Politiek

UvA-‘onderzoeker’: Macron stigmatiseert gehele moslimgemeenschap, werk averechts, want ‘onderzoek’

28-10-2020 21:03

“De harde taal en het strengere beleid zijn een manier om de rug recht te houden tegen moslimextremisme, maar het zou net zo goed tegengesteld kunnen werken. Onderzoek toont namelijk steevast aan dat repressieve antiterreurmaatregelen juist radicalisering en extremistisch geweld kunnen aanwakkeren.

De banlieues van de grote Franse steden zijn gevuld met jonge moslims die zich willen afzetten tegen hun families. Dat doen ze terwijl ze voet aan de grond proberen te krijgen in een westerse maatschappij die hen niet als gelijken behandelt en ze aanziet als terreurverdachten.

Door de gehele moslimgemeenschap aan te vallen en te stigmatiseren, creëert Macron een nieuwe voedingsbodem voor de radicalisering van jonge moslims. Natuurlijk moet het geweld worden aangepakt, maar de kans is aanzienlijk dat de verharding van Macron averechts zal werken.”

Wat een verrassende opinie! En dat van een UvA-‘wetenschapper’! In het Parool nog wel! Wie had nou zoiets verwacht in zo’n krant hè?

Het duurde eigenlijk nog lang. Waren de promovenda die hebben ‘onderzocht’ dat burka’s juist symbool zijn voor vrijheid en emancipatie op?

(En dan nu weer een filmpje van iemand die Imagine speelt op een piano en op deze ludieke wijze mensen verbind, bruggen slaat en de dialoog aangaat zodat de boel bij elkaar kan worden gehouden:)