelijk om burgers letterlijk de mond te snoeren.

De uitgevers die het onderzoek tot nu toe weigerden zijn The Lancet, The New England Journal f Medicine en The American Medical Association's Journal (JAMA), aldus professor Christian Torp-Pedersen.

Voor de studie werden niet minder dan 6.000 Deense burgers gevolgd. De helft droeg dagelijks een mondmasker, de andere helft niet. En wat blijkt? De helft die het mondkapje droeg werd even vaak ziek.

De burger is dus gewaarschuwd: gerenommeerde onderzoekers ontdekten dat de mondkapjes niet werken, maar grote uitgevers willen de studie niet afdrukken, omdat wetenschappers op het hoogste niveau liever overheden in bescherming nemen.

Weer meer bewijs, dus, voor Agenda21 en Agenda2030.